0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 06:37:00 pmΠαράθεση από: KAKTOS στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 06:14:01 pmμε τέτοια ανεργία που υπάρχει έξω,λέωκαι δόξα τον Θεό που με φώναξαν αναπληρωτή κι ας μου κόψουν κι 100 ή 200 ευρω...είναι τα ένσημα,είναι η προϋπηρεσία... χρείάζεται υπομονή, αρκεί να σκεφθείς πως κι αυτοί που δουλεύουν έξω έχουν μικρότερες απολαβές από έναν αναπληρωτή κανονικού ωραρίου...και δεν τους βάζουν ούτε τα ένσημα...Φίλε/η....πάνω από 3-4 μετακομίσεις δεν αντέχεται...και δεν νομίζω να έχει και νόημα...κατ'έμέ δεν ζούμε για να δουλεύουμε,αλλά δουλέυουμε για να ζούμε...Αν η αναπλήρωση έχει κόστος την ζωή μας...τι να την κάνω; Γιατί πέρα από ένα όριο αν κάθε χρόνο είσαι αλλού κι αυτό συνεχίζεται για πολλά χρόνια,σταματάς να εχεις ζωή και μετά έρχεται ώρα που πραγματικά αναρωτιέσαι αν άξιζαν τα 200-300 ευρώ παραπάνω όλο αυτό το τίμημα... Όσοι είναι φρέσκοι στην υπόθεση δεν μπορούν να το νιώσουν ακόμη και λόγω της οικονομικής ανάγκης πολλά ωραιοποιούνται...η αλήθεια όμως για μένα είναι πως είναι πολύ άσχημο να ορίζουν άλλοι την ζωή μου για μεγάλο χρονικό διάστημα...και πιστέψτε με...το διάστημα αυτό από δω και πέρα θα είναι πολύ μεγάλο...... Για να μην πω για τα έξοδα μετακόμισης κάθε χρόνο...θα ρθει μέρα που θα έχουν χειροτερέψει τα οικονομικά κι αυτά τα 2 νοίκια μπροστά συν κανά 500σάρικο πρώτα έξοδα σπιτιού θα είναι αδύνατο να υπάρχουν...Αυτή την στιγμή έχουν κόψει ΟΛΑ τα επιδόματα των μονίμων στο μισό...το ίδιο θα ισχύσει και για τους αναπληρωτές....βγάλτε συμπέρασμα.... [/quotΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η 5η ΜΟΥ ...ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ...ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΔΥΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ 5 ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝΗ ΠΙΚΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣ
Παράθεση από: KAKTOS στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 06:14:01 pmμε τέτοια ανεργία που υπάρχει έξω,λέωκαι δόξα τον Θεό που με φώναξαν αναπληρωτή κι ας μου κόψουν κι 100 ή 200 ευρω...είναι τα ένσημα,είναι η προϋπηρεσία... χρείάζεται υπομονή, αρκεί να σκεφθείς πως κι αυτοί που δουλεύουν έξω έχουν μικρότερες απολαβές από έναν αναπληρωτή κανονικού ωραρίου...και δεν τους βάζουν ούτε τα ένσημα...Φίλε/η....πάνω από 3-4 μετακομίσεις δεν αντέχεται...και δεν νομίζω να έχει και νόημα...κατ'έμέ δεν ζούμε για να δουλεύουμε,αλλά δουλέυουμε για να ζούμε...Αν η αναπλήρωση έχει κόστος την ζωή μας...τι να την κάνω; Γιατί πέρα από ένα όριο αν κάθε χρόνο είσαι αλλού κι αυτό συνεχίζεται για πολλά χρόνια,σταματάς να εχεις ζωή και μετά έρχεται ώρα που πραγματικά αναρωτιέσαι αν άξιζαν τα 200-300 ευρώ παραπάνω όλο αυτό το τίμημα... Όσοι είναι φρέσκοι στην υπόθεση δεν μπορούν να το νιώσουν ακόμη και λόγω της οικονομικής ανάγκης πολλά ωραιοποιούνται...η αλήθεια όμως για μένα είναι πως είναι πολύ άσχημο να ορίζουν άλλοι την ζωή μου για μεγάλο χρονικό διάστημα...και πιστέψτε με...το διάστημα αυτό από δω και πέρα θα είναι πολύ μεγάλο...... Για να μην πω για τα έξοδα μετακόμισης κάθε χρόνο...θα ρθει μέρα που θα έχουν χειροτερέψει τα οικονομικά κι αυτά τα 2 νοίκια μπροστά συν κανά 500σάρικο πρώτα έξοδα σπιτιού θα είναι αδύνατο να υπάρχουν...Αυτή την στιγμή έχουν κόψει ΟΛΑ τα επιδόματα των μονίμων στο μισό...το ίδιο θα ισχύσει και για τους αναπληρωτές....βγάλτε συμπέρασμα.... [/quotΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η 5η ΜΟΥ ...ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ...ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΔΥΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ 5 ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝΗ ΠΙΚΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣ
με τέτοια ανεργία που υπάρχει έξω,λέωκαι δόξα τον Θεό που με φώναξαν αναπληρωτή κι ας μου κόψουν κι 100 ή 200 ευρω...είναι τα ένσημα,είναι η προϋπηρεσία... χρείάζεται υπομονή, αρκεί να σκεφθείς πως κι αυτοί που δουλεύουν έξω έχουν μικρότερες απολαβές από έναν αναπληρωτή κανονικού ωραρίου...και δεν τους βάζουν ούτε τα ένσημα...
Σαφέστατα αγώνα και διαμαρτυρία για όλα αυτά που συμβαίνουν.Να πάνε στα τσακίδια δντ,τρόικα και όλοι τους.Σε δύο χρόνια από τώρα δεν θα υπάρχει ούτε αναπληρωτιλίκι,γιατί φέτος και ΕΠΑΛ θα καταργήσουν και αύξηση στο ωράριο των μόνιμων θα κάνουν.Να δούμε τι θέσεις θα υπάρχουν τότε....
Παιδιά, όσοι διαμαρτύρεστε, μάλλον δεν έχετε δουλέψει στον ιδιωτικό, να δείτε εκεί ωράρια σπαστά και 12ωρα. Λοιπόν όσοι μπήκατε αναπληρωτές, να είστε ευχαριστημένοι. Άλλωστε γνωρίζατε ότι θα έχετε μετακινήσεις από την στιγνή που βάλατε το κουτάκι. Δεν φταίει για αυτό το κράτος
Oι μισθοί των εκπαιδευτικών δεν θα μειωθούν κατά 20%, αλλά μόνο 3%, σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα είναι πιο πάνω σε μισθούς που είναι υψηλοί. Το 20% που ακούτε είναι ο μέσος όρος όλων των περικοπών των μισθών του δημοσίουΣύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται οι πιο χαμηλόμισθοι και οι περικοπές θα είναι περίπου 3%. Στις ΔΕΚΟ και διευθυντικές θέσεις θα αγγίξουν το 20%.Αυτά σύμφωνα με νεώτερες ανακοινώσεις, προς αποφυγή σύγχυσης και ανησυχίαςΑπό τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας δεν δημιουργεί αξιόλογες θέσεις εργασίας, εννοείται θα συνεχίσουν πολλοί να κάνουν αιτήσεις για αναπληρωτές