0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το γεγονός ότι όλοι θα πρέπει να περνούν από ΑΣΕΠ για να συμμετέχουν στους πίνακες , το γεγονός ότι κλείνουν πολλά παραθυράκια (όχι όμως όλα) , η προσμέτρηση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων (ανεξάρτητα από τα πολλά ή λίγα μόρια που δίνουν , αυτό είναι άλλη συζήτηση) , το σταμάτημα των αυτόματων διορισμών όσων εκτελούν με επιτυχία, κατ' επανάληψη και αποδεδειγμένα τη γενετήσια πράξη (sic) , είναι μερικά από τα θετικά του νόμου. Σ' αυτά ανήκει και η προσμέτρηση των μορίων του σχολείου που βρίσκεσαι (ή του κοντινότερου αν είσαι σε γραφεία) και όχι της οργανικής που δε θυμάσαι και που ακριβώς είναι. Τα κυριότερα αρνητικά αφορούν τον ανοιχτό χαρακτήρα του ΑΣΕΠ (δώστε εσείς , κι αν έχω ανάγκη -και χρήματα και διαθεση- ,μπορεί να διορίσω μερικούς , κυρίως αναπληρωτές και ελάχιστους μόνιμους , μπορεί και όχι όμως) , και φυσικά η ελάχιστη μεταβατική περίοδος (ποια;) που (δεν) δίνει , με τις γνωστές συνέπειες στον προγραμματισμό χιλιάδων ανθρώπων.
Ας το εξετάσουμε στη βάση του το ζήτημα.Δε θεωρώ ότι μπορούμε να μιλάμε για κάτι θετικό στον τομέα της Παιδείας, όσο δεν υπάρχει ενιαίος, υπερκομματικός, εθνικός σχεδιασμός σε αυτό τον τομέα.
Πώς ακριβώς ευνοούμαστε αν οι προηγούμενοι ΑΣΕΠ ήταν πιο δύσκολοι; Και πώς ακριβώς ευνοούμαστε όταν κάθε μήνας προϋπηρεσίας υπολογίζεται 0,1 μόρια;(ok , σταδιακά αυξάνεται ο συντελεστής βαρύτητας ανάλογα με τους μήνες , αλλά η λογική μένει ίδια). Δηλαδή μια χρονιά αναπλήρωσης (=10 μήνες) έχει τη βαρύτητα 2 ερωτήσεων στον ΑΣΕΠ( 1,25 μόρια , στις δύο ενότητες όμως , άρα όσο 2 ερωτήσεις , χωρίς να υπολογίζω την αφαίρεση βαθμού από τη λάθος απάντηση , άρα λιγότερο από 2 σωστές απαντήσεις).Κοινώς μία χρονιά αναπλήρωσης<2 ερωτήσεις στον ΑΣΕΠ.Πίστευα ότι το θέμα δε θα πάει σε δεύτερη σελίδα άλλα έκανα λάθος! Θέλω τα ποσοστά από τη συνεισφορά μου σε αυτό!
2. Γιατί υποτιμάτε τόσο πολύ τις 2 σωστές απαντήσεις στον ΑΣΕΠ; Είναι 2 σωστές απαντήσεις επιπλέον του 70+% των σωστών απαντήσεων που έχεις ήδη απαντήσει, για να έχει νόημα η επίδοσή σου στον νέο ΑΣΕΠ. Δεν είναι καθόλου εύκολο λοιπόν... Ευκολότερο είναι να έχεις δουλειά 1 χρόνο και να παίρνεις και μπόνους τις 2 σωστές απαντήσεις... (που το μπόνους τελικά είναι πάνω από 3 σωστές απαντήσεις).
αυτο παει κοντρα στο νεο τιτλο του υπεπθ για δια βιου μαθηση αν δεν κανω λαθος
παλι για αρνητικα μιλαμε, δεν εχει κανεις να πει κατι θετικο;;;;;;;