0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: eva7 στις Οκτωβρίου 15, 2011, 01:09:25 amότι το "ξαφνικά" δεν υφίσταται. Υπάρχουν συνάδελφοι που συγκεντρώνουν τις παρατυπίες για να κινηθούμε ανάλογα. Απευθύνομαι σε αυτούς τους συναδέλφους. Για τους καθηγητές μαιμού της πληροφορικής ας διαμαρτυρηθούνε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Για την Γαλλικού που κλέβει ώρες ιστορίας για να μην κουνηθεί για άλλο σχολείο και την πονέσει ο γοφός απ'το περπάτημα, οφείλουμε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να το κάνουμε θέμα. Κοινώς το "ξαφνικά'' σου είναι αν μη τι άλλο άτοπο. καλημερα,μπορεις να μου πεις ποιος συναδελφος συγκεντρωνει τις καταγγελιες?
ότι το "ξαφνικά" δεν υφίσταται. Υπάρχουν συνάδελφοι που συγκεντρώνουν τις παρατυπίες για να κινηθούμε ανάλογα. Απευθύνομαι σε αυτούς τους συναδέλφους. Για τους καθηγητές μαιμού της πληροφορικής ας διαμαρτυρηθούνε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Για την Γαλλικού που κλέβει ώρες ιστορίας για να μην κουνηθεί για άλλο σχολείο και την πονέσει ο γοφός απ'το περπάτημα, οφείλουμε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να το κάνουμε θέμα. Κοινώς το "ξαφνικά'' σου είναι αν μη τι άλλο άτοπο.
Κι εγώ δεν είμαι υπέρ των β΄ αναθέσεων (εκτός κι αν είναι 2-4 ώρες), φέτος το κακό παράγινε και είναι ένας λόγος που αρκετοί από εμάς δεν κλήθηκαν αναπληρωτές. Την ιστορία δεν την προστατέψαμε, όταν έπρεπε, τώρα όμως οφείλουμε να προστατέψουμε με νύχια και με δόντια τη λογοτεχνία. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εκφραζόμαστε άσχημα προς τους συναδέλφους ξενόγλωσσους. Κατά βάθος γνωρίζουμε όλοι ότι δεν φταίνε. Θέλουν να συμπληρώνουν ωράριο, για να μην απολυθούν κι όχι για να βολεύονται απλώς. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που πήραν ιστορίες, για να μην πάνε 4 ώρες στο διπλανό Δημοτικό. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που πάνε 10 ώρες σε 5 Δημοτικά. Σε όλους τους κλάδους υπάρχουν κάποιοι που λουφάρουν. Και στον δικό μας φυσικά...Πάντα κάποιοι δεν αφήνουν σε μας τις εκθέσεις και γενικά όσα μαθήματα έχουν περισσότερο δουλειά; Έχω την ταπεινή άποψη να μην τα βάζουμε προσωπικα και μεμονωμένα με ξενόγλωσσους, αλλά ως κλάδος να μην επιτρέψουμε να μας πάρει το υπουργείο (κι όχι οι ξενόγλωσσοι ας μην μπερδευόμαστε) τη λογοτεχνία, γιατί τότε σβήσαμε ως κλάδος.
Παράθεση από: mariael στις Οκτωβρίου 16, 2011, 09:16:08 amΠαράθεση από: eva7 στις Οκτωβρίου 15, 2011, 01:09:25 amότι το "ξαφνικά" δεν υφίσταται. Υπάρχουν συνάδελφοι που συγκεντρώνουν τις παρατυπίες για να κινηθούμε ανάλογα. Απευθύνομαι σε αυτούς τους συναδέλφους. Για τους καθηγητές μαιμού της πληροφορικής ας διαμαρτυρηθούνε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Για την Γαλλικού που κλέβει ώρες ιστορίας για να μην κουνηθεί για άλλο σχολείο και την πονέσει ο γοφός απ'το περπάτημα, οφείλουμε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να το κάνουμε θέμα. Κοινώς το "ξαφνικά'' σου είναι αν μη τι άλλο άτοπο. καλημερα,μπορειιςς να μου πεις ποιος συναδελφος συγκεντρωνει ττς καταγγελιες?Καλημέρα. Παραπέμφθηκα μέσω πμ σε συνάδελφο που με ενημέρωσε για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσω. Αύριο την κάνω την καταγγελία μου, διότι βαρέθηκα να βλέπω ανθρώπους κηφήνες να υπηρετούν σε σχολεία, προσβάλλοντας τον όρο "εκπαιδευτικός" ενώ άλλοι με όρεξη και πάθος να κάθονται σπίτια τους. Το λυπηρό είναι πως οι κύριοι συνδικαλιστές με πρόσχημα την "συναδελφική αλληλεγγύη" καλύπτουν κάθε είδους παρανομία για να προστατέψουν υποτίθεται παλιούς συναδέλφους. Και εμείς συνάδελφοι είμαστε. Και όταν πέρυσι με έστελναν σε μακρινό σχολείο μόνο για 2 ώρες για να καλύψω Ιστορία σε ένα τμήμα επειδή κάποιος λούφαρε, αδιαμαρτύρητα το δέχτηκα. ΄Και δυο φορές την εβδομάδα έφευγα από το σχολείο τοποθέτησής μου και πήγαινα στο άλλο. Με το άγχος διαρκώς..Το ίδιο όφειλε να κάνει κάθε συνάδελφος εάν δεν συμπληρώνει ωράριο...Όχι να παίρνει μάθημα της επιλογής του ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ του για να μην ξεβολεύεται. Ευτυχώς φέτος μου έδωσαν πλήρες ωράριο σε γυμνάσιο ΚΑΙ ΝΑΙ...θα κάνω και την Ιστορία!!!!
Παράθεση από: eva7 στις Οκτωβρίου 15, 2011, 01:09:25 amότι το "ξαφνικά" δεν υφίσταται. Υπάρχουν συνάδελφοι που συγκεντρώνουν τις παρατυπίες για να κινηθούμε ανάλογα. Απευθύνομαι σε αυτούς τους συναδέλφους. Για τους καθηγητές μαιμού της πληροφορικής ας διαμαρτυρηθούνε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Για την Γαλλικού που κλέβει ώρες ιστορίας για να μην κουνηθεί για άλλο σχολείο και την πονέσει ο γοφός απ'το περπάτημα, οφείλουμε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να το κάνουμε θέμα. Κοινώς το "ξαφνικά'' σου είναι αν μη τι άλλο άτοπο. καλημερα,μπορειιςς να μου πεις ποιος συναδελφος συγκεντρωνει ττς καταγγελιες?
Νομίζω ότι το θέμα έχει να κάνει συνολικά με τους αναπληρωτές. Οι μόνιμοι φιλόλογοι μια χαρά υπερασπίζονται τους εαυτούς τους. Και για τις Ιστορίες δεν σκοτίζονται ιδιαίτερα... Εμένα σε σχολείο με περίμεναν πώς και πώς για να μου πασάρουν την Ιστορία στο πιο δύσκολο τμήμα... Όσο για τις διευθύνσεις, καλύτερα να μην πούμε τι γίνεται. Και για τους μόνιμους είναι άσχημα τα πράγματα, αν δεν έχουν βύσμα ή δεν ξημερωβραδιάζονται στις ΔΔΕ.
Εγώ πάλι αυτό με τις 7 ώρες πλαφόν δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται σημαία μας. Γιατί 7 ώρες κι όχι 5 ή 8; Είναι ποσοτικό το θέμα; Κατά τη γνώμη μου δεν αφορά μόνο τους κλάδους που αυτή τη στιγμή λόγω και αλλαγής αναλυτικών προγραμμάτων αλλά και συγχωνεύσεων κλπ εμφανίζουν υπεραριθμίες αλλά γενικότερα μια τάση να μπορούν στο άμεσο να διδάσκουν όλοι με μια κάποια πιστοποίηση μαθήματα άλλων κλάδων και ταυτόχρονα μείωση οργανικών θέσεων και δρομολόγηση εργασιακής εφεδρείας.
Εγώ πάλι αυτό με τις 7 ώρες πλαφόν δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται σημαία μας. Γιατί 7 ώρες κι όχι 5 ή 8; Είναι ποσοτικό το θέμα;
Παράθεση από: rozy4 στις Οκτωβρίου 16, 2011, 11:43:17 amΕγώ πάλι αυτό με τις 7 ώρες πλαφόν δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται σημαία μας. Γιατί 7 ώρες κι όχι 5 ή 8; Είναι ποσοτικό το θέμα; Μα γιατί το ίδιο το υπουργείο έθεσε το όριο των επτά ωρών! Και το δικό μας θέμα δεν είναι να γίνονται σώνει και καλά μέχρι 7 ώρες οι β' αναθέσεις, αλλά να μη δίνονται 12 και 15 και 21 ώρες β' ανάθεση ενώ υπάρχει όριο 7 ωρών.