*

Αποστολέας Θέμα: Θα συνεχίσετε να εργάζεστε ως αναπληρωτής μετά τις περικοπές μισθών στο δημόσιο;  (Αναγνώστηκε 22781 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Δυστυχώς η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα ήταν και θα γίνει ακόμη χειρότερη.Πάρα πολλές επιχειρήσεις δεν κολλούν ούτε ένσημα κ.λπ.Αρα το αναπληρωτιλίκι είναι μονόδρομος,για όσο αντέξουμε,ακόμα.Δεν λέω, ότι δεν πρέπει να παλέψουμε για κάτι καλύτερο,αλλά προς το παρόν,δε βλέπω καμία διάθεση για αγώνα.Μα τέτοια αποχαύνωση??

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
με τέτοια ανεργία που υπάρχει έξω,λέωκαι δόξα τον Θεό που με φώναξαν αναπληρωτή κι ας μου κόψουν κι 100 ή 200 ευρω...είναι τα ένσημα,είναι η προϋπηρεσία... χρείάζεται υπομονή, αρκεί να σκεφθείς πως κι αυτοί που δουλεύουν έξω έχουν μικρότερες απολαβές από έναν αναπληρωτή κανονικού ωραρίου...και δεν τους  βάζουν ούτε τα ένσημα...

Φίλε/η....πάνω από 3-4 μετακομίσεις δεν αντέχεται...και δεν νομίζω να έχει και νόημα...κατ'έμέ δεν ζούμε για να δουλεύουμε,αλλά δουλέυουμε για να ζούμε...Αν η αναπλήρωση έχει κόστος την ζωή μας...τι να την κάνω; Γιατί πέρα από ένα όριο αν κάθε χρόνο είσαι αλλού κι αυτό συνεχίζεται για πολλά χρόνια,σταματάς να εχεις ζωή και μετά έρχεται ώρα που πραγματικά αναρωτιέσαι αν άξιζαν τα 200-300 ευρώ παραπάνω όλο αυτό το τίμημα... ??? ??? Όσοι είναι φρέσκοι στην υπόθεση δεν μπορούν να το νιώσουν ακόμη και λόγω της οικονομικής ανάγκης πολλά ωραιοποιούνται...η αλήθεια όμως για μένα είναι  πως είναι πολύ άσχημο να ορίζουν άλλοι την ζωή μου για μεγάλο χρονικό διάστημα...και πιστέψτε με...το διάστημα αυτό από δω και πέρα θα είναι πολύ μεγάλο...... ??? ???

Για να μην πω για τα έξοδα μετακόμισης κάθε χρόνο...θα ρθει μέρα που θα έχουν χειροτερέψει τα οικονομικά κι αυτά τα 2 νοίκια μπροστά συν κανά 500σάρικο πρώτα έξοδα σπιτιού θα είναι αδύνατο να υπάρχουν...
Αυτή την στιγμή έχουν κόψει ΟΛΑ τα επιδόματα των μονίμων στο μισό...το ίδιο θα ισχύσει και για τους αναπληρωτές....βγάλτε συμπέρασμα.... ??? ???
[/quot
ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η 5η ΜΟΥ ...ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ...ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΔΥΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ 5 ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Η ΠΙΚΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣ
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 07:11:06 pm από ΛΩΡΑ »
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος KAKTOS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
έχεις δίκιο φίλε έτσι είναι έχω υπάρξει 3 χρονιές ανπληρωτής έχει πολλά πλεονεκτήματα , μα ένα βασικό μειονέκτημα...τον εμπαιγμό της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ, την υποβάθμιση της προϋπηρεσίας μας- ήμασταν δυο χρονιές  σε δυσπρόσιτο πριν την ψήφιση του 3848 το 2010 και ήλθε και ακύρωσε  την πριμοδότηση και  ήταν σα να μας έριχνε ένα φάσκελο >:(

Αποσυνδεδεμένος JohnyWalker

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Όλα αυτά γίνονται, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θέλουν να μονιμοποιήσουν άλλους ή να δώσουν δικαίωμα μονιμοποίησης σε άλλους. Δεν λέω είναι άδικο αυτό με τη προυπηρεσία, αλλά σκέψου υπάρχουν και πολύ πολύ χειρότερα.

Εγώ λέω, εντάξει δεν θέλουν άλλος μονίμους, οκ δεκτό. Ε τουλάχιστον ας παίρνουν αναπληρωτές. Είναι καλύτερο από το TIΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ;; Εδώ ρε παιδιά κόβουν τα πάντα, αγώνα για να μπούμε μόνιμοι λέμε τώρα;; Aν και για εμένα η μονιμότητα δεν θα έπρεπε να υπάρχει πουθενά.

Άσε που να σου πω και το άλλο: υπάρχουν ειδικότητες π.χ. δάσκαλοι που επειδή είναι χρόνια αναπληρωτές μετά από ένα σημείο και πέρα τους παίρνουν όλο στη περιοχή τους, ε για εμένα σαν μόνιμοι πλεον είναι

έτσι που είναι ας παίρνει αναπληωρωτές, αλλά να παίρνει, άντε να δούμε καμιά φάση και εμείς
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 07:18:15 pm από JohnyWalker »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Σαφέστατα αγώνα και διαμαρτυρία για όλα αυτά που συμβαίνουν.Να πάνε στα τσακίδια δντ,τρόικα και όλοι τους.Σε δύο χρόνια από τώρα δεν θα υπάρχει ούτε αναπληρωτιλίκι,γιατί φέτος και ΕΠΑΛ θα καταργήσουν και αύξηση στο ωράριο των μόνιμων θα κάνουν.Να δούμε τι θέσεις θα υπάρχουν τότε....

Αποσυνδεδεμένος evants

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Σαφέστατα αγώνα και διαμαρτυρία για όλα αυτά που συμβαίνουν.Να πάνε στα τσακίδια δντ,τρόικα και όλοι τους.Σε δύο χρόνια από τώρα δεν θα υπάρχει ούτε αναπληρωτιλίκι,γιατί φέτος και ΕΠΑΛ θα καταργήσουν και αύξηση στο ωράριο των μόνιμων θα κάνουν.Να δούμε τι θέσεις θα υπάρχουν τότε....
[/b]
χωρίς να αμφισβητώ ότι μπορεί να συμβούν τα παραπάνω,ακόμη δεν έχουν αποφασιστεί ούτε έχουν δρομολογηθεί.Τα ΕΠΑΛ γίνονται τεχνολογικά λύκεια και το ωράριο δεν έχει αλλάξει.

Αποσυνδεδεμένος irenead

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Σε ανακοίνωσή της,το καλοκαίρι,η Χριστοφιλοπούλου είχε πει για επικείμενες συγχωνεύσεις,από φέτος.Αν την βρω θα την παραθέσω.

Αποσυνδεδεμένος evants

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
τα θυμάμαι,δεν είναι αυτό το θέμα.Αντίστοιχα είχε μιλήσει για ανάθεση της λογοτεχνίας στους ξενόγλωσσους αλλά ούτε κι αυτό έγινε.Το ωράριο δεν πρόκειται να αλλάξει,τουλάχιστον αυτό εγγυήθηκε μεγαλοπασόκι της εκπαίδευσης,απλά θα επεκτεινόταν η παρουσία των διδασκόντων ως τις 14.Ούτε κι αυτό έγινε.Οι συγχωνεύσεις βέβαια θα έχουν συνέχεια,αλλά δεν ξέρω πόσα περιθώρια έχουν πια.Αν μπορούσαν θα είχαν κάνει περισσότερες.
Στο θέμα τώρα,καλό θα ήταν όσοι δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στα του χώρου να μη νουθετούν.Αν κάποιος θεωρεί ότι οι εξελίξεις τον ταπεινώνουν ως εργαζόμενο και ως άνθρωπο,καλώς το νιώθει.Δε θα ζητήσει συγνώμη σε άλλους επειδή αυτοί δεν είχαν την ευκαιρία να δουλεψουν στη ζηλευτή θέση του αναπληρωτή.Ο καθένας ξέρει τα του οίκου του.

Αποσυνδεδεμένος new_pe06

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Ναι. Φυσικά θα εργαζόμουν σαν αναπληρώτρια. Να πω όμως οτι δεν έχω δηλώσει φέτος το κουτάκι. Δεν ξέρω αν θα νοίκιαζα άλλο σπίτι με αυτά τα λεφτά. Ίσως θα το δοκίμαζα μια χρονιά και αν έβλεπα οτι οικονομικά δεν μπαίνω μέσα ναι θα το έκανα. Αλλά πάλι για περιοχές σχετικά κοντά (όχι νησιά) γιατί πρέπει να σκεφτώ και την προσωπική ζωή μου. Δεν θα έκανα δηλ. τρελές υποχωρήσεις γιατί μια χρονιά δήλωσα ωρομίσθια σε νησιά και παρα λίγο να πάω (τελικά κατι μου συνέβει και δεν μπορούσα να πάω) και τώρα θα χτυπούσα το κεφάλι μου με τις αλλαγές στην μοριοδότηση. Δεν τους εμπιστεύομαι πια για να δώσω παραπάνω λεφτά απο αυτά που βγάζω για ένα αβέβαιο μέλλον.

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Παιδιά, όσοι διαμαρτύρεστε, μάλλον δεν έχετε δουλέψει στον ιδιωτικό, να δείτε εκεί ωράρια σπαστά και 12ωρα. Λοιπόν όσοι μπήκατε αναπληρωτές, να είστε ευχαριστημένοι. Άλλωστε γνωρίζατε ότι θα έχετε μετακινήσεις από την στιγνή που βάλατε το κουτάκι. Δεν φταίει για αυτό το κράτος

Δε θα επεκταθώ και δε θα σχολιάσω τις άλλες απόψεις που παραθέτεις παρακάτω. Θα σχολιάσω μόνο αυτό που έχω υπογραμμίσει.
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Διότι, όταν πχ ο νομός μου έχει 23 κενά φιλολόγων και παίρνει αναπληρωτές μέχρι το Μάρτιο και εγώ, επειδή είχα την ατυχία να είμαι από τους τελευταίους της Α φάσης βρέθηκα 400 χλμ μακριά, ενώ άλλος με πολύ λιγότερα μόρια παρέμεινε σπιτάκι του, πώς θα χρεωθώ εγώ την ευθύνη; Δεν ευθύνεται το κράτος που δεν ξέρει τι του γίνεται ως προς τα κενά του και δε μπορεί να μοιράσει 2 γαϊδουριών άχυρα;

Radius

• Επισκέπτης
Oι μισθοί των εκπαιδευτικών δεν θα μειωθούν κατά 20%, αλλά μόνο 3%, σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα είναι πιο πάνω σε μισθούς που είναι υψηλοί. Το 20% που ακούτε είναι ο μέσος όρος όλων των περικοπών των μισθών του δημοσίου

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται οι πιο χαμηλόμισθοι και οι περικοπές θα είναι περίπου 3%. Στις ΔΕΚΟ και διευθυντικές θέσεις θα αγγίξουν το 20%.

Αυτά σύμφωνα με νεώτερες ανακοινώσεις, προς αποφυγή σύγχυσης και ανησυχίας

Από τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας δεν δημιουργεί αξιόλογες θέσεις εργασίας, εννοείται θα συνεχίσουν πολλοί να κάνουν αιτήσεις για αναπληρωτές
Μόνο που δεν διευκρινίζουν ότι τα νούμερα αυτά είναι επί των

Radius

• Επισκέπτης
Καθήστε να πάρει λίγο τα πάνω του ο ιδιωτικός τομέας σε 2-3 χρόνια και θα δείτε δημοσίους υπαλλήλους να παραιτούνται για να πάνε να δουλέψουν εκεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 09:20:39 pm από Radius »

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος KAKTOS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
σήμερα το πρωί είδα στην τηλεόραση πως η ΓΣΕΕ ΥΠΟΛΟΓΊΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΊΑ ΓIA TO 2012 ΣΤΟ 24%,
Το ένα εκατομμύριο πρόκειται να ξεπεράσουν οι άνεργοι, από το Φθινόπωρο και μετά, σύμφωνα με επίσημες στατιστικές μετρήσεις.

Αυτή είναι η πρόβλεψη του επιστημονικού διευθυντή του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ καθηγητή, Σ. Ρομπόλη, στην ετήσια Εκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας για την πορεία της απασχόλησης το επόμενο έτος. "Με δεδομένη τη συνέχιση της ύφεσης και τους αρνητικούς ρυθμούς που θα έχουμε τον επόμενο χρόνο, το 2012 αναμένουμε περαιτέρω αύξηση του αριθμού των ανέργων και ποσοστό στατιστικής ανεργίας στο 20% ή ένα εκατομμύριο άτομα και την πραγματική ανεργία (μαζί με τους υποαπασχολούμενους, τους οποίους δεν υπολογίζει η Στατιστική Υπηρεσία), στο 25% και στα 1.250.000 άτομα", τόνισε στην "Η" ο Σ. Ρομπόλης.

«Τα ποσοστά αυτά "γυρίζουν" την ανεργία στη χώρα μας στα επίπεδα που ήταν στη δεκαετία του '60 (το 1961 το ποσοστό των ανέργων ήταν 24%). Και θα δημιουργήσουν ένα "εκρηκτικό" μείγμα, καθώς, σε αντίθεση με τη δεκαετία του '60, λίγοι θα είναι οι άνεργοι που θα μπορούν να βρουν διέξοδο στη μετανάστευση για να έχουν απασχόληση", προσέθεσε ο ίδιος.
 ΔΗΛΑΔΗ ΈΝΑΣ  ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ....ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΠΟΙΟΣ ΚΛΗΘΕΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΠΕΙΔΗ...ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΝΑ.... ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ, ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ....

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182566
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)