0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: panos2 στις Ιουλίου 18, 2011, 03:38:10 pm2. Γιατί υποτιμάτε τόσο πολύ τις 2 σωστές απαντήσεις στον ΑΣΕΠ; Είναι 2 σωστές απαντήσεις επιπλέον του 70+% των σωστών απαντήσεων που έχεις ήδη απαντήσει, για να έχει νόημα η επίδοσή σου στον νέο ΑΣΕΠ. Δεν είναι καθόλου εύκολο λοιπόν... Ευκολότερο είναι να έχεις δουλειά 1 χρόνο και να παίρνεις και μπόνους τις 2 σωστές απαντήσεις... (που το μπόνους τελικά είναι πάνω από 3 σωστές απαντήσεις). Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ότι "είναι ευκολότερο να έχεις δουλειά 1 χρόνο και να παίρνεις και μπόνους τις 2 σωστές απαντήσεις" σε λίγο θα μας πείτε ότι μας κάνουν και χάρη να μοριοδοτούν την προυπηρεσία Ευκολότερο (το να δουλεύεις και να καραβοτσακίζεσαι μακρυά από το σπίτι σου για τρεις κι εξήντα δίνοντας τα λεφτά που βγάζεις στα ενοίκια ή/και τις βενζίνες και να μην μπορείς να προγραμματίσεις στη ζωή σου τίποτα) από το να κάθεσαι στο σπιτάκι σου και να δουλεύεις μια κυριλε δουλίτσα ή να ζεις από το μισθούλη του άντρα σου και να διαβάζεις για τον ασεπ δεν υπάρχει! Δεν ξεσπιτώνεσαι, δεν άγχεσαι και δεν ξοδεύεσαι ιδιαίτερα (άλλο αν κάποιοι προτιμούν να τα δίνουν στο Μπόνια).Επιπλέον, ο όρος ευκολότερο είναι υποτιμητικός γιατί υπαινίσσεται ότι το να διδάσκεις είναι "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν" και απείρως ευκολότερο από το να παπαγαλίζεις κομμάτια ύλης τον ελεύθερο χρόνο που σου μένει από την δουλίτσα που κάνεις η οποία συνήθως είναι πραγματικά εύκολη δηλ. χωρίς απαιτήσεις. Υπάρχουν τέτοιες δουλειές... η εκπάιδευση δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές.
2. Γιατί υποτιμάτε τόσο πολύ τις 2 σωστές απαντήσεις στον ΑΣΕΠ; Είναι 2 σωστές απαντήσεις επιπλέον του 70+% των σωστών απαντήσεων που έχεις ήδη απαντήσει, για να έχει νόημα η επίδοσή σου στον νέο ΑΣΕΠ. Δεν είναι καθόλου εύκολο λοιπόν... Ευκολότερο είναι να έχεις δουλειά 1 χρόνο και να παίρνεις και μπόνους τις 2 σωστές απαντήσεις... (που το μπόνους τελικά είναι πάνω από 3 σωστές απαντήσεις).
Παράθεση από: sec στις Ιουλίου 18, 2011, 05:46:43 pmΠαράθεση από: panos2 στις Ιουλίου 18, 2011, 03:38:10 pm2. Γιατί υποτιμάτε τόσο πολύ τις 2 σωστές απαντήσεις στον ΑΣΕΠ; Είναι 2 σωστές απαντήσεις επιπλέον του 70+% των σωστών απαντήσεων που έχεις ήδη απαντήσει, για να έχει νόημα η επίδοσή σου στον νέο ΑΣΕΠ. Δεν είναι καθόλου εύκολο λοιπόν... Ευκολότερο είναι να έχεις δουλειά 1 χρόνο και να παίρνεις και μπόνους τις 2 σωστές απαντήσεις... (που το μπόνους τελικά είναι πάνω από 3 σωστές απαντήσεις). Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ότι "είναι ευκολότερο να έχεις δουλειά 1 χρόνο και να παίρνεις και μπόνους τις 2 σωστές απαντήσεις" σε λίγο θα μας πείτε ότι μας κάνουν και χάρη να μοριοδοτούν την προυπηρεσία Ευκολότερο (το να δουλεύεις και να καραβοτσακίζεσαι μακρυά από το σπίτι σου για τρεις κι εξήντα δίνοντας τα λεφτά που βγάζεις στα ενοίκια ή/και τις βενζίνες και να μην μπορείς να προγραμματίσεις στη ζωή σου τίποτα) από το να κάθεσαι στο σπιτάκι σου και να δουλεύεις μια κυριλε δουλίτσα ή να ζεις από το μισθούλη του άντρα σου και να διαβάζεις για τον ασεπ δεν υπάρχει! Δεν ξεσπιτώνεσαι, δεν άγχεσαι και δεν ξοδεύεσαι ιδιαίτερα (άλλο αν κάποιοι προτιμούν να τα δίνουν στο Μπόνια).Επιπλέον, ο όρος ευκολότερο είναι υποτιμητικός γιατί υπαινίσσεται ότι το να διδάσκεις είναι "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν" και απείρως ευκολότερο από το να παπαγαλίζεις κομμάτια ύλης τον ελεύθερο χρόνο που σου μένει από την δουλίτσα που κάνεις η οποία συνήθως είναι πραγματικά εύκολη δηλ. χωρίς απαιτήσεις. Υπάρχουν τέτοιες δουλειές... η εκπάιδευση δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές.Συμφωνώ με τη sec. Με 3 επιτυχίες στον ΑΣΕΠ και 4 χρόνια προϋπηρεσία (τον πρώτο ωρομίσθιος-στο κανονικό πρόγραμμα , όχι σε ΠΔΣ , γιατί ξέρω ότι μερικοί είναι καχύποπτοι) πιστεύω ότι έχω αρκετή εμπειρία κι από τα δύο για να έχω ολοκληρωμένη άποψη ότι μια χρονιά αναπλήρωσης είναι πολύ δυσκολότερη από 2 ερωτήσεις στον ΑΣΕΠ (η μία ήταν ο μπετονίτης! )
Επειδή δεν βρίσκω ιδιαίτερα θετικά στις αλλαγές (πέρα από κάποιες μικροδιορθώσεις χρόνιων στρεβλώσεων, σταγόνα στον ωκεανό δηλαδή).. βρήκα ένα λάθος στον τίτλο του θέματος!Αν δεν κάνω λάθος είναι ΥΠΔ
Το ότι θα απαιτείται πλέον από όλους πιστοποιημένη επάρκεια στα παιδαγωγικά και τη διδακτική και θα σταματήσουν σχολές που δεν την παρείχαν ουσιαστικά να θεωρούνται εξορισμού "καθηγητικές", είναι μία θετική εξέλιξη. Όπως και το ότι στις μη "καθηγητές" σχολές θα υπάρχουν πλέον και ξεχωριτές κατευθύνσεις για όσους φοιτητές επιθυμούν να ασχοληθούν κατόπιν με την εκπαίδευση.
Επειδή εγώ έχω κάνει πδσ και δεν ντρέπομαι καθόλου γι' αυτό ούτε και το κρύβω (έχω βοηθήσει παιδιά να περάσουν σε σχολές γράφοντας 19άρια και μου στέλνουν ακόμα μηνύματα στο κινητό μου) θα επισημάνω και κάτι ακόμη. Οι καθηγητές που τη βγάζουν "πέρα βρέχει" στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς ως μόνιμοι ή αναπληρωτές σίγουρα θεωρούν την πδσ "piece of cake". Ας είχαν τις μισές από τις δικές μου επιτυχίες για να τους έβλεπα αν θα τους εμπιστευόταν ποτέ κανείς τμήμα ή αν θα το διαλύανε σε χρόνο dt