*

Αποστολέας Θέμα: Δυσπρόσιτα σχολεία  (Αναγνώστηκε 213765 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Απ: Δυσπρόσιτα σχολεία
« Απάντηση #602 στις: Ιουλίου 08, 2024, 08:46:41 pm »
Ευχαριστώ για την απάντηση. Από ότι ξέρω όμως έχει ζήτηση και το πιάνεις δύσκολα, έτσι δεν είναι;
Ναι. Λέρος ίσως, αλλά εκεί θα πας Δ Δωδεκανήσου και θα πρέπει να πιάσεις τη Λέρο, που είναι επίσης δύσκολο. Αν είσαι χαμηλά, πιθανότατα δε θα πιάσεις δυσπρόσιτο. Κι αν πιάσεις είτε θα είναι σε στεριά μακριά από εκεί που θα κατοικήσεις, είτε νησί που δε θα έχει τα άλλα που ζητάς. Λογικό είναι τα καλά δυσπρόσιτα να πιάνονται από αυτούς που είναι πρώτοι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:41:08 »

Αποσυνδεδεμένος Ioannavas

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #603 στις: Ιουλίου 30, 2024, 04:48:58 pm »
Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Είμαι μόνιμη εκπαιδευτικός, αποσπασμένη απο άλλο ΠΥΣΔΕ, και τοποθετούμαι σε δυσπρόσιτο σχολείο για 3 ημέρες/εβδομάδα με διάθεση για συμπλήρωση ωραρίου σε μη δυσπρόσιτο σχολείο τις άλλες 2 ημέρες. Αν αυτό γίνει για 2η συνεχόμενη χρονιά, διπλασιάζω αναλογικά τα μόρια του δυσπρόσιτου για τις 3 ημέρες; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για όποια διευκρίνιση!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 30, 2024, 04:51:24 pm από Ioannavas »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #604 στις: Ιουλίου 30, 2024, 05:29:51 pm »
Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Είμαι μόνιμη εκπαιδευτικός, αποσπασμένη απο άλλο ΠΥΣΔΕ, και τοποθετούμαι σε δυσπρόσιτο σχολείο για 3 ημέρες/εβδομάδα με διάθεση για συμπλήρωση ωραρίου σε μη δυσπρόσιτο σχολείο τις άλλες 2 ημέρες. Αν αυτό γίνει για 2η συνεχόμενη χρονιά, διπλασιάζω αναλογικά τα μόρια του δυσπρόσιτου για τις 3 ημέρες; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για όποια διευκρίνιση!
Καλησπέρα Ioannavas και καλώς ήρθες στο pde.

Πολύ σωστά τα λες. Διπλασιάζεις τα μόρια του δυσπρόσιτου για τις 3 μέρες που υπηρετείς στο δυσπρόσιτο, αν γίνει αυτό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αν το δυσπρόσιτο τοποθέτησης είναι κατηγορίας Ι και διατίθεσαι για 2 μέρες σε μη δυσπρόσιτο, τότε παίρνεις:

Μονά ΜΣΔ για τις δύο περιόδους των 10 μηνών: 2 * 10 * 10/12 = 100/6 = 50/3.
Διπλασιασμό για τις 3 μέρες κάθε εβδομάδας των δύο 10μήνων: 3/5 * 2 * 10 * 10/12 = 60 * 10 / 60 = 10.

Για τα δύο δίμηνα του καλοκαιριού θα πάρεις τα ΜΣΔ της οργανικής σου θέσης, τα οποία για ΜΣΔ 1 θα είναι 4/12 = 1/3.

Με πρόσθεση όλων αυτών θα έχεις 51/3 + 10 = 17 + 10 =27 ΜΣΔ στη διετία! Μια χαρά μοριοδότηση!  :)

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
Δυσπρόσιτα σχολεία
« Απάντηση #605 στις: Ιουλίου 30, 2024, 06:34:20 pm »
Η εγκύκλιος δίνει 2 τρόπους υπολογισμού των μορίων σε παράλληλη υπηρέτηση. Με βάση τις μέρες και με βάση τις ώρες. Δες τι σε συμφέρει πιο πολύ, αν και λογικά σε συμφέρει πιο πολύ με βάση τις ώρες, γιατί 3/5 είναι 60%. Για να σε βολεύει με βάση τις ώρες θα πρέπει να έχεις πάνω από το 60% των συνολικών ωρών σου στο δυσπρόσιτο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:41:08 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #606 στις: Ιουλίου 30, 2024, 07:02:42 pm »
Η εγκύκλιος δίνει 2 τρόπους υπολογισμού των μορίων σε παράλληλη υπηρέτηση. Με βάση τις μέρες και με βάση τις ώρες. Δες τι σε συμφέρει πιο πολύ, αν και λογικά σε συμφέρει πιο πολύ με βάση τις ώρες, γιατί 3/5 είναι 60%. Για να σε βολεύει με βάση τις ώρες θα πρέπει να έχεις πάνω από το 60% των συνολικών ωρών σου στο δυσπρόσιτο.
Η τελευταία εγκύκλιος λέει ότι ο υπολογισμός γίνεται αναλογικά με βάση τις ημέρες.

Παράθεση
4.2.  Τρόπος υπολογισμού προϋπηρεσίας για Μ.Σ.Δ.

Για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που υπηρέτησαν ταυτόχρονα σε δύο ή περισσότερα σχολεία με διαφορετικές μονάδες συνθηκών διαβίωσης, ο υπολογισμός των μονάδων θα γίνει αναλογικά με βάση την εβδομάδα των πέντε ημερών. Δηλαδή, κάθε εβδομάδα θα θεωρείται 5/5 και οι μονάδες θα επιμερίζονται στην κάθε θέση.
Σε κάθε περίπτωση μετατρέπονται οι ώρες σε μέρες και ο υπολογισμός γίνεται με βάση ημέρες εργασίας και όχι ώρες. Στις υπηρετήσεις αυτές, όταν υπάρχει αντικειμενική δυσκολία υπολογισμού των Μ.Σ.Δ. με βάση τον πραγματικό τρόπο παράλληλης υπηρέτησης (μη αναφορά στις εκδοθείσες αποφάσεις συμπλήρωσης ωραρίου σε ημέρες υπηρέτησης, μη διατήρηση προγραμμάτων στα σχολεία κ.λ.π.) η μετατροπή σε ημέρες εργασίας μπορεί να γίνει σύμφωνα με τον τύπο:

ώρες εργασίας Χ 5 (ημέρ. εβδ) /εβδομαδιαίο ωράριο

αναγράφοντας στις ώρες εργασίας τις ώρες που αναφέρει η απόφαση, ώστε να έχουμε τις ημέρες υπηρέτησης των εκπαιδευτικών με δεκαδικό υπολογισμό αντί ακεραίου, όπως συνήθως έχουμε για κάθε σχολική μονάδα.

Επισημαίνουμε πάνω στην εφαρμογή του τύπου αυτού:

α) Για τον όσο το δυνατόν αντικειμενικότερο τρόπο υπολογισμού θα πρέπει να διατηρούνται τα δύο πρώτα δεκαδικά ψηφία, στρογγυλοποιώντας, όπου είναι απαραίτητο, με βάση το τρίτο δεκαδικό ψηφίο.

β) Στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρισης των αιτήσεων μετάθεσης κάθε χρονικό διάστημα υπηρέτησης υπολογίζεται στα 5/5. Θα πρέπει, επομένως, το σύνολο των υπηρετήσεων για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να είναι οπωσδήποτε σε κάθε περίπτωση 5/5, ώστε να υπάρξει αυτοματοποίηση του υπολογισμού.

π.χ. Εκπαιδευτικός εργάζεται ταυτόχρονα σε τρία σχολεία διαφορετικών κατηγοριών, οι ώρες απασχόλησης είναι 8, 10 και 5 και το υποχρεωτικό του ωράριο 23:

Υπολογισμός: 8 Χ 5/23 = 1,74

10 Χ 5/23 = 2,17

5 Χ 5/23 = 1,09

Το σύνολο 1,74, 2,17 και 1,09 μας δίνει 5 ημέρες υπηρέτησης.

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #607 στις: Ιουλίου 30, 2024, 07:09:07 pm »
Η τελευταία εγκύκλιος λέει ότι ο υπολογισμός γίνεται αναλογικά με βάση τις ημέρες.
Σε αυτό που έχεις βάλει έχει και τους 2 τρόπους υπολογισμού. Το θέμα είναι ποιες είναι "οι αντικειμενικές δυσκολίες υπολογισμού".

Εμένα προσωπικά μου τα υπολόγιζαν πάντα με βάση τις ώρες, γιατί δεν ήταν εγκεκριμένα τα προγράμματα μου από την περιφέρεια την περίοδο των αιτήσεων μετάθεσης.

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #608 στις: Ιουλίου 30, 2024, 08:41:59 pm »
Τα μόρια λέγονται "μόρια δυσμενών συνθηκών". Η μοριοδότηση γίνεται με τις ημέρες γιατί έχει σημασία ότι πήγες στο συγκεκριμένο τόπο (που είναι δυσπρόσιτο ή με πολλά μόρια τέλος πάντων) οπότε αφού πήγες δικαιούσαι για εκείνη την ημέρα τα "ΜΔΣ". Αυτό σε ευνοεί αν πηγαίνεις έστω και μία ώρα.

Αποσυνδεδεμένος Maribelle

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Εκπαιδευτικός
    • Προφίλ
« Απάντηση #609 στις: Ιουλίου 30, 2024, 11:49:09 pm »
Τα μόρια λέγονται "μόρια δυσμενών συνθηκών". Η μοριοδότηση γίνεται με τις ημέρες γιατί έχει σημασία ότι πήγες στο συγκεκριμένο τόπο (που είναι δυσπρόσιτο ή με πολλά μόρια τέλος πάντων) οπότε αφού πήγες δικαιούσαι για εκείνη την ημέρα τα "ΜΔΣ". Αυτό σε ευνοεί αν πηγαίνεις έστω και μία ώρα.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος Ioannavas

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #611 στις: Ιουλίου 31, 2024, 12:56:01 am »
Καλώς σας βρήκα ! Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας !

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #612 στις: Ιουλίου 31, 2024, 01:26:57 am »
Στο Π.Δ. στα κριτήρια μετάθεσης λέει: "...οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν".
Οπότε μάλλον το ΜΣΔ είναι το σωστό (μόρια συνθηκών διαβίωσης).
Τέλος πάντων, δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #613 στις: Ιουλίου 31, 2024, 07:16:15 am »
Στο teachers αναφέρονται ως μόρια δυσμενών συνθηκών.
Είναι πάντως από τα πλέον σημαντικά όπως και αν λέγονται!
Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος tsitsimpliki

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #614 στις: Αυγούστου 04, 2024, 04:52:11 pm »
Καλησπέρα σας, συγγνωμη αν ρωτάω σε άσχετο ποστ, απλα είμαι νέα στο φόρουμ και δεν ξέρω που θα ήταν πιο κατάλληλα να το γράψω. Πρόκειται να διοριστώ φέτος και επειδή δεν εχει θέσεις στον τόπο μου, θα δηλώσω σε περιοχή εντός ΠΥΣΠΕ του τόπου μου αλλά σε εξ ολοκλήρου δυσπρόσιτο νομό, αν τον πιάσω βέβαια. 'Εχω ένα μωράκι και έχω πάρει ήδη τους 3,5 μηνες άδειας ανατροφής και έχω κάποια ερωτήματα:

1) εφόσον πάρω τους υπόλοιπους 5,5 μήνες, σε περίπτωση που γυρίσω και δεν έχει θέση στο δυσπρόσιτο, αν με βάλουν σε σχολείο της περιοχής μου, που δεν είναι δυσπρόσιτο, θα χάσω τον διπλασιαμό μορίων;

2)Όταν περάσει ο πρώτος χρόνος και πάρω την οργανική, τον δεύτερο μπορώ να κάνω αίτηση για απόσπαση εντός και να πάω σε άλλο σχολείο, στην ίδια περιοχή διορισμου; γιατί υπάρχει τεράστια διαφορά στις συνθήκες διαβίωσης και θα είναι πολύ δύσκολο με το μωρό

3)'Οταν με το καλό παρέλθει η διετία, έχω καταλάβει ότι θα χρειαστεί να κάνω βελτιωση θέσης και όχι μετάθεση για να πάω στον τόπο μου, που είναι εντός ΠΥΣΠΕ, σωστά;

4) Αν δικαιούμαι κι έχει εγκριθεί η απόσπαση εντός το δεύτερο χρόνο διορισμού, δεν θα χρωστάω την οργανική για τη βελτίωση εντός ΠΥΣΠΕ, σωστά; Για μετάθεση εκτός κατάλαβα ότι δεν θα έχω θέμα

5) Στην περίπτωση που δεν πάρω βελτίωση ή μεταθεση μετά τη διετία, μπορώ να κάνω αίτηση για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ, για να γυρίσω στον τόπο μου και να μου την αρνηθούν; Γιατί διάβασα ότι δεν υλοποιούνται αποσπάσεις αν δεν βρεθεί αντικατάσταση... Είναι τόσο δύσκολο να πάρει κάποιος απόσπαση από δυσπρόσιτο νομό; Ξέρω ότι δεν τον προτιμούν οι μόνιμοι της περιοχής μου οπότε δύσκολα να θέλει να πάει κάποιος...

Συγγνώμη για το σεντόνι, αλλά όση έρευνα και να έχω κάνει, δεν βγάζω άκρη. Θα τηλεφωνήσω αύριο και στη πρωτοβάθμια, αλλά λέω μήπως κάποιος ξέρει κάτι από αυτά την εμπειρία του, ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #615 στις: Αυγούστου 04, 2024, 05:14:02 pm »
Διευκρίνισε τη δήλωση: "θα δηλώσω σε περιοχή εντός ΠΥΣΠΕ του τόπου μου αλλά σε εξ ολοκλήρου δυσπρόσιτο νομό". Είναι ασαφής!
Αναφέρεσαι σε νησιωτικό νομό; περιοχή; π.χ μένεις στη Χίο και έχεις πρόθεση αν δηλώσεις τη

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182531
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)