0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
και για να απαντήσω συντόμως και στο αρχικό θέμα, που είναι πολύ σημαντικό:Μέγιστη "πανούκλα" κατά την γνώμη μου είναι το συνεχές και αφανές "μπάλωμα" των τρυπών με το φιλότιμο των ΔΥ. Τόσο σε γραφεία, όσο και σε σχολεία. Και οι πάντα μα πάντα άτολμοι προϊστάμενοι που θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην εκφράσουν το πρόβλημα της διοικητικής τους μονάδας επισήμως και εγγράφως. Και δεν μιλάω μόνο για προβλήματα που προκύπτουν από τους κατώτερους υπαλλήλους, αλλά κυρίως για αυτά που προκύπτουν από την ανώτερη διοίκηση.Απλό και γελοίο παράδειγμα: στο γραφείο που δουλεύω φέτος το aircondition είναι χαλασμένο. Το χειμώνα δεν μπήκε, παρά ελάχιστες φορές, πετρέλαιο για να λειτουργήσουν τα καλοριφέρ. "Ευτυχώς" έχω στο σπίτι μου αερόθερμο και το έφερα στο γραφείο για να ζεσταίνομαι (μόνο εγώ, όλοι οι υπόλοιποι που δεν φέρανε εξακολουθούσαν να κρυώνουν). Στα διπλανά γραφεία φέρανε σόμπες αλογόνου. Τα ηλεκτρολογικά υπερφορτώθηκαν και οι ασφάλειες έπεφταν συνέχεια. Όταν πέφτουν οι ασφάλειες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καούν τα εναπομείναντα χρέπια που έχουμε για υπολογιστές. Κάποιο συνάδελφοι διαμαρτύρονταν για αυτό γιατί δεν θέλαν να χάσουν όλα τα αρχεία της δουλειάς τους και μου ζητούσαν (εμένα και άλλων) να μην λειτουργούμε τα θερμαντικά μας. Εγώ τους έλεγα "χίλιες φορές να καούν μπας και αναγκαστούν να βάλουν πετρέλαιο. Εγώ το αερόθερμο δεν το κλείνω που να χτυπιέστε χάμο" (οκ, όχι έτσι ακριβώς ). Τώρα το καλοκαίρι, "δυστυχώς" δεν έχω κανά φορητό aircondition ή περισσευούμενο ανεμιστήρα και απλά σκουπίζω τον ιδρώτα μου κάθε φορά που ανεβαίνει η θερμοκρασία.Γελάσατε; ή ακόμα;
Τα ιδιαίτερα δεν τα επινόησα εγώ, την απαξίωση του μαθητή δεν την επινόησα εγώ, τα ωραιότατα τριωράκια και μετά την κάνουμε δεν τα επινόησα εγώ, τα δεκαπεντάρια στη συνέντευξη που πήραν όλοι οι αιρετοί / υποψήφιοι διευθυντές δεν τα επινόησα εγώ......Λυπάμαι αν την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στα ελληνικά σχολεία θέλετε να μου τη χρεώσετε ορισμένοι.... Αλλά όπως εύστοχα υπογράφεις "Σιγά μη κλάψω".....
...Και όλα αυτά με την ανοχή του Προϊσταμένου ο οποίος ήταν ενήμερος για την κατάσταση αλλά δεν έκανε ποτέ τίποτα γιατί η δουλεία έβγαινε,το σχολείο λειτουργούσε κανονικά και εκείνον τον ενδιέφερε μόνο αυτό...
Διευθυντής που δεν έκανε απολύτως τίποτα.Όλες οι αρμοδιότητες είχαν μοιραστεί στο σύλλογο και ο ίδιος δεν έκανε ουσιαστικά τίποτα πέραν απ'το να βάζει υπογραφές και να κάνει δημόσιες σχέσεις. Διαβιβαστικά,ευχαριστήριες επιστολές,e-mail,ηλεκτρονικοί πίνακες με στοιχεία κτλπ,όλα γινόντουσαν από τους καθηγητές σε κενά και διαλείμματα.Γιατί;Γιατί ο ίδιος δεν ήξερε να χειρίζεται υπολογιστή και να συντάσσει έγγραφα!!Και όλα αυτά με φωνές,προσβολές και κάτω από τρομερή πίεση. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος έφευγε πάντα νωρίτερα από το σχολείο και πριν φύγει,έμπαινε στην τάξη και μας άφηνε το τηλέφωνο μην τυχόν χτυπήσει και δεν είναι κανείς στο γραφείο να το σηκώσει.Εννοείται πως πάντα έπρεπε να δικαιολογούμε την απουσία του λέγοντας ότι έχει φύγει για εξωτερικές δουλειές. Απίστευτα σκηνικά!!Τι να πρωτοθυμηθώ!Αλλά ήταν τυχερός γιατί στο σχολείο τότε η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών ήταν νεοδιόριστοι και αναπληρωτές οπότε κανείς δεν είχε το θάρρος να μιλήσει.Και όλα αυτά με την ανοχή του Προϊσταμένου ο οποίος ήταν ενήμερος για την κατάσταση αλλά δεν έκανε ποτέ τίποτα γιατί η δουλεία έβγαινε,το σχολείο λειτουργούσε κανονικά και εκείνον τον ενδιέφερε μόνο αυτό.
@bitch + killbillrandom info of the day:τις προάλλες που ήμουν σε άδεια και σκότωνα το πρωινό μου στο σπίτι , με έπιασε να βλέπω ένα reality του γνωστού άγγλου σεφ jamie oliver, το οποίο είχε θέμα μία εκστρατεία για την βελτίωση της ποιότητας του φαγητού που δίνεται στα αγγλικά και αμερικάνικα σχολεία. Συγκεκριμένα έβλεπα τις σεζόν που ήταν στην Αμερική. Εκεί λοιπόν, στο σχολείο που είχε στήσει την εκπομπή του, μεταξύ πολλών άλλων πληροφοριών που προσφέροταν και δεν θέλω να τις αναφέρω όλες, εγώ συγκρατώ το εξής: Κάθε Παρασκευή υπήρχε μία (ή δύο; δεν θυμάμαι) ώρα, ενταγμένη στο σχολικό πρόγραμμα, η οποία είχε την ονομασία "advisory" και ήταν ουσιαστικά μία ώρα όπου όλα τα παιδιά του σχολείου μαζεύοταν σε ένα μεγάλο αμφιθέατρο και εκεί ακούγαν διαλέξεις πάνω στο (κάπως χαλαρά ορισμένο) θέμα της "υγειινής ζωής". Αυτό. Κάθε Παρασκευή.Απορία: γιατί όταν γίνονται διαλέξεις στα ελληνικά σχολεία (που γίνονται 2-3 φορές τον χρόνο και όχι πάντα για όλο το σχολείο) αυτό είναι "χαμένες ώρες" ενώ στο αμερικάνικο σχολείο είναι "ωρολόγιο πρόγραμμα";;
Εδώ στην Ελλάδα που τα έχουμε όλα τσάμπα και μας αρέσει να καταστρέφουμε και να βάφουμε τους τοίχους, που να βρεθούν χρήματα!
Υποτίθεται οτι έχουν επιμορφωθεί. Αλλά αυτό στην πράξη δυστυχώς δεν σημαίνει τίποτα!
Παράθεση από: killbill στις Αυγούστου 01, 2011, 10:22:04 pmΕδώ στην Ελλάδα που τα έχουμε όλα τσάμπα και μας αρέσει να καταστρέφουμε και να βάφουμε τους τοίχους, που να βρεθούν χρήματα!Τα παιδιά καταστρέφουν το σχολείο δείχνοντας την απέχθειά τους για τα σαραβαλιασμένα κτίρια που τσουβαλιάζονται ανά 25 & 30 άτομα, τα σπασμένα θρανία και τα βρώμικα κυλικεία! Πολλές φορές δε και την απάισια συμπεριφορά προς αυτά κάποιων "εκπαιδευτικών". Αν πάρεις τα ίδια παιδιά και τα βάλεις σε ένα σχολείο καινούριο, τακτοποιημένο, καθαρό με σωστούς δασκάλους θα δεις μια εντελώς άλλη στάση και εικόνα