0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
@perastikos_kavΔεν ακολούθησες τη συμβουλή μου να διαβάσεις ΟΛΟ το θέμα. Ας συνοψίσω :To EΣΠΑ δεν μας το δίνει η Αμερική, αλλά η Ευρώπη. Προπτυχιακά ειδικής αγωγής υπάρχουν και στη Μαλαισία, την Ινδία κλπ. Τι να κάνουμε δηλαδή? Ευρώπη είμαστε και μας διέπουν οι Ευρωπαϊκές Πρακτικές. To ότι υπάρχουν bachelors, δε σημαίνει ότι οι απόφοιτοί τους αποκτούν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα διδασκαλίας σε ειδικά σχολεία. Δες το παρακάτω link, παρουσιάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για να γίνει κανείς ειδικός παιδαγωγός σε κάθε χώρα : https://www.european-agency.org/Επίσης, ενδεικτικά παραθέτω απόσπασμα από site Αγγλικού Πανεπιστημίου που προσφέρει bachelor στην Ειδική Αγωγή : Liverpool John Moore UniversityThis course (Education Studies and Special and Inclusive Needs BA (Hons)) is ideal if you want to pursue professional qualifications as a teacher (following a PGCE course)Δηλαδή για να γίνει κανείς δάσκαλος στην Αγγλία, χρειάζεται επιπλέον του συγκεκριμένου προπτυχιακού προγράμματος ειδικής αγωγής ΚΑΙ PGCE (δηλαδή κάτι σαν παιδαγωγική επάρκεια). Τα έχω ξαναπεί αυτά, αλλά δεν τα διάβασες.
Ούτε το επιχείρημα με τους καθηγητές πανεπιστημίου που αναφέρεις είναι ισχυρό. Πρώτα από όλα οι διδάσκοντες στα πανεπιστήμια δεν διδάσκουν, ούτε εξασκούν μία ολόκληρη επιστήμη, αλλά ένα πολύ συγκεκριμένο και περιορισμένο αντικείμενο που πολλές φορές είναι και απλά επικουρικό σε σχέση με την επιστήμη που το τμήμα θεραπεύει. πχ σε ένα τμήμα πληροφορικής, θα υπάρχουν οπωσδήποτε μέλη ΔΕΠ με διδακτορικό στη στατιστική, στη διδακτική της πληροφορικής, εξειδικευμένα θέματα μαθηματικών (πχ γραμμικός προγραμματισμός), φυσικής (πχ ραδιοσήματα, κεραίες κλπ) και το βασικό τους πτυχίο μπορεί να προέρχεται από μια πλειάδα τμημάτων που δεν έχουν σχέση με την πληροφορική (μαθηματικό, φυσικό, παιδαγωγικό). Προφανώς αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να διοριστούν, οπουδήποτε ως πληροφορικοί.
Υ.Γ. Η δε
@Kinegeiros1. ΜΑ το σάιτ παρουσιάζει τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ των χωρών για το δικαίωμα διδασκαλίας στην ειδική αγωγή, όχι θεωρίες. 2. Οι οδηγοί υλοποίησης αλλάζουν και ακολουθούν ευρωπαϊκά δεδομένα. 3. Ενώ τα επιχειρήματα κάποιον για το bachelor στο Οχάιο είναι! Άντε και στη Χαβάη!
The Postgraduate Certificate in Education (PGCE) is a one-year course in England, Wales and Northern Ireland for undergraduate degree holders that trains them to become teachers.με άλλα λόγια έχουμε προπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και μετά 1 χρόνο για να πάρει πιστοποίηση και να διδάσκει ως ειδικός παιδαγωγός στην Αγγλίαβέβαια στην Ελλάδα τα προπτυχιακά είναι 4 χρόνια ενώ στην Αγγλία 3 χρόνια (τα περισσότερα) συν ότι εδώ εκπαιδεύονται για δάσκαλοι (παίρνουν από την σχολή την παιδαγωγική επάρκεια). Μετά από όλα αυτά γιατί έχω την αίσθηση ότι το θέμα με την Αγγλία είναι υπέρ του
Προσκυνώ!vickyNΧαίρομαι που συμφωνούμε και σε κάτι!! mendorΣτη διαβούλευση ενός νόμου, συζητάς όλες τις πιθανές εξελίξεις....όταν και αν!!