*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02  (Αναγνώστηκε 721556 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marika

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ - ΠΕ 02
« Απάντηση #84 στις: Ιουλίου 23, 2007, 09:37:32 pm »
Συγχαρητήρια demis n.Μήπως μπορείς να μας δώσεις και μερικές ιδέες-συμβουλές για το γνωστικό της ιστορίας;Δηλ. αν ανέτρεξες και σε βιβλιογραφία (και αν ναι,σε ποιά) ή αν αρκέστηκες μόνο στα σχολικά.
''Nobody expects the Spanish Inquisition''

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:02:52 »

Αποσυνδεδεμένος NASOS

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιουλίου 23, 2007, 09:46:01 pm »
[
Παράθεση
Το έχω πει κι άλλη φορά, ότι κάποιος δεν πρέπει να στηρίζεται στη διδακτική για να περάσει. Με 66 διδακτική πιστεύω, nasos, θα ήσουν διοριστέος αν είχες καλύτερο γνωστικό. Δεν είναι καλύτερο καποιος να ασχοληθεί κυρίως με το σίγουρο, από το να κυνηγά τα ασαφή; Δεν είπα και να αδιαφορήσουμε τελείως. Θεωρώ πάντως ότι η καλύτερη επιλογή για τη διδακτική είναι τα βιβλία του καθηγητή και οι οδηγίες του παιδαγωγικού ινστιτούτου
Παράθεση
 Γειά σας και πάλι. Έχεις δίκαιο, Pariel, για το γνωστικό. Τα πήγα μέτρια. Αρχαία 71,5 Νέα 60,83  Ιστορία 52,50 και Παιδαγωγικα 80,70. Θα έπρεπε να γράψω γύρω στο 85 διδακτική, για να διοριστώ, πράγμα πολύ δύσκολο. Μου έμεινε, όμως, η πίκρα, γιατί περίμενα μεγαλύτερο βαθμό. Έτσι είναι... Πάντως, απολαμβάνω την παρέα όλων των παιδιών. Καλά τα λέμε.
ΥΓ: Καλές διακοπές σε όσους φύγουν. Εγώ, δυστυχώς, θα μείνω στην πόλη μου, οπότε δε θα με χάσετε!

Αποσυνδεδεμένος demis_n

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιουλίου 23, 2007, 10:55:21 pm »
marica, πιστεύω ότι τα σχολικά μόνο δεν είναι επαρκή για Ιστορία. Αν δώσουν πάλι την ίδια ύλη :
-για Αρχαία Ελληνική : στηρίχτηκα στο Wilcken και είχα διαβάσει και από την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, χωρίς όμως να μπω σε λεπτομέρειες που υπάρχουν εκεί! Κυρίως να εκμεταλλευτείς από Ι.Ε.Ε. τους όρους για κάθε περίοδο που ζητούν. Μια καλή συμβουλή είναι να ανατρέξεις πίσω στα παραθέματα, να αναζητάς όρους και να τους συγκεντρώνεις όλους μαζί (ιδίως στη Ρωμαϊκή αυτό με βοήθησε πάρα πολυ!).
-Για Ρωμαϊκή: υπάρχει και ο Καραγιαννόπουλος, που όμως είναι κουραστικη η γραφή του με λεπτομέρειες, ο Οstrogorsky, είναι αρκετα καλογραμμενη ιστορία, αλλά σου συνιστώ για αρχή Νorwich που είναι μόνο ένα βιβλίο και αρκετά συμμαζεμένο!
-Για Σύγχρονη : διάβασα από τα σχολικά της Γ' Λυκείου και τα Θέματα της

Αποσυνδεδεμένος marika

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Ιουλίου 23, 2007, 11:31:13 pm »
demis n,σε ευχαριστώ πάρα πολύ.Και πάλι συγχαρητήρια για το διορισμό σου!
''Nobody expects the Spanish Inquisition''

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:02:52 »

Αποσυνδεδεμένος demis_n

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιουλίου 24, 2007, 12:39:25 am »
soyunarumbera ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Απ' όσο θυμάμαι είχα σχηματίσει το διάγραμμα της διδασκαλίας πατώντας στον Bloom. Δηλαδη, μιλώντας στο α' πληθ.πρόσωπο ήταν σαν περιέγραφα με κάθε λεπτομέρεια το μάθημα από την έναρξη ως τη λήξη του. Ταυτόχρονα βάζεις τις γνώσεις σου, γι' αυτό πρέπει απαραιτήτως να γνωρίζεις πολύ καλά τα θέματα που θα δώσουν, ώστε να ξέρεις τι θα φωτίσεις. Δεν μπορείς να γράφεις γενικότητες, αλλά να αναφέρεσαι συγκεκριμένα. Επειδή ήθελα Ιστορία φοβόμουν μήπως ήταν θέματα που δεν θα μπορούσα να αναπτύξω επαρκώς γι' αυτό είχα προετοιμαστεί και για Αρχαία ή Νέα..
Στις ενδιάμεσες παραγράφους με τις σκέψεις που πατάς σε παιδαγωγικές μεθόδους αναφερόμουν σε τυχόν προβλήματα που φανταζόμουν ότι θα προέκυπταν (αυτό νομίζω ήταν το κομμάτι "προσπέλαση" που μας ζητούσαν. Στο τέλος, όπως αναφέρει και ο Bloom, αλλά μας στο ζητούσαν και οι ίδιοι, γινόταν η εμπέδωση, δηλαδή κατά κάποιο τρόπο η ανακεφαλαίωση των πιο σημαντικών που είχαν ειπωθεί.
Παρέλειψα να σου αναφέρω ότι σε κάποιο σημείο είχα γράψει ότι όσο είναι δυνατόν πρέπει να αφήνουμε τους μαθητές να ανακαλύπτουν μόνοι τους μέσα από τον διάλογο τα κρυφά κίνητρα ή τις συνέπειες και ότι ο ρόλος μας είναι καθοδηγητικός και μόνο για να αναφέρουμε τα επιφανειακά γεγονότα. ΌΛα τα υπόλοιπα τα ανακαλύπτουν τα ίδια τα παιδιά.
Γενικά, να βάζεις τον εαυτό σου σαν να είσαι σε μια εικονική τάξη που όμως σε παρακολουθούν, αλλά το μάθημα πρέπει να συνεχιστεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Θυμάμαι ότι ήμουν σε εγρήγορση για να γράψω όσο το δυνατό περισσότερες πτυχές των θεμάτων. Επλίζω να σε βοήθησα, αν και νομίζω ότι πέρα από τον κορμό δεν πρέπει να πηγαίνεις σε πεπατημένες, αλλά σύμφωνα με το τι ζητούν κάθε φορά να σκέφτεσαι να καλύψεις κάθε ζήτημα συνδυάζοντας γνώσεις, παιδαγωγικές μεθόδους και διδασκαλική εμπειρία! Μην αγχώνεσαι και μην φοβάσαι τη Διδακτική! Αυτό είναι το επάγγελμά μας! Το γνωστικό μας κάνει φιλολογους (λίγο αμφίβολο με τις ανόητες ερωτήσεις που μας κάνουν) η Διδακτική όμως εκπαιδευτικούς.. ;) Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Ιουλίου 24, 2007, 10:29:55 am »
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, ξεκίνησα με Lesky γιατί οι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο μου (Καποδιστριακό) μας παρέπεμπαν κυρίως εκεί και μερικοί μόνο Easterling - Knox. Αλλά Γεωργοπαπαδάκο και Κακριδή κανείς ποτέ δεν μας πρότεινε. Επιπλέον θεωρώ, ότι είναι απαραίτητο να διαβάσω Λίνο Πολίτη. Θα ήταν νομίζω υπερβολικά ριψοκίνδυνο να στηριχτώ μόνο σε όσα έχουν τα σχολικά. Σκέφτομαι να ξεκινήσω και Ιστορία. Μάλλον είναι πολύ πιθανό να μείνει η αρχαία ιστορία και η νεότερη. Σκεφτόμουνα να τα κάνω παράλληλα με τις γραμματολογίες για να είμαι ενήμερη και για το ιστορικό υπόβαθρο κατώ από το οποίο έζησαν, έδρασαν και έγραψαν οι εκάστοτε συγγραφείς. Θεωρέιτε ότι είναι σωστή η σκέψη αυτή ή καλύτερα να μην ασχοληθώ από τώρα με ιστορίες μήπως και βγούν εκτός. Αλλά και από την άλλη δεν είναι αδύνατο να βγεί εκτός η αρχαία και νέα ιστορία?
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Ιουλίου 24, 2007, 10:47:40 am »
Rwxanh,θα συμφωνήσω μαζί σου οτι οσο αφορα την ιστορια το βλεπω λιγο δύσκολο να αλλάξουν την ύλη.το εχω γραψει ξανα αν διαβάσεις το τοπικ και εχω πει και τους λόγους ( βεβαια οπως λενε και αλλα παιδια στο φόρουμ,τιποτα δεν ειναι σίγουρο). γιατι,ομως,δεν αρχίζεις απο παιδαγωγικά;(αντι ιστορια)ειναι κατι πιο "ελαφρή" για καλοκαίρι ( και τι καλοκαίρι!! 44 βαθμοι).απο αρχαια παντως θα συμφωνήσω και με ioanna89 οτι δηλ. εισαγωγες ολων των σχολικων βιβλίων και το νεο βιβλιο του γυμνασιου σε καλύπτουν 90%.δηλ.8 στις 10 ερωτήσεις σίγουρα.δεν λέω καλοι ειναι Lesky,γεωργοπαπαδάκος.κακριδης κλπ αλλα παντα εξαρτάται τι χρόνο μπορει καποιος να διαθέσει.αν μπορει κ διαβάσει και καποιο ή κατι απο αυτα καλο, οπωσδήποτε, θα ειναι.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιουλίου 24, 2007, 11:00:01 am »
Παιδαγωγικά έχω ξεκινήσει με τα συγγράματα του Πανεπιστημίου μου, τα οποία λόγω του ότι αποφοίτησα πέρυσι τα θυμάμαι άριστα. Τώρα ουσιαστικά ψάχνω βιβλιογραφία για κάτι περαιτέρω από αυτά και σημείωσα Ματσαγγούρα και Καψάλη. Αν έχετε κάτι άλλο να προτείνετε θα με βοηθούσε πολύ! Ευχαριστώ...

Αποσυνδεδεμένος chriskas

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιουλίου 24, 2007, 11:49:00 am »
Παιδιά καλημέρα και συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που αποφάσισαν να ξαναδώσουν.

Προσωπικά συμφωνώ με όλα όσα γράφουν η Vica και ο / η xr15gr. Δεν κάνω παράθεση, γιατί είναι πολύ μεγάλα τα μηνύματα.

Απλά να τονίσω κι εγώ τη βαθεία πεποίθησή μου ότι τα ΣΧΟΛΙΚΑ

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιουλίου 24, 2007, 12:06:34 pm »
Επειδή η ύλη της ιστορίας ήταν θεματική (από τη

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιουλίου 24, 2007, 12:20:36 pm »
Μπράβο chriskas για τις προτάσεις σου...συμφωνώ απόλυτα. Η επιτυχία σ' αυτές τις παρανοικές εξετάσεις είναι η...τέχνη του εφικτού(αντικειμενικά και ψυχολιγικά) διαβάσματος...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑ
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος Fridadida

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιουλίου 24, 2007, 02:05:53 pm »
Καλησπέρα παιδιά!
Κ γω προτείνω να ξεκινήσουμε απο τα  σιγουρα (παιδαγ.+γραμματολ.)
Όταν τελειώσω με αυτα θα κινηθω ανάλογα με το χρόνο που μου έχει απομένει κ πόσο απέχει απο την ημερομηνια που θα βγει η ύλη.

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιουλίου 25, 2007, 09:27:41 am »
Καλημέρα παιδιά!
Να σας ρωτήσω κάτι? Στο ΕΚΠΑ από όπου και αποφοίτησα από  Παιδαγωγικά και Γενική Διδακτική που κάναμε έχω τα βιβλία του Κρουσταλλάκη, Δανασσή-Αφεντάκη, Κασσωτάκη και Φρυδάκη. Τα θεωρείτε επαρκή για τα Παιδαγωγικά ή να προτιμήσω κάτι άλλο?

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιουλίου 25, 2007, 09:36:31 am »
Καλημέρα και απο μένα. Rwxanh,τα βιβλία που αναφέρεις ειναι βέβαια πολύ καλα στο είδος τους αλλα δεν τα θεωρώ καταλληλα.εχουν πολλες λεπτομέρειες και επιστημονικές έρευνες που κουράζουν.( δεν διευκρινίζεις  και ποια ακριβως εχεις;)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32928
  • Τελευταία: Special ed
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185899
  • Σύνολο θεμάτων: 19496
  • Σε σύνδεση σήμερα: 762
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144