0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
είμαι στο σπίτι με μια φίλη μου και παρακολουθούμε τη συζητησή σας. Σας μεταφέρω τα σχόλια της φίλης μου : " μα καλά, αυτοί δεν χόρτασαν καθισιό δύο βδομάδες τώρα; (εννοεί των χριστουγέννων ) Δηλαδή αν πάνε και δύο ώρες εκκλησία τι θα πάθουν;....αν ήταν εντάξει σε όλα τα άλλα θα έλεγα ότι είχαν δίκιο ...αλλά κανείς τους ποτέ δεν κάνει μάθημα και όλο τσακώνονται ποιός θα φύγει νωρίτερα"!!! Η φίλη μου ΔΕΝ είναι καθηγήτρια είναι όμως μητέρα 4 παιδιών και έχει γνωρίσει αρκετούς καθηγητές στην διάρκεια της.....μητρικής της καριέρας. Σας μεταφέρω τα σχόλιά της όχι για να της απαντήσετε αλλά για να δείτε πώς αντιλαμβάνεται ο υπόλοιπος κόσμος την κουβέντα σας αυτή.
albedo η ίδια έχει 4 παιδιά ( τα δύο στο λύκειο και τα δύο στο γυμνάσιο) . Όπως καταλαβαίνεις έχει νταραβεριστει με μεγάλο αριθμό καθηγητών και μπορεί να σου πει έναν προς έναν ποιοί έκαναν μάθημα και ποιοί όχι. Έχει συναντήσει εκπ/κούς που ευθέως και χωρίς περιστροφές της μίλησαν για το ότι " το παιδί θέλει μια βοηθεια και αν θέλετε αναλαμβάνω εγώ " , για καθηγητές που μιλούσαν απαξιωτικά για συναδέλφους τους στα παιδιά , για καθηγητές που έπαιζαν ΚΙΝΟ μέσα στην τάξη ( τη συγκεκριμένη την έχει και η κόρη μου και σου το βεβαιώνω) και για ένα σωρό άλλες καταστάσεις. Η δουλειά του εκπ/κού είναι να συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο εκκλησιασμός δεν είναι άσχετος της εκπαιδευτικής ( πρόσεχε , όχι της διδακτικής μόνο ) διαδικασίας . εξάλλου το υπουργείο μας είναι ΚΑΙ θρησκευμάτων. Αν λοιπον δεν υφίσταται επισήμως διαχωρισμός κράτους -εκκλησίας δε θα βάλουμε εμείς μόνοι μας τα όρια επειδή δε μας βολεύει ή εμείς δε συμφωνούμε. Αυτές είναι κεντρικές αποφάσεις και άρα καμία σχέση δεν έχουν με τη δική μας προσωπική άποψη. Η φίλη μου δεν δουλεύει όμως ο άντρας της υποχρεούται να βρίσκεται στη δουλειά του πρωτοχρονιά ή ανήμερα πα΄σχα ή όποτε έχει εφημερία του αρέσει δεν του αρέσει. Με τον ίδιο τρόπο και οι εκπ/κοί υποχρεούνται να παρευρίσκονται στον εκκλησιασμό τους αρέσει δεν τους αρέσει. όταν πχ είναι τοπικη αργία πάντα πηγαίνουμε εκκλησία. Μάθημα δε γινεται αλλά ο εκλησιασμός γίνεται. Το ίδιο συμβαίνει και για τις ημέρες που έχουν ορισθεί ως μέρες εκκλησιασμου βάσει του προγραμματισμού της σχολικής μονάδας. Και εν πάσει περιπτώσει , αν ο εκπ/κός κόσμος θέλει να εγείρει σχετικές αξιώσεις θα έπρεπε να φροντίσει να είναι πιο συνεπής ως προς τις άλλες του υποχρεώσεις πρώτα....Εμείς στη διεύθυνση ξέρεις τι ζούμε κάθε μέρα; Εκατοντάδες εκπ/κούς που θεωρούν υποχρέωση της υπηρεσίας να -τους δώσει αμέσως απόσπαση - τους μεταθέσει δίπλα στο σπίτι τους - τους χαρίσει μόρια προϋπηρεσίας - τους χαρίσει άδειες επειδή έτσι- τους διορίσει πάραυτα..... κλπ κλπ κλπ.... ωραία τα συνθήματα και οι απαιτήσεις αλλά μονόπλευρα δεν παίζει να γίνουν....
Παράθεση από: bitch στις Ιανουαρίου 28, 2012, 09:06:30 pm