*

Αποστολέας Θέμα: Κίνηση για δημιουργία Συλλόγου Αναπληρωτών Φιλολόγων  (Αναγνώστηκε 162178 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Patreas

• Συνδρομητής
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
γερμανόφωνο χρειάζεστε στην περίπτωση αυτή.  ;D ;D ;D για να καταλάβει και η Μέρκελ.

Πάντως προσωπικά δεν μπορώ να σας βοηθήσω γιατί θεωρώ ότι το αίτημα δεν είναι δίκαιο. Όπως ήδη έγραψα ο νόμος ορίζει κάτι διαφορετικό της εγκυκλίου και υπερισχύει. Κατανοώ την αγωνία σας ως αδιόριστων και μακάρι όλοι να μπορούσατε να μπείτε στην τάξη και να διδάξετε  αλλά δεν μπορώ δεοντολογικά να υποστηρίξω αίτημα που θεωρώ ότι δεν ενέχει νομιμότητα. sorry!! :-* :-* :-*

Ενώ αίτηση στις 31/10 βάσει διατάξεων που ακόμα δεν ίσχυαν, μπορείς να υποστηρίξεις; Τι λένε άραγε γι' αυτό οι καθηγητές της ΕΣΔΔ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος df

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
γερμανόφωνο χρειάζεστε στην περίπτωση αυτή.  ;D ;D ;D για να καταλάβει και η Μέρκελ.

Πάντως προσωπικά δεν μπορώ να σας βοηθήσω γιατί θεωρώ ότι το αίτημα δεν είναι δίκαιο. Όπως ήδη έγραψα ο νόμος ορίζει κάτι διαφορετικό της εγκυκλίου και υπερισχύει. Κατανοώ την αγωνία σας ως αδιόριστων και μακάρι όλοι να μπορούσατε να μπείτε στην τάξη και να διδάξετε  αλλά δεν μπορώ δεοντολογικά να υποστηρίξω αίτημα που θεωρώ ότι δεν ενέχει νομιμότητα. sorry!! :-* :-* :-*

...ας μην ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση περί νομιμότητας και δικαιοσύνης, γιατί θα χρειαστείς ιστορικά εγχειρήδια για να καλύψεις κενά γνωστικά...
όσο για την δεοντολογία που πρεσβέβεις (αν το θεωρείς δίκαιο να διδάσκεις μαθήματα που δεν είσαι άρτια καταρτησμένη) γιατί δεν ζητάς από την υπουργό να αναλάβεις και χρέη γιατρού;;;και κει έχει κενά...ή μήπως θα σε εξαντλήσει η μελέτη παθολογίας, νευροψυχολογίας, ανατομίας κτλ.
για αυτό λοιπόν σου λέω βολέψου τώρα με τις ιστορίες που βρήκες μπροστά σου, γιατί από του χρόνου ποιος ξέρει...ίσως βρεθείς σε κανένα θάλαμο να παίρνεις πιέσεις...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 02, 2011, 02:46:21 am από df »

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

Δηλαδή θεωρείς δίκαιη τη "συγγένεια" γαλλικών-νεοελληνικής λογοτεχνίας, θρησκευτικών- ιστορίας, αγγλικών-ιστορίας και ούτω καθ'εξής..Λυπάμαι αλλά δεν έχεις καλή οπτική του τι είναι δίκαιο. Όσο για το νόμο που επικαλείσαι, το ίδιο το κράτος αναιρεί νόμους με εγκυκλίους και εγκυκλίους με άλλους νόμους. Κοινώς αγόμεθα και φερόμεθα από τις "ορέξεις" κάθε άσχετου/άσχετης υπουργού. Δικαίωμά σου να μην συμμετάσχεις στις διεκδικήσεις όχι όμως και να επικαλείσαι το ΔΙΚΑΙΟ που έχει "πεθάνει" προ-πολλού στη χώρα. Καλή σας μέρα.

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
ωρέ παιδιά - σόρρυ κιόλας που θα ακουστώ πικρόχολη αλλά καθηγητές φιλόλογοι και γράφετε

" ο κάτωθι υπογεγραμμένος;'

και κάτωθι και υπο ( πλεονασμός )
και γραμμένος; (παθητική μετοχή)
ο υπογράφων ρε παιδιά , βασικά είναι αυτά!!

επί του θέματος πάντως,  δεν καλύπτεστε νομικά από την εγκύκλιο που επικαλείσθε. Υπάρχει πάντα ο 1566 που ως νόμος υπερκαλύπτει την εγκύκλιο και ορίζει

Οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου που πλεονάζουν σε ορισμένο κλάδο, εξαιτίας μεταβολών στα προγράμματα διδασκαλίας ή για άλλους λόγους, είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν μαθήματα συγγενούς ειδικότητας στην ίδια σχολική μονάδα.

H παραπάνω εισαγωγή είναι, πλείστα έτη, τυποποιημένη στις αιτήσεις, για φιλολόγους ή μη ..., ακόμη και για το Θεό τον ίδιο. Φαντάζομαι, δε, πως, για τα κατάλοιπα της καθαρεύουσας, δεν είμαστε υπόχρεοι, οι φιλόλογοι, προς απολογία. Εκτός από πικρόχολη, υπήρξες και ατυχής ..., κατά την ταπεινότητά μου.

Επιπλέον, επί του θέματος, όταν αιτείσαι διευκρινήσεις επί παρατυπιών και διόρθωσή τους, δεν κάνεις, προφανώς, δίκη ... Να με συμπαθάς, επομένως, που δε συμβουλεύτηκα το νομικό μου επιτελείο ...
Ελπίζω να μην υπήρξα, κι εγώ (πλεονασμός ...; ), πικρόχολος.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 02, 2011, 07:57:07 am από aristos2 »
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος tonik

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Να προσθέσω και κάτι άλλο επί της ουσίας: και στις δύο διδε Θεσσαλονίκης (ανατολικής και δυτικής), σε όλα τα γραφεία που μπήκαμε (αναπληρωτών, διαχείρισης προσωπικού, ΠΥΣΔΕ, διευθυντών γραφείων και εκπαίδευσης) κανένας μα κανένας δεν μας είπε ότι η εγκύκλιος υπερκαλύπτεται από το νόμο 1566, αντίθετα μας διαβεβαίωσαν ότι έχουμε δίκιο να διεκδικούμε την τήρηση του ορίου των 7 ωρών και ότι και οι ίδιοι φροντίζουν να το τηρούν. Αν λοιπόν δεν ίσχυε η εγκύκλιος, δε θα ήταν πολύ πιο εύκολο και γι' αυτούς να μας ξεφορτωθούν επικαλούμενοι την έλλειψη νομιμότητας του αιτήματός μας; Ρητορικό το ερώτημα...
Η διαίρεση της αιωνιότητας σε δευτερόλεπτα, ώρες, μέρες και χρόνια, δεν έχει σημασία πλέον,
καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η τελειότητα της κάθε στιγμής.

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
Να προσθέσω και κάτι άλλο επί της ουσίας: και στις δύο διδε Θεσσαλονίκης (ανατολικής και δυτικής), σε όλα τα γραφεία που μπήκαμε (αναπληρωτών, διαχείρισης προσωπικού, ΠΥΣΔΕ, διευθυντών γραφείων και εκπαίδευσης) κανένας μα κανένας δεν μας είπε ότι η εγκύκλιος υπερκαλύπτεται από το νόμο 1566, αντίθετα μας διαβεβαίωσαν ότι έχουμε δίκιο να διεκδικούμε την τήρηση του ορίου των 7 ωρών και ότι και οι ίδιοι φροντίζουν να το τηρούν. Αν λοιπόν δεν ίσχυε η εγκύκλιος, δε θα ήταν πολύ πιο εύκολο και γι' αυτούς να μας ξεφορτωθούν επικαλούμενη την έλλειψη νομιμότητας του αιτήματός μας; Ρητορικό το ερώτημα...

Αν, μάλιστα, μια διευκρίνηση, επί της ασάφειας ή της γενικότητας ενός νόμου, δεν έχει νόημα, τότε ποιος ο λόγος να διατυπώνεται;

Ή στραβός είναι ο γιαλός ... ή βουλιάζουμε!

Καλημέρα.
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος tonik

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Και στραβά αρμενίζουμε και βουλιάζουμε... Καλημέρα!

Να προσθέσουμε και στον κατάλογο με τις δευτεροβάθμιες, όπου παραδόθηκε και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου η επιστολή, τις δευτεροβάθμιες ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης. Επίσης μία συνάδελφος της ομάδας μας την καταθέτει σήμερα και στη δευτεροβάθμια Σερρών.
Η διαίρεση της αιωνιότητας σε δευτερόλεπτα, ώρες, μέρες και χρόνια, δεν έχει σημασία πλέον,
καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η τελειότητα της κάθε στιγμής.

Αποσυνδεδεμένος G7 02

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Επιστολές που στάλθηκαν σε Διευθύνσεις
Φλώρινα =1 Καμμία Παράβαση, ελεγχθηκε...

Τι ελέγχθηκε, από ποιον και πώς; Διότι φιλαράκι μου στη Φλώρινα μου είπε ότι και μέσα στην πόλη αλλά και στο Αμύνταιο και αλλού υπάρχουν πολλές παραβάσεις, ιδιαίτερα στους Φυσικούς...

συγγνώμη αλλά ο έλεγχος αφορούσε στους φιλολόγους!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 02, 2011, 06:06:11 pm από G7 02 »
Φώφη, κάνε το καλό και ρίξ' την στο γυαλό....

http://filologoi02.forumgreek.com/

Αποσυνδεδεμένος trelamenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
αυριο θα κταθεσουμε την επιστολη στην διευθυνση αττικης

Αποσυνδεδεμένος GERMANOS

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Καλησπέρα και από εμένα. Έχω στείλει mail  (αφού προηγήθηκαν άπειρα τηλέφωνα...στα οποία άκουγα ένα κάρο δικαιολογίες..), σε σύμβουλο και προιστάμενο Δθμιας Αιτ/νίας. Δεν έστειλα τη συγκεκριμένη επιστολή αλλά ζητούσα εξηγ'ησεις και υπενθύμιζα την εγκύκλιο..Δεν έλαβα απάντηση.Ίσως το ψάχνουν?????Τι να πω......
Εva σου μεταφέρω τα λόγια του Υπουργείου ... Αν δεν έρθει σε μας κάτι γραπτώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα... Γνωρίζουμε ότι παρατυπούν στη Δευτεροβάθμια ... τους έχουμε στείλει διευκρινιστική εγκύκλιο και όμως εκείνοι συνεχίζουν.... Από εδώ και πέρα μόνο εάν καταγγείλετε...
   Συνάδελφος σήμερα τηλεφώνησε στο υπουργείο και της απάντησαν τα ίδια... αλλά με περισσότερες πληροφορίες...
 Θα πρέπει να ενεργήσουμε ιεραρχικά... δηλαδή..…Για να μπορέσει να ενεργήσει το Υπουργείο Παιδείας σε περιπτώσεις καταστρατήγησης του ορίου των 7 ωρών πρέπει η αίτηση να απευθύνεται προς το Υπουργείο Παιδείας διά μέσου της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης ...
Είμαι ο καθηγητής...... Καταγγέλλω το σχολείο........που  Θεολόγος διδάσκει 10 ώρες ιστορία....
   Αυτό για άμεσα αποτελέσματα....

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 02, 2011, 11:46:07 am από GERMANOS »

Αποσυνδεδεμένος GERMANOS

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
ωρέ παιδιά - σόρρυ κιόλας που θα ακουστώ πικρόχολη αλλά καθηγητές φιλόλογοι και γράφετε

" ο κάτωθι υπογεγραμμένος;'

και κάτωθι και υπο ( πλεονασμός )
και γραμμένος; (παθητική μετοχή)
ο υπογράφων ρε παιδιά , βασικά είναι αυτά!!

επί του θέματος πάντως,  δεν καλύπτεστε νομικά από την εγκύκλιο που επικαλείσθε. Υπάρχει πάντα ο 1566 που ως νόμος υπερκαλύπτει την εγκύκλιο και ορίζει

Οι εκπαιδευτικοί ενός σχολείου που πλεονάζουν σε ορισμένο κλάδο, εξαιτίας μεταβολών στα προγράμματα διδασκαλίας ή για άλλους λόγους, είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν μαθήματα συγγενούς ειδικότητας στην ίδια σχολική μονάδα.

...γλυκιά μου bitch καθόλου πικρόχολη δεν μου φαίνεσαι,
αλλά ας αφήσουμε τα μαθήματα νεοελληνικής που ναι άλλωστε παραγκωνισμένα και απ το υπουργείο και ας συντάξουμε όλοι μαζί (με την βοήθεια σας πρωτίστως) 'αλλη επιστολή, καλύτερη της τωρινής γραμμένη όμως εις την αλλοδαπήν μπας και γίνουμε και μεις πλέον απο όλους πια κατανοητοί  ;) ;) ;)
Συμφωνώ απόλυτα... αν κάποιος διαπιστώσει κάποιο λάθος... ας μην επικρίνει και ας διορθώσει.... εδώ λειτουργούμε όλοι με αλληλεγγύη... ότι μπορεί ο καθένας προσφέρει..
  Επίσης η εγκύκλιος του Αυγούστου αναιρεί την προηγούμενη για αυτό άλλωστε και εκδόθηκε... αν παρερμηνεύεις την εγκύκλιο όπως και οι δευτεροβάθμιες... για αυτό υπάρχει το υπουργείο παιδείας ... τηλεφώνησε... γράψε επιστολή... και ζήτα διευκρινίσεις...
  Εγώ τηλεφώνησα χτες στο τμήμα προσωπικού.. στο τμήμα που εξέδωσε τη διεευκρνιστική εγκύκλιο και όχι μόνο ήταν απόλυτα σύμφωνοι μαζί μου αλλά ήταν και θυμωμένοι που μέχρι τώρα δεν έχουμε προβεί σε καταγγελίες αφού γνωρίζουμε περιστατικά καταστρατηγήσης του ορίου 7 ωρών και δεν τα καταγγέλλουμε...

Αποσυνδεδεμένος evants

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
δυστυχώς για λόγους πέρα από τη λογική μου,οι πλείστοι εξ όσων έχουν γνώση τέτοιων περιπτώσεων δεν καταγγέλλουν και δεν αφήνουν και άλλους να το κάνουν.
Κατά τ'άλλα,σήμερα ο mr.Mpratis έγραψε στο προφίλ του ότι αναμένονται από χθες προσλήψεις πε06.Άντε βρε,και πε05 σε λίγο,μόνο οι φιλόλογοι καμωνόμαστε ότι κατανοούμε τα προβλήματα των άλλων.Όχι ότι θα λύσουμε το βιοποριστικό μας,αλλά τουλάχιστο να έχουμε δουλειά φέτος.

Αποσυνδεδεμένος GERMANOS

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Επιστολές που στάλθηκαν σε Διευθύνσεις

Τι ελέγχθηκε, από ποιον και πώς; Διότι φιλαράκι μου στη Φλώρινα μου είπε ότι και μέσα στην πόλη αλλά και στο Αμύνταιο και αλλού υπάρχουν πολλές παραβάσεις, ιδιαίτερα στους Φυσικούς...

συγγνώμη αλλά ο έλεγχος αφορούσα στους φιλολόγους!!!

Μου το εξγηγείς καλύτερα γιατί δεν κατάλαβα? Έγινε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ξενόγλωσσος, θεολόγος ή νομικός που να καταστρατηγεί το όριο των 7 ωρών? Σωστά το κατάλαβα?
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 02, 2011, 03:21:58 pm από AntreaEirini »

Αποσυνδεδεμένος GERMANOS

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Επιστολές που στάλθηκαν σε Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας
Αττική Ανατολική = 1
Αχαΐα =1
Θεσσαλονίκη Αννατολική =1
Θεσσαλονίκη Δυτική =1
Πειραιάς =1
Κόρινθος =1
Σέρρες =1

Επιστολές που στάλθηκαν σε Περιεφερειακές Διευθύνσεις
0?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182730
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699