0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι,ποιά άλλη απόδειξη πέρα από αυτό το έκτρωμα θέλετε για να βεβαιωθείτε ότι δεν μας υπολογίζουν καθόλου;Μας αντιμετωπίζουν ως υπάλληλους γραφείου,ενώ πολλές κατηγορίες λειτουργών εξαιρούνται.Μακάρι να έπιαναν τόπο οι συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο και οι απεγνωσμένες απεργιακές κινητοποιήσεις.Δεν τους κάνουμε ζημιά αν δείξουν μισό λεπτό τα κανάλια τους εκπ/κούς έξω από το υπουργείο (αυτό τους ενδιαφέρει).Απλά θα είναι άλλη μια τάξη δυσαρεστημένων όπως οι ταξιτζήδες κτλ. Και δυστυχώς,ας είμαστε πραγματιστές,οι διαρκείς απεργίες δεν θα αντέξουν σε μια τέτοια οικονομική κρίση και ειδικά αν δουλεύει μόνο το ένα μέλος πια σε μια οικογένεια.Μας θεωρούν χρήσιμους μόνο για baby-sitting στην Α΄θμια και για επιτηρητές-διορθωτές στη Β΄θμια.Επομένως εκεί πρέπει να εστιάσουμε.Εκεί που θα τους νοιάξει.Πρώτη κίνηση πρέπει να είναι πίεση προς την ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για αλληλουποστήριξη σε απεργία διαρκείας.Πιστεύω ότι το ταμείο αλληλεγγύης αποτελεί μια λύση.Οι δάσκαλοι,αν δεν κάνω λάθος,το είχαν κάνει στο παρελθόν.Δεν μπορούμε να γίνουμε ένα;Συγκέντρωση εθελοντών καθηγητών που προσφέρουν,ας πούμε,100 ευρώ ο καθένας στο ταμείο της ΔΟΕ,για να στηριχθεί η απεργία τους.Φανταστείτε αν από Τρίτη κλείσουν τα δημοτικά.Θα είναι το ίδιο με το να κλείσουν γυμνάσια-λύκεια;Επιμένω σε αυτήν την πρόταση για ένα πολύ απλό λόγο.Αν απεργήσω εγώ π.χ. 2 μέρες, (ορίστε τα 100 ευρώ!) τα παιδιά θα χάσουν κάποιες ώρες,τις οποίες οι αγαπητοί συνάδελφοι θα τις αναπληρώσουν ευχαρίστως προκειμένου να φύγουν νωρίτερα και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι (το υπουργείο πάνω από όλους).Ξεχνάμε όμως ότι κάθε δάσκαλος που απεργεί 1 μέρα,περίπου 20-25 παιδιά μένουν σπίτι (δεν πάνε για καφέ ή οπουδήποτε αλλού) για ολόκληρη την ημέρα.Προτιμώ λοιπόν να δώσω τις 2 αυτές ημέρες τις απεργίας μου στον συνάδελφο της Α΄θμιας προκειμένου να διαρκέσει περισσότερες ημέρες η δική του και να πιεστεί περισσότερο η κυβέρνηση.Αλλωστε,ας μην ξεχνάμε,ότι ουσιαστικά όλα θα κριθούν μέσα σε 10 μέρες το πολύ,μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο.Ενδεικτικός αριθμός 1000 ονομάτων που θα σταλούν στη ΔΟΕ,θα στηρίξει 2000 δασκάλους για μια μέρα,δηλαδή θα αφορά 2000 τάξεις (με 20 περίπου μαθητές ανά τάξη),δηλαδή περίπου 40.000 παιδιά...Το ξέρω ότι ίσως καταρρίπτω κάποια θέσφατα της «αγωνιστικής ηθικής»,αλλά αντιμετωπίζουμε εξαιρετικές καταστάσεις (κάποιοι θα πουν"θα βάλουμε άλλους να αγωνιστούν για εμάς";Δεν είναι έτσι...)Τέλος,δεν πρέπει να φοβόμαστε ότι η κοινωνία θα στραφεί εναντίον μας.Οι μειώσεις είναι ξεκάθαρα άδικες.Ποιός γονιός,που ξέρει από παιδιά (όχι οι διάφοροι ξερόλες που κρίνουν εύκολα το έργο μας) δεν θα καταλάβει τον δάσκαλο που θα έχει να κάνει με 20 μπόμπιρες και που θα παίρνει 600-800 ευρώ ;Ισως είναι λανθασμένη η λογική μου,αλλά είπαμε να σκεφτούμε προτάσεις άμεσες και περισσότερο αποτελεσματικές.Αφήστε που δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη οργάνωση.3-4 γνωστούς συναδέλφους ο καθένας μας έχει.
έστειλα email σε όλα τα ΜΜΕ και τους περισσότερους βουλευτές...