*

Ψηφοφορία

Μετα απο ποσο καιρο πληρωθηκατε οι νεοδιοριστοι;

1 - 2 μηνες
59 (64.1%)
2 - 3 μηνες
18 (19.6%)
μετα απο 3 μηνες
15 (16.3%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 92

Αποστολέας Θέμα: Μισθός νεοδιόριστων  (Αναγνώστηκε 310719 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος atithash

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Μισθός νεοδιόριστων
« Απάντηση #308 στις: Φεβρουαρίου 07, 2009, 06:13:18 pm »
Απο αυτούς τους τυχερούς που έχουν περάσει και απο όσους ξέρουν.... ας πούν και σε μάς τους υπολοίπους....πώς αποφασίζεται το πού θα διοριστείς, πόσο θα κάτσεις εκεί που θα πάς και ποιός είναι ο μικτός και καθαρός πρώτος μισθός του εκπαιδευτικού?
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 07, 2009, 08:25:38 pm από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:23:09 »

Αποσυνδεδεμένος stasi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: Φεβρουαρίου 07, 2009, 07:07:30 pm »
Το που θα πας εξαρτάται από την σειρά σου στον πίνακα και τις προτιμήσεις σου. Όσο πιο πάνω στον πίνακα είσαι, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχεις να διοριστείς σε μια από τις πρώτες προτιμήσεις σου. Αυτό που έχει επίσης σημασία είναι αν η περιοχή που προτιμάς, προτιμάτε εξίσου και από πολλούς άλλους.

Πάντως γενικά ισχύει: Όσο πιο κάτω στον πίνακα, τόσο μεγαλύτερη η πιθανότητα να πας σε νησί.

Όσον αφορά το πόσο θα κάτσεις:

Α) Εκ των πραγμάτων αν πας σε δυσπρόσιτο θα πρέπει να μείνεις 2 σχολικές χρονιές. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις 1.

Δεν πειράζει με τα χρόνια τα δέντρα θα ξαναγίνουν ..... βίλες!

Αποσυνδεδεμένος atithash

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #310 στις: Φεβρουαρίου 07, 2009, 08:16:11 pm »
Στην ουσία δηλαδή άν είσαι μέσα στον πινακα διοριστέων, συμπληρώνεις αίτηση με τις προτιμήσεις σου? Και αναλόγως μετά αυτά κρίνονται και τα αποδέχονται ΄η τα απορρίπτουν αφού τα εξετάσουν και αφού....(πέσει ή οχι το μέσον του καθενός...???)  (ξέρω και τέτοιες πολλές περιπτώσεις... απλά δεν ξέρω πού χρησιμοποίησαν το μέσον... στο να πάνε... 'η στο πόσο γρήγορα θα γυρίσουν...(έχω ερωτηματικά εκεί..)

Κατα δεύτερον...άν όπως έιπες...δεν έχεις γάμο και παιδιά...πόσο θα πρέπει να μείνεις όπου σε στείλουν...?? πότε τελειώνει το μαρτύριο?

σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου.. :x

Αποσυνδεδεμένος elytron

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 02 - Η εκπαίδευση είναι μεγάλο σχολείο
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: Φεβρουαρίου 08, 2009, 12:19:48 am »
Έχει δίκιο ο stasi, θα ήθελα όμως να συμπληρώσω μερικές λεπτομέρειες. Στην αίτηση διορισμού που κάνεις δε συμπληρώνεις τις προτιμήσεις σου έτσι γενικά (π.χ. Α΄ Αθήνας). Ανακοινώνονται τα κενά για νεοδιόριστους της ειδικότητάς σου και από εκείνα επιλέγεις και δηλώνεις προτιμήσεις. Υπάρχει και ένα κουτάκι που από δίπλα γράφει "αποδέχομαι το διορισμό μου και στις υπόλοιπες περιοχές της α΄/βάθμιας ή της β΄/βάθμιας εκπαίδευσης", ανάλογα με την ειδικότητά σου, το οποίο καλό είναι να τσεκάρεις με ένα ευδιάκριτο Χ αν δε θες να εκπλαγείς άσχημα στην περίπτωση που είσαι χαμηλά στον πίνακα και οι προηγούμενοι καλύψουν τα κενά που έχεις προτιμήσει. Ένα ακόμη κουτάκι αφορά την αποδοχή διορισμού στις υπόλοιπες δυσπρόσιτες περιοχές, κι εκείνο καλό θα ήταν να το τσεκάρεις αν είσαι χαμηλά στον πίνακα.
Όσον αφορά το θέμα της μετάθεσης, στη χρονιά που με το καλό θα διοριστείς, το Νοέμβριο είσαι υποχρεωμένος να κάνεις αίτηση για οριστική τοποθέτηση και, αν θες, κάνεις και για μετάθεση (το έντυπο είναι ένα και το αυτό). Να θυμάσαι ότι ως νεοδιόριστος καλύπτεις λειτουργικό κενό (= υπηρετείς στην οργανική θέση κάποιου άλλου που έχει πάρει άδεια ή απόσπαση), ενώ από τη δεύτερη χρονιά και μετά παίρνεις οργανική.
Από κει και πέρα, μαζεύεις μόρια. Κάθε χρόνο παίρνεις τα μόρια της περιοχής στην οποία υπηρετείς +2 μόρια επιπλέον, αν υπηρετείς στη θέση που σε τοποθέτησαν και δεν πάρεις απόσπαση. Όσο πιο πολλά μόρια μαζέψεις, τόσο πιο πιθανό είναι να μετατεθείς κάπου κοντά στο σπιτάκι σου. Συνεπώς, το πότε θα τελειώσει το "μαρτύριο"  εξαρτάται α) από το πού θες να καταλήξεις, πού βρίσκεται δηλαδή το σπίτι σου και β) από το πόσα μόρια θα μαζέψεις τα έτη του μαρτυρίου ώστε να πιάσεις τη βάση μετάθεσης της συγκεκριμένης περιοχής. Οι βάσεις αλλάζουν κάθε χρόνο, ανάλογα με τα μόρια εκείνων που τις προτιμούν.
Συμβουλή: όταν θα κάνεις αίτηση για μετάθεση, να ιεραρχείς τις προτιμήσεις σου με βάση το πού θα ήθελες να πας και όχι λαμβάνοντας υπόψη τις βάσεις μεταθέσεων της προηγούμενης χρονιάς. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, περιοχές που τη μια χρονιά είχαν υψηλή βάση μετάθεσης, την επόμενη να έχουν πολύ χαμηλότερη βάση, συνήθως επειδή πολλοί που θα ήθελαν να πάνε εκεί απέφυγαν να τις δηλώσουν πιστεύοντας, με κριτήριο τις περσινές βάσεις, ότι δε θα τις έπιαναν και άρα ήταν χαμένος κόπος να τις δηλώσουν. Κι έτυχε κάποιος με λίγα μόρια, από άγνοια ή από τόλμη, να δηλώσει τέτοια περιοχή, να πάρει μετάθεση εκεί και να βλέπεις στον πίνακα ότι π.χ. η βάση της Α΄ Καβάλας, που την ήθελες αλλά δεν τόλμησες να τη δηλώσεις υπολογίζοντας τα περσινά στοιχεία, έπεσε στα Τάρταρα και την έπιανες και να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Επίσης: Αν είσαι από μεγάλο αστικό κέντρο και θες να βρεθείς εκεί μια ώρα αρχύτερα, υπάρχει κι ένας άλλος τρόπος: Αν έχεις μεταπτυχιακό και γνωρίζεις ρώσικα ή αλβανικά, μπορείς να πάρεις μετάθεση σε διαπολιτισμικό σχολείο. Σ' αυτές τις μεταθέσεις δε λαμβάνονται υπόψη τα μόρια της περιοχής όπου βρίσκεται το σχολείο, είναι ειδικές μεταθέσεις. Ή αν έχεις πτυχίο μουσικής μπορείς να πάρεις μετάθεση σε μουσικό σχολείο ή και σε καλλιτεχνικό σχολείο, για να κάνεις το μάθημα της ειδικότητάς σου. Οι αιτήσεις για τέτοιες μεταθέσεις γίνονται την ίδια περίοδο με τις αιτήσεις για "γενική" μετάθεση, αλλά σε χωριστό έντυπο. Οπότε, αν θεωρείς μαρτύριο το να διδάσκεις στην παραμεθόριο, ανασκουμπώσου: κάνε μεταπτυχιακό και ξεκίνα φροντιστήριο ξένων γλωσσών ή ωδείο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:23:09 »

Αποσυνδεδεμένος stasi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: Φεβρουαρίου 08, 2009, 12:14:43 pm »
Στην ουσία δηλαδή αν είσαι μέσα στον πίνακα διοριστέων, συμπληρώνεις αίτηση με τις προτιμήσεις σου? Και αναλόγως μετά αυτά κρίνονται και τα αποδέχονται ΄η τα απορρίπτουν αφού τα εξετάσουν και αφού....(πέσει ή όχι το μέσον του καθενός...???)  (ξέρω και τέτοιες πολλές περιπτώσεις... απλά δεν ξέρω πού χρησιμοποίησαν το μέσον... στο να πάνε... 'η στο πόσο γρήγορα θα γυρίσουν...(έχω ερωτηματικά εκεί..)

Κατά δεύτερον...αν όπως είπες...δεν έχεις γάμο και παιδιά...πόσο θα πρέπει να μείνεις όπου σε στείλουν...?? πότε τελειώνει το μαρτύριο?

σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου.. :x

Το μέσον χρησιμοποιείται στην τοποθέτηση (δηλ. π.χ. αν το σύστημα σε πετάξει στην Ρόδο, πας Ρόδο. Αν έχεις όμως μέσον μπορεί να φροντίσει να πάρεις καλή τοποθέτηση εκεί). Επίσης και στην απόσπαση. Όλα τα άλλα είναι ελεγχόμενα λόγω των μορίων.

Σου είπα: το πόσο θα μείνεις εξαρτάται από τα μόρια που θα μαζέψεις και που θέλεις να πας (δηλ. πόσα μόρια απαιτούνται στον τόπο που θέλεις να πας). Γιατί το βλέπεις όμως τόσο αρνητικά; Γιατί το θεωρείς μαρτύριο;

Κάποτε θα πρέπει να φύγεις από το σπίτι σου για να μάθεις να στέκεσαι στα πόδια σου. 

Εγώ από την πρώτη χρόνια εγκαταστάθηκα στον τόπο διορισμού μου και έκτοτε μένω εκεί. Έφτιαξα και την ζωή μου. Έβλεπα άλλους που σκοτώνονταν κάθε ΣαβΚυρ να πάνε σπίτι τους. Αποτέλεσμα:
1) Επέστρεφαν κουρασμένοι και "χαλασμένοι" οπότε μηδέν όρεξη για δουλειά (δεν απέδιδαν αλλά και ούτε οι ίδιο ήταν ικανοποιημένοι. Το λάθος ήταν όμως ότι δεν έριχναν το φταίξιμο στον εαυτό τους, αλλά στη κατάσταση).
2) Δεν κατάφεραν να ενταχθούν στον καινούργιο τόπο και όλα τους φαίνονταν στραβά και ανάποδα. Ούτε παρέες μπόρεσαν να φτιάξουν (πως άλλοτε αφού έφευγαν συνέχεια).

Πιστεύω ότι δεν έχει και τόσο σημασία το τι μας δίνει η ζωή, αλλά το πώς εμείς θα το διαχειριστούμε προς όφελος μας. Η προσκόλληση ποτέ δεν είναι καλή. Χάνει κανείς την ελευθερία του και γίνεται κακομοίρης στην ζωή του. Άλλωστε σε ποιον τα πράγματα στην ζωή του ήρθαν όπως τα ήθελε;

Συγνώμη, είπα μερικά λόγια παραπάνω….

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 08, 2009, 12:17:28 pm από stasi »

Αποσυνδεδεμένος mac190604

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, όπως την έχω φανταστεί!
    • Προφίλ
    • http://lisari.blogspot.com
« Απάντηση #313 στις: Φεβρουαρίου 08, 2009, 12:51:52 pm »
Το μέσον χρησιμοποιείται στην τοποθέτηση (δηλ. π.χ. αν το σύστημα σε πετάξει στην Ρόδο, πας Ρόδο. Αν έχεις όμως μέσον μπορεί να φροντίσει να πάρεις καλή τοποθέτηση εκεί). Επίσης και στην απόσπαση. Όλα τα άλλα είναι ελεγχόμενα λόγω των μορίων.

Σου είπα: το πόσο θα μείνεις εξαρτάται από τα μόρια που θα μαζέψεις και που θέλεις να πας (δηλ. πόσα μόρια απαιτούνται στον τόπο που θέλεις να πας). Γιατί το βλέπεις όμως τόσο αρνητικά; Γιατί το θεωρείς μαρτύριο;

Κάποτε θα πρέπει να φύγεις από το σπίτι σου για να μάθεις να στέκεσαι στα πόδια σου. 

Εγώ από την πρώτη χρόνια εγκαταστάθηκα στον τόπο διορισμού μου και έκτοτε μένω εκεί. Έφτιαξα και την ζωή μου. Έβλεπα άλλους που σκοτώνονταν κάθε ΣαβΚυρ να πάνε σπίτι τους. Αποτέλεσμα:
1) Επέστρεφαν κουρασμένοι και "χαλασμένοι" οπότε μηδέν όρεξη για δουλειά (δεν απέδιδαν αλλά και ούτε οι ίδιο ήταν ικανοποιημένοι. Το λάθος ήταν όμως ότι δεν έριχναν το φταίξιμο στον εαυτό τους, αλλά στη κατάσταση).
2) Δεν κατάφεραν να ενταχθούν στον καινούργιο τόπο και όλα τους φαίνονταν στραβά και ανάποδα. Ούτε παρέες μπόρεσαν να φτιάξουν (πως άλλοτε αφού έφευγαν συνέχεια).

Πιστεύω ότι δεν έχει και τόσο σημασία το τι μας δίνει η ζωή, αλλά το πώς εμείς θα το διαχειριστούμε προς όφελος μας. Η προσκόλληση ποτέ δεν είναι καλή. Χάνει κανείς την ελευθερία του και γίνεται κακομοίρης στην ζωή του. Άλλωστε σε ποιον τα πράγματα στην ζωή του ήρθαν όπως τα ήθελε;

Συγνώμη, είπα μερικά λόγια παραπάνω….

Συμφωνώ στη κάθε λέξη που έγραψες, είμαι σε παρόμοια φάση και εγώ έτσι το βλέπω και το αντμετωπίζω, ασχέτως που η κοπέλα μου δεν το καταλαβαίνει!!

Αποσυνδεδεμένος atithash

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: Φεβρουαρίου 08, 2009, 02:06:29 pm »
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες... (οποιαδήποτε άλλη προσωπική εμπειρία είναι ευπρόσδεκτη...)
και λογικά και σεβαστά όσα είπατε για τις ζωές του καθενός...
Τί γίνεται όμως όταν αυτή την ζωή μόλις την έχεις φτιάξει μετά απο πολύ κόπο και προσπάθεια τα τελευταία χρόνια ...και τώρα (ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΑ...ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙς ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ) θα χρειαστεί να την αφήσεις? Και δε λέω να μη την αφήσεις για λίγο... αλλά να μην σκέφτεσαι και για το πόσο?  Πιστεύω πως κάθε περίπτωση είναι μοναδική...και κανείς δε μπορεί να μπεί στην θέση του άλλου και στην ψυχολογία του ωστε να δεί μέσα απο τα μάτια του. Προσωπικά, έχω μια πάρα πολύ καλή δουλειά σε αυτή τη φάση (με μισθό σχεδόν διπλάσιο απο τον προαναφερθέν του πρωτοδιοριζόμενου) μετά απο αρκετή προσπάθεια , μια πολύ καλή σχέση που τώρα απολαμβάνει τους καρπούς της (περνώντας στο παρελθόν απο 40 κύματα), μια πιο ανεξάρτητη ζωή μεγαλώνωντας και λογικό είναι να σκέφτεσαι και να κάνεις συγκρίσεις..
Λογικό να τα παρατήσεις όλα γιατί πέτυχες κάτι ένας στους άπειρους πετυχαίνει σαν στο πρωτοχρονιάτικο λαχείο, αλλα δεν είναι και λογικό να σκέφτεσαι και το πόσο θα κρατήσει αυτό , ιδιαίτερα όταν δεν θέλεις να αφήσεις την πλειοψηφία όσων έχεις?
Δεν κρίνω κανέναν, απλά λέω πως κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερη και χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης...

Εγώ είμαι 2 φορές επιτυχούσα αλλά όχι διοριστέα.. φέτος όμως κρίνω πως έχω γράψει (σίγουρα καλύτερα απο τις υπόλοιπες 2 φορές) πολύ καλά...(εξού και οι προβληματισμοί....)

Αποσυνδεδεμένος KALLH

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: Φεβρουαρίου 08, 2009, 10:40:12 pm »
Επειδη εχω περασει απο ολες αυτες τις σκεψεις και τους προβληματισμους σε συμβουλευω να σκεφτεις παρα πολυ καλα πριν αποφασισεις ,να υπολογισεις τα υπερ και τα κατα ,να σκεφτεις ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ(παιδια οικογενεια)και κυριως να ξερεις οτι δεν υπαρχει τελεια κατασταση.Φυσικα ειμαι υπερ του διορισμου οπως καταλαβαινεις.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #316 στις: Φεβρουαρίου 08, 2009, 11:15:58 pm »
Έχω να καταθέσω και εγώ ότι έχω περάσει από τις ίδιες σκέψεις... έδωσα στον διαγωνισμό του Ασεπ χωρίς να το πολύ σκεφτώ και όταν μετά μου τηλεφωνήσαν από το υπουργείο ότι διορίστηκα (συμπληρωματικοί διορισμοί) πανηγύριζα και χοροπήδαγα σε όλο το σπίτι, παρόλο που μόλις πήγα σε δικό μου σπίτι άρα είχα κάνει πολλά ανοίγματα, δάνεια παράλληλα άρχιζα να συζώ με την κοπέλα μου, είχα "στρωμένη" δουλειά που μου έδινε και καλές αποδοχές και ήταν η χειρότερη στιγμή να συμβεί αυτό!

Από την στιγμή που δίνεις εξετάσεις του Ασεπ και περνάς όλα αυτό το βάσανο δεν μπορώ να πιστέψω ότι τελικά δεν έχεις αποφασίσει, απλά διστάζεις όπως διστάζουμε όλοι στις μεγάλες αλλαγές. Αν δεν ήσουν αποφασισμένη δεν θα είχες δώσει καν...

Αποσυνδεδεμένος atithash

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #317 στις: Φεβρουαρίου 09, 2009, 09:13:16 am »
Συμφωνώ μαζί σας...πως οι σκέψεις να είναι μακροπρόθεσμες..ιδίως σε μας τις γυναίκες...(γιατί όπως λέει και ο μπαμπάς μου και κάθε μεγαλύτερος που ακούω....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ).. Απο την άλλη, σίγουρα αν περάσεις θα πάς. Δε το αμφισβητεί κανένας αυτό.Εκείνο που αναφέρω είναι απλά....το να μπορέσεις να διαμορφώσεις έτσι μια κατάσταση που θα σε κάνει να γυρίσεις πίσω το συντομότερο...(για εκείνους που θέλουν να γυρίσουν )...
Αν δεν γίνομαι αδιάκριτη...πού έχετε περάσει εσείς? Πόσο καιρό είστε εκτός και τί προγραμματίζετε για το μέλλον?

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #318 στις: Φεβρουαρίου 09, 2009, 10:28:15 am »

Αν δεν γίνομαι αδιάκριτη...πού έχετε περάσει εσείς? Πόσο καιρό είστε εκτός και τί προγραμματίζετε για το μέλλον?
Εγώ έχω περάσει Ρόδο και θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο του χρόνου να έρθω Αθήνα ή στα πέριξ της Αθήνας!

Αποσυνδεδεμένος atithash

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #319 στις: Φεβρουαρίου 09, 2009, 12:22:27 pm »
Πόσο καιρό είσαι εκεί mac? Τουλάχιστον η Ρόδος είναι Ρόδος......

Αποσυνδεδεμένος KALLH

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #320 στις: Φεβρουαρίου 09, 2009, 03:34:52 pm »
Eγω ειμαι σε δυσπροσιτο στην Κρητη(Ανω

Αποσυνδεδεμένος stasi

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #321 στις: Φεβρουαρίου 09, 2009, 03:39:08 pm »
Ατίθαση, κάτσε να περάσεις πρώτα. Μην φουσκώνεις το κεφάλο σου από τώρα.

Αν θέλεις πες μας και τον κλάδο σου και που θέλεις να πας, γιατί μπορεί η περίπτωση σου να είναι εύκολη και άδικα να σκας!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)