0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αρχικά, το ΠΥΣΔΕ δεν βγάζει κανένα κενό!
Η αρχικη ηταν η σωστη αποφαση, διοτι διευθυντες σε τρια διαφορετικα σχολεια μου εχουν πει οτι ΚΑΝΟΝΙΚΑ (κι οχι οπως γινεται στην πραξη για να βολευτουν οι καθηγητες) για δημιουργια οργανικης θεσης πρεπει να υπολογιζεται το πληρες ωραριο (21). Διαφορετικα, αν υπολογιζεται το μειωμενο ωραριο του καθενος, οι ωρες βγαινουν λειψες σε περιπτωση μεταθεσης, αποσπασης, συνταξιοδοτησης, κλπ. Γι'αυτο τοσα χρονια τα σχολεια εχουν γεμισει διορισμενους σε ανυπαρκτα οργανικα κενα, οι οποιοι διδασκουν λιγες ωρες και τις υπολοιπες παιρνουν προγραμματα για να καλυψουν ωραριο. (πλασματικα προγραμματα, κιολας)
Γιατίξέρω διευθυντἐς που υπολογίζουν τα κενά βάζοντας σε όλους υποχρεωτικό ωράριο 16 ώρες, ενώ κανένας δεν έχουν. Και βγάζουν κενά χωρίς να υπάρχουν, και κάνουν έγγραφα και ξανά έγγραφα μέχρι να ξεφύγει από κάποιον και να το δώσουν το κενό.
Παράθεση από: utenar στις Αυγούστου 09, 2012, 02:38:15 amΗ αρχικη ηταν η σωστη αποφαση, διοτι διευθυντες σε τρια διαφορετικα σχολεια μου εχουν πει οτι ΚΑΝΟΝΙΚΑ (κι οχι οπως γινεται στην πραξη για να βολευτουν οι καθηγητες) για δημιουργια οργανικης θεσης πρεπει να υπολογιζεται το πληρες ωραριο (21). Διαφορετικα, αν υπολογιζεται το μειωμενο ωραριο του καθενος, οι ωρες βγαινουν λειψες σε περιπτωση μεταθεσης, αποσπασης, συνταξιοδοτησης, κλπ. Γι'αυτο τοσα χρονια τα σχολεια εχουν γεμισει διορισμενους σε ανυπαρκτα οργανικα κενα, οι οποιοι διδασκουν λιγες ωρες και τις υπολοιπες παιρνουν προγραμματα για να καλυψουν ωραριο. (πλασματικα προγραμματα, κιολας)Είσαι σίγουρος για το 21 ώρες; Γιατίξέρω διευθυντἐς που υπολογίζουν τα κενά βάζοντας σε όλους υποχρεωτικό ωράριο 16 ώρες, ενώ κανένας δεν έχουν. Και βγάζουν κενά χωρίς να υπάρχουν, και κάνουν έγγραφα και ξανά έγγραφα μέχρι να ξεφύγει από κάποιον και να το δώσουν το κενό.
Στην πραγματικοτητα τα κενα τα υπολογιζουν οι Δ/νσεις βασει των στοιχειων που καταχωρουν οι διευθυντες των σχολειων, συμφωνα με την εκαστοτε εγκυκλιο για τον υπολογισμο των κενων και πλεονασματων που εκδιδει το υπουργειο καθε χρονο. Επι του προκειμενου, οι διευθυντες των σχολειων πρεπει να καταγραψουν το εβδομαδιαιο υποχρεωτικο ωραριο των εκπαιδευτικων του σχολειου, δηλαδη ποσες ωρες διδασκει ο καθε εκπαιδευτικος συμφωνα με τα ετη υπηρεσιας του, οι οποιες αθροιζονται συνολικα κατα κλαδο και ειδικοτητα για την εν λογω σχολικη μοναδα.
[...] Εγώ θυμάμαι ένα φυσικό να παίρνει κάθε χρόνο βιολογίες και γεωγραφίες, γιατί τις θεωρούσε πιο εύκολες και ζητούσαν αναπληρωτή φυσικό για τις φυσικές. Και τις ιστορίες τις θυμάμαι μονίμως σε ξενόγλωσσους, με αποτέλεσμα άλλοτε να χάνεται μια θέση φιλόλογου και άλλες φορές να έρχεται φιλόλογος και να μένουν χωρίς ώρες οι μόνιμοι ξενόγλωσσοι. Υπάρχει κάποιος κανόνας για το πώς τελικά ρυθμίζεται το θέμα με τις β αναθέσεις;
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται ο υπολογισμός των κενών των εκπαιδευτικών χωρίς ενιαία εφαρμογή κάποιων ΣΑΦΩΝ κανόνων, αλλά να στηρίζεται στις κατά τόπους ερμηνείες του κάθε ΠΥΣΔΕ. Και δεν μπορεί αυτό να θεωρείται ευελιξία! Ειδικά στις μέρες μας όπου η (μη) κατοχή οργανικής θέσης είναι κάτι που απασχολεί ιδιαιτέρως όλους τους εκπαιδευτικούς.Άλλο ΠΥΣΔΕ δίνει οργανικό κενό στις 11 ώρες (κάποια και με λιγότερες), άλλο το δίνει με αστεράκι ( ότι δεν είναι πλήρες, αλλά και τι με αυτό; ), άλλο το δίνει στις 16 ώρες, άλλο στις 18 (όπως στον Πίνακα
να ρωτήσω έχω από το 2006 οργανική αλλά λόγω μείωσης τμήματος έχω 5 διδακτικές συν 3 ώρες υπεύθυνη Σ.Ε.Π.Ε.Υ. Στην περιοχή διορισμού μου δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις και ένας άλλος συνάδελφος που κάνει τις δικές μου ώρες επειδή αποσπάστηκα εγώ και πήγα σε άλλο σχολείο φέτος έχει ζητήσει βελτίωσης θέσης. Υπάρχει περίπτωση να συγχωνευθουν κάποιες σχολικές μονάδες και τι γίνεται στην περίπτωση αυτή επειδή κατέχω την τελευταία οργανική θέση παραμένω στο σχολείο μου,ακόμη αν έχω λιγότερα μόρια από άλλους συναδέλφους οι οποίοι έχουν περισσότερα, σε ποια εγκύκλιο το αναφέρει αυτό μπορεί να μου πει την εγκύκλιο που το λέει και επίσης μια δεύτερη ερώτηση που θέτω γνωρίζει κανείς πότε θα αλλάξουν τα τωρινά αναλυτικά προγράμματα σπουδών σε νέα αναλυτικά προγράμματα σπουδών;