0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Radius στις Σεπτεμβρίου 25, 2011, 10:23:25 amΑν η κατσίκα του γείτονα είναι προιόν παράνομης συναλλαγής και τρώει το χορτάρι της δικής μου που την απέκτησα νόμιμα, φυσικά να ψοφήσει. Ας τελειώνουμε σε αυτή τη χώρα με τα και καλά "υπεράνω", στο εξωτερικό πρώτος ο συνάδελφος δίνει τον παρανομούντα συνάδελφο γιατι εκθέτει τον κλάδο, εδώ το ονομαζουμε "ρουφιανιά"... Με τη μόνη διαφορά ότι στο εξωτερικό οι νόμοι είναι πιο δίκαιοι για όλους. Εδώ οι νόμοι προωθούν κάθε φορά μία μερίδα του κλάδου και όχι όλους τους εκπαιδευτικούς. Μας έχουν διαχωρίσει σε κατηγορίες: ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, απόφοιτοι πανεπιστημίου, απόφοιτοι ΤΕΙ, επιτυχόντες ΑΣΕΠ, ΑΣΕΠ+24μηνο, 30μηνο, 40%...... Πολλοί άθελά μας τρώμε το χορτάρι του γείτονα, αφού μας το επιτρέπει ο νόμος και κανείς δεν βρίσκει το δίκιο του στο τέλος. Μας έχουν βάλει να μαλώνουμε μεταξύ μας, να διασπαστούμε για να έχουμε λιγότερη δύναμη.
Αν η κατσίκα του γείτονα είναι προιόν παράνομης συναλλαγής και τρώει το χορτάρι της δικής μου που την απέκτησα νόμιμα, φυσικά να ψοφήσει. Ας τελειώνουμε σε αυτή τη χώρα με τα και καλά "υπεράνω", στο εξωτερικό πρώτος ο συνάδελφος δίνει τον παρανομούντα συνάδελφο γιατι εκθέτει τον κλάδο, εδώ το ονομαζουμε "ρουφιανιά"...
Παράθεση από: froski στις Σεπτεμβρίου 25, 2011, 11:18:30 amΠαράθεση από: Radius στις Σεπτεμβρίου 25, 2011, 10:23:25 amΑν η κατσίκα του γείτονα είναι προιόν παράνομης συναλλαγής και τρώει το χορτάρι της δικής μου που την απέκτησα νόμιμα, φυσικά να ψοφήσει. Ας τελειώνουμε σε αυτή τη χώρα με τα και καλά "υπεράνω", στο εξωτερικό πρώτος ο συνάδελφος δίνει τον παρανομούντα συνάδελφο γιατι εκθέτει τον κλάδο, εδώ το ονομαζουμε "ρουφιανιά"... Με τη μόνη διαφορά ότι στο εξωτερικό οι νόμοι είναι πιο δίκαιοι για όλους. Εδώ οι νόμοι προωθούν κάθε φορά μία μερίδα του κλάδου και όχι όλους τους εκπαιδευτικούς. Μας έχουν διαχωρίσει σε κατηγορίες: ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, απόφοιτοι πανεπιστημίου, απόφοιτοι ΤΕΙ, επιτυχόντες ΑΣΕΠ, ΑΣΕΠ+24μηνο, 30μηνο, 40%...... Πολλοί άθελά μας τρώμε το χορτάρι του γείτονα, αφού μας το επιτρέπει ο νόμος και κανείς δεν βρίσκει το δίκιο του στο τέλος. Μας έχουν βάλει να μαλώνουμε μεταξύ μας, να διασπαστούμε για να έχουμε λιγότερη δύναμη.Να σου θυμίσω ότι ο αρχικός σχεδισμός του Υπουργείου το 1998 ήταν ΑΣΕΠ γιο όλους. Κατόπιν πιέσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας έγινε το 60-40 και κατόπιν τα 16μηνα, 30μηνα και τα 24μηνα, για τα οποία οι εκπαιδευτικοί δήλωναν κάθε φορά πολύ ικανοποιημένοι. Να αναλάβουμε λοιπόν και εμείς τις ευθύνες μας για τον κατακερματισμός μας, αφού ο καθένας για χρόνια κοιτούσε πως θα βολευτεί η δική του υποπερίπτωση.
Παράθεση από: Radius στις Σεπτεμβρίου 25, 2011, 11:41:54 amΠαράθεση από: froski στις Σεπτεμβρίου 25, 2011, 11:18:30 amΠαράθεση από: Radius στις Σεπτεμβρίου 25, 2011, 10:23:25 amΑν η κατσίκα του γείτονα είναι προιόν παράνομης συναλλαγής και τρώει το χορτάρι της δικής μου που την απέκτησα νόμιμα, φυσικά να ψοφήσει. Ας τελειώνουμε σε αυτή τη χώρα με τα και καλά "υπεράνω", στο εξωτερικό πρώτος ο συνάδελφος δίνει τον παρανομούντα συνάδελφο γιατι εκθέτει τον κλάδο, εδώ το ονομαζουμε "ρουφιανιά"... Με τη μόνη διαφορά ότι στο εξωτερικό οι νόμοι είναι πιο δίκαιοι για όλους. Εδώ οι νόμοι προωθούν κάθε φορά μία μερίδα του κλάδου και όχι όλους τους εκπαιδευτικούς. Μας έχουν διαχωρίσει σε κατηγορίες: ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, απόφοιτοι πανεπιστημίου, απόφοιτοι ΤΕΙ, επιτυχόντες ΑΣΕΠ, ΑΣΕΠ+24μηνο, 30μηνο, 40%...... Πολλοί άθελά μας τρώμε το χορτάρι του γείτονα, αφού μας το επιτρέπει ο νόμος και κανείς δεν βρίσκει το δίκιο του στο τέλος. Μας έχουν βάλει να μαλώνουμε μεταξύ μας, να διασπαστούμε για να έχουμε λιγότερη δύναμη.Να σου θυμίσω ότι ο αρχικός σχεδισμός του Υπουργείου το 1998 ήταν ΑΣΕΠ γιο όλους. Κατόπιν πιέσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας έγινε το 60-40 και κατόπιν τα 16μηνα, 30μηνα και τα 24μηνα, για τα οποία οι εκπαιδευτικοί δήλωναν κάθε φορά πολύ ικανοποιημένοι. Να αναλάβουμε λοιπόν και εμείς τις ευθύνες μας για τον κατακερματισμός μας, αφού ο καθένας για χρόνια κοιτούσε πως θα βολευτεί η δική του υποπερίπτωση.Εντάξει Radius καταλάβαμε ότι είσαι υπέρ της κυβέρνησης και των μέτρων.
Ποτέ και οι εκπαιδευτικοί δεν κοίταξαν το μακροπρόθεσμο όφελος τους κλάδου και τις απώτερες συνέπειες των προτάσεών τους, αναλώθηκαν και αυτοί στο πρόσκαιρο βόλεμα και την αρπαχτή της στιγμής και πάντα οι πιο ισχυρές συντεχνίες/ειδικότητες πίεζαν για την προσαρμογή των εξελίξεων στα μέτρα τους.
Παράθεση από: physikos13 στις Σεπτεμβρίου 24, 2011, 07:02:19 pmκατασκευη; οχι κατασκευαστης φανταζομαιΣυνάδελφε για ποιες κατασκευές μιλάς, δεν βλέπεις πως είναι τα πράγματα. Εμένα όλι οι φίλοι μου πολιτικοί μηχανικοί καταριούνται την ώρα που άνοιξαν γραφεία. Dubai και τότε είσαι μάγκας και ωραίος
κατασκευη; οχι κατασκευαστης φανταζομαι
Όπως και να το κάνουμε συνάδελφοι για όσα γράφει ο Radius έχει δίκιο. Επιτέλους αυτή η χώρα χρειάζεται αξιοκρατία, την οποία τόσο καιρό δεν είχαμε. Μπορεί αυτό να γίνεται σε περίοδο που οι διορισμοί μειώνονται επειδή υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα λόγω της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης χρόνων, αλλά τουλάχιστον θα προσλαμβάνονται είτε ως μόνιμοι είτε ως αναπληρωτές όλοι από τον ίδιο πίνακα. Δεν υποστηρίζω όσα κάνει το υπουργείο παιδείας, όπως δεν το κάνει ούτε ο Radius συνάδελφε deepblue_1981, αλλά ο 3848 συμμαζεύει τα ασυμμάζευτα τόσων χρόνων ασυδοσίας στους διορισμούς και στην περίεργα αποκτούμενη προϋπηρεσία κλείνοντας τα "παράθυρα". Αντί να διαμαρτυρηθούν για τη μείωση διορισμών, επαναστατούν γιατί πάλι θέλουν τα πράγματα χαλαρά όπως τα ήξεραν πάντα.Ξέρετε γιατί δε διαμαρτύρονται για τη μείωση διορισμών; Επειδή αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εναντιωθούν σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης γιατί τελικά ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και έτσι πιέζουν να μείνουν πάνω στον "αφρό" όποιοι ανέβηκαν εκεί με πολιτικό "σπρώξιμο". Όμως, όλοι καταλαβαίνουν ότι μετά τον επόμενο ΑΣΕΠ θα γίνει αναδιανομή των θέσεων εργασίας και πιθανώς δε θα εργάζονται ως αναπληρωτές, για αυτό δε θέλουν την αλλαγή με βάση το νεό σύστημα διορισμών (κι ας μαζεύουν μόρια προϋπηρεσίας στα χρόνια της μεταβατικής...).Και για να μην παρεξηγηθώ εγώ δεν έχω κανένα συμφέρον να αλλάξει ή να μην αλλάξει το σύστημα διορισμών, επειδή δεν έχω εργαστεί ποτέ ως αναπληρωτής στο Υπ. Παιδείας (μόνο μια χρονιά ωρομίσθιος με 10 ώρες) και εδώ και δυο χρόνια περιμένω να διοριστώ ως διοριστέος του ΑΣΕΠ 2008.
Δεν κλείνουν τα παράθυρα.Αλλά οι διορισμοί.Η δήθεν αξιοκρατία είναι ο φερετζές των απολύσεων και της αδιοριστιάς.Είμαι και υπέρ της αξιοκρατίας.Αλλά το βασικότερο, και των διορισμών και της εργασίας.
Μαλλον συνάδελφε,μιλάς εκ του ασφαλούς.Πως είναι καλός ο 3848,όταν δεν θα προκηρύσσονται θέσεις?Για ποια αξιοκρατία μιλάμε,όταν δεν θα υπάρχουν καν θέσεις εργασίας και δεν θα είναι υποχρεωμένη να διορίζει κανέναν.Θα γράφεις 90-95 και δεν θα ξέρεις αν θα διοριστείς ή όχι.Με το πέρας της μεταβατικής πάλι οι ίδιοι θα δουλεύουν ως αναπληρωτές,γιατι οι περισσότεροι και Ασεπ έχουν,και ικανή προϋπηρεσία.Επίσης βαρέθηκα να τους βάζετε όλους στο ίδιο καζάνι,βυσματικές προϋπηρεσίες κ.λ.π.
Αυτός είναι ο ΑΣΕΠ: http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=46109