*

Αποστολέας Θέμα: Εσείς τι έχετε πάθει με το νέο μισθολόγιο;  (Αναγνώστηκε 77515 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Εσείς τι έχετε πάθει με το νέο μισθολόγιο;
« Απάντηση #56 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:04:38 pm »
Εκτός από τους εργαζομένους στη Χαλυβουργική, που όπως διαβάζω, δεν επιστρέφουν στην εργασία τους αν δεν ανακληθεί η απόλυση 15 συναδέλφων τους! Μπράβο τους. Κι εγώ baarli είμαι υπέρ μιας ουσιαστικής κινητοποίησης, αλλά δεν βλέπω ούτε στο σχολείο μου ή στα διπλανά ανάλογες σκέψεις και διαθέσεις.Κρίμα πραγματικά.

Μίλησες με τους συναδέλφους σου; Τους ρώτησες αν θέλουν απεργία διαρκείας και σου είπαν όχι, καλά είμαστε; Πήγαινε αύριο και ξαναρώτα τους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:10:30 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:07:09 pm »
Να θυμίσω μόνο ότι όταν δημοτικοί υπάλληλοι σε Αθήνα και άλλες πόλεις ξεκίνησαν απεργία διαρκείας, όταν αυτή κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική και απειλήθηκαν με απόλυση, έσπευσαν να γυρίσουν στις θέσεις τους. Τέτοιες κινήσεις θέλουν και το αντίστοιχο ανάστημα. Όταν τίθεται θέμα απόλυσης και απώλειας της μονιμότητας, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κατεβάζουν το κεφάλι.

ακόμα δεν ξεκινήσαμε την απεργία, και εσύ μας λες τι θα γίνει αν κριθεί παράνομη και καταχρηστική;

Ας την ξεκινήσουμε, και αν κριθεί παράνομη και καταχρηστική βλέπουμε τι κάνουμε .
Μέχρι τότε, πολλά μπορεί να αλλάξουν, και μια σπίθα αρκεί να φερει την πυρκαγιά.
Αν εσύ καταφέρεις να κινητοποιήσεις τους εκπαιδευτικούς για απεργία διάρκειας, έλα και πες το μου.
Η ανακατανομή του πλούτου που προτάθηκε ως τρόπος εξεύρεσης χρημάτων για αυξήσεις, απαιτεί πολύ μαζικότερες και βαθύτερες δομικές και συστημικές αλλαγές, και πρώτα από όλα αλλαγές στην νοοτροπία αυτού του λαού. Και αυτό θα πάρει χρόνια.

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:10:41 pm »
Αν εσύ καταφέρεις να κινητοποιήσεις τους εκπαιδευτικούς για απεργία διάρκειας, έλα και πες το μου.

από το ύφος σου καταλαβαίνω ότι εσύ δεν έχεις σκοπό να τους κινητοποιήσεις, αλλά μαλλον ο σκοπός σου είναι να τους αποτρέψεις.
οπότε τι συζητάμε;
Είσαι στο άλλο στρατόπεδο; Θα τα πούμε στην μάχη!
Ή εμείς, ή αυτοί (και μαζί με αυτούς και εσύ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:12:48 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος Νηρηίδα

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:19:07 pm »
Εκτός από τους εργαζομένους στη Χαλυβουργική, που όπως διαβάζω, δεν επιστρέφουν στην εργασία τους αν δεν ανακληθεί η απόλυση 15 συναδέλφων τους! Μπράβο τους. Κι εγώ baarli είμαι υπέρ μιας ουσιαστικής κινητοποίησης, αλλά δεν βλέπω ούτε στο σχολείο μου ή στα διπλανά ανάλογες σκέψεις και διαθέσεις.Κρίμα πραγματικά.

Μίλησες με τους συναδέλφους σου; Τους ρώτησες αν θέλουν απεργία διαρκείας και σου είπαν όχι, καλά είμαστε; Πήγαινε αύριο και ξαναρώτα τους.

Οι νεοδιόριστοι και γενικότερα οι έχοντες λίγη προυπηρεσία, λόγω και της μεγαλύτερης  επίπτωσης που είχαν από το νέο μισθολόγιο, είναι πιο ενεργητικοί και δεκτικοί στις αντιδράσεις.Οι παλαιότεροι, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν έδειξαν την ίδια προθυμία.Δεν ξέρω τι γίνεται και αλλού.Ίσως, όσο περνά ο καιρός και τα πράγματα χειροτερεύουν να αλλάξουνκαι οι καταστάσεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:10:30 »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:22:08 pm »

από το ύφος σου καταλαβαίνω ότι εσύ δεν έχεις σκοπό να τους κινητοποιήσεις, αλλά μαλλον ο σκοπός σου είναι να τους αποτρέψεις.
οπότε τι συζητάμε;
Είσαι στο άλλο στρατόπεδο; Θα τα πούμε στην μάχη!
Ή εμείς, ή αυτοί (και μαζί με αυτούς και εσύ;)
Σιγά gladiator... Εγώ δεν είμαι καν σε θέση να κινητοποιήσω κάποιον ύπερ ή κατά. Εγώ είμαι ήδη στην πλευρά που δεν έχει φωνή, ούτε μπορεί να εκβιάσει με απεργίες.

Αποσυνδεδεμένος teacher81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:23:20 pm »
Ειμαι ο μοναδικος δημ.υπάλληλος στην παρέα μου...Προς το παρόν είμαι ο μόνος που έκοψα ρούχα,ταξίδια,αυτοκίνητο και εξόδους...Και δε εννοώ πως και οι ιδιωτικοί θα πρέπει να έρθουν στη δική μας κατάντια...Απλά πρεπει εμείς
να παλέψουμε για τη ζωή που μας έκλεψαν και έχουμε κάνει μόκο απο τον Οκτώβρη και μετά.Ζω για να πηγαινω καθε πρωι με βαρια καρδιά σχολείο και να δουλεύω για να πληρώνω το κράτος..Ουσιαστικά είμαι σκλάβος του κράτους,αφού ο,τι μου δίνει,τα 830 ευρω επίδομα δηλαδή το μήνα,μου τα παίρνει πίσω με φόρους,χαράτσια,έκτακτες εισφορές κτλ...Είμαι στα όρια μου.Σίγουρα είναι μια κατάσταση που δε θα αντέξει κάποιος χρόνια..'Η θα παραιτηθώ ή θα μεταναστεύσω ή θα οδηγηθώ στον ψυχίατρο ή θα πάρω αμπάριζα κανα πολιτικό...

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:24:15 pm »
Σιγά gladiator... Εγώ δεν είμαι καν σε θέση να κινητοποιήσω κάποιον ύπερ ή κατά. Εγώ είμαι ήδη στην πλευρά που δεν έχει φωνή, ούτε μπορεί να εκβιάσει με απεργίες.

γιατί αυτή η ηττοπάθεια; Δεν είσαι εκπαιδευτικός, έστω και ωρομίσθιος;

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:26:05 pm »

Είμαι εκπαιδευτικός άνεργος μετά από 5 χρόνια. Όσο και αν σου φαίνεται απίστευτο υπάρχει και αυτή η κατηγορία από φέτος και συνεχώς θα πληθαίνει.

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:28:02 pm »

Είμαι εκπαιδευτικός άνεργος μετά από 5 χρόνια. Όσο και αν σου φαίνεται απίστευτο υπάρχει και αυτή η κατηγορία από φέτος και συνεχώς θα πληθαίνει.

Θα πας να βρεις έστω και μια ώρα, έστω και στην άνω κολοπετινίτσα, μόνο και μόνο για να έρθεις στην συνέλευση και να στηρίξεις τον αγώνα μας για απεργία διαρκείας.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:31:27 pm »

Θα πας να βρεις έστω και μια ώρα, έστω και στην άνω κολοπετινίτσα, μόνο και μόνο για να έρθεις στην συνέλευση και να στηρίξεις τον αγώνα μας για απεργία διαρκείας.
Όχι καλέ μου, όσο κάνατε και οι μόνιμοι απεργία διαμαρτυρίας για τις μειώσεις των αναπληρωτών, το νέο σύστημα διορισμών, την κατάργηση του 24μηνου, τους ακόμα αδιόριστους του 2008 κλπ κλπ
Να τρέχω εγώ για να μη χάσεις εσύ το μισθό σου και εγώ να είμαι πάλι άνεργος, όχι πια. Όση αλληλεγγύη δείξατε από τότε που διοριστήκατε στους αδιόριστους, τόση θα πάρετε. Από εμένα τουλάχιστον. Το "βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω", ας τελειώνει ως νοοτροπία σε αυτη τη χώρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:33:21 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:33:23 pm »
Όχι καλέ μου, όσο κάνατε και οι μόνιμοι απεργία διαμαρτυρίας για τις μειώσεις των αναπληρωτών, το νέο σύστημα διορισμών, την κατάργηση του 24μηνου, τους ακόμα αδιόριστους του 2008 κλπ κλπ
Να τρέχω εγώ για να μη χάσεις εσύ το μισθό σου και εγώ να είμαι πάλι άνεργος, όχι πια. Όση αλληλεγγύη δείξατε από τότε που διοριστήκατε στους αδιόριστους, τόση θα πάρετε. Από εμένα τουλάχιστον. Το "βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω", ας τελειώνει ως νοοτροπία σε αυτη τη χώρα.

Δεν είναι για το μισθό μας. Είναι για να φύγει η κυβέρνηση. Και η κυβέρνηση θα φύγει μόνο αν την ξεράσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, με μια ασύμμετρη απεργία διαρκείας. Εκτός και αν σου αρέσει η κυβέρνηση οπότε....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 24, 2012, 10:01:48 pm από baarli »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:40:30 pm »

Να τρέχω εγώ για να μη χάσεις εσύ το μισθό σου και εγώ να είμαι πάλι άνεργος, όχι πια. Όση αλληλεγγύη δείξατε από τότε που διοριστήκατε στους αδιόριστους, τόση θα πάρετε. Από εμένα τουλάχιστον.

Δεν είναι για το μισθό μας. Είναι για να φύγει η κυβέρνηση. Και η κυβέρνηση θα φύγει μόνο αν την ξεράσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, με μια απεργία διαρκείας. Εκτός και αν σου αρέσει η κυβέρνηση οπότε....
Ότι τα πρόσωπα είναι το πρόβλημα και όχι το πετσόκομμα των μισθών σου; Ηθικό και ιδεολογικό είναι δηλαδή το ζήτημα. Αν τα ίδια πρόσωπα δεν είχαν ακουμπήσει το μισθό των εκπαιδευτικών, αλλά είχαν γονατίσει όλους τους υπόλοιπους κλάδους με αυτή την ίδια πολιτική, θα συζητούσατε τώρα για μαζική αντίδραση με απεργία διαρκείας;

Αποσυνδεδεμένος anixia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:44:06 pm »
Αυτος ο λογισμος του Green σωστος μπορω να ομολογησω....

Αποσυνδεδεμένος baarli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:44:24 pm »
Ότι τα πρόσωπα είναι το πρόβλημα και όχι το πετσόκομμα των μισθών σου; Ηθικό και ιδεολογικό είναι δηλαδή το ζήτημα. Αν τα ίδια πρόσωπα δεν είχαν ακουμπήσει το μισθό των εκπαιδευτικών, αλλά είχαν γονατίσει όλους τους υπόλοιπους κλάδους με αυτή την ίδια πολιτική, θα συζητούσατε τώρα για μαζική αντίδραση με απεργία διαρκείας;

Αυτή την στιγμή έχουν πετσοκόψει και γονατίσει όλους τους κλάδους, μαζί με τους εκπαιδευτικούς.
Οπότε τι συζητάμε; Θα συνεχίσουμε να τους ανεχόμαστε; Είναι μόνο ο μισθός των εκπαιδευτικών; Το χαράτσι στην ΔΕΗ, οι άδικοι φόροι , το ξεπούλημα της πατρίδας, αυτά δεν σε πειράζουν; Δεν μας τα λες καλά.....

Αν δεν έχεις φωνή, και δεν μπορείς να πιέσεις την κυβέρνηση κάπως, να βρεις φωνή και να αρχίσεις να πιέζεις. Έστω και αυτή την ελάχιστη φωνή του ωρομισθιου.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 24, 2012, 09:51:22 pm από baarli »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182641
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144