0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ναι , το γνωρίζω αυτό. Αλλά όταν μιλάνε για σύμβαση μίσθωσης έργου, δεν υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης του αναδόχου σε φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης.Παλιότερα, ( ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος-δεν ξέρω αν θυμάμαι καλά ) υπογράφαμε συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου με ασφάλιση στο ΙΚΑ.Αναρωτιέμαι μήπως η σύμβαση μίσθωσης έργου συνοδεύεται πάλι με το όριο των 5000 χιλιάδων και τα μπλοκάκια...
Παυλινα, δεν εχει σημασια η συμβαση. θα ειναι συμβαση εργου με ικα. οπως ηταν παλαιοτερα. παλια μπαιναμε και ταμειο ανεργιας. ασε που στην εδιναν και απολυση, αλλα αυτο μετα κοπηκε απο τον ΟΑΕΔ.
Με κριτήρια που αλλαζουν διαρκώς δύσκολο να επενδύσει κανείς σε προσόντα... κι όσοι προσπάθησαν για αυτά σίγουρα δεν μπορούν παρά να νιώθουν ματαίωση...
Δεν είναι δυνατόν από τη μία να μιλάμε για κατάρτιση, επιμορφώσεις, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και από την άλλη 20 μόρια ανεργία!! Μας ενδιαφέρει η εξειδίκευση τελικά ή η μείωση των ποσοστών ανεργίας;;; Kαι εν πάσει περιπτώσει αν το ζητούμενο είναι η κάλυψη θέσεων από ανέργους να ανακοινωθεί ευθαρσώς και για πόσα χρόνια θα υπάρχει αυτό το σύστημα για να χαλαρώσουμε όσοι τρέχουμε πανικόβλητοι τόσα χρόνια οπουδήποτε για προσόντα και προϋπηρεσία ξοδεύοντας χρήμα, χρόνο, ενέργεια και ό.τι αυτά συνεπάγονται. Το οικονομικό όφελος άλλωστε όλων όσων ασχολούμαστε με τη δια βιου και πληρώνουμε οαεε είναι γνωστό. Ανασφάλιστη εργασία κι όποτε κάτσει κανένα ΙΚΑ κ άγιος ο Θεος! Καμία σταθερότητα, καμία εμπιστοσύνη, καμία πρόβλεψη, κανένας σχεδιασμός σε αυτό το κράτος! Αλλαγή των δεδομένων ανά πάσα στιγμή και εξάρτηση από τον κάθε τυχάρπαστο... και περιμένουμε ανάπτυξη;;;
1. αναγνωρίζεται2. κυρίως μέσο - και γίνεται χαμός σπό υποψηφίους- και θέλει και συνέντευξη
dimitra1970, όταν δημοσιεύτηκε το μήνυμα στο οποίο απαντάς (το 2007 δηλαδή), υπήρχε συνέντευξη.
μεχρι δευτερα οι προκηρυξεις, σδε, ιεκ, σεκ
Αυτό που παρατηρώ γενικά είναι ότι όλοι φωνάζουμε για τα δικαιώματα μας , ο καθένας έχει την δική του οπτική γωνία ανάλογη στα προσωπικά του συμφέροντα ενώ κανείς δεν σκέφτεται την μεγάλη εικόνα. Σε μια λογική κοινωνία, ο άνεργος , ο τρίτεκνος και δεν ξέρω ποιοι άλλοι αδικημένοι από την μοίρα η από δεν ξέρω τι άλλο ( για να μην παρεξηγηθώ και εγώ μέσα σε αυτούς είμαι), θα έπρεπε να πάρουν άλλου είδους βοήθεια. Στην διεκδίκηση μίας οποιασδήποτε θέσης εργασίας θα έπρεπε να είμαστε όλοι ίσοι, να μετρηθούν δηλαδή αποκλειστικά τα προσόντα που θα οδηγήσουν στην επιλογή του ατόμου που θα κάνει την πιο σωστή δουλειά. Κατά την γνώμη μου, μόνο έτσι θα πάει μια κοινωνία μπροστά. ΥΓ. Λυπάμαι εμάς τους άνεργους, αλλά λυπάμαι και αυτούς που απέκτησαν ένα διδακτορικό με τόσο κόπο. Επίσης λυπάμαι τους μαθητές πάνω στους οποίους, κάθε χρόνο, πειραματίζονται εκπαιδευτικοί που δεν έχουν ιδέα από ΣΔΕ. Δεν είδα να οργανώνεται κανένα σεμινάριο στην αρχή του σχολικού έτους, εδώ και πολλά χρόνια για τους αρχάριους εκπαιδευτικούς.
Πραγματικά το χειρότερο απ' όλα είναι το δήθεν προσόν της πιστοποίησης στην εκπαίδευση ενηλίκων. Τσουβάλιασμα ειδικοτήτων άνευ προηγουμένου και παράβολο 120 ευρώ από την αριστερή κυβέρνηση (οι προηγούμενοι το καθιέρωσαν, αλλά αυτοί μια χαρά το διατήρησαν).Εμπόριο ελπίδας προς όλους, ανέργους, ανάπηρους, πολύτεκνους και όλίγον από την παλιά φουρνιά!Κοροϊδία και αηδία.