0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ε, οχι και να λεμε δοξα το Θεο!!! Να πουμε και ευχαριστω δηλαδη που δουλευουμε 8 μηνες το χρονο και για το εξευτελιστικο ποσο των 850 ευρω? Αυτο ειναι τρελα.... εγω παντως πιστευω οτι το υπουργειο παιδειας νομιζει οτι οι αναπληρωτες ειναι υποχρεωμενοι να ζουν σε τροχοσπιτο...δεν εξηγειται αλλιως... οντως για ενοικιο κτλ φευγει ο μισος μισθος, ποιος μπορει να επιβιωσει με 400 ευρω το μηνα???
Είμαι νηπιαγωγος ,είχα δηλώσει κουτάκι κ με στείλανε σε νησι και...τα ειδα ΟΛΑ!..ο καθένας θα πρέπει να κάνει τις επιλογές του ανάλογα με τις αντοχές του και δεν εννοω μόνο απο οικονομικής απόψεως(ήθελα400 ευρω το μηνα για ενοικιο,λογαριασμους) καθώς το να είσαι μακρια απο την οικογενεια ,φίλους κτλ είναι δύσκολο.Το να μείνεις βεβαια και χωρις δουλειά είναι κ πάλι δυσκολο...
Παράθεση από: katerinaa στις Ιουνίου 03, 2012, 03:48:52 pmΕ, οχι και να λεμε δοξα το Θεο!!! Να πουμε και ευχαριστω δηλαδη που δουλευουμε 8 μηνες το χρονο και για το εξευτελιστικο ποσο των 850 ευρω? Αυτο ειναι τρελα.... εγω παντως πιστευω οτι το υπουργειο παιδειας νομιζει οτι οι αναπληρωτες ειναι υποχρεωμενοι να ζουν σε τροχοσπιτο...δεν εξηγειται αλλιως... οντως για ενοικιο κτλ φευγει ο μισος μισθος, ποιος μπορει να επιβιωσει με 400 ευρω το μηνα???
foibos81, θα συμφωνήσω σε πολλά από όσα έγραψες. Ας μην ξεχνάμε όμως και την άλλη όψη. Υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ εξακολουθούν να εισπράττουν 2500-3000 μηνιαίως (π.χ. ΕΛΠΕ) για απλή δουλειά γραφείου. Και για να μην πάμε μακριά, παλιοί συνάδελφοι εισπράττουν 1300 ευρώ και υπηρετούν δίπλα στα σπίτια τους. Προς Θεού, δεν εννοώ ότι ο μισθός των τελευταίων είναι υπερβολικά υψηλός, ούτε φυσικά επιθυμώ να αρχίσουν να τους στέλνουν ανά την επικράτεια. Θέλω απλά να πω ότι είναι ξεφτίλα οι μισθοί των 850 ευρώ για τον αναπληρωτή (που δεν πληρώνεται για όλο το χρόνο) και 680 ευρώ για το νεοδιόριστο μόνιμο, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εργάζονται για χρόνια μακριά από τα σπίτια τους. Και δυστυχώς, στην κατάσταση αυτή είναι συνένοχος ο κλάδος μας με τη σιωπή του.
Με αφορμή αυτή τη τοποθέτηση, μπορεί κάποιος να μας πει με εγκυρότητα την μείωση της συνολικής μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο, για να μπορούμε να την συγκρίνουμε με την μείωση κατά 40% που δέχτηκαν οι νέοι εκπαιδευτικοί...Διάβαζα προηγουμένως στο Handelsblatt (γερμανικό περιοδικό) πως οι μισθοί μειώθηκαν συνολικά κατά 10 -12% από το 2009 και απόρησα. Μάλλον θα εννοεί συνολικά τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα...