0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επειδή ο σύζυγός μου είναι Πληροφορικός (ΠΕ19) γνήσιος γνωρίζω ότι η λύση είναι πολύ πιο απλή: να ξεχωρίσει αυτούς που δεν έχουν βασικό πτυχίο Πληροφορικής (π.χ. σε ΠΕ 19.03, ΠΕ 20.03) και να τους δώσει δεύτερη ανάθεση τα μαθήματα Πληροφορικής. Έτσι, θα αναγκαστούν να ζητήσουν μετάταξη στον κλάδο τους. Δεν είναι δυνάτον όλοι κουτσοί - στραβοί, ΑΕΙ -ΤΕΙ να έχουν τις ίδιες αναθέσεις στα ίδια μαθήματα!
Ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων για το μακροσκελές ποστ, αλλά ένιωσα την ανάγκη να βάλω τα πράγματα στη θέση τους, όπως τα έζησα η ίδια όλα αυτά τα χρόνια κι όχι όπως μου τα είπανε ή τα διάβασα κάπου.Το Υπουργείο, όταν αποφάσισε στην δεκαετία του '90 να βάλει την πληροφορική στα σχολεία, το έκανε όπως κάνει τα πάντα: με την μέθοδο άρπα-κόλλα. Έβγαλε τελάλη και κάλεσε όποιον ήξερε 5 πράματα ή δήλωνε πως ήξερε... τον επιμόρφωσε τάχα μου τάχα μου και τον έβαλε στην τάξη. Και βέβαια, οι μαθηματικοί-φυσικοί-φιλόλογοι-θεολόγοι κλπ απελπισμένοι από την αδιοριστία και τα χρόνια αναμονής στην επετηρίδα, έτρεξαν να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια. Και έτσι ξεκίνησε η εποχή της Πληροφορικής στα σχολεία της σύγχρονης Ελλάδας... Μιλάμε για τα έτη ως και το 1996.Στη συνέχεια, η επετηρίδα καταργήθηκε και ήρθε ο ΑΣΕΠ. Και ενώ ο ανταγωνισμός σε όλες τις ειδικότητες χτύπαγε κόκκινο, στην Πληροφορική διοριζόσουνα αν έπιανες την βάση (50 ήταν τότε η βάση) σε ερωτήσεις του τύπου "είναι το ποντίκι μονάδα εισόδου ή εξόδου;" Δεν υπερβάλλω, τα θέματα του ΑΣΕΠ Πληροφορικών 2000 είναι διαθέσιμα σε όποιον επιθυμεί να τα δει!Αυτό συνέβαινε γιατί ο κόσμος των Πληροφορικών σνόμπαρε τότε την εκπαίδευση και δη την Πρωτοβάθμια. Ήταν οι εποχές που άνθιζε (ή έτσι νομίζαμε) η οικονομία μας και οι επιχειρήσεις προσλάμβαναν τους Πληροφορικούς για στελέχη με παχυλούς μισθούς. Ποιός θα πήγαινε να κάνει τον καθηγητή με τρεις και εξήντα; Κι ακόμα χειρότερα, ποιός θα πήγαινε στο ολοήμερα Δημοτικά ωρομίσθιος;
Τελικά τι ισχύει; κάποιος τωρινός ΠΕ19 με πτυχίο μαθηματικού και την 16 μηνη προϋπηρεσία με την οποία διορίστηκε ως ΠΕ19 μπορεί να ζητήσει και να πάρει 2η ειδικότητα Μαθηματικού; Έλεος πια με αυτές τις αδικίες. από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις....Παράθεση από: marsa στις Σεπτεμβρίου 10, 2011, 09:08:00 pm
Σήμερα 15/9/11 βλέπω ότι στη
Παράθεση από: giak στις Σεπτεμβρίου 15, 2011, 05:38:41 pmΣήμερα 15/9/11 βλέπω ότι στη
Παράθεση από: georgekpl στις Σεπτεμβρίου 15, 2011, 06:55:08 pmΠαράθεση από: giak στις Σεπτεμβρίου 15, 2011, 05:38:41 pmΣήμερα 15/9/11 βλέπω ότι στη