*

Αποστολέας Θέμα: Γιατί να πληρώνουμε για περίθαλψη;  (Αναγνώστηκε 13150 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Γιατί να πληρώνουμε για περίθαλψη;
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 01, 2012, 06:27:11 pm »
Να πάψετε να κλαίγεστε τότε και να πάτε σε δημόσια νοσοκομεία και κλινικές!
Η προτροπή προς διακοπή της όποιας δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης απέμεινε (με την ευχή να σταματήσετε να πληρώνετε τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές) είναι βούτυρο στο ψωμί των ιδιωτικών ασφαλιστικών και κλινικών.
Άλλο διόρθωση των αρνητικών στοιχείων (που είναι πολλά) και άλλο η κατάργηση κάθε έννοιας πρόνοιας.

Ή κάποιοι δεν αντιλήφθηκαν πιο σφαιρικά το θέμα ή έμμεσα προωθούν την υποχρεωτική και μονοπωλειακή ιδιωτική ασφάλιση. Υπάρχει και τρίτη σκέψη, αλλά είναι πέρα από τα όρια του καθωσπρεπισμού σε δημόσιο φόρουμ  :-\
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:24:21 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 01, 2012, 07:10:21 pm »
O ιδιώτης όμως ήταν συμβεβλημένος με το δημόσιο και του έδινα ένα απόκομμα για να πληρωθεί από το κράτος.
Τώρα πλέον δεν μπορώ, εκτός αν τον έχω πρώτο ξάδερφο ή αν υπολογίσω ότι θα αρρωστήσω μια βδομάδα πριν.

πληρωνεται απο το κρατος επειδη πληρωνες εσυ τις εισφορες σου στο ΙΚΑ. Αν,λοιπον, καταργηθει αυτη η εισφορα στη δημοσια υγεια τοτε, αν χρειαστουμε κατι, θα πρεπει να βαλουμε βαθεια το χερι στην τσέπη (αν εχουμε  αυτη τη δυνατοτητα). Γιατι ποτε δεν ξερεις τι σοβαρο σου ξημερωνει, και αν ο καθενας βαζει το κατι που του αναλογει τοτε με τον επιμερισμο μοιραζομαστε την καθε σοβαρη περιπτωση.
Επομένως, δεν συμφωνώ με την καταργηση των εισφορων μας για ιατρική περίθαλψη.

Landau, δε νομιζω πως μπορει το κρατος να στηριχθει στις ιδιωτικες ασφαλειες. Ξερεις πόσα δις χρωστανε στο κρατος? Το νοσοκομειο Ερικος Ντιναν (ιδιωτικο εδω και 15 περιπου χρονια....κλεινει) Αρα, δεν μας συμφερει η ιδιωτικη και μονο ασφάλιση.

και επαναλαμβανω, αντι να ζηταμε την καταργηση καλυτερα να απαιτουμε γιαυτο που πληρωνουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 01, 2012, 07:12:17 pm από MARKOS »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 01, 2012, 07:32:38 pm »
Μάρκο, μα αυτό λένε οι κυβερνόντες δειλά-δειλά τα τελευταία χρόνια. Πρώτα κάποιες σκέψεις για μικτό σύστημα ασφάλισης (για συντάξεις), μετά θα πουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για το ΕΣΥ (ήδη δρομολογείται η ουσιαστική κατάργησή του), οπότε τα συρρικνώνουμε και κάντε ιδιωτική ασφάλιση μπας και βρείτε άκρη (όχι ότι τους πολυνοιάζει). Κάτι "Υγεία" και "Μετροπόλιταν" θα τρίβουν τα χέρια τους (για ψάξε και ποιοι γνωστοί τα έχουν...).

Και προσθέτοντας στα λόγια σου.. γενικότερα καλύτερα να απαιτούμε βελτίωση αυτών που έχουμε, παρά κατάργησή τους.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος kofia

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 01, 2012, 08:51:33 pm »
Νομίζω πως το αρχικό μήνυμα ήταν κυρίως μήνυμα αγανάκτησης και οχι μήνυμα προτροπής να μην πληρωνουμε εισφορές για ιατροφαρμακευτικη. Και η αλήθεια είναι πως η αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη διότι δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα, την ψαχνεις με τον μεγενθυντικό φακό. Αυτό δεν σημαίνει πως η ιδιωτική ασφάλιση είναι καλύτερη, όσοι έχουν προσωπικη εμπειρία καταλαβαίνουν τι εννοώ. Συμφωνώ στο να απαιτούμε για καλύτερες παροχες, και γενικότερα να απαιτούμε για το που πάνε τα χρήματά μας και πως τα διαχειρίζονται. Όμως ποιοι ακριβώς ρε παιδιά θα απαιτούμε, εμεις οι εκπαιδευτικοι που το'χουμε κλειστό το ρημάδι ενώ θα έπρεπε να πρωτοστατούμε ως μορφωμένοι άνθρωποι; (λεω εγω τωρα). Και σε ποιον να απαιτούμε, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι επίσης στα όριά τους, όπως πολλοί εκπαιδευτικοί, δεν φταίνε αυτοί για την κατασταση στον χωρο της υγείας. Φυσικα υπαρχουν διευθυντες και μεγαλογιατροί τους οποιους μπορουμε να κραζουμε αλλα οταν πας σε ενα νοσοκομειο σημαινει πως χρειαζεσαι βοηθεια επομενως κρεμεσαι απο αυτους και δεν ειναι στις προτεραιότητές σου να ασχοληθεις με παραπονα. Μετά, σκέφτομαι και το άλλο. Πόσοι χιλιάδες νυν συνταξιούχοι έχουν εργαστεί 30, 40 χρόνια και πλήρωναν ανελιπώς εισφορές για συνταξη, και τωρα τους λενε "αχ, συγγνωμη δεν εχουμε πια χρηματα, παρε αυτα και τουμπεκι". Η κατασταση είναι δυστυχως τραγική...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:24:21 »

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:02:50 pm »
προχθες πηγα στο αλεξανδρας με ραντεβου που εκλεισα πριν 15+ μερες για να παρω αποψη/γνωμη απο γιατρο του νοσοκομειου και πληρωσα 75 ευρω στο ταμειο του νοσοκομειου ως επισκεψη γιατρου για να με δει.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:08:38 pm »
Δεν έχει μάθει και ο έλληνας να απαιτεί ποιοτικές παροχές, ανάλογες με αυτά που πληρώνει. Έχουμε αποδεχθεί ότι είναι "φυσιολογικό" να παρέχονται από το δημόσιο υπηρεσίες πρόχειρες και χαμηλής ποιότητας. Έχω κάνει αναφορά σε γιατρό του ΙΚΑ γιατί δεν ήταν στην ώρα του στο προγραμματισμένο ραντεβού μας, ενώ με είχαν βάλει να το κλείσω μέρες πριν, με ακρίβεια 10λέπτου κιόλας (τρομάρα τους) και ενώ πήρα άδεια από τη δουλειά μου για να πάω. Και όπως μου είπαν άλλοι ασφαλισμένοι που τον περίμεναν, «πριν τις 12 δεν έρχεται ποτέ». Το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, το οποίο μου γνωστοποιήθηκε γραπτώς ένα μήνα αργότερα, ήταν φυσικά απαλλακτικό με τη δικαιολογία ότι «ήταν ένα συγκριμένο ατυχές συμβάν και ο γιατρός δεν συνηθίζει τέτοιες συμπεριφορές»...
Από τη μία η ανοχή όλου αυτού του κόσμου, που θεωρεί πολύ φυσικό ενώ κλείνει ένα ραντεβού με ένα γιατρό να περιμένει καμία ώρα πότε θα αποφασίσει αυτός να έρθει ή να μην τον εξετάζει και να του λέει τελικά πέρνα από το ιατρείο μου το απόγευμα ή να του ζητάει φακελάκι στο νοσοκομείο, και από την άλλη η ατιμωρησία στους παρανομούντες στο δημόσιο, έφτασε τα πράγματα στο σημερινό χάλι.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:11:02 pm »
προχθες πηγα στο αλεξανδρας με ραντεβου που εκλεισα πριν 15+ μερες για να παρω αποψη/γνωμη απο γιατρο του νοσοκομειου και πληρωσα 75 ευρω στο ταμειο του νοσοκομειου ως επισκεψη γιατρου για να με δει.

Προφανώς αναφέρεσαι στα απογευματινά ιατρεία, όπου ισχύει αυτό το καθεστώς (παλιότερα απλά δεν λειτουργούσαν καν το απόγευμα), σωστά;
Μην δημιουργούμε εντυπώσεις  :)
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:14:10 pm »
Ναι σωστά απογευματινό.
Ηταν κατι που εγω μεχρι προχθες δεν γνωριζα ....  μου εκανε εντυπωση γιαυτο και το ανεφερα :)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 01, 2012, 09:28:33 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:17:13 pm »
75 ευρώ η επίσκεψη σε έναν γιατρό του νοσοκομείου;;; Δηλαδή στο ιατρείο ενός ιδιώτη πόσο θα κόστιζε;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 01, 2012, 09:29:03 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:18:37 pm »
τι να πω δεν ξερω...ισως σε καποιους 50

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:18:57 pm »

Στο οποίο απογευματινό επιλέγεις το γιατρό που θα σε δει και δεν σε βλέπει ο γιατρός που έχει εφημερία......

Είναι ακριβώς σαν να πηγαίνεις στον ιδιώτη γιατρό της επιλογής σου.....
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 01, 2012, 09:29:34 pm από MARKOS »
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:23:50 pm »
οταν τηλεφωνησα και τους ειπα το προβλημα ...μου ειπαν οτι πρεπει να δω τον συγκεκριμένο .
ετσι εκλεισε και το ραντεβού.
αν γνωριζα οτι θα πληρωσω 75 ευρω  μαλλον δεν θα πηγαινα εκεί.
απο οτι καταλαβαινω με αυτα που λέτε .....μαλλον ηταν λάθος δικό μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 01, 2012, 09:30:02 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:23:55 pm »
Δεν νομίζω ότι κανένας ιδιώτης γιατρός παίρνει 75 ευρώ για να σου δώσει μία γνώμη. Εκτός να πας σε καθηγητή πανεπιστημίου.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 01, 2012, 09:30:27 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 01, 2012, 09:28:18 pm »

[/quote]Δεν νομίζω ότι κανένας ιδιώτης γιατρός παίρνει 75 ευρώ για να σου δώσει μία γνώμη. Εκτός να πας σε καθηγητή πανεπιστημίου.
[/quote]

Ό,τι θέλει μπορεί να ζητήσει ο γιατρός.....Το θέμα είναι αν εσύ είσαι διατεθημένος να τα δώσεις......

Εξαρτάται από την επιλογή σου.....

Και εγώ πήγα εν γνώση μου σε απογευματινό ιατρείο νοσοκομείου, γνωρίζοντας ότι μόνο εκεί θα μπορούσα να δω έναν συγκεκριμένο γιατρό που θεωρείται κορυφή στην ειδικότητα του....αν είχε ιατρείο, θα πήγαινα στο ιατρείο και θα έδινα πάλι όσα μου έλεγε, αφού είχα επιλέξει το συγκεκριμένο!
Αν ήθελα απλά κάποιον γιατρό της Α ειδικότητας, θα πήγαινα στα εξωτερικά ιατρεία και όποιος μου τύχαινε.....
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182686
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 573