0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
διαφωνώ να θεωρείται μεταπτυχιακό η πενταετής φοίτηση ( αναλογικά τότε, η εξαετής να θεωρείται ...διδακτορικό; ) Εφόσον ο κύκλος σπουδών ως έχει ( τετραετής, πενταετής , εξαετής κ.ο.κ. ) θεωρείται προπτυχιακό πρόγραμμα τέτοιο να (συνεχίσει να) θεωρείται. αν κάποιο τμήμα θεωρεί ότι προσφέρει μεταπτυχιακού επιπέδου κύκλο σπουδών τότε να μην το βαπτιζει προπτυχιακό και να φροντίσει να εξομοιωθεί με τα αντίστοιχα τριετή ευρωπαϊκά πρότυπα δίνοντας και τις αντίστοιχες μονάδες για κάθε μάθημά του.
Για εμένα καλώς οι σχολες 5ετούς φοίτησης δίνουν ένα εισαγωγικό Μ.Κ. παραπάνω. Ομοίως και ένα διετές μεταπτυχιακό θα έπρεπε να δίνει μεγαλύτερο επίδομα από ένα μονοετές (ναι, καλά καταλάβατε, έχω διετές μεταπτυχιακό).
Παράθεση από: Green στις Ιουλίου 15, 2011, 07:08:27 pmΓια εμένα καλώς οι σχολες 5ετούς φοίτησης δίνουν ένα εισαγωγικό Μ.Κ. παραπάνω. Ομοίως και ένα διετές μεταπτυχιακό θα έπρεπε να δίνει μεγαλύτερο επίδομα από ένα μονοετές (ναι, καλά καταλάβατε, έχω διετές μεταπτυχιακό).Τα περισσότερα σοβαρά μεταπτυχιακά στην Ελλάδα είναι 2ετή έτσι κι αλλιώς (ναι, καλά κατάλαβες, κι εγώ διετές μεταπτυχιακό έχω )Όσο για τα 4 ή 5 χρόνια.. έχει να κάνει και με τη σχολή. Π.χ. τα τμήματα Ιατρικής είναι 6ετή.. και λοιπόν;
Παράθεση από: bitch στις Ιουλίου 15, 2011, 07:15:45 pmδιαφωνώ να θεωρείται μεταπτυχιακό η πενταετής φοίτηση ( αναλογικά τότε, η εξαετής να θεωρείται ...διδακτορικό; ) Εφόσον ο κύκλος σπουδών ως έχει ( τετραετής, πενταετής , εξαετής κ.ο.κ. ) θεωρείται προπτυχιακό πρόγραμμα τέτοιο να (συνεχίσει να) θεωρείται. αν κάποιο τμήμα θεωρεί ότι προσφέρει μεταπτυχιακού επιπέδου κύκλο σπουδών τότε να μην το βαπτιζει προπτυχιακό και να φροντίσει να εξομοιωθεί με τα αντίστοιχα τριετή ευρωπαϊκά πρότυπα δίνοντας και τις αντίστοιχες μονάδες για κάθε μάθημά του.Πολύ πιθανό λοιπόν οι πολυτεχνικές και η γεωπονοδασολογικές σχολές να κάνουν τις βασικές σπουδές τους από 5ετής 4ετής και το πέμπτο έτος να το δίνουν ως master, αφού δεν τους αναγνωρίζεται αλλιώς.
Παράθεση από: Landau στις Ιουλίου 15, 2011, 07:20:37 pmΠαράθεση από: Green στις Ιουλίου 15, 2011, 07:08:27 pmΓια εμένα καλώς οι σχολες 5ετούς φοίτησης δίνουν ένα εισαγωγικό Μ.Κ. παραπάνω. Ομοίως και ένα διετές μεταπτυχιακό θα έπρεπε να δίνει μεγαλύτερο επίδομα από ένα μονοετές (ναι, καλά καταλάβατε, έχω διετές μεταπτυχιακό).Τα περισσότερα σοβαρά μεταπτυχιακά στην Ελλάδα είναι 2ετή έτσι κι αλλιώς (ναι, καλά κατάλαβες, κι εγώ διετές μεταπτυχιακό έχω )Όσο για τα 4 ή 5 χρόνια.. έχει να κάνει και με τη σχολή. Π.χ. τα τμήματα Ιατρικής είναι 6ετή.. και λοιπόν;Έχει να κάνει με το εύρος του βασικού γνωστικού αντικειμένου, κάποια δεν "χωρούν" σε 4 χρόνια. Εγώ λοιπόν που έχω περισσότερο ευρύ γνωστικό αντικείμενο και επομένως στον εγκέφαλό μου έχει συσσωρευτεί περισσότερο γνώση, δεν θα πρέπει να πάρω το κατιτίς μου παραπάνω για την επιπλέον επιβάρυνση των εγκεφαλικών μου νευρώνων;
Παράθεση από: Green στις Ιουλίου 15, 2011, 07:18:02 pmΠαράθεση από: bitch στις Ιουλίου 15, 2011, 07:15:45 pmδιαφωνώ να θεωρείται μεταπτυχιακό η πενταετής φοίτηση ( αναλογικά τότε, η εξαετής να θεωρείται ...διδακτορικό; ) Εφόσον ο κύκλος σπουδών ως έχει ( τετραετής, πενταετής , εξαετής κ.ο.κ. ) θεωρείται προπτυχιακό πρόγραμμα τέτοιο να (συνεχίσει να) θεωρείται. αν κάποιο τμήμα θεωρεί ότι προσφέρει μεταπτυχιακού επιπέδου κύκλο σπουδών τότε να μην το βαπτιζει προπτυχιακό και να φροντίσει να εξομοιωθεί με τα αντίστοιχα τριετή ευρωπαϊκά πρότυπα δίνοντας και τις αντίστοιχες μονάδες για κάθε μάθημά του.Πολύ πιθανό λοιπόν οι πολυτεχνικές και η γεωπονοδασολογικές σχολές να κάνουν τις βασικές σπουδές τους από 5ετής 4ετής και το πέμπτο έτος να το δίνουν ως master, αφού δεν τους αναγνωρίζεται αλλιώς.αν το πέμπτο έτος είναι επί πληρωμή όπως τα λοιπά μεταπτυχιακά ναι, είναι πιθανό. Αλλά να μπαίνεις με πανελλαδικές και στο πολυτεχνείο και στη νομική ας πούμε και το ένα να σου δίνει μεταπτυχιακό και το άλλο όχι...ε θα γίνει χαμός.... (στην τελική όσοι τόσα χρόνια τα πληρώναμε τα μεταπτυχιακά/διδακτορικά $#ΘΤ$#@ ήμαστε; - το ερώτημα παρακαλώ να θεωρηθεί ρητορικό και να μην απαντηθεί... )
ναι, αλλά ήταν ξεχωριστό μεταπτυχιακό πρόγραμμα έτσι δεν είναι; δεν ήταν το πέμπτο έτος του βασικού κύκλου σπουδών.....
...ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΕ....Κ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ..ΕΣΤΩ Κ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ.ΤΟ ΤΕΕ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!