0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
μειώνονται οι ελεύθερες ώρες των αναπληρωτών;υπήρχε μήπως κάποιο πλαφόν μέχρι τώρα; απ όσο γνωρίζω ,(εκτός αν κάνω λάθος), όχι.δηλαδή αυτό που ζητάμε είναι ένας χημικός με πχ 6 ώρες χημείας σε γυμνάσιο να μην μπορεί να πάρει άλλες 15 ώρες βιολογίας και γεωγραφίας.Είναι προτιμότερο να πάρει στο σχολείο αυτό μόνο άλλες 7 ώρες , να βγεί στη διάθεση , να πάει σε άλλο σχολείο να συμπληρώσει ωράριο και να έρθει αναπληρωτής να πάρει τις 8 ώρες που δεν μπορούσε να πάρει λόγω του πλαφόν.Νομίζω ότι είστε σε άλλο πλανήτη .Κανονικά ούτε δεκάωρο πλαφόν έπρεπε να υπάρχει. να συμπληρώνουν ωράριο με μαθήματα α και β ανάθεσης χωρίς περιορισμό.Εκτός αν υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις οι οποίες να εξετάζονται από το σύλλογο διδασκόντων
άκου κάτι που ίσως δεν έχεις καταλάβει πριν κατηγορήσεις έναν κλάδο εκπαιδευτικών,τον ΠΕ-ΑΜΩ/ΑΚΩ,για συλλογική παράκρουση.σε ένα σχολείο όπου διδάσκεται η γαλλική ή η γερμανική,η καθηγήτρια δε συμπληρώνει ωράριο παρά μόνο ως τις 15 ώρες.Χρειάζεται λοιπόν άλλες 6 ώρες εφόσον είναι ακόμη φρέσκια στη δουλειά.Υπάρχουν δύο επιλογές:είτε παίρνει ωρες από τους φιλολόγους είτε δουλεύει στο παρακείμενο γυμνάσιο-λύκειο ή δημοτικό.Επιλέγεται λοιπόν η πρώτη λύση.Έλα όμως που και στο άλλο σχολείο δε συμπληρώνουν ωράριο στα γαλλικά-γερμανικά.Έτσι παίρνουν αναπληρωτές ξενόγλωσσους.Τα υπόλοιπα νομίζω τα καταλαβαίνεις,μορφωμένος άνθρωπος είσαι αφού είσαι εκπαιδευτικός,αν και σε άλλον πλανήτη από των περισσοτέρων εδώ μέσα.
αν καταλαβαίνω καλά θεωρούμε πως είναι καλό να υπάρχουν συνάδελφοι με μειωμένο ωράριο αφού δεν θα μπορούν να έχουν μαθήματα β ανάθεσης και επιπλέον να προσλαμβάνονται και αναπληρωτές;αν βρίσκετε εσεις λογική σε αυτό εγώ δεν έχω να πω κάτι. το σχολείο δεν είναι πεδίο σύγκρουσης ειδικοτήτων. μου φαίνεται παράξενο να ζητάμε να βγαίνουν όλοι στη διάθεση με μειωμένο ωράριο για να προσλαμβάνονται αναπληρωτές.δεν μπορώ να εκφέρω σαφή και τεκμηριωμένη άποψη για όλες τις ειδικότητες αλλά Π.Χ στους ΠΕ04 δεν πρέπει να υπάρχει κανένα πλαφον στις ώρες β ανάθεσης.με συνεννόηση πάντα υπάρχει λύση αρκεί να υπάρχει καλή πρόθεση και όχι μόνο και μόνο να δημιουργούνται επίτηδες κενά για να προσλαμβάνονται αναπληρωτές και ωρομίσθιοι
Να πω κάτι σχετικό με την απόφαση αλλά όχι όσον αφορά το πλαφόν των 7/10 ωρών."1. Με τα μαθήματα πρώτης (Α΄) ανάθεσης οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο..."Α΄ Ανάθεσης της κύριας ειδικότητας ή της κύριας και της δευτερεύουσας (2ης);Μπορεί κάποιος να κρατάει οργανική με 11+ ώρες Α΄ Ανάθεσης προερχόμενες αυτές από τη 2η ειδικότητά του;
Το θέμα σηκώνει κουβέντα και έχει να κάνει με πολλές παραμέτρους.1. συνάφεια ειδικοτήτων2. εγγύτητα σχολικών μονάδων3. οργανικότητα σχολικής μονάδας.Για τους ΠΕ04 που γνωρίζω η εφαρμογή πλαφον θα οδηγήσει σε αρκετές περιπτώσεις να βρεθούν με μειωμένο ωράριο, να βγουν στη διάθεση ακόμα και αν έχουν οργανική σε σχολείο.Εννοώ ότι οι ΠΕ04 να συμπληρώνουν ωράριο με Α ανάθεση και με
@bitch,έχω περάσει από 7 σχολεία,τα 4 στη Θεσσαλονίκη.Σε βεβαιώ δεν ήξεραν σε ποιο φιλόλογο να πρωτοδώσουν ώρες για να καλύψει κενά μέχρι να πάμε εμείς.Μάλλον αναφέρεσαι σε άλλες ειδικότητες.