0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δηλαδή για να καταλάβω (πέρα από τα εργασιακά των νηπιαγωγών που είναι απόλυτα σεβαστά βεβαίως) εαν ο παιδικός σταθμός είναι στην πασιπς με εξασφαλίζει ότι δεν θα είναι το παιδί σε ένα τμήμα με μια κοπέλα εντελώς ανειδίκευτη ή απόφοιτη ιεκ!;;; Θα είναι είτε βρεφονηπιοκόμος τει ή αει;;; Στους δημοτικούς φαντάζομαι ότι έχουν σίγουρα κάποιο δίπλωμα αν και συχνά είναι πρωτάρες που κάνουν την πτυχιακή τους...
Lila συμφωνώ ότι κάποιοι δημοτικοί είναι καλύτεροι από πολλούς ιδιωτικούς, παρόλα αυτά 30-40 παιδιά ανά τμήμα παραπέμπει σε φύλαξη και τπτ περισσότερο! Κι επειδή παππούς+γιαγιά υπάρχουν προτιμώ να παρκάρω σε αυτούς το παιδί παρά σε έναν χώρο που δεν έχουν αρκετά χρήματα ούτε για το φαγητό των παιδιών με μια τρελαμένη κοπέλα που ενώ κάνει πρακτική της έχουν φορτώσει να προσέχει 40 παιδιά!!!!! Ο ιδιωτικός βέβαια είναι ιδανική λύση αν γίνεται σωστή δουλειά δηλ. κατ' εμε: αν έχει μέχρι 15 παιδιά ανά τμημα το πολύαν αποδεδειγμένα κάνουν δραστηριότητες που μπορώ να επιβεβαιώσωαν ενημερώνουν γραπτά για το πόσο έφαγε κάθε μέρααν ενημερώνουν γενικά για το παιδί σε τακτική βάσηαν έρχεται στο σπίτι με χαμόγελο και κάνει φιλίεςΟι χλιδάτες εγκαταστάσεις δεν με χαλάνε αν και δεν αποτελούν πρωταρχικό κριτήριο. Όμως η αθλιότητα που επικρατεί κατά κόρον σε πολλούς δημοτικούς και αρκετούς ιδιωτικούς (1 σαραβαλιασμένη τσουλήθρα και 1 άθλιο σκάμμα μέσα σε 1 αποψιλωμένο χώρο χωρίς ίχνος πράσινου ή μια άθλια πράσινη μοκέτα σε όλη την αυλή) με καταθλίβει
Να προσθέσω και το τσεκάρισμα σε όλους τους χώρους,γιατί σε μερικούς ιδιωτικούς έτσι και τους πας το υγειονομικό......τους έκλεισαν μέσα για τα καλά!
Παράθεση από: Lila_76 στις Αυγούστου 25, 2011, 01:04:54 amΝα προσθέσω και το τσεκάρισμα σε όλους τους χώρους,γιατί σε μερικούς ιδιωτικούς έτσι και τους πας το υγειονομικό......τους έκλεισαν μέσα για τα καλά!Εννοείς ότι στην 1η επίσκεψη ζητάς να δεις όλους τους χώρους σπιθαμή προς σπιθαμή... και το απαιτείς! Λίγο δύσκολο γιατί μπορέι να προφασιστούν κάτι για να σε αποτρέψουν αλλά μπορεί να το προσπαθήσει κανείς... σε ευχαριστώ για τη συμβουλή
Συγνώμη που θα διαφωνίσω μαζί σου, αλλά μάλλον κάτι σας κρύβει η οικογενειακή σας φίλη. Σου το λέω γιατί φίλη μου σε πόλη της Θράκης δουλεύει σε παιδικό σταθμό (η ιδιοκτήτρια απόφοιτη Λυκείου) και ο παιδικός λειτουργεί με άδεια όπου το πτυχίο της φίλης μου είναι δηλωμένο για να λειτουργεί ο σταθμός. Δουλεύει 6 χρόνια και μόλις πέρισυ έμαθε τι συμβαίνει!!!!!Άλλο ιδιοκτήτης παιδικού σταθμού και άλλο άδεια λειτουργίας παιδικού σταθμού. Ο συγκεκριμένος σταθμός είναι αναγνωρισμένος και δουλεύει μάλιστα και με προγράμματα του ΟΑΕΔ επιδοτούμενα από την ΕΕ. Αν δεν είχε στην άδειά του πτυχίο νηπιαγωγού δεν θα μπορούσε να δουλέψει με τον τρόπο που δουλεύει.Συγνώμη και πάλι που διαφωνώ, αλλά έχω άλλη άποψη για το θέμα, γιατί το έχω δει.
Μήπως έχει κάποια εμπειρία από Open Plan School; Ο διαχωρισμός σε ομάδες των παιδιών ανάλογα με τις δραστηριότητες, χωρίς να έχουν μια τάξη αλλά να κυκλοφορούν... Πώς λειτουργεί στην πράξη;
Παράθεση από: annoula1983 στις Αυγούστου 24, 2011, 11:48:36 pmΣυγνώμη που θα διαφωνίσω μαζί σου, αλλά μάλλον κάτι σας κρύβει η οικογενειακή σας φίλη. Σου το λέω γιατί φίλη μου σε πόλη της Θράκης δουλεύει σε παιδικό σταθμό (η ιδιοκτήτρια απόφοιτη Λυκείου) και ο παιδικός λειτουργεί με άδεια όπου το πτυχίο της φίλης μου είναι δηλωμένο για να λειτουργεί ο σταθμός. Δουλεύει 6 χρόνια και μόλις πέρισυ έμαθε τι συμβαίνει!!!!!Άλλο ιδιοκτήτης παιδικού σταθμού και άλλο άδεια λειτουργίας παιδικού σταθμού. Ο συγκεκριμένος σταθμός είναι αναγνωρισμένος και δουλεύει μάλιστα και με προγράμματα του ΟΑΕΔ επιδοτούμενα από την ΕΕ. Αν δεν είχε στην άδειά του πτυχίο νηπιαγωγού δεν θα μπορούσε να δουλέψει με τον τρόπο που δουλεύει.Συγνώμη και πάλι που διαφωνώ, αλλά έχω άλλη άποψη για το θέμα, γιατί το έχω δει.Λυπάμαι, αλλά όπως το λεω είναι, χωρίς να έχω καμία διάθεση αντιπαράθεσης . Στις διαδικασίες ήμουν μαζί της, το σταθμό τον έχει στο όνομα της, με άδεια λειτουργίας κανονικότατη...Δεν έχει Νηπιαγωγείο ούτε έχει προσλάβει και νηπιαγωγό φυσικά! Και λογικά να το δούμε γιατί μια μονάδα φροντίδας που ΔΕΝ ανήκει στο ΥΠΕΠΘ να πρέπει να έχει άδεια δηλωμένη σε εκπαιδευτικό;
μπορεί ακόμη και επειδή είναι επαρχία να θέλει να "πουλήσει" όνομα στην περιοχή... πότέ δεν ξέρεις
Σου το λέω γιατί φίλη μου σε πόλη της Θράκης δουλεύει σε παιδικό σταθμό (η ιδιοκτήτρια απόφοιτη Λυκείου) και ο παιδικός λειτουργεί με άδεια όπου το πτυχίο της φίλης μου είναι δηλωμένο για να λειτουργεί ο σταθμός. Δουλεύει 6 χρόνια και μόλις πέρισυ έμαθε τι συμβαίνει!!!!!Άλλο ιδιοκτήτης παιδικού σταθμού και άλλο άδεια λειτουργίας παιδικού σταθμού. Ο συγκεκριμένος σταθμός είναι αναγνωρισμένος και δουλεύει μάλιστα και με προγράμματα του ΟΑΕΔ επιδοτούμενα από την ΕΕ. Αν δεν είχε στην άδειά του πτυχίο νηπιαγωγού δεν θα μπορούσε να δουλέψει με τον τρόπο που δουλεύει.Συγνώμη και πάλι που διαφωνώ, αλλά έχω άλλη άποψη για το θέμα, γιατί το έχω δει.
Μιλώντας με την ιδιοκτήτρια- υπεύθυνη για τις εγγραφές μου έλεγε ότι όλες οι κοπέλες που εργάζονται εκεί είναι νηπιαγωγοί.Ισχυριζόταν το ίδιο και για την κοπέλα που πρόσεχε τα βρέφη.Ήξερα ότι αυτό είναι ψέμα.Δεν καταλάβαινα το λόγο που το έκανε.
Ειλικρινά πάντως έχω απηυδύσει από τις δωρεάν παροχές του Ελληνικού κράτους στους πολίτες που φορολογούνται και πληρώνουν απίστευτες εισφορές και κρατήσεις για δωρεάν παιδεία, υγεία... Όταν προκύπτει σοβαρό πρόβλημα υγείας είναι εντελώς αστείο να διανοηθείς ότι θα απευθυνθείς σε γιατρό του ικα ή του δημοσίου, εκτός κι αν έχεις περίσσευμα χρόνου και ψυχικής δύναμής Όταν πρέπει να στείλεις το παιδί στο σχολείο (εκτός από την απίθανη περίπτωση να μένεις δίπλα σε κάποιο στοιχειωδώς αποδεκτό δημόσιο) πάλι πρέπει να ψάξεις για ιδιωτικό!!!!!! Έλεος πια Με τόσες κρατήσεις τόσα χρόνια θα πρεπε να έχω δωρεάν περίθαλψη και παιδεία στα ακριβότερα ιδιωτικά στο διηνεκές....