0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αν εισαι παραλληλη προφανως και τιποτα, γιατι δεν μπορεις να ζητησεις τμημα ενταξης, αν εννοεις οτι οι μονιμοι κανουν τμημα ενταξης, μπορεις βεβαια να το πεις αλλα πιστεψε με το γνωριζουν ολοι, και ο σχολικος συμβουλος κτλ. Αυτο γινεται μαλλον ελλειψει κονδυλιων για προσληψεις. Δεν ειμαι και σιγουρη βεβαια αλλα οι μονιμοι καθηγητες που βλεπω να κανουν τμημα ενταξης ψιλοτραβανε τα μαλλια τους γιατι δεν ξερουν κι εκεινοι καθε φορα τι θα τραβηξουν (ειναι μερικα παιδια με εντονα προβληματα συμπεριφορας και δημιουργουν εντονο προβλημα) εννοω οτι δεν νομιζω να χαιρονται. και μαλιστα γνωριζω καποιους που κανουν χρονια τμημα ενταξης ασχετοι απο ειδικη, απλως ειναι μαθηματικοι, φιλολογοι κτλ. Ασφαλως δεν ειναι σωστο αυτο που γινεται αλλα βλεποντας καποια πραγματα, τουλαχιστον αυτα που εχω δει εγω, καταλαβαινω οτι δεν θελουν ολοι οι καθηγητες να φανε τις θεσεις των αναπληρωτων για να κανουν τμημα ενταξης και να συμπληρωσουν ωρες. Απλως δεν εχουν στειλει και κανενα αλλο γι αυτη τη δουλεια στο σχολειο κι ας εχουν κανει αιτησεις..
Μα ειναι το ιδιο ακριβως με αυτο που σου ειπα: κανουν μαθημα σε ατομα με αναγκες στις οποιες δε εχουν ειδικευθει, ειτε ειναι κωφοι ειτε τυφλοι ειτε υπερκινητικοι ειναι το ιδιο λαθος (δε λεω παρανομο γιατι ειδικα στις μερες μας με τοσες λιγες προσληψεις και τοσες πολλες αναγκες, εχουμε αφησει λιγο πισω το τι ειναι απολυτα νομιμο, ο καθενας καλυπτει ο,τι μπορει). Τωρα το τι μπορεις ακριβως να κανεις επισημα δεν γνωριζω, μαλλον ρωτας αν εχουν σταλει αιτησεις για ατομα με την ειδικοτητα που χρειαζονται. Αν οχι τοτε εκει κατι βρωμαει ( θελουν να συμπληρωσουν καποιοι ωρες σε ενα μονο σχολειο π.χ.). παντως μπορεις να τηλεφωνησεις στον σχολικο συμβουλο η να απευθυνθεις στη δευτεροβαθμια.
Ε καλα αν καλουσαν και αναπληρωτες ειδικης για κωφους/τυφλους για γεωγραφια και βιολογια τοτε οι φιλολογοι και μαθηματικοι θα επρεπε να εργαζονται ολοι!! ασε που πρακτικα ενας αναπληρωτης ειδικης (15-21 ωρες ΑΜΩ-ΑΚΩ αντιστοιχα) βιολογιας η γεωγραφιας για κωφους πες μου πρακτικα που αλλου θα συμπληρωνε ωρες;;;;; Γι αυτη την περιπτωση ειναι ιδανικοι οι ωρομισθιοι (εως 4 ωρες) αν καποιον τον βολευει να παει στο σχολειο αυτο για 4 ωρες το πολυ... Εννοω οτι περα απο τα ιδανικα καλο ειναι να βλεπουμε και τα πρακτικα ζητηματα.
Παράθεση από: Gale2012 στις Φεβρουαρίου 18, 2013, 10:57:58 pmΕιλικρινά, ορισμένους από εσάς δεν τους καταλαβαίνω. Τι απογοητεύστε έτσι; Η εκπαίδευση στην ειδική αγωγή (όσοι τη διαθέτετε) δεν έδωσε και υποσχέσεις για δια βίου απασχόληση σε ειδικές δομές και σχολεία. Κανείς δεν σάς /μας έταξε τίποτα. Οι εκαπιδευτικοί δεν απασχολούνται μόνο σε σχολεία, αρκεί να υπάρχει όρεξη και για άλλους προσανατολισμούς. Κατεβάστε ιδέες, τολμήστε. Εκτός και εάν το ''δημόσιο'' είναι γλυκό και η βαρεμάρα για σήκωμα από τον καναπέ μεγάλη οι απόψεις σου με εκπλήσσουν πριν λίγους μήνες έκανες έκκληση για συσπείρωση και νομική κάλυψη σε περιπτώσεις παρατυπίας και μη εφαρμογής των νόμων στον τομέα της ειδικής αγωγής (για μόνιμους)τώρα λίγους μήνες μετά οι αναπληρωτές χαρακτηρίζονται μοιρολάτρες και παράλογοι και όλα αυτά επειδή απαιτούν την εφαρμογή των νόμων πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες. Τελικά μάλλον εσύ αποτελείς το βολεμένο του δημοσίου κάτι που θεωρείς προνόμιο για να κρίνεις τον αγώνα των υπολοίπων για αξιοκρατία
Ειλικρινά, ορισμένους από εσάς δεν τους καταλαβαίνω. Τι απογοητεύστε έτσι; Η εκπαίδευση στην ειδική αγωγή (όσοι τη διαθέτετε) δεν έδωσε και υποσχέσεις για δια βίου απασχόληση σε ειδικές δομές και σχολεία. Κανείς δεν σάς /μας έταξε τίποτα. Οι εκαπιδευτικοί δεν απασχολούνται μόνο σε σχολεία, αρκεί να υπάρχει όρεξη και για άλλους προσανατολισμούς. Κατεβάστε ιδέες, τολμήστε. Εκτός και εάν το ''δημόσιο'' είναι γλυκό και η βαρεμάρα για σήκωμα από τον καναπέ μεγάλη
Ξέρει κανείς τι παίζει με αυτήν την επιμόρφωση;http://www.pde.gr/index.php?page=6162Εγώ την είχα κάνει πέρσι που ήμουν αναπληρωτής και πάλι, αλλά δεν ήταν υποχρεωτική και ούτε γινόταν το πρωί αντί για το σχολείο! Την κάναμε τα απογεύματα στο αρμόδιο ΠΕΚ! Συγκεκριμένα θυμάμαι ήταν στην Τούμπα , Θεσσαλονίκη. 15 μέρες δηλαδή τα παιδιά τι θα κάνουν μόνα τους; Όποιος γνωρίζει κάτι ας ενημερώσει!
Παράθεση από: DocTeach στις Μαρτίου 16, 2013, 12:07:25 amΞέρει κανείς τι παίζει με αυτήν την επιμόρφωση;http://www.pde.gr/index.php?page=6162Εγώ την είχα κάνει πέρσι που ήμουν αναπληρωτής και πάλι, αλλά δεν ήταν υποχρεωτική και ούτε γινόταν το πρωί αντί για το σχολείο! Την κάναμε τα απογεύματα στο αρμόδιο ΠΕΚ! Συγκεκριμένα θυμάμαι ήταν στην Τούμπα , Θεσσαλονίκη. 15 μέρες δηλαδή τα παιδιά τι θα κάνουν μόνα τους; Όποιος γνωρίζει κάτι ας ενημερώσει!Εχεις δικιο για τα παιδια. Κι εγω ενδιαφερομαι πολυ να το κανω αλλα δεν καταλαβαινω τι θα γινει. Μηπως αρχισουν στην περιοδο των εξετασεων; Στο δικο μου ΠΕΚ παντως δεν εχει βγει καποια σχετικη ανακοινωση για εγγραφη. Οποτε μαλλον ωσπου να γινουν οι διαδικασιες μηπως εχουμε φτασει μετα το Πασχα για να ξεκινησει; Δεν το εχω κανει ποτε αλλα φανταζομαι οτι για να ειναι πρωινο μαλλον προς τα εκει το πανε...