*

Αποστολέας Θέμα: Υπάρχει κάτι θετικό στις αλλαγές του ΥΠΔ  (Αναγνώστηκε 8702 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ;
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 18, 2011, 11:28:18 pm »
Δεν είδα κανέναν να φοβάται να πάει αναπληρωτής…[/b]

Ψάξτο λίγο καλύτερα... αναπληρωτής μακρυά απ' το σπίτι του όχι σκέτα αναπληρωτής να λες. Και δεν μιλάμε για παιδάκια που πήρανε προχτές πτυχίο και ψάχνουν ευκαιρία να ξεφύγουν από το πατρικό τους...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:00:46 »

Αποσυνδεδεμένος dinateacher

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • τα όνειρα θα βγουν αληθινά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 18, 2011, 11:30:33 pm »
Μια και είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα εδώ  ;D
τι αφορά αυτό; http://www.info-guardian.eu/2011/07/h-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%b3%ce%bd%ce%bf%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%b1-blogs/
Ξέρει κανείς;
Η Αννούλα διορίζει ημέτερους;;;;;;; :-X :-X :-X
Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο: εκπληρώνει τον σκοπό του όταν είναι ανοικτό.
Νοημοσύνη είναι αυτό που χρησιμοποιείς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 18, 2011, 11:34:41 pm »
Μια και είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα εδώ  ;D
τι αφορά αυτό; http://www.info-guardian.eu/2011/07/h-%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%b3%ce%bd%ce%bf%ce%b5%ce%af-%cf%84%ce%b1-blogs/
Ξέρει κανείς;

http://www.parapolitiki.com/2011/07/blog-post_8726.html

off topic :-[

edit ΕΣΠΑ: πονεμένη, πικρή ιστορία...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 18, 2011, 11:41:26 pm από rozy4 »

Αποσυνδεδεμένος physikos13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 19, 2011, 12:52:57 am »
γαμοτο, γιατι ρε αννα με φτυνεις ετσι; ολοκληρο topic εφτιαξα για τα θετικα των αλλαγων στην εκπαιδευση και τιποτε,ουτε μια θεσουλα και για μενα!!!
εκτος αν δε με θεωρεις νεολοιο πια, γιατι ουτε 21 χρονια δεν πανε που πηρα το πτυχιο μου ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:00:46 »

Αποσυνδεδεμένος vasbio

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 19, 2011, 11:27:50 am »
Μάλλον δεν καταλάβατε τι έγραψα.

Εγώ, με την εμπειρία μου  από τους 2 τελευταίους ΑΣΕΠ, όπου προετοιμάστηκα σκληρά (στους 2 προηγούμενους πήγα ανεπιτυχώς χωρίς προετοιμασία μόνο να «τζογάρω», όπως πολλοί λένε όταν αναφέρονται στον διαγωνισμό) συντηρώντας ταυτόχρονα την οικογένειά μου με επίσης σκληρή  δουλειά σαν εκπαιδευτικός και μετά από 1 χρόνο ωρομισθίας ΠΔΣ και 2 χρόνια αναπλήρωσης  ( την 1 χρονιά μακριά από την οικογένειά μου ) διαπιστώνω πως ο αγώνας για κάθε μόριο πάνω από την βάση στον διαγωνισμό είναι  πολύ πιο σκληρός.
Αν ίσχυε το 100% ΑΣΕΠ θα ήμουν διοριστέος και τις 2 τελευταίες φορές…

Σε όλο το Forum εξ’ άλλου  είναι διάχυτος ο φόβος – τρόμος που νοιώθουν πολλοί όταν σκέφτονται πως μπορεί να χρειαστεί  να δώσουν ξανά ΑΣΕΠ. Δεν είδα κανέναν να φοβάται να πάει αναπληρωτής…

Πιστεύω και εγώ -αφού έχει και μάρτυρα τον Μάρκο- να είναι  η sec  εκπαιδευτικός με επιτυχίες από την διδασκαλία της. Εγώ πάλι, μπορεί να έχω και περισσότερες  :) και άλλοι όχι τόσες πολλές...  ::) Ωραία...
Ο  διάχυτος  φόβος  για  τον  ΑΣΕΠ , όπως  αναφέρεις , αφορά  ολόκληρη  τη  διαδικασία  του  και  όχι  μόνο  τις  2  ερωτήσεις  του , άρα  αντικειμένικά  δεν  μπορείς  να  το  συγκρίνεις  με  το  φόβο  της  αναπλήρωσης  1  έτους (αφού αυτά  τα  δύο  συγκρίναμε). Εγώ  λοιπόν  φοβάμαι  την  αναπλήρωση  στην  άλλη  άκρη  της  Ελλάδας , γι  αυτό  και  δε  δήλωσα  το  κουτάκι (δεν  είναι  φόβος , αλλά  μια  σειρά  προσωπικών  λόγων που  δε  θ'  αναφέρω, αλλά  για  χάρη  της  συζήτησης  και  κατ'  αναλογία  με  το  "φόβο"  του  ΑΣΕΠ , μπορεί  ν΄ αναφέρεται  ως  τέτοιος). Γι  αυτό  και  δεν  είμαι  διορισμένος  από το καλοκαίρι  του 09. Ο  φόβος  της  (μακρινής)  αναπλήρωσης  με  κράτησε  αδιόριστο  λοιπόν! Αυτά  περί  φόβων...
Όσον  αφορά  το  ότι  με  διορισμούς  100%  από  ΑΣΕΠ  κάποιοι  θα  ήταν  διορισμένοι , το  ίδιο  θα  ίσχυε  με  μένα  και  με  80% από  ΑΣΕΠ , όπως  και  για  πολλούς  άλλους  βέβαια! Όπως  θα  ίσχυε  κι  αν  είχα  τις  τωρινές  μου  προσαυξήσεις(με 60% ΑΣΕΠ) , ή  κι  αν  δεν  μετρούσαν  καθόλου  οι  προσαυξήσεις (με το ίδιο επίσης ποσοστό). Αυτό  που  θέλω  με  τα  παραπάνω , δεν  είναι να  προβάλω  τον  εαυτό  μου , αλλά  να  δείξω  ότι  υπάρχουν  πολλές  πλευρές  σ'  ένα  θέμα.
Όσο  για  την  ΠΔΣ , δεν  την  κατακρίνω , ούτε  την  απαξιώνω. Απλά  για  ένα  χρονικό  διάστημα  οι  προσλήψεις  σ'  αυτή  γινόταν  με  αδιαφανείς  διαδικασίες. Αυτό  δε  σημαίνει  ότι  όσοι  δούλεψαν  σ'  αυτή  ήταν  βύσματα , ή  πολύ  περισσότερο  ότι  όλοι  όσοι  δούλεψαν  σ'  αυτή  έκαναν  χαβαλέ. Αντίθετα  υπήρχαν  άτομα  που  δούλεψαν  καλά  και  με  μεράκι , και  είχαν  κι  αποτελέσματα. Κι  αυτό  ανεξάρτητα  από  τον  τρόπο  που  προσλήφθηκαν... Οι  διευκρινίσεις  δίνονται  γιατί  δε  γνωριζόμαστε  μεταξύ  μας  και  λογικό  είναι  να  υπάρχουν  παρεξηγήσεις. Με  τους  φίλους  μου  θα  μιλούσα  αλλιώς...  ;D ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 19, 2011, 11:30:52 am από vasbio »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 19, 2011, 12:02:35 pm »
Μάλλον δεν καταλάβατε τι έγραψα.

Εγώ, με την εμπειρία μου  από τους 2 τελευταίους ΑΣΕΠ, όπου προετοιμάστηκα σκληρά (στους 2 προηγούμενους πήγα ανεπιτυχώς χωρίς προετοιμασία μόνο να «τζογάρω», όπως πολλοί λένε όταν αναφέρονται στον διαγωνισμό) συντηρώντας ταυτόχρονα την οικογένειά μου με επίσης σκληρή  δουλειά σαν εκπαιδευτικός και μετά από 1 χρόνο ωρομισθίας ΠΔΣ και 2 χρόνια αναπλήρωσης  ( την 1 χρονιά μακριά από την οικογένειά μου ) διαπιστώνω πως ο αγώνας για κάθε μόριο πάνω από την βάση στον διαγωνισμό είναι  πολύ πιο σκληρός.
Αν ίσχυε το 100% ΑΣΕΠ θα ήμουν διοριστέος και τις 2 τελευταίες φορές…

Σε όλο το Forum εξ’ άλλου  είναι διάχυτος ο φόβος – τρόμος που νοιώθουν πολλοί όταν σκέφτονται πως μπορεί να χρειαστεί  να δώσουν ξανά ΑΣΕΠ. Δεν είδα κανέναν να φοβάται να πάει αναπληρωτής…

Πιστεύω και εγώ -αφού έχει και μάρτυρα τον Μάρκο- να είναι  η sec  εκπαιδευτικός με επιτυχίες από την διδασκαλία της. Εγώ πάλι, μπορεί να έχω και περισσότερες  :) και άλλοι όχι τόσες πολλές...  ::) Ωραία...
Ο  διάχυτος  φόβος  για  τον  ΑΣΕΠ , όπως  αναφέρεις , αφορά  ολόκληρη  τη  διαδικασία  του  και  όχι  μόνο  τις  2  ερωτήσεις  του , άρα  αντικειμένικά  δεν  μπορείς  να  το  συγκρίνεις  με  το  φόβο  της  αναπλήρωσης  1  έτους (αφού αυτά  τα  δύο  συγκρίναμε). Εγώ  λοιπόν  φοβάμαι  την  αναπλήρωση  στην  άλλη  άκρη  της  Ελλάδας , γι  αυτό  και  δε  δήλωσα  το  κουτάκι (δεν  είναι  φόβος , αλλά  μια  σειρά  προσωπικών  λόγων που  δε  θ'  αναφέρω, αλλά  για  χάρη  της  συζήτησης  και  κατ'  αναλογία  με  το  "φόβο"  του  ΑΣΕΠ , μπορεί  ν΄ αναφέρεται  ως  τέτοιος). Γι  αυτό  και  δεν  είμαι  διορισμένος  από το καλοκαίρι  του 09. Ο  φόβος  της  (μακρινής)  αναπλήρωσης  με  κράτησε  αδιόριστο  λοιπόν! Αυτά  περί  φόβων...
Όσον  αφορά  το  ότι  με  διορισμούς  100%  από  ΑΣΕΠ  κάποιοι  θα  ήταν  διορισμένοι , το  ίδιο  θα  ίσχυε  με  μένα  και  με  80% από  ΑΣΕΠ , όπως  και  για  πολλούς  άλλους  βέβαια! Όπως  θα  ίσχυε  κι  αν  είχα  τις  τωρινές  μου  προσαυξήσεις(με 60% ΑΣΕΠ) , ή  κι  αν  δεν  μετρούσαν  καθόλου  οι  προσαυξήσεις (με το ίδιο επίσης ποσοστό). Αυτό  που  θέλω  με  τα  παραπάνω , δεν  είναι να  προβάλω  τον  εαυτό  μου , αλλά  να  δείξω  ότι  υπάρχουν  πολλές  πλευρές  σ'  ένα  θέμα.
Όσο  για  την  ΠΔΣ , δεν  την  κατακρίνω , ούτε  την  απαξιώνω. Απλά  για  ένα  χρονικό  διάστημα  οι  προσλήψεις  σ'  αυτή  γινόταν  με  αδιαφανείς  διαδικασίες. Αυτό  δε  σημαίνει  ότι  όσοι  δούλεψαν  σ'  αυτή  ήταν  βύσματα , ή  πολύ  περισσότερο  ότι  όλοι  όσοι  δούλεψαν  σ'  αυτή  έκαναν  χαβαλέ. Αντίθετα  υπήρχαν  άτομα  που  δούλεψαν  καλά  και  με  μεράκι , και  είχαν  κι  αποτελέσματα. Κι  αυτό  ανεξάρτητα  από  τον  τρόπο  που  προσλήφθηκαν... Οι  διευκρινίσεις  δίνονται  γιατί  δε  γνωριζόμαστε  μεταξύ  μας  και  λογικό  είναι  να  υπάρχουν  παρεξηγήσεις. Με  τους  φίλους  μου  θα  μιλούσα  αλλιώς...  ;D ;D ;D

Ήταν λάθος η επιλογή του χαρακτηρισμού "φόβος" για την αναπλήρωση... Και εγώ δεν τίκαρα το κουτάκι αποδοχής θέσης αναπλήρωσης  σε όλη την Ελλάδα φέτος και πέρυσι (επέλεξα μόνο 2 νομούς). Την δυνατότητα μου την δίνει η απαξίωση της προυπηρεσίας... Αν δεν προσληφθώ φέτος και ισχύσει το 24μηνο μάλλον την πάτησα όπως και εσύ στο παρελθόν...  ;D

Θα σου ζητούσα να κάνεις τώρα 2 συγκρίσεις:

1. Κάποιος παίρνει το πτυχίο του ή έστω έχει και παλαιότερο πτύχιο και πάιρνει ώρες στην ΠΔΣ ή στον Οαεδ με τις γνωριμίες του. Κάποια στιγμή ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ η αναπλήρωση και μετά ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ και ο διορισμός. Η προυπηρεσία αποκτάται  δίπλα στο σπίτι του, κοντά στην οικογενειά του και στα ιδιαίτερά του. Η αρχική του τοποθέτηση είναι πάλι πιο ευνοική...

2. Κάποιος παλεύει όπως εμείς...   

Εσύ σίγουρα θα έπρεπε να καταλάβεις καλύτερα πόσο δύσκολο είναι μετά από μια βασική επίδοση πχ 70%, να την αυξήσεις ακόμη πιο  πολύ για να είσαι στους αναπληρωτές ή στους διοριστέους... 

Με 2 επιτυχίες ΑΣΕΠ μία μέτρια και μια καλή κατάφερα να πάω οριακά αναπληρωτής, γιατί στον ενιαίο υπήρχε συνωστισμός από την κατηγορία 1...
Έτσι, εκνευρίζομαι όταν διαβάζω να μιλά κάποιος απαξιωτικά για 2 - 3 ερωτησούλες. Που σε εμας έλειπαν όμως για τον διορισμό... Οι 2- 3 σωστές ερωτησούλες ΕΠΙΠΛΕΟΝ σημαίνουν πολύ περισσότερη προσπάθεια και όχι τύχη...  Αυτό δεν λέμε και στους μαθητές μας;

Καταλαβαίνεις τώρα γιατί προτιμώ το 24μηνο από το 40% των πολλών "ξύπνιων" που δεν πρόλαβαν να διοριστούν παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ και κρύβονται πίσω από αυτούς που έτρεχαν ανα την επικράτεια και με πολύ διάβασμα για τον διαγωνισμό...

Αποσυνδεδεμένος vasbio

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 19, 2011, 01:08:01 pm »
Καταρχήν  δεν  θεωρώ  ότι την  "πάτησα"  όσον  αφορά  το  κουτάκι , αφού  δεν  έβαλα...μυαλό (δεν  το  τσέκαρα  ποτέ , και  τώρα  αν  ξαναρχόταν  εκείνη  η  στιγμή , πάλι  το  ίδιο  θα  έκανα). Η  ΠΔΣ  όπως  και  άλλα (εκκλησιαστικά , Σιβιτανίδειος , ΟΑΕΔ) ήταν  παραθυράκια  για  την  απόκτηση  αρχικής  προϋπηρεσίας  και  την  αλλαγή  πίνακα  σε  πολλές  περιπτώσεις (από τον  μηδενικής  προϋπηρεσίας  σε  αυτόν  με  προϋπηρεσία). Αυτό  όμως  δε  σημαίνει  ότι  όσοι  δούλεψαν  στην  ΠΔΣ  είχαν  όλοι  βύσμα. Όσον  αφορά  το  24μηνο , σαφώς  και  συμφωνώ , αν  και  πλέον  στις  περισσότερες ειδικότητες , μικρό  ποσοστό  του  40%  δεν  έχει  πια ΑΣΕΠ (ή  έχει  απορροφηθεί  ή  έχει  εντωμεταξύ επιτύχει  στον  ΑΣΕΠ!).
ΥΓ Κι  εγώ  μετά  τη  δεύτερη  (πολύ καλή) επιτυχία στον ΑΣΕΠ ξεκίνησα  να  δουλεύω (ωρομίσθιος εκείνη τη χρονιά-ελέω κουτακίου- , αναπληρωτής τις επόμενες 3).

Αποσυνδεδεμένος sotos81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουλίου 19, 2011, 01:21:16 pm »
Μώρε θα έχουν δουλειά τα φοιτητικά φροντιστήρια για το ΑΣΕΠ του 2012 φοβερή!!

Αυτό περίμεναν με αγωνία τόσα χρόνια οι φροντιστηριάρχες. Αγωνία και ιδρώτα από υποψηφίους και ονειρεμένα χρήματα οι επιχειρηματίες των φροντιστηρίων,

Απορώ, αφού τα φροντιστήρια για ΑΣΕΠ είναι παράνομα, με βάση νόμο, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ;;

Και να πω του στραβού το δίκιο, άντε γιατί θα νευριάσω και θα φορτώσω πάλι. Καθηγητής σε Λύκειο, φυσικός,  έλεγε εγώ και μια άλλη ομάδα πήγαμε σε φροντιστληριο και πραγματικά κάναμε δουλειά, μας έμαθαν σχέδιο διδαδκαλίας κ.τ.λ.

ΡΕ ΓΕΛΙΕ αν δεν ήξερες σχέδιο διδασκαλίας, βασικά παιδαγωγικά ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ;;;

Kia το χειρότερο άκουσα ότι το εν λόγω φροντιστήριο ήξερε ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ. Ολοι διεφθαρμένοι και υπόγεια σκουλήκια. Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα.
Ένας τίμιος άνθρωπος δεν έχει καμιά δουλειά στην Ελλάδα πλέον.

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #50 στις: Ιουλίου 19, 2011, 02:01:30 pm »
Μώρε θα έχουν δουλειά τα φοιτητικά φροντιστήρια για το ΑΣΕΠ του 2012 φοβερή!!

Αυτό περίμεναν με αγωνία τόσα χρόνια οι φροντιστηριάρχες. Αγωνία και ιδρώτα από υποψηφίους και ονειρεμένα χρήματα οι επιχειρηματίες των φροντιστηρίων,

Απορώ, αφού τα φροντιστήρια για ΑΣΕΠ είναι παράνομα, με βάση νόμο, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΝΕΙ;;

Και να πω του στραβού το δίκιο, άντε γιατί θα νευριάσω και θα φορτώσω πάλι. Καθηγητής σε Λύκειο, φυσικός,  έλεγε εγώ και μια άλλη ομάδα πήγαμε σε φροντιστληριο και πραγματικά κάναμε δουλειά, μας έμαθαν σχέδιο διδαδκαλίας κ.τ.λ.

ΡΕ ΓΕΛΙΕ αν δεν ήξερες σχέδιο διδασκαλίας, βασικά παιδαγωγικά ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ;;;

Kia το χειρότερο άκουσα ότι το εν λόγω φροντιστήριο ήξερε ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ. Ολοι διεφθαρμένοι και υπόγεια σκουλήκια. Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα.
Ένας τίμιος άνθρωπος δεν έχει καμιά δουλειά στην Ελλάδα πλέον.

δηλαδη τωρα δε φορτωσες??  ;D
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουλίου 19, 2011, 02:47:02 pm »
Θα σου ζητούσα να κάνεις τώρα 2 συγκρίσεις:

1. Κάποιος παίρνει το πτυχίο του ή έστω έχει και παλαιότερο πτύχιο και πάιρνει ώρες στην ΠΔΣ ή στον Οαεδ με τις γνωριμίες του. Κάποια στιγμή ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ η αναπλήρωση και μετά ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ και ο διορισμός. Η προυπηρεσία αποκτάται  δίπλα στο σπίτι του, κοντά στην οικογενειά του και στα ιδιαίτερά του. Η αρχική του τοποθέτηση είναι πάλι πιο ευνοική...

2. Κάποιος παλεύει όπως εμείς...   

Το να κάνεις αυτές τις δύο συγκρίσεις (το 1. αφορά το πώς διορίζονταν κάποιοι αρκετά χρόνια πριν 4-5 ενώ το 2. αφορά το πώς προσπαθούν κάποιοι να διοριστούν τώρα, 5 χρόνια μετά) είναι τόσο ορθό και πρακτικό όσο το να συγκρίνεις 1 τσουβάλι μήλα με ένα πορτοκάλια. Φρούτα και τα μεν και τα δε όμως όταν στο βιβλίο του δημοτικού στην πρόσθεση βάζουν 1 μήλο + 1 πορτοκάλι = 2 φρούτα μόνο παιδαγωγική μέθοδος εκμάθησης πρόσθεσης δεν είναι ;D

Μην συγκρίνουμε μεταξύ τους άλλες εποχές με διαφορετικά δεδομένα, φτάνουμε έτσι σε αυθαίρετα συμπεράσματα... και αυτό δεν ωφελεί κανένα!

Ας πούμε ότι η θεία μου πήρε στα 40της σύνταξη από δημόσιο και εδώ και 35 χρόνια κάααααθεται. Έρχεται λοιπόν η ώρα να πάρω εγώ σύνταξη και φυσικά δεν παίρνω τπτ απολύτως! Τι νόημα θα είχε να επικαλεστώ τη θείτσα μου για να μου δώσουν κι εμένα έστω στα 65 μου σύνταξη;

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουλίου 19, 2011, 03:09:06 pm »
Αν κάποιος πάει ένα χρόνο αναπληρωτής, έχει ένα χρόνο δουλειά και γράφει επιπλέον προυπηρεσία που μετράει στο ΜΚ και στην μισθολογική εξέλιξη.

Γνωρίζω πάρα πολύ κόσμο που δεν θα άφηνε με τπτ τη δουλειά του δίπλα στο σπιτάκι του για να τρέχει τη 1 χρονιά αναπληρωτής εκεί την άλλη παρακεί και άμα τον πάρουνε... Διάλεξαν την ασφάλεια της δουλειάς τους στον ιδωτικό (ή και ενίοτε στον δημόσιο) τομέα και όντας ξεκούραστοι από έγνοιες του τύπου "μου φτάνουν τα λεφτά να βάλω βενζίνη" ή "πού είπαμε ότι βρίσκομαι φέτος;" διάβασαν κι έδωσαν ασεπ για να διοριστούν μια κι έξω. Το ίδιο και αρκετές μητέρες μη εργαζόμενες με τα χρήματα που τους εξασφάλιζε το εισόδημα του συζύγου που εργαζόταν.

Γράφω τα παραπάνω γιατί προβάλλεται συστηματικά από καποιους η απόκτηση προϋπηρεσίας ως η εύκολη λύση για τον διορισμό. Στην πραγματικότητα αυτή την οδό ακολούθησαν μόνο όσοι δεν είχαν άλλες εναλλακτικές γιατί δεν υπήρξε ποτέ και ούτε και τώρα είναι εύκολη λύση.

Αποσυνδεδεμένος AntreaEirini

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουλίου 19, 2011, 03:23:13 pm »

Γράφω τα παραπάνω γιατί προβάλλεται συστηματικά από καποιους η απόκτηση προϋπηρεσίας ως η εύκολη λύση για τον διορισμό. Στην πραγματικότητα αυτή την οδό ακολούθησαν μόνο όσοι δεν είχαν άλλες εναλλακτικές γιατί δεν υπήρξε ποτέ και ούτε και τώρα είναι εύκολη λύση.

Α, η εύκολη λύση είναι το διάβασμα (ξέρεις, το διάβασμα είναι δύσκολο από μόνο του, αλλιώς θα το έκαναν όλοι, χωρίς να εφευρίσκουν δικαιολογίες), και όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν την εύκολη αυτή λύση ακολούθησαν τη δύσκολη λύση της προϋπηρεσίας (τύπου ΠΔΣ και τα όμοια) που στη συντριπτική της πλειψηφία ήταν βυσματική - μην κοροϊδευόμαστε, πήγαν μετά ένα δύο χρόνια αναπλήρωση, όπου και να ήταν αυτή (είτε στην άλλη άκρη της χώρας είτε σπίτι τους); Αυτή ήταν η δύσκολη λύση για το διορισμό; Και η τζάμπα λύση τότε ποια είναι;
Έτσι κάνουμε και το μαύρο άσπρο;

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουλίου 19, 2011, 03:29:55 pm »
παλι για αρνητικα μιλαμε, δεν εχει κανεις να πει κατι θετικο;;;;;;;

α! physike το βρήκα.
Το θετικό είναι ότι ψάχνοντας να βρούμε τα θετικά κάνουμε καλό στην υγεία του εγκεφάλου μας, τον ενεργοποιούμε, δεν τον αφήνουμε να αδρανήσει. Κάτι σαν τα σταυρόλεξα δηλαδή, οπότε αποφεύγουμε και τα εγκεφαλικά.

Αποσυνδεδεμένος sec

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουλίου 19, 2011, 03:33:34 pm »
Και η τζάμπα λύση τότε ποια είναι;

Δεν υπάρχουν τσάμπα λύσεις! Αυτό το καταλαβαίνει κανείς μεγαλώνοντας..  ;D
Αυτό που σε σένα φαντάζει πανεύκολο για κάποιον άλλο είναι βουνό και αντίστροφα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182623
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)