0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αυτό που παρατηρώ κ εγώ σε μαθητές μου για fce, ecce κλπ είναι ότι υστερούν σε επιχειρηματολογία κ διατύπωση λογικών συμπερασμάτων ακόμα κ στα ελληνικά, με αποτέλεσμα συγκεχυμένες απόψεις κ αοριστολογία.Λίγο πολύ είναι κοινός ο χειρισμός των θεμάτων είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά ( στην ξένη γλώσσα, βέβαια, χρειάζεται άνεση στο λεξιλόγιο εκτός από ιδέες ), οπότε εκτός από το κλασικό brainstorming, θα μπορούσες να κινηθέις με βάση κάποια πλάνα τύπου έκθεσης λυκείου ως προς το χειρισμό της ανάλυσης ανάλογα το θέμα. Ίσως κάποιος φιλόλογος να έχει σχετικά βοηθήματα να προτείνει στα ελληνικά κ εσύ να τα προσαρμόσεις στα αντίστοιχα θέματα στα αγγλικά. Η αλήθεια είναι ότι μαθαίνοντας σωστή επιχειρηματολογία στην ελληνική, μαθαίνει να κατευθύνει τη σκέψη του σωστά κ να τοποθετείται επί του θέματος κ στην αγγλική, με το σχετικό λεξιλόγιο φυσικά.
Μετα καναμε συζητηση πανω σ'αυτο, τον καθοδηγουσα στις ιδεες και με τις ερωτησεις μου του διδασκα και το λεξιλογιο ή τον καθοδηγουσα να το αναζητησει, αν υπηρχε σε καποιο κεφαλαιο του coursebook που χρησιμοποιουσαμε. Μετα γραφαμε την εκθεση μαζι, εννοω δεν την εβαζα homework, μπορουσε να με ρωτησει οτι ηθελε. Και μετα επαιρνε μια ιδια για homework, οπου πλεον δεν ειχε περιθωριο να πει "δεν ηξερα τι να γραψω". Αυτα αναλογα με τον μαθητη, υπηρχαν καποιοι που με τις μισες οδηγιες βολευονταν, υπηρχαν αλλοι που τα ηθελαν πολυ μασημενα. Εχω καταλαβει οτι τα επιχειρηματα ειναι πανω κατω τα ιδια σε κατηγοριες θεματων, οποτε οταν εξασκουνται ουσιαστικα θυμουνται/ μαθαινουν τα επιχειρηματα με την παροδο του χρονου. Αφηστε που ταυτοχρονα καναμε και speaking. Μ'αυτη τη μεθοδο ποτε δεν μου κοπηκε παιδι στην εκθεση. Μια φορα μαλιστα ενας στο Proficiency,CPE, κοπηκε σε ολα τα parts, αλλα περασε το writing!!!