0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
τη χρονιά 2012-2013 ήταν μέχρι και 4 ώρες ο ωρομίσθιος!
συγνωμη που επιμενω αλλα και παλι ρωταω...καποιος που γνωριζει ας αναρτησει το φεκ -εστω την αποφαση ..που αναφερει οτι τα ετη 2010 εως 2013 οι ωρες ωρομισθιου στα ΣΔΕ ηταν 4ωρες...γιατι πραγματικα ειναι αξιο συζητησης..πως ειναι δυνατο να υπαρχει 4ωρο...και απο την αλλη τα ΣΔΕ να αναθετουν στους εκπαιδευτικους 8ωρο...
Μπορείτε, με σιγουριά, να μου πείτε ποιό/πότε ήταν το όριο ωρών που στην τυπική εκπαίδευση χαρακτήριζε τους ωρομίσθιους - μετά το 2010?Στην αρχή ήταν οι 4 ώρες την εβδομάδα, μετά ήταν και παραμένουν οι 8 ώρες την εβδομάδα.Δεν θυμάμαι όμως σε ποια έτη ίσχυαν αυτά τα όρια - ώστε να τσεκάρω τα μόριά μου (& πόσα χάνω)!
Κατά τη γνώμη μου, το κεφάλαιο "Ωρομίσθιοι και Σύμβουλοι των ΣΔΕ" βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή κυρίως για τέσσερις λόγους: α) η μείωση της πραγματικής προϋπηρεσίας με "νομικοτεχνικούς τρόπους", το οποίο θα έχει δυσμενείς επαγγελματικές και άλλες επιπτώσεις.β) το ζήτημα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων (δεν είναι φετινό ζήτημα).γ) η υπόσχεση ότι "θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και θα αποδειχτεί το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο ότι τα ΣΔΕ θα ανοίξουν...", την ερχόμενη εκπαιδευτική χρονιά, χωρίς όμως να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στο προσωπικό: μόνιμο ή/και ωρομίσθιοι ή/και εθελοντές.δ) το ζήτημα της φετινής υποχρέωσης των συμβούλων να έχουν μπλοκάκι (όσοι δεν έχουν). Η υπογραφή των συμβάσεων ζητήθηκε μερικές μέρες πριν λήξει το σχολικό έτος!Όσον αφορά στο ζήτημα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων, παρά τις διατυπώσεις στους παρακάτω ιστότοπους, δεν γίνεται λόγος για συγκεκριμένη περίοδο/ημερομηνία αποπληρωμής των δεδουλευμένων. Επιπλέον, η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση (= πιθανή αδυναμία πληρωμής των ωρομισθίων και συμβούλων ΣΔΕ εντός Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου) και οι συμβάσεις γράφουν: "Το Ι.ΝΕ.ΔΙ.
Συνάδελφοι καλησπέρα.θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάποιο ζήτημα.Μετά από αρκετά χρόνια που δουλέυω στα ΣΔΕ φέτος και μάλιστα προς το τελος της χρονιας ειχα ενα ατυχες παραδειγμα συνεργασιας με συναδελφο.συμμετείχαμε σε ενα εργαστήριο 3 εκπαιδευτικοι οπου ειχαμε μοιρασει αρμοδιοτητες για το τι θα διδαξει ο καθενας. ξαφνικα προς το τελος, σιγουρα μετα το Πασχα ηρθε και μια τέταρτη συναδερφος η οποια με το ετσι θελω ανελαβε το δικο μου κομματι το οποιο μολις ειχα αρχισει να το διδασκω και χωρις να μας ρωτησει ενταχθηκε στο εργαστηριο και δεν υπολογισε τη δουλεια που ειχαμε κανει ουτε εγω ουτε οι αλλοι 2 συναδεφοι. Λογω του οτι ειμαι ανθρωπος χαμηλων τονων σε αντιθεση με τη συγκεκριμενη, με διακριτικο τροπο αποχωρησα απο το εργαστηριο διοτι ειδα οτι δεν υπηρχε χωρος για εμενα, η συγκεκριμενη δεν συνεργαζοταν καθολου και ηταν επιθετικη οχι μονο στο εργαστηριο αλλα γενικοτερα στο σχολειο.Το αφησα και περασε ετσι, αλλα στη γιορτη που καναμε παρουσιασε το εργαστηριο σαν να το ειχε αναλαβει μονο αυτη και σαν να ειχε κανει ολη τη δουλεια μονο αυτη.Αρχικα σκεφτομουν να το αναφερω αυριο στο συλλογο που θα κανουμε, στη συνεχεια ομως σκεφτηκα να την πιασω πρωτα να της μιλησω προσωπικα, να της πω οτι με εφερε σε δυσκολη θεση και οτι την βρηκα μη συνεργασιμη και στη συνεχεια αν δεν τα βρουμε εκ του προσωπικου να το αναφερω στο συλλογο.Ποια η γνωμη σας συναδελφοι;Ευχαριστώ!