0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δηλαδή θα μπορεί ο οποιοσδήποτε έχει ένα πτυχίο και 4 παιδιά να δουλέψει στην ειδική αγωγή;Όπως τα άτομα του πίνακα Α;Και θα περνάνε σε μόρια αυτούς που έχουν 3 χρόνια προυπηρεσία;
Συγνωμη foibos δεν καταλαβα, τελικα κατα τη γνωμη σου στη δευτεροβαθμια ποιοι ειναι σχετικοι; αυτοι μονο με εμπειρια η αυτοι των μεταπτυχιακων κλπ.? Εισαι λιγο θυμωμενος και με μπερδεψες.......Γενικα τωρα νομιζω οτι μπερδευουμε τις προυποθεσεις για ενταξη (πιστευω οτι δεν θα αλλαξουν) και τα προσοντα που θα μοριοδοτουνται για την καταταξη στον 1 πινακα πλεον.Τελος προσωπικα πιστευω οτι θα λαβουν υποψη τον παραγοντα παιδαγωγικη καταρτιση (για μη καθηγητικες σχολες), νομικα ειναι η προυποθεση για να θεωρηθεις εκπαιδευτικος (βλεπε τεχνικες ειδικοτητες κλπ) (κοινη λογικη και οχι επειδη με βολευει). Μαλιστα καπου διαβασα σχετικη γνωμοδοτηση, λογω καταγγελιων απο συνηγορο του πολιτη κλπ. Δε θυμαμαι λεπτομεριες αλλα ουσιαστικα θεωρουσε λαθος τη μη προταξη λογω παιδαγωγικης καταρτισης οπως συμβαινει στους πινακες γενικης αγωγης
Συμφωνω απολυτως μαζι σου foivos αλλα και με τη Lora!!!!!!!!!!!! Θα γινει ενα μπαχαλο με τη μοριοδοτηση στους πινακες της δευτεροβαθμιας, μπροστα οι 100 μηνες προυπηρεσιας χωρις καμμια εξειδικευση....... ολε!!! Κανενα κινητρο για επιμορφωση. Πολυ φοβαμαι οτι δε θα την αποφυγουμε τη μοριοδοτηση, τουλαχιστον να ειναι οσο το δυνατον πιο "ανωδυνη" η μεταβαση.....Και ολα αυτα για τους πε 71 οι οποιοι δουλευουν μολις παρουν πτυχιο! Σε τελικη αν θελανε να δουλευουν πιοκοντα στο σπιτι τους ας κανουν ενα μεταπτυχιακο και αυτοι. Το πιο αστειο, τραγικο οπως θελει ο καθενας το βλεπει ειναι ο ιδιος ο πινακας της πρωτοβαθμιας. Θα αναφερω λιγα νουμερα:(μερικα κατα προσεγγιση)Εγγεγραμμενοι : 1800Μεταπτυχιακα: 120Απο τα οποια περιπου 70-75 τα εχουν πε71 (τα διαθετουν συναδελφοι τους πε 71)!!!!!!! Ολα ξεκινησαν απο την πρωτοβαθμια αλλα τελικα θα ανατρεψουν τα δεδομενα της δευτεροβαθμιας.Τα συμπερασματα δικα σας.Αρα ολα ξΟ καθεΔηλαδη ολα αυτα που συμβαινουν για 45 μεταπτυχιακα που εχουν δασκαλοι της γενικη???
συγνώμη αλλά εγώ διαφωνώκανένας μαθητής δεν κινδυνεύει όπως λέτεαφού 1ο) όλοι όσοι είναι στους πίνακες είναι εκπαιδευτικοί2ο) αυτός που έχει προϋπηρεσία δεν σημαίνει ότι δεν έχει τίποτα άλλο, όλοι σχεδόν έχουν ελάχιστο προσόν σεμινάριο3ο) νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια να έχω συνάδελφο δίπλα μου κάποιον με σεμινάριο και χρόνια προϋπηρεσίας από συνάδελφο που μπήκε μόλις τώρα με ένα μεταπτυχιακό χωρίς προϋπηρεσία Όσοι δούλευαν πριν οι ίδιοι θα δουλεύουν και μετά αφού η μοριοδότηση θα αποδώσει τα ανάλογα μόρια όπως φαίνεται από τις διαρροές μέχρι τώρααυτοί που κινδυνεύουν είναι όσοι έχουν 0 προϋπηρεσία και κάνουν τώρα μεταπτυχιακό επίσης στους πίνακες ήδη ισχύει η παιδαγωγική κατάρτισηκατά την γνώμη μου η πρόταξη του οποιοδήποτε προσόντος προκαλεί στρεβλώσεις βρίσκω την μοριοδότηση να είναι δικαιότερη.
Δεν αναφέρεται πουθενά η παιδαγωγική κατάρτιση. Αλλά έτσι κι αλλιώς όσοι έχουν μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής έχουν και παιδαγωγική κατάρτιση. Αν και θα έπρεπε όσοι την έχουν από ΑΣΠΑΙΤΕ να μοριοδοτούνται εξτρά. 1 χρόνος μαθήματα μόνο παιδαγωγικά με πρακτικές νομίζω δε συγκρίνονται με τίποτα με τα μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής από απόσταση(απορώ πώς δίνουν παιδαγωγική επάρκεια αυτά).