0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μετά από 5 χρόνια παρακολούθησης του forum επανεπιβεβαίωσα σήμερα ότι το να διαβάζεις το μακρύ και το κοντό του καθενός συμμετέχοντας σε μια συζήτηση όπου δεν γνωρίζεις την προσωπικότητα των συνομιλητών σου δεν μπορεί να έχει άλλο αποτέλεσμα παρά την .... κούραση.
Είμαι απόλυτα αδαής ως προς τα οικονομικά και ομολογώ ότι δε διάβασα και τις 14 σελίδες του θέματος. Κάνω, όμως, ορισμένες ... ταγάρικες σκέψεις μετά τα πρόσφατα νέα (παρακαλώ να μη ρίξετε φάσκελα ). Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι βγαίνει αύριο πρωί πρωί ο ΓΑΠ και λέει στους δανειστές: Καλημέρα σας, σας θεωρώ συνυπεύθυνους, διότι δανείζατε την Ελλάδα, ενώ γνωρίζατε ότι με μαθηματική ακρίβεια τα πράγματα θα φτάσουν σε αυτό το σημείο. Εγώ και η χώρα μου, έτσι κι αλλιώς, αν δε χρεοκοπήσουμε αύριο, θα χρεοκοπήσουμε μεθαύριο και θα έχουμε, εκτός από τα απάνθρωπα μέτρα, δώσει και ένα σκασμό λεφτά. Συνεπώς, σας δίνω 2 επιλογές:α) Φουντάρω το καράβι και συμπαρασύρω στο βυθό το σύμπαν όλο (Ιρλανδίες, Ιταλίες, ευρώ, διεθνείς αγορές κλπ).β) Μου χαρίζετε το 70% του χρέους, για να μην κάνω το α.Για τους οικονομικούς δείκτες δεν ξέρω, αλλά για την καθημερινότητά μας πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα δηλαδή; ΥΓ. Αλλά, βέβαια, θα μου πει κάποιος ότι, ακόμη και αν ισχύει το σκεπτικό μου, κάτι τέτοιο προϋποθέτει πολιτικούς με ... καρπούζια από κάτω και όχι με κερασάκια!
...Η «μαύρη τρύπα» είχε ήδη οδηγήσει σε εμπλοκή με την τρόικα, η οποία έπληξε την αξιοπιστία της κυβέρνησης σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη στιγμή. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες οι δανειστές ζήτησαν από την κυβέρνηση:1. Ακύρωση όλων των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν το 2010 και το 2011, καθώς και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.2. Νέα αύξηση των έμμεσων φόρων σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα, καθώς και αύξηση του φόρου στα είδη πολυτελείας.3. Νέο και σκληρότερο Ασφαλιστικό. Ορισμένες πληροφορίες μιλούν ακόμη και για νέες αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.4. Περικοπές προνοιακών επιδομάτων.5. Ακόμη περισσότερες καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα.Το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση περιγράφεται από την ίδια τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης μετά το τέλος της συνεδρίασης. «Αν δεν ληφθούν και δεν εφαρμοστούν τώρα οι δύσκολες αποφάσεις, αυτό που θα συμβεί θα είναι πράγματι δραματικό και θα συμβεί ερήμην της χώρας μας ή ακόμη και ερήμην της ευρωζώνης» είπε ο κ. Βενιζέλος. http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=420190
Τα μετρα που απαιτούνται είναι τα εξής: 1.Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την περικοπή συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου σε όλους τους φορείς του Δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών, ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος).http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4657924Για να μην έχουμε αυταπάτες...