0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: evi06 στις Φεβρουαρίου 21, 2012, 11:26:57 pmγιατι να μην συνταγογραφουν την δραστικη ουσια κ ο ασθενης να επιλεγει το φαρμακο? (νομιζω ετσι γινεται σε αγγλια) απο τις μπιζνες γιατρων - φαρμακοεταιρων, παμε σε νεες??Για να δούμε λοιπόν τί γίνεται στην Αγγλία:6) Φαρμακευτικό κόστος σε Ελλάδα και
γιατι να μην συνταγογραφουν την δραστικη ουσια κ ο ασθενης να επιλεγει το φαρμακο? (νομιζω ετσι γινεται σε αγγλια) απο τις μπιζνες γιατρων - φαρμακοεταιρων, παμε σε νεες??
Το δίλημμα που προκύπτει στο συγκεκριμένο θέμα είναι μεταξύ της διαπλοκής,από τη μια πλευρά,των συντεχνιών (ιατροί-φαρμακοποιοί-ιατρικοί επισκέπτες) με τις φαρμακευτικές εταιρείες και του επαρκούς ελέγχου,από την άλλη, από τον ΕΟΦ.Δηλαδή,τι προτιμάμε;Να συνεχίσει η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων από τις φαρμακευτικές εταιρείες ή τον κίνδυνο να αποφαίνεται ο ΕΟΦ ό,τι αυτές επιτάσσουν;
Πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η μέθοδος που δίνουν οι φαρμακοποιοί μόνο τον απαιτούμενο αριθμό χαπιών. Πως έχουν λύσει όμως το θέμα με το συνοδευτικό χαρτάκι του φαρμάκου; Αυτό που γράφει τις ενδείξεις και αντενδείξεις. Ένα τέτοιο πρέπει να παίρνει οπωσδήποτε ο χρήστης του φαρμάκου.
Παράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 23, 2012, 03:41:31 pmΠολύ ενδιαφέρουσα αυτή η μέθοδος που δίνουν οι φαρμακοποιοί μόνο τον απαιτούμενο αριθμό χαπιών. Πως έχουν λύσει όμως το θέμα με το συνοδευτικό χαρτάκι του φαρμάκου; Αυτό που γράφει τις ενδείξεις και αντενδείξεις. Ένα τέτοιο πρέπει να παίρνει οπωσδήποτε ο χρήστης του φαρμάκου.Εμένα στην Αγγλία δεν μου είχαν δώσει ποτέ, όσο και αν επέμενα.....Απλά ο φαρμακοποιός μου έλεγε κάθε φορά, αν αισθανθείς άσχημα πήγαινε στο νοσοκομείο και έχε το φάρμακο μαζί σου....Επίσης, να πω ότι πήγα στο φαρμακείο με κρίση άσθματος από αλεργία και, ενώ είχα άδειο (κακώς αλλά τελείωσε) την εισπνεόμενη κορτιζόνη μου, δεν μου έδινε άλλη. Έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο.....Η συγκάτοικος μου είχε πρησμένο δόντι, και δεν της έδωσαν αντιβίωση. Της είπε ο οδοντίατρος ότι θα περάσει μόνο του....Τελικά κατέβηκε Ελλάδα, πήρε αντιβίωση από το δικό τη οδοντίατρο και σε 2 μέρες ήταν περδίκι....Τι θέλω να πω; Μην βλέπετε μόνο τα καλά! Υπάρχουν πολλά αρνητικά σε όλα τα συστήματα!!
Παράθεση από: emmaki στις Φεβρουαρίου 23, 2012, 04:37:19 pmΠαράθεση από: happiness στις Φεβρουαρίου 23, 2012, 03:41:31 pmΠολύ ενδιαφέρουσα αυτή η μέθοδος που δίνουν οι φαρμακοποιοί μόνο τον απαιτούμενο αριθμό χαπιών. Πως έχουν λύσει όμως το θέμα με το συνοδευτικό χαρτάκι του φαρμάκου; Αυτό που γράφει τις ενδείξεις και αντενδείξεις. Ένα τέτοιο πρέπει να παίρνει οπωσδήποτε ο χρήστης του φαρμάκου.Εμένα στην Αγγλία δεν μου είχαν δώσει ποτέ, όσο και αν επέμενα.....Απλά ο φαρμακοποιός μου έλεγε κάθε φορά, αν αισθανθείς άσχημα πήγαινε στο νοσοκομείο και έχε το φάρμακο μαζί σου....Επίσης, να πω ότι πήγα στο φαρμακείο με κρίση άσθματος από αλεργία και, ενώ είχα άδειο (κακώς αλλά τελείωσε) την εισπνεόμενη κορτιζόνη μου, δεν μου έδινε άλλη. Έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο.....Η συγκάτοικος μου είχε πρησμένο δόντι, και δεν της έδωσαν αντιβίωση. Της είπε ο οδοντίατρος ότι θα περάσει μόνο του....Τελικά κατέβηκε Ελλάδα, πήρε αντιβίωση από το δικό τη οδοντίατρο και σε 2 μέρες ήταν περδίκι....Τι θέλω να πω; Μην βλέπετε μόνο τα καλά! Υπάρχουν πολλά αρνητικά σε όλα τα συστήματα!!Δηλαδη το θετικο ειναι που ηρθε στην ελλαδα, της εδωσαν αντιβιωση κ εγινε περδικι σε 2 μερες?Εμενα μαλλον υποπτο μου φαινεται οταν δινουν αντιβιωση με το παραμικρο.Αλλωστε μεγαλος αριθμος γιατρων στην Ελλαδα , εχει σπουδασει ή εχει κανει εξεδικευση σε καλα πανεπιστημια του εξωτερικου.Πως γινεται μολις επιστρεφουν στην Ελλαδα να τρελλαινουν τους ασθενεις στις αντιβιωσεις η αλλες ακριβες λυσεις, πραγμα το οποιο ουτε το διδαχθηκαν εκει, αλλα κ ουτε το εκαναν πραξη οταν δουλευαν στα εκει νοσοκομεια?Λεςστην Αγγλια το συστημα υγειας να θελει να ταλαιπωρει τον κοσμο, ενω στην ελλαδα τους γιατρους τους πιανει πονος ψυχης για τους ασθενεις? οταν απαιτουν εκβιαστικα τα γνωστα φακελακια, αληθεια τι τος πιανει?Θα μου πεις ισως οτι οι ελληνες δεν ειναι σαν κ αυτους τους ψυχρους και αγελαστους
Emmaki,landau,To συστημα υγειας στην ελλαδα ειναι ενα κακογουστο πανηγυρι, στο οποιο οι θαμωνες ειχαν την εντυπωση οτι βρθσκονται σε φιλαρμονικη.μετα απο 10 χρονα σε ιταλια, γερμανια και ΗΠΑ, επιτρεψτε μου να εχω επιγνωση οσων λεω και αλιμονο αν δεν ειχα.