0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ πάλι έχω να κοιμηθώ 40 μερόνυκτα. Κάθε μέρα μπαίνω εδώ και alfavita.Κλαίω και οδύρομαι. Πλάκα πλάκα είναι η χώρα του παραλόγου, δηλαδη και στη Ζιμπαμπουε φαντάζομαι θα λενε thank god we re not in greece
Καλή χρονιά σε όλους! Με υγεία και αγάπη τα μόνα που μπορεί να εύχεται κανείς για το 2012... Όσες είστε από Κεντρική Μακεδονία πιστεύετε αλήθεια πως τα κενά έχουν καλυφθεί όπως λένε οι διευθύνσεις? Επίσης, δε μπορώ να πιστέψω ότι οι προσλήψεις μουσικών είναι περισσότερες από αυτές του κλάδου μας και να φανταστείτε δε σπούδασα μουσική στο πανεπιστήμιο γιατί πίστευα ότι ως καθ.αγγλικών θα είχα καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Τέλος πάντων. Πάντως όσοι δε ρίσκαραν φέτος (όπως εγώ) και περιορίστηκαν στην αίτηση με βάση τα περσινά δεδομένα βρεθήκαμε φέτος άνεργοι χωρίς ταμείο και γενικά δε κινείται τίποτα στον ορίζοντα (ούτε στον ιδιωτικό ούτε στο δημόσιο τομέα). Να δούμε τι θα κάνουμε όσοι έχουμε και οικογένεια στην οποία ούτε ο ένας ούτε ο άλλος σύζυγος δε βρίσκει οποιαδήποτε δουλειά. Γι' αυτό υγεία,αγάπη και δύναμη να το παλεύουμε!
Marathes κι εγώ Θεσσαλονίκη μένω κοντά στη Τούμπα κι ούτε ένα ιδιαίτερο δε μπόρεσα να βρω και πίστευα ότι μόνο εγώ δε βρίσκω ιδιαίτερα διαβάζοντας παλαιότερα συζητήσεις εδώ στο pde για ιδιαίτερα με 15 και 20 ευρώ την ώρα στη δυτική θεσσαλονίκη από κάποιες συναδέλφους, ενώ εγώ δε βρίσκω μαθητές ούτε με 8 ευρώ την ώρα. Τι να πω...και τα έτοιμα δυστυχώς όπως είπες τελειώνουν, σε μένα τελείωσαν μιας και πέρσυ δούλεψα ελάχιστα λόγω άδειας εγκυμοσύνης άνευ αποδοχών. Όσοι έχουν βοήθεια από γονείς και δεν έχουν υποχρεώσεις είναι σχετικά καλά όταν όμως και οι γονείς σου με το ζόρι τα φέρνουν βόλτα και παρ' όλ' αυτά πάλι βοηθούν κι εσύ έχεις παιδί και δε μπορείς να βρεις δουλειά όχι σε αυτό που σπούδασες (πολυτέλεια πια) αλλά έστω πωλήτρια ή υπάλληλος γραφείου ή οτιδήποτε εκτός νύχτας, η απελπισία είναι δεδομένη. Πέρα από την αγγλική, πέρασα 14 χρόνια στα ωδεία σπουδάζοντας πιάνο και θεωρητικά και αυτές οι σπουδές επαγγελματικά πάνε στράφι, εδώ αγγλικά δεν κάνουν θα κάνουν μουσική? Ελπίζω κάποια στιγμή να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά για να μαι ειλικρινής απ' το κακό στο χειρότερο πάμε και φταίμε κι εμείς γι' αυτό που τα ανεχόμαστε!
Η αγγλικη παντως ειχε καλες προοπτικες τα προηγουμενα χρονια,μπορουσες να διοριστεις ευκολα αν δουλευες ωρομισθιος και εδινες ασεπ...εχω φιλες που διοριστηκαν με 18 μηνα και 15 μηνα παλιοτερα βεβαια!Κ εγω αν ειχα παει ωρομισθια το 2002 δωδεκανησα που μου εδιναν 22 ωρες σε μια 3τια θα ειχα ξεμπερδεψει!Εκεινη τη χρονια διναν σε ωρομισθιους ωρες αναπληρωτων!Αλλα ως στραβαδι δεν ηξερα οτι υπαρχουν και πινακες προυπηρεσιας που διοριζεσαι κ απο εκει...μονο τον ασεπ ηξερα!Και δεν υπηρχε και κανεις να μου πει...Τωρα βλεπεις ζουμε στην εποχη της πληροφορησης με ιντερνετ κλπ!Οποτε αργησα πολυ να ασχοληθω με ωρομισθιλικια κλπ...λογω φροντιστηριων..και οταν το εκανα...αλλαξε το συστημα!Τα λαθη του παρελθοντος πληρωνω τωρα..πολυ ακριβα!Απο εδω και στο εξης...ο θεος και η ψυχη μας!
Παράθεση από: marathes στις Ιανουαρίου 11, 2012, 02:03:30 pmΗ αγγλικη παντως ειχε καλες προοπτικες τα προηγουμενα χρονια,μπορουσες να διοριστεις ευκολα αν δουλευες ωρομισθιος και εδινες ασεπ...εχω φιλες που διοριστηκαν με 18 μηνα και 15 μηνα παλιοτερα βεβαια!Κ εγω αν ειχα παει ωρομισθια το 2002 δωδεκανησα που μου εδιναν 22 ωρες σε μια 3τια θα ειχα ξεμπερδεψει!Εκεινη τη χρονια διναν σε ωρομισθιους ωρες αναπληρωτων!Αλλα ως στραβαδι δεν ηξερα οτι υπαρχουν και πινακες προυπηρεσιας που διοριζεσαι κ απο εκει...μονο τον ασεπ ηξερα!Και δεν υπηρχε και κανεις να μου πει...Τωρα βλεπεις ζουμε στην εποχη της πληροφορησης με ιντερνετ κλπ!Οποτε αργησα πολυ να ασχοληθω με ωρομισθιλικια κλπ...λογω φροντιστηριων..και οταν το εκανα...αλλαξε το συστημα!Τα λαθη του παρελθοντος πληρωνω τωρα..πολυ ακριβα!Απο εδω και στο εξης...ο θεος και η ψυχη μας!Και δεν είσαι μόνος-η. Το κουβέντιαζα και παλιότερα με την κουμπάρα μου, άλλη πονεμένη αγγλικού και αυτή. Πώς τυφλωθήκαμε και δε βρέθηκε ένας άνθρωπος να μας ανοίξει τα μάτια τόσα χρόνια
Αααχ. Και να γίνουν τωρα προσληψεις δωρο αδωρο..τι γοητεια έχει να βγαλεις χειμωνα στη Κιμολο, στο Νευροκοπι, στο Ξηροκαμπο, στη Νισυρο και μαλιστα με το εξωφρενικο ποσο των 850 ευρω??Εμ
λετε να καλεσουν τωρα και αλλους??τωρα θα ερθει η τροικα να διωξει και αυτους που ειναι μεσα στο συστημα και εμεις περιμενουμε ακομα?