*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 694267 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος legend

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02
« Απάντηση #1820 στις: Μαρτίου 31, 2009, 08:01:36 pm »
μακαρι να παραμεινεις ετσι. ευχομαι ολοι μας να μπορουμε να το δουμε ετσι.....

ομως οταν εχεις αναγκη να δουλεψεις δεν θα σκεφτεις τον αλλο.
 κακως,  αλλα ετσι συμβαινει. και καποια στιγμη  θα σε αναγκασουν οι συνθηκες να αλλαξεις, δεν θα μπορεις να κανεις διαφορετικα.....
κάποιες αξίες είναι αναλοίωτες, όσο κι αν οι άνθρωποι προσπαθούν εδώ και αιώνες να τις αλλάξουν, αυτές μένουν ακλόνητες! επειδή εμείς λαμβάνουμε ως δίκαιη κατά πώς μας συμφέρει πότε την μία και πότε την άλλη κατάσταση, δε σημαίνει ότι η δικαιοσύνη αλλάζει, Οι δειλοί άνθρωποι προσπαθούν να μειώσουν το βάρος της ευθύνης τους, θεωρώντας πως το δίκιο αλλάζει πλευρά. Είχα πάρει 2 ώρες πδσ κι ένιωθα απαίσια κι εύχομαι να μη βρεθώ ξανά στην ανάγκη να πάρω οτιδήποτε με πλάγια μέσα (κι ας σημειωθεί ότι ήμουν επιτυχούσα και μετά από ένα μήνα με κάλεσαν σε πρωινό πρόγραμμα). Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες ο άνθρωπος είναι ικανός για το χειρότερο, όπως και για το καλύτερο (ως άνθρωπος φαντάζομαι κι εγώ...και για τα δύο).
  Δεν ΚΑΤΗΓΟΡΩ  εκείνον που όντας άνεργος με οικογένεια να θρέψει ή με όνειρα για μια καλύτερη ζωή ακουμπά τις ελπίδες του στο μέσον (αν και αυτός έχει ευθύνη για τη δημιουργία μιας κατάστασης που αργά η γρήγορα θα πλήξει και τον ίδιο) αλλά τους δήθεν πολιτικούς που έχουν αφήσει πολλά παράθυρα ανοιχτά εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους. Μπορούμε να έχουμε μια δίκαιη κοινωνία, το ζήτημα είναι αν τη θέλουμε ΟΛΟΙ! Δεν νομίζω ότι τη θέλουμε όλοι... (από άγνοια όχι από πρόθεση).
  Με απογοητεύει ειλικρινά περισσότερο κι από το τι κάνουν και τι λένε οι πολιτικοί το ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι με δυνατότητες που εξ αρχής χωρίς να παλέψουν για τίποτα στη ζωή τους περιμένουν κι αναζητούν το σωτήρα τους- μεσάζοντα να τους τακτοποιήσει και αντιμετωπίζουν τον αγώνα των άλλων αφ υψηλού με μια έπαρση!!!!
  Οι παραπάνω δε νομίζω να έχουν την αίσθηση δικαίου...ούτε που θα έχει περάσει ως ιδέα από το νου τους!
ουπς!...Πολλά είπα με συγχωρείτε... :-)
"όσο γνωρίζεις πιο καλά τόσο αγαπάς πιο πλέρια"

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:26:33 »

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1821 στις: Μαρτίου 31, 2009, 08:58:17 pm »
Αμάν πια με τα σενάρια συνομωσίας!!!
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, ειδικά στους φιλολόγους με 3 γνωστικά αντικείμενα! Δύο μπορεί να συμβούν:
1) Κάποιος/οι έχουν γνωστό ή έχουν πληρώσει κάποιον καταχωρητή που τους αλλάζει τη βαθμολογία.
Αναρωτιέμαι, εσείς θα διακινδυνεύατε τη θέση σας να κάνετε κάτι τέτοιο για κάποιον "γνωστό"; προσωπικά ούτε για το παιδί μου ή τον άντρα μου δε θα το έκανα....
2) Κάποιοι έχουν γνωστό αυτόν που βάζει τα θέματα στην ειδική διδακτική. Μόνο αυτό είναι πιθανό γιατί δεν υπάρχει περίπτωση κανείς να έχει γνωστούς όλους όσους βάζουν 30 ερωτήσεις πολλαπλής στα νέα, 30 στην ιστορία, 30 στα παιδαγωγικά, 10 στα αρχαία +τις ερωτήσεις ανάπτυξης! Δε γίνεται με τίποτα! Ακόμα και σ' αυτή την περίπτωση να γνωρίζει δηλ κάποιος τα θεματα της διδακτικής και πάλι πρέπει να γράψει αρκετά καλά και στα υπόλοιπα. Οπότε;
Προσωπικά σε όσους ΑΣΕΠ έχω συμμετάσχει, ποτέ δεν πήρα βαθμό που λίγο -πολύ δεν τον περίμενα...

Olgalia, δε θέλησα μέσω του μηνύματός μου να κατασκεύασω οποιοδήποτε σενάριο συνωμοσίας. Μακριά από 'μενα κάτι τέτοιο. Απλώς θέλησα να μοιραστώ μαζί σας, κάτι που έμαθα πρόσφατα. Τώρα κατά πόσον ισχύει, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, καθώς όπως προανέφερα αποδείξεις δεν υπάρχουν. Πάντως, αν υφίσταται, ακόμη κι αν δεν πρόκειται για το 25% αλλά για 50 άτομα περίπου, εμένα προσωπικά με ενοχλεί να ξέρω ότι πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι, που χωρίς ιδιαίτερο μόχθο θα καρπώνονται τους κόπους άλλων, αφού στερούν τις θέσεις  που ίδιοι καταλαμβάνουν, απ' τους τελευταίους.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1822 στις: Μαρτίου 31, 2009, 09:25:04 pm »
Ξεφύγαμε αρκετά από το θέμα μας όμως.. ;)
Καμιά πρόταση για τον επόμενο ασέπ?
Πότε σκοπεύετε να αρχίσετε σιγά-σιγά τη προετοιμασία?
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1823 στις: Μαρτίου 31, 2009, 09:31:39 pm »
Ξεφύγαμε αρκετά από το θέμα μας όμως.. ;)
Καμιά πρόταση για τον επόμενο ασέπ?
Πότε σκοπεύετε να αρχίσετε σιγά-σιγά τη προετοιμασία?

Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσει από τώρα κάποιος να διαβάζει για τον επόμενο διαγωνισμό του Ασέπ, κι αυτό γιατί είναι βέβαιο πως θα κουραστεί.
Για κάποιον που δεν έχει ξαναλάβει μέρος στο διαγωνισμό θεωρώ ότι ένας χρόνος διαβάσματος συστηματικού και μεθοδικού αρκεί.
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:26:33 »

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1824 στις: Απριλίου 02, 2009, 01:34:51 pm »
ναι θα αρκει για τις 10 το πολυ θεσεις που θα προκηρυχθουν...

Αποσυνδεδεμένος iouliaki

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1825 στις: Απριλίου 03, 2009, 01:35:50 pm »

Καλησπέρα σε όλους και καλή επιτυχία! Θα ήθελα να μοιραστώ τη δική μου εμπειρία από την ιστορία. Είχα παρακολουθήσει το μάθημα σε φροντιστήριο το καλοκαίρι. Μπορώ να πω ότι με βοήθησε αρκετά, για δύο λόγους: μου έδωσε το γενικό πλαίσιο ώστε να έχω σε μια σειρά τα γεγονότα στο μυαλό μου, οπότε με γλίτωσε από πολύ χρόνο, και δεύτερον με κατηύθυνε σωστά ως προς το προσωπικό μου διάβασμα, ώστε να μην διαβάζω πράγματα που δεν χρειάζονται (όπως π.χ. για τη στάση των Οθωμανών απέναντι στο

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1826 στις: Απριλίου 06, 2009, 06:06:51 am »

κακως,  αλλα ετσι συμβαινει. και καποια στιγμη  θα σε αναγκασουν οι συνθηκες να αλλαξεις, δεν θα μπορεις να κανεις διαφορετικα.....
κάποιες αξίες είναι αναλοίωτες, όσο κι αν οι άνθρωποι προσπαθούν εδώ και αιώνες να τις αλλάξουν, αυτές μένουν ακλόνητες! επειδή εμείς λαμβάνουμε ως δίκαιη κατά πώς μας συμφέρει πότε την μία και πότε την άλλη κατάσταση, δε σημαίνει ότι η δικαιοσύνη αλλάζει, Οι δειλοί άνθρωποι προσπαθούν να μειώσουν το βάρος της ευθύνης τους, θεωρώντας πως το δίκιο αλλάζει πλευρά. Είχα πάρει 2 ώρες πδσ κι ένιωθα απαίσια κι εύχομαι να μη βρεθώ ξανά στην ανάγκη να πάρω οτιδήποτε με πλάγια μέσα (κι ας σημειωθεί ότι ήμουν επιτυχούσα και μετά από ένα μήνα με κάλεσαν σε πρωινό πρόγραμμα). Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες ο άνθρωπος είναι ικανός για το χειρότερο, όπως και για το καλύτερο (ως άνθρωπος φαντάζομαι κι εγώ...και για τα δύο).
  Δεν ΚΑΤΗΓΟΡΩ  εκείνον που όντας άνεργος με οικογένεια να θρέψει ή με όνειρα για μια καλύτερη ζωή ακουμπά τις ελπίδες του στο μέσον (αν και αυτός έχει ευθύνη για τη δημιουργία μιας κατάστασης που αργά η γρήγορα θα πλήξει και τον ίδιο) αλλά τους δήθεν πολιτικούς που έχουν αφήσει πολλά παράθυρα ανοιχτά εξυπηρετώντας τα συμφέροντά τους. Μπορούμε να έχουμε μια δίκαιη κοινωνία, το ζήτημα είναι αν τη θέλουμε ΟΛΟΙ! Δεν νομίζω ότι τη θέλουμε όλοι... (από άγνοια όχι από πρόθεση).
  Με απογοητεύει ειλικρινά περισσότερο κι από το τι κάνουν και τι λένε οι πολιτικοί το ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι με δυνατότητες που εξ αρχής χωρίς να παλέψουν για τίποτα στη ζωή τους περιμένουν κι αναζητούν το σωτήρα τους- μεσάζοντα να τους τακτοποιήσει και αντιμετωπίζουν τον αγώνα των άλλων αφ υψηλού με μια έπαρση!!!!
  Οι παραπάνω δε νομίζω να έχουν την αίσθηση δικαίου...ούτε που θα έχει περάσει ως ιδέα από το νου τους!

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη;
Ποιοι είναι "οι παραπάνω" που "δε νομίζεις να έχουν την αίσθηση δικαίου...  ???  ???ούτε που θα έχει περάσει ως ιδέα από το νου τους";;;

,πορεό
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος legend

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1827 στις: Απριλίου 06, 2009, 02:58:19 pm »

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη;
Ποιοι είναι "οι παραπάνω" που "δε νομίζεις να έχουν την αίσθηση δικαίου...  ???  ???ούτε που θα έχει περάσει ως ιδέα από το νου τους";;;

,πορεό
"νέοι άνθρωποι με δυνατότητες που εξ αρχής χωρίς να παλέψουν για τίποτα στη ζωή τους περιμένουν κι αναζητούν το σωτήρα τους- μεσάζοντα να τους τακτοποιήσει και αντιμετωπίζουν τον αγώνα των άλλων αφ υψηλού με μια έπαρση!!!!" σε αυτούς αναφερόμουν...

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #1828 στις: Απριλίου 06, 2009, 03:26:56 pm »
Τέτοιους, δυστυχώς, θα βρεις πολλούς...  :-\
Αυτοί που κάνουν πράξη την αξιοκρατία είναι μετρημένοι στα δάχτυλα...  ::)  ::)
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1829 στις: Απριλίου 06, 2009, 03:33:44 pm »
αυτος ο κοσμος, ο μικρος, ο μεγας........ , o tempora,o mores !!

(βρε, ας ειχα μεσον και σου ελεγα εγω που παει η αξιοκρατια !)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος legend

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1830 στις: Απριλίου 06, 2009, 08:19:32 pm »
αυτος ο κοσμος, ο μικρος, ο μεγας........ , o tempora,o mores !!

(βρε, ας ειχα μεσον και σου ελεγα εγω που παει η αξιοκρατια !)
ο κυνισμός σου με σκοτώνει! κι η ντομπροσύνη σου όμως...! ας ένιωθες τότε απλά λίγη ντροπή προς τους άλλους που άφησες πίσω σου
Α Δ Ι Κ Α. δεν αναφέρομαι σε εσένα ειδικά, δε σε ξέρω, γενικά αναφέρομαι, το β΄ πρόσωπο για λόγους υφολογικούς!
δεν αντέχω στο άκουσμα " μελέτη για ΑΣΕΠ" (για να μπω στο θέμα). μόλις δω τα αποτελέσματα θα πάρω μπρος...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1831 στις: Απριλίου 07, 2009, 09:24:51 am »
legend, αν ειχα "μεσο" τοτε ναι, θα το εκανα οπως το κανουν και εκατονταδες αλλοι. δεν θα φταιω εγω ομως, αλλα το ιδιο το συστημα που ειναι διατρυτο.μπαζει απο παντου!δεν θα γινω εγω ο Κατων ο Τιμητης!
σωστα το ειπες "ντομπροσυνη". παντα ετσι ειμαι. κοιταζω τα πραγματα οπως εχουν και οχι "ρομαντικα".

υπαρχουν συναδελφοι που τακτοποιουνται με αυτο τον τροπο και για μενα καλα κανουν εφοσον μπορουν. σιγουρα δεν ειναι ωραιο,σιγουρα ειναι αδικο,

υπαρχουν συναδελφοι που παρακαλουν για 1 ωρα ΠΔΣ. γινονται "ρομπα"(?) φιλουν κατουρημενες ποδιες,
εφοσον ομως δεν υπαρχει το σωστο θεσμικο πλαισιο που να κατωχυρωνει το αξιοκρατικο συστημα, πες μου, ποιος θα τους κατηγορησει και γιατι?

δεν φταιμε εμεις λοιπον αλλα το ιδιο το εκπ/κο συστημα ετσι οπως το καταντησαν.
Επαναλαμβανω, δεν εχω μεσον και ισως γιαυτο μιλαω ετσι.Αν ειχα πιθανον δεν θα ελεγα τιποτα και θα μιλουσα για αδικο συστημα.....θα υποκρινομουν δηλαδη.

δεν φοβαμαι στο ακουσμα "διαβασμα για ασεπ",γιατι τί αλλο να κανω? το εχω παρει πια αποφαση.
τελειώνοντας, συμφωνω με τα λεγομενα σου legend.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος legend

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #1832 στις: Απριλίου 07, 2009, 12:02:05 pm »
legend, αν ειχα "μεσο" τοτε ναι, θα το εκανα οπως το κανουν και εκατονταδες αλλοι. δεν θα φταιω εγω ομως, αλλα το ιδιο το συστημα που ειναι διατρυτο.μπαζει απο παντου!δεν θα γινω εγω ο Κατων ο Τιμητης!
σωστα το ειπες "ντομπροσυνη". παντα ετσι ειμαι. κοιταζω τα πραγματα οπως εχουν και οχι "ρομαντικα".

υπαρχουν συναδελφοι που τακτοποιουνται με αυτο τον τροπο και για μενα καλα κανουν εφοσον μπορουν. σιγουρα δεν ειναι ωραιο,σιγουρα ειναι αδικο,

υπαρχουν συναδελφοι που παρακαλουν για 1 ωρα ΠΔΣ. γινονται "ρομπα"(?) φιλουν κατουρημενες ποδιες,
εφοσον ομως δεν υπαρχει το σωστο θεσμικο πλαισιο που να κατωχυρωνει το αξιοκρατικο συστημα, πες μου, ποιος θα τους κατηγορησει και γιατι?

Επαναλαμβανω, δεν εχω μεσον και ισως γιαυτο μιλαω ετσι.Αν ειχα πιθανον δεν θα ελεγα τιποτα και θα μιλουσα για αδικο συστημα.....θα υποκρινομουν δηλαδη.

δεν φοβαμαι στο ακουσμα "διαβασμα για ασεπ",γιατι τί αλλο να κανω? το εχω παρει πια αποφαση.
μπάζει...μπάζει...και κάνει παγωνιά...όσο όμως οι πολίτες δεν αλλάζουν, δεν θα αλλάζει τίποτα! οι πολιτικοί σκοπίμως αφήνουν τρύπες,όλοι το ξέρουμε. ας το γνωρίσουμε καλά, ας το νιώσουμε μέσα μας, όσο δεχόμαστε να μπαίνουμε στις τρύπες, τόσο αυτές θα μεγαλώνουν. χωρίς να είμαι σίγουρη για τον εαυτό μου, μπορεί κι εγώ να βουλιάξω μέσα σε τέτοιες τρύπες, από αδυναμία, από ανάγκη, από..., αλλά θα νιώσω ΝΤΡΟΠΗ για τον εαυτό μου...θα έχω χάσει ΕΜΕΝΑ!!!! εύχομαι να μη χρειαστεί...
εννοείται μόνο αυτό έχουμε (ΑΣΕΠ) και μόνο αυτό ας έχω, απλά αυτή τη χρονική στιγμή μου φαίνεται βαρύ να ξεκινήσω τη μελέτη!! ουφ!!! το καλοκαίρι που θα έρθει το χαστούκι, θα ξυπνήσω και θα αναλάβω δράση ξανά.

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1833 στις: Απριλίου 07, 2009, 02:19:43 pm »

Φταίμε κι εμείς Μάρκο. Δε φταίει μόνο το σύστημα.
Είμαστε κι εμείς μέρος του συστήματος. Ξέρεις, το ψάρι δε βρωμάει μόνο από το κεφάλι βρωμάει και από την ουρά.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182539
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)