0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
συνάδελφε αυτό που γράφεις το βασίζεις κάπου ? έχεις κάποια πληροφορία ? ή απλά γράφεις μια φοβία σου που δεν βασίζετε πουθενά? παρακαλώ πες μου.Από όσα γνωρίζω εγώ αυτό που περιγράφεις δεν υπάρχει πουθενά. Ίσα ίσα που οι μαθητές με εαε δίνουν κανονικά στα ίδια θέματα μαζί με τους μαθητές χωρίς εαε. Οπότε δεν υπάρχει με βάση το σκεπτικό σου περίπτωση οι ΠΕ71 να έρθουν π.χ. στο Τ.Ε. της
Για τα σεμινάρια έχεις απόλυτο δίκιο. Χρειάζονται χρήματα, αλλά με εναν καλό προγραμματισμό μπορεί θεωρώ ο καθένας να διαθέσει 300 ευρώ και να παρακολουθήσει ενα 3ημερο σερμιναριο το χρόνο.Για τα υπόλοιπα όμως όχι. Υπάρχουν συνέδρια με το τέλος του σχολείου, μέσα στις διακοπές του Πάσχα κλπ κλπΕπίσης, δημοσιεύσεις και στα Κουφονήσια και όπου αλλού να είσαι, αν θες, μπορείς να βγαλεις.....Δεν μιλάω στον αέρα. Ήμουν σε νησί από τα πιο ακριτικά και δυσπρόσιτα, 3 αεροπλάνα μακριά από το σπίτι μου (χωρια το πλοίο) και 'εβγαλα' και δημοσιεύσεις, και σε συνέδρια ανακοινώσεις, και ένα σεμινάριο το χρόνο παρακολουθουσα (και βέβαια και τώρα που είμαι μόνιμη εξακολουθώ να το κάνω).
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις απόψεις σας και με θλίψη αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι απο εδώ δεν έχουν καταλάβει το νόμο και το πνεύμα του παρά μόνο αποσπασματικά κοιτώντας συγκεκριμένα άρθρα .Τα κριτήρια που έχει θεσπίσει στους αναπληρωτές χαρακτηρίζονται ως μεταβατικά και δυστυχώς ξεκαθαρίζει στον επόμενο ΑΣΕΠ τι θα γίνει !!!ΠΩΣ γίνεται να μπαίνουμε σε διαβούλευση σε έναν νόμο που κρύβει άπειρες παγίδες , είναι γραμμένος έντεχνα και παραπέμπει στο ν. 3848 .Και δεν είναι προσωπική μου άποψη αυτή Με όσους συναδέλφους έχω μιλήσει από 3 εώς 33 χρόνια υπηρεσίας ,από αναπληρωτές μέχρι διευθυντές σχολείων που φιλοτιμήθηκαν να διαβάσουν τους νόμους , καταλήγουμε όλοι στο ίδιο συμπέρασμα !!!Αναπληρωτές ειδικής Αγωγής νομού Ευβοίας
άρθρο 21 (από το σχέδιο νόμου)3). Στις απομένουσες μετά τις μεταθέσεις κενές οργανικές θέσεις διορίζονται κατά σειρά: οιπεριλαμβανόμενοι στους πίνακες επιτυχόντων διαγωνισμού κλάδων εκπαιδευτικών ΕΑΕ τουπαρόντος νόμου, ο οποίος διαγωνισμός διεξάγεται από το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το ν. 3848/2010άρθρο2 και 3 όπως αυτό έχει αντικατασταθεί στην παρ 1 εδαφ. β,γ,δ με τη μοριοδότηση τουπαρόντος νόμου άρθρο 21 παρ 3.i, 3.ii και 3iii κατά σειρά επιτυχίας των εχόντων τα ειδικάτυπικά προσόντα των κλάδων εκπαιδευτικών ΕΑΕ ΠΕ61, ΠΕ71, ΠΕ11.01 και όλων των κλάδωνΠΕ (Καθηγητών Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ) όλων των ειδικοτήτων, με τον ισχύοντα κωδικό τους καιπροέκταση « .50», εκτός του κλάδου ΠΕ11.01.
Άρθρο 2Διενέργεια του διαγωνισμού
Άρθρο 3Τελικοί πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών
Επιπλέον στο νέο Νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία αναφορά στην Πιστοποιημένη Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια η οποία σύμφωνα με το ν. 38/48/2010 αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση διορισμού στη δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
3). Στις απομένουσες μετά τις μεταθέσεις κενές οργανικές θέσεις διορίζονται κατά σειρά: οιπεριλαμβανόμενοι στους πίνακες επιτυχόντων διαγωνισμού κλάδων εκπαιδευτικών ΕΑΕ τουπαρόντος νόμου, ο οποίος διαγωνισμός διεξάγεται από το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το ν. 3848/2010άρθρο2 και 3 όπως αυτό έχει αντικατασταθεί στην παρ 1 εδαφ. β,γ,δ με τη μοριοδότηση τουπαρόντος νόμου άρθρο 21 παρ 3.i, 3.ii και 3iii κατά σειρά επιτυχίας των εχόντων τα ειδικάτυπικά προσόντα των κλάδων εκπαιδευτικών ΕΑΕ ΠΕ61, ΠΕ71, ΠΕ11.01 και όλων των κλάδωνΠΕ (Καθηγητών Δευτεροβάθμιας ΕΑΕ) όλων των ειδικοτήτων, με τον ισχύοντα κωδικό τους καιπροέκταση « .50», εκτός του κλάδου ΠΕ11.01.
Ν4186/2013Άρθρο 36ε) Η παρ. 6 του άρθρου 9 του ν. 3848/2010 αντικαθίσταται ως εξής: «6. Οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 2 εφαρμόζονται σε όσους εισάγονται σε Τμήματα Α.Ε.Ι. κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013 - 2014 και εφεξής. Για όσους έχουν εισαχθεί σε Τμήματα Α.Ε.Ι. πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2013 - 2014 για τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς για την κατάρτιση πίνακα κατάταξης εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα με σκοπό το διορισμό ή την πρόσληψή τους στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση ισχύουν οι κείμενες, πριν την ισχύ του ν. 3848/2010 κατά τη δημοσίευση του παρόντος διατάξεις.»
Όσοι είναι στους πίνακες με σεμινάριο και λιγότερο από 30 μήνες προϋπηρεσία δεν θα μπουν από του χρόνου στους πίνακες;
4. Εφόσον δεν καλύπτονται οι θέσεις με εκπαιδευτικούς με τα παραπάνω προσόνταπροσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί που έχουν προϋπηρεσία μεγαλύτερη των δέκα (10) μηνώνδιδακτικών, η οποία αποκτήθηκε από πρόσληψη στην ΕΑΕ μέσω του ενιαίου πίνακααναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης.
Συναδέλφισσα σίγουρα όλα γίνονται αν έχεις καλή διάθεση αλλά μην ξεχνάς ότι κάποιοι μετακινούνται και αφήνουν πίσω οικογένειες με παιδιά οπότε στις διακοπές έχουν άλλες προτεραιότητες και γενικότερα πολλά έξοδα. Αν μιλάμε μόνο για τους αδέσμευτους τότε οκ αλλά εγώ το βλέπω συνολικά….
Λοιπόν έκατσα και διάβασα προσεχτικά όσα λες και είδα τους 2 νόμους. Ας δούμε τι είδατι μας λέει εδώ το σχέδιο νόμου1. για διορισμό θα γίνει ΑΣΕΠ για τους κλάδους εκπαιδευτικών εαε, δηλαδή ΑΣΕΠ ειδικής2. ο ΑΣΕΠ ειδικής θα γίνει με βάση το άρθρο 2 και 3 όπου όμως στο 3 δεν θα ισχύει η εκεί μοριοδότηση αλλά αυτή του σχεδίου νόμου (μάλιστα λέει άρθρο 21 παρ 3.i 3.ii 3.iii αλλά πρόκειται για τυπογραφικό εννοεί το άρθρο 22 του σχεδίου)Αλλά ας δούμε τι είναι το άρθρο 2 στον 3848αν το διαβάσει κάποιος θα δει για την διενέργεια......πάμε παρακάτω εδώ μιλάει για την κατάταξη και την μοριοδότηση, αλλά αυτή με το σχέδιο νόμου δεν ισχύει όπως περιγράφεται εκεί αλλά όπως αναλύεται στο άρθρο 22 Πάμε τώρα στον ισχυρισμό σου (και των υπόλοιπων που μίλησες).Συνάδελφε διάβασε προσεχτικά το 22 που μιλάει για τους αναπληρωτές, 1ο) Δεν λεει πουθενά ότι είναι μεταβατική 2ο) δεν γράφει ΤΙΠΟΤΑΩΓΙΑ ΑΣΕΠ, ούτε καν για πινακες από ΑΣΕΠ, ούτε μόρια από ΑΣΕΠ, τίποτα.Αυτά που αναφέρεις εσύ είναι στον 3848 ο οποίος όμως στο σχέδιο νόμου αναφέρεται ΜΟΝΟ ως προς το άρθρο 2 και 3 και μόνο για μόνιμο διορισμό, ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.Αν δε υπολογίσεις ότι ο ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟΣ νόμος υπερισχύει του γενικότερου, δηλαδή η πρόσληψη αναπληρωτών με βάση το σχέδιο νόμου που είναι της ειδικής από τον 3848 που είναι γενικός, τότε από όλα τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι η πρόσληψη αναπληρωτών ΕΙΔΙΚΗΣ δεν επηρεάζεται καθόλου από τον μελλοντικό ασεπ ειδικής. Αυτό βγαίνει από όσα γράφουν μέχρι τώρα, αν το αλλάξουν αύριο δεν ξέρω.Αν είδατε εσείς κάτι που δεν είδα παρακαλώ διαφώτισε με.