0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ινω ... συνάδελφοι.. δεν πρέπει να δημιουργούμε προβλήματα εκεί που δεν έχουμε... Το πρόβλημα δεν είναι ότι μάθαμε από το φόρουμ ότι θα δημιουργηθεί σύλλογος το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσαμε μέχρι τώρα να δημιουργήσουμε σύλλογο... Ινώ σε ευχαριστούμε πολύ.... θα συμβάλλουμε στη δημιουργία του συλλόγου... Το έχω ξανααναφέρει αλλά νομίζω ότι είναι σκόπιμο να το επαναλάβω.. Η επίκριση είναι αποδεκτή αρκεί να συνοδεύεται και με εναλλάκτική λύση...και με άμεση εφαρμογή από εκείνον που την προτείνει... Η δημιουργία συλλόγου ίσως μας βοηθήσει στο εξής... συντάσσει ο σύλλογος μία επιστολή που ζητάει το πρόγραμμα σπουδών από τα σχολεία... Δηλαδή γίνομαι πιο σαφής... Επικαλούμενοι τις αυθαιρεσίες... και με την ιδιότητα του συλλόγου πηγαίνουμε στα σχολεία της γειτονιάς μας... ερχόμαστε σε επαφή με το διευθυντή και ζητούμε να μας δώσει με επίσημη επιστολή υπογεγραμμένη από το σύλλογο.. αλλά και από τη δευτεροβάθμια? ή ζήτουμε απότη δευτεροβάθμια την άδεια μμμμμ (νομίζω ακόμη καλύτερο) να πάρουμε αντίγραφο του προγράμματος από τα σχολεια? Τι λέτε? Νομίζω πως είναι μία πολύ ωραία λύση... Καμία δευτεροβάθμια δεν θα παραρδεχτεί ότι παρατυπεί...
Σκέφτομαι εγώ να το αναλάβω ,αλλά θέλω λίγο χρόνο(μέσα στο Σαββατοκύριακο δηλαδή ) να το δω πως μπορεί να κυλήσει ...Και κοντά στο υπουργείο μένω και καμιά γνωριμία θα βρω ...θα δω ...
Παράθεση από: MARKOS στις Νοεμβρίου 04, 2011, 02:32:15 pm2 ερωτηματα:1) ας υποθέσουμε πως το γραφειο απαντα και λεει πως ΔΕΝ υπαρχουν "ατασθαλίες", πως μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι?2) πως θα δωσει το καθε σχολειο το προγραμμα του σε οποιον το ζητησει? ειναι υποχρεωμενο, αν καθε ιδιωτης το ζητα, να το μοιραζει?1. Χρησιμοποιούμε την αρνητική απάντηση, αν γνωρίζουμε παρατυπίες, προς το Υπουργείο,παράλληλα με τις συγκεκριμένες καταγγελίες μας. Άλλωστε, κάποιος που παρατυπεί, δεν απαντά εγγράφως, μ' ευκολία, πως δεν παρατυπεί.2. Δε θα το δώσει το σχολείο, αλλά εκείνος που μας ενημέρωσε για την παρατυπία, εννοώ αν είναι ή αν γνωρίζει κάποιον που διδάσκει εκεί.
2 ερωτηματα:1) ας υποθέσουμε πως το γραφειο απαντα και λεει πως ΔΕΝ υπαρχουν "ατασθαλίες", πως μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι?2) πως θα δωσει το καθε σχολειο το προγραμμα του σε οποιον το ζητησει? ειναι υποχρεωμενο, αν καθε ιδιωτης το ζητα, να το μοιραζει?
Εννοώ να οργανώσουμε το σύλλογο εδώ στην Αθήνα και με τη βοήθεια των Αθηναίων ,Τρικαλινών ,Πατρινών και όλης της περιφέρειας να βγάλουμε μια άκρη .Ο ένας δεν αναλαμβάνει ο άλλος δεν μπορεί ....για να υπάρξει σύλλογος πρέπει να τρέχουν κάποιοι !
Παράθεση από: aristos2 στις Νοεμβρίου 04, 2011, 02:38:07 pmΠαράθεση από: MARKOS στις Νοεμβρίου 04, 2011, 02:32:15 pm2 ερωτηματα:1) ας υποθέσουμε πως το γραφειο απαντα και λεει πως ΔΕΝ υπαρχουν "ατασθαλίες", πως μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι?2) πως θα δωσει το καθε σχολειο το προγραμμα του σε οποιον το ζητησει? ειναι υποχρεωμενο, αν καθε ιδιωτης το ζητα, να το μοιραζει?1. Χρησιμοποιούμε την αρνητική απάντηση, αν γνωρίζουμε παρατυπίες, προς το Υπουργείο,παράλληλα με τις συγκεκριμένες καταγγελίες μας. Άλλωστε, κάποιος που παρατυπεί, δεν απαντά εγγράφως, μ' ευκολία, πως δεν παρατυπεί.2. Δε θα το δώσει το σχολείο, αλλά εκείνος που μας ενημέρωσε για την παρατυπία, εννοώ αν είναι ή αν γνωρίζει κάποιον που διδάσκει εκεί.Ειναι εύκολο να το "παρει" καποιος που διδασκει εκει? θελω να πω, θα το ζητησει και αμεσως θα του το δωσουν? ή θα το παρει "κρυφά" (και αν γινει ετσι,ειναι νομιμο αυτο? δεν φοβαται κυρωσεις ?2. και ως τι το γραφειο θα απαντησει σε εναν ιδιωτη για το τι κανει εκεινο?. λογοδοτει και ελεγχεται απο το υπ.παιδειας και σε αυτο δινει λογ/σμο. (απλως ερωτημα κάνω, δεν λεω πως δεν θα απαντησει)3. το πιο πιθανο ειναι να μη παραδεχτει τις οποιες παρατυπιες. Οποτε το μετα εχει σημασια.
Να επαναλάβω την πρότασή μου.. Ζητούμε από τις δευτεροβάθμιες να μας δώσουν τα προγράμματα σπουδών των σχολείων τους? Έχουν δικαίωμα να αρνηθούν?
Προς rozy: Το όριο των επτά (7) διδακτικών ωρών (παρ. 7) αφορά στα μαθήματα δεύτερης ανάθεσης πουμπορεί να διδάξει ο εκπαιδευτικός είτε από τη βασική ειδικότητά του είτε από τη δεύτερηειδικότητα, που μπορεί να του αποδοθεί.Το παραπάνω, εγώ, το αντιλαμβάνομαι ως ένα όριο 7 ωρών για μαθήματα β' ανάθεσης που δεν μπορεί να παραβιαστεί ... και, ως τώρα, δεν έχω ακούσει, διαβάσει κανένα σοβαρό επιχείρημα, γιατί κάτι - τόσο σαφές - θα πρέπει να το αντιληφθώ διαφορετικά. Αντιθέτως, γραπτά και προφορικά το Υπουργείο συμφωνεί με την ερμηνεία μου.
Παράθεση από: MARKOS στις Νοεμβρίου 04, 2011, 03:28:56 pmΠαράθεση από: aristos2 στις Νοεμβρίου 04, 2011, 02:38:07 pmΠαράθεση από: MARKOS στις Νοεμβρίου 04, 2011, 02:32:15 pm2 ερωτηματα:1) ας υποθέσουμε πως το γραφειο απαντα και λεει πως ΔΕΝ υπαρχουν "ατασθαλίες", πως μπορουμε να ειμαστε βεβαιοι?2) πως θα δωσει το καθε σχολειο το προγραμμα του σε οποιον το ζητησει? ειναι υποχρεωμενο, αν καθε ιδιωτης το ζητα, να το μοιραζει?1. Χρησιμοποιούμε την αρνητική απάντηση, αν γνωρίζουμε παρατυπίες, προς το Υπουργείο,παράλληλα με τις συγκεκριμένες καταγγελίες μας. Άλλωστε, κάποιος που παρατυπεί, δεν απαντά εγγράφως, μ' ευκολία, πως δεν παρατυπεί.2. Δε θα το δώσει το σχολείο, αλλά εκείνος που μας ενημέρωσε για την παρατυπία, εννοώ αν είναι ή αν γνωρίζει κάποιον που διδάσκει εκεί.Ειναι εύκολο να το "παρει" καποιος που διδασκει εκει? θελω να πω, θα το ζητησει και αμεσως θα του το δωσουν? ή θα το παρει "κρυφά" (και αν γινει ετσι,ειναι νομιμο αυτο? δεν φοβαται κυρωσεις ?2. και ως τι το γραφειο θα απαντησει σε εναν ιδιωτη για το τι κανει εκεινο?. λογοδοτει και ελεγχεται απο το υπ.παιδειας και σε αυτο δινει λογ/σμο. (απλως ερωτημα κάνω, δεν λεω πως δεν θα απαντησει)3. το πιο πιθανο ειναι να μη παραδεχτει τις οποιες παρατυπιες. Οποτε το μετα εχει σημασια.Το έχει, ούτως ή άλλως, αν διδάσκει εκεί ...Το γραφείο υποχρεούται ν' απαντά σε όποιον έχει έννομο συμφέρον να ρωτά ...Να τις κάνει κι, εγγράφως, να μην τις αποδεχτεί ...! Μάλλον, θα μπλέξει ...