*

Αποστολέας Θέμα: Πιθανές δράσεις ενημέρωσης για τη ΖΕΠ  (Αναγνώστηκε 22530 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jioannio

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Πιθανές δράσεις ενημέρωσης για τη ΖΕΠ
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 26, 2011, 01:16:55 pm »
Ευχαριστώ βρε Demetroula για την απάντηση...ήμουν περίεργη για την άποψή τους, μιας που δεν εχω fb και δεν μπορώ να παρακολουθώ από εκεί. Καταλήγουμε και πάλι στο συμπέρασμα, ότι επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή για τις ΖΕΠ στην προσχολική...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:39:12 »

Αποσυνδεδεμένος alex1977

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 04:33:49 am »
Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί γίνεται ένα μπάχαλο με το Ζεπ. γιατί παράλληλα τρέχει από πέρυσι το πρόγραμμα του ΑΠΘ "Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών" με δραση 2:Ενίσχυση της Ελληνομάθειας. Εγώ είμαι φιλόλογος και πέρυσι για τις ανάγκες του προγράμματος ήμουν σε δημοτικό σχολείο. Μια φίλη μου που ειδοποιήθηκε για το σχολείο που πέρυσι ήμουν εγώ, μου είπε ότι στο 2ημερο εκπαιδευτικο σεμινάριο της δράσης στην Αθήνα το σαββατοκύριακο άκουσε ότι σε πολλά δημοτικά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης τα οποία στελεχώθηκαν από εκπαιδευτικούς από τον ενιαίο πίνακα ωρομισθίων της δράσης στάλθηκαν από το Υπουργείο δασκαλοι, και αναγκαστικά έφυγαν οι εκπαιδευτικοι του ΑΠΘ. τι γίνεται όμως: εξου κι ο χαρακτηρισμός μου μπάχαλο. όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοι αναγκάστηκαν φετος να κάνουν έναρξη στο Τεβε για το πρόγραμμα. και στο τεβε πληρώνεις το μήνα ανεξαρτήτου ωρών διδασκαλίας (μισος Δεκέμβρης σε διδασκαλία , ώρες, πληρωμή, ολόκληρος πληρωτέος στο τεβε, κτλ). συν η μετακίνηση για κάποιους, την οποία επιβαρύνονται αποκλειστικά εν γνώσει τους οι ίδιοι. Υπάρχει ενδεχόμενο δηλαδή να πάει κάποιος ωρομίσθιος μέσω Απθ και να ρθει ο άλλος μέσω ΖΕΠ κι ενώ είναι και οι 2 νομότυποι (κάποιοι τους έστειλαν, δεν πήγαν από μόνοι τους, και το πρόγραμμα του Απθ είναι εγκεκριμμενο από Υπουργείο, και τηρείται αν θέλετε το πιστεύετε, αλλά το έζησα, αυστηρά η λίστα) να φύγει ο ΑΠΘίτης. Του οποίου δεν αναγνωρίζεται κιόλας η προϋπηρεσία λόγω Τεβε. Και το τεβε επίτηδες θεσπίστηκε τους είπαν στο σεμινάριο για να μη γίνει ό,τι έγινε και με την πρόσθετη ενισχυτική διδασκαλία, που δεν αναγνωριζόταν αρχικά η προϋπηρεσία της και μετά πήγαν δικαστικά και δικαιώθηκαν (λόγω Ικα).Ενώ με τη σύμβαση έργου αν και στην ουσία οι καθηγητές είναι ωρομίσθιοι με παρουσιολογιο, δεν έχουν δικαίωμα για επίδομα οαεδ, πληρώνουν ένα σημαντικό μέρος του μισθου στο τεβε, αν οι ώρες τους είναι ικανοποιητικές, και το σημαντικοτερο δεν τους προσμετραται η προϋπηρεσία (και τα ΣΔΕ έχουν τεβε τωρα πια), γιατί σου λέει είσαι ελεύθερος επαγγελματίαας. Μόνο οι Απθίτες ωρομίσθιοι του πρόγράμματος που στάθηκαν τυχεροι και στελέχωσαν γυμνάσια, λύκεια, επάλ είναι τυχεροι και δεν κινδυνεύουν προς το παρόν , αν και είδα στην ε φάση των αναπληρωτών φιλολογους μέσω ζεπ σε τυ και φροντιστ. τμήματα. κι αυτών η προϋπηρεσία θα προσμετρηθεί, ενώ η δικιά μας, που πολλοί απο εμάς έχουμε ανάλογη εμπειρία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά στην διδακτική της ελλ.γλώσσας ως ξένης ή επιμορφωτικά σεμινάρια ή ειδίκευση στη γλωσσολογία δεν προσμετράται.

Αποσυνδεδεμένος soch

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Για να δούμε τι θα δούμε...
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 12, 2011, 08:46:51 am »
Σας ενημερώνω ότι για τα ΖΕΠ τρέχουν διαγωνισμοί από το υπουργείο που αφορούν στην ενίσχυση του εξοπλισμού των σχολείων. Αναφέρομαι σε διαδραστικούς πίνακες, προβολείς, netbook, σταθερούς ΗΥ, server, λογισμικό, δικτυακή υποδομή σε όλες τις αίθουσες κ.λπ.
Σωκράτης

Αποσυνδεδεμένος sunshine24

• Πλήρες μέλος
  • Kindergärtnerin_ 90-60-90_ ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 12:07:03 pm »
για ποιό λόγο δεν εφαρμόζεται το ζεπ στα νηπιαγωγεία; θα γινόντουσαν και περισσότερες προσλήψεις νηπιαγωγών. γιατί τόση απάθεια βρε κορίτσια  :(
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 07, 2012, 12:08:38 pm από sunshine24 »
ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙΣ...
http://www.youtube.com/watch?v=cxIywbh6Cjk

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:39:12 »

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 02:34:21 pm »
Γιατί οι αιρετοί μας έχουν γραμμένες στα παλιά τους τα παπούτσια (και είμαι πολύ επιεικείς). Στην περσινή "προκήρυξη" της ΖΕΠ αναφέρονταν ξεκάθαρα και τα νηπιαγωγεία. Και διαχωριζόταν η ΖΕΠ σε δύο κατηγορίες: 1. τμήματα υποδοχής και ένταξης και 2. φροντιστηριακά τμήματα. Και αν θυμάστε είχε βγει το Σεπτέμβριο του 2011 μία φάση ΖΕΠ 6 δάσκαλοι και 3 νηπιαγωγοί στην Ανατολική Αττική. Αλλά μετά το θέμα με τα νηπιαγωγεία το άφησαν στην άκρη, γιατί δεν έδωσαν την ευκαιρία στα νηπιαγωγεία να κάνουν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα. Και εδώ μπαίνουν οι αιρετοί. Πέρυσι τους είχαμε γράψει ότι κακώς τα νηπιαγωγεία έμειναν έξω από τη ΖΕΠ και συμφωνούσαν ότι τα νηπιαγωγεία είναι ριγμένα. Αλλά από 'κει και πέρα ΤΙΠΟΤΑ. Ούτε ξαναναφέρθηκε το θέμα. Ο Μπράτης ξέρει μόνο να παλεύει για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών (των δασκάλων, δηλαδή), για τα δικαιώματα των παιδιών τσιμουδιά. Αυτό το πρόγραμμα θα βοηθούσε χιλιάδες νήπια, και λόγω της μικρότερης ηλικίας των παιδιών θα ήταν και πιο αποτελεσματικό από το πρόγραμμα στο δημοτικό, μη σας πω.
ΠΕ60

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 02:41:25 pm »
ευχαριστώ για την ενημέρωση! οι μόνιμες νηπιαγωγοί δεν κάνουν κάτι γι'αυτό; ο κλάδος μας κοιμάται...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 07, 2012, 02:42:57 pm από sunshine24 »
ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙΣ...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 02:52:53 pm »
Ο κλάδος μας κοιμάται για όλα τα θέματα, δεν είναι καινούργιο αυτό. Αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι οι μεταθέσεις, οι τοποθετήσεις, ο μισθός και το ωράριο. Μετά και πολύ πιο μετά έρχονται όλα τ' άλλα. Δυστυχώς. Αλλά η αδράνεια και η σιωπή των αιρετών είναι εκκωφαντική. Και μιλάμε για κοινοτικά χρήματα, άρα δεν μπορεί κάποιος να πει: "Το κράτος δεν έχει λεφτά για τα βασικά, εσείς θέλετε και ΖΕΠ στα νηπιαγωγεία;"
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος lefa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 04:37:23 pm »
δεν εχετε καταλαβει οτι οι μονιμεσ βολευτηκαν και δεν τουσ ενδιαφερει  ;;τωρα με την αξιολογηση αρχισαν να τα βλεπουν λιγο σκουρα ...αυτα τα βλεπω καθε χρονο που πηγαινω για αναπληρωση και συνεργαζομαι με μονιμεσ...μην πω περισσοτερα.......

Αποσυνδεδεμένος ngl2005

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 07, 2012, 07:31:30 pm »
Πάντως σε κάποια νηπιαγωγεία στην Αθήνα λειτουργούσε το πρόγραμμα αυτό(όσο ήταν δυνατόν βέβαια μιας και ζούμε στην Ελλάδα)...αλλά ήταν λίγα αυτά τα νηπιαγωγεία γιατί το πρόγραμμα ήταν πιλοτικό υποτίθεται...και μάλιστα από όσο θυμάμαι όταν πήγαμε να επιλέξουμε κενά, σε κάποιο έγραφε δίπλα πως λειτουργεί πρόγραμμα ΖΕΠ!Δεν καλούσαν ξεχωριστά νηπιαγωγούς όπως οι δάσκαλοι, απλά όποιες αναπληρώτριες πήγαιναν συμμετείχαν σε αυτό...

Αποσυνδεδεμένος evdokia

• Έμπειρο μέλος
  • Δεν ελπίζω τίποτα,δεν φοβάμαι τίποτα,έχω ξενερώσει
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 08, 2012, 12:05:07 am »
Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σας σε όλα! η πρόταση της Δημητρούλας για την συγγραφή και απόστολή ενός επεξηγηματικού κειμενου σε ολα τα νηπιαγωγεια της χώρας ειναι η μόνη λύση! είμαι μέσα σε όλα!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 08, 2012, 12:44:02 am »
Ναι, αλλά και πάλι δεν έχουμε ένα συλλογικό όργανο το οποίο να εκπροσωπούμε. Μόνο η ΔΟΕ θα μπορούσε να μας "βοηθήσει" και αυτό θα γίνει μόνο μετά από πίεση των κατά τόπους αιρετών (όχι μόνο Καψαλάκη, Μπράτη). Η άλλη λύση είναι η δημιουργία συλλόγου νηπιαγωγών από μας, μιας που δεν υπάρχει.
ΠΕ60

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 15, 2012, 04:20:10 pm »
Ποιο είναι αυτό το συντονιστικό νηπιαγωγών; Ξέρει κανείς; www.pde.gr/index.php?page=5589.
ΠΕ60

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 15, 2012, 04:23:12 pm »
ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΙΣ...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 19, 2013, 06:04:57 pm »
Γράφω εδώ για να φέρουμε τη συζήτηση για τη ΖΕΠ στο αντίστοιχο θέμα και να μη γράφουμε στην Ε' φάση αναπληρωτών. Λοιπόν, καλώ την Ευδοκία να αρχίσουμε να συντάσσουμε την επιστολή μπας και προλάβουμε για φέτος. :)
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182597
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144