*

Αποστολέας Θέμα: Τοποθετήσεις νεοδιόριστων  (Αναγνώστηκε 303910 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος erd

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Τοποθετήσεις νεοδιόριστων
« Απάντηση #1064 στις: Απριλίου 13, 2025, 02:05:36 pm »
Ο χρόνος υπηρεσίας σε θέσεις προσωρινής τοποθέτησης των νεοδιοριζόμενων και των μετατασσομένων εκπαιδευτικών, καθώς και ο χρόνος παραμονής των εκπαιδευτικών στη διάθεση των υπηρεσιακών συμβουλίων, για οποιονδήποτε λόγο, εφόσον δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα, λαμβάνεται υπόψη για τη θεμελίωση του δικαιώματος μετάθεσης.

Πηγή: https://vaspapachristou.gr/%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-2024-2025/

Με απόλυτη βεβαιότητα σου λέω ότι οι νεοδιόριστοι αρκεί να μείνουν δύο χρόνια στην περιοχή διορισμού και μετά δεν χρωστούν τίποτα είτε θέλουν να μείνουν είτε θέλουν να φύγουν.

Στο κείμενο αναφέρει:
Παράθεση
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ Ι ... δ. Ο χρόνος υπηρέτησης των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών που τοποθετούνται για κάλυψη λειτουργικού κενού θεωρείται ως διανυθείς στην οργανική θέση. Αντιθέτως, η απόσπαση του εκπαιδευτικού εντός ΠΥΣΔΕ μετά από αίτησή του δεν υπολογίζεται στο χρόνο θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης.
και μετά παρακάτω:
Παράθεση
...ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΙΙΙ: Στη συμπλήρωση του χρόνου θεμελίωσης δικαιώματος μετάθεσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών συμπεριλαμβάνεται και η απόσπαση από σχολείο σε σχολείο εντός της περιοχής διορισμού τους κατά το δεύτερο έτος υπηρεσίας...

δεν αναιρεί η μια διευκρίνιση την άλλη; Μπορώ αν πάρω οργανική τη 2η χρονιά, να ζητήσω εγω απόσπαση σε λειτουργικό κενό (που επιθυμώ, εντός ΠΥΣΔΕ) και ταυτόχρονα να ξεχρεώσω την οργανική; πραγματικά δεν καταλαβαίνω και συγνώμη που το ρωταω ξανα.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 13, 2025, 02:09:43 pm από erd »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:50:34 »

Αποσυνδεδεμένος Alan Turing

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1065 στις: Απριλίου 13, 2025, 02:55:32 pm »
Ναι, μπορείς αν έχεις διοριστεί το καλοκαίρι του 2024 και μόνο τότε.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1066 στις: Απριλίου 13, 2025, 04:39:27 pm »
erd, ο νεοδιόριστος την πρώτη χρονιά υπηρετεί όπου τον τοποθετήσει το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε λειτουργικό κενό. Αυτό αρκεί για να ξεχρεώσεις την υποχρέωση υπηρέτησης της οργανικής που θα πάρεις τη δεύτερη χρονιά. Για αυτό δεν χρειάζεται να υπηρετήσεις την οργανική που θα πάρεις. Ζητάς απόσπαση εντός της περιοχής διορισμού και συμπληρώνοντας τη διετία στην περιοχή, έχεις τις προϋποθέσεις για μετάθεση σε άλλη περιοχή.

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1067 στις: Απριλίου 13, 2025, 08:40:43 pm »

Στο κείμενο αναφέρει:και μετά παρακάτω:

δεν αναιρεί η μια διευκρίνιση την άλλη; Μπορώ αν πάρω οργανική τη 2η χρονιά, να ζητήσω εγω απόσπαση σε λειτουργικό κενό (που επιθυμώ, εντός ΠΥΣΔΕ) και ταυτόχρονα να ξεχρεώσω την οργανική; πραγματικά δεν καταλαβαίνω και συγνώμη που το ρωταω ξανα.
εστω οτι "παλιοι" εκπαιδευτικοι θεωρουνται οσοι διοριστηκαν πριν το 2021 και νεοδιοριστοι, οπως ατυπα τους εχει βαφτισει το υπουργειο, όσοι  διοριστηκαν μετα το 2021*.

Ακομη λειτουργικα υπεραριθμος εκπαιδευτικος θεωρειται εκεινος που ενω εχει οργανικη θεση τελικα δε συμπληρωνει το ωραριο στην θεση αυτη, οπως γραφει και το πδ 50/96.

Αν ενας παλιος εκπαιδευτικος μετατεθηκε τον μαρτιο του 2024 στην περιοχη Α και πηρε οργανικη θεση τον μαιο 2024 στις εσωτερικες υπηρεσιακες μεταβολες, τοτε υπηρχαν 2 ενδεχομενα ενοψει του σχολ ετους 2024-2025 που ξεκινουσε την 1/9/2024:
α.  Να μην ήταν λειτουργικα υπεραριθμος στην οργανικη θεση που ελαβε τον μαιο του 2024 και να την υπηρετουσε κανονικα καθ ολη τη διαρκεια του 2024-25, οποτε ξεχρεωνε την υποχρεωση υπηρετησης οργανικης θεσης και ως εκ τουτου θεμελιωνε εκ νεου δικαιωμα αιτησης μεταθεσης τον οκτωβρη που μας ερχεται.
β. να ηταν λειτουργικα υπεραριθμος με την εναρξη του σχολ ετους (1/9/2024) οποτε θα τον εστελνε το πυσδε να υπηρετησει προσωρινα σε καποιο σχολειο της δικης του ομαδας ή όμορης κατα τη δισδικασια των τοποθετησεων σε λειτουργικα κενα με την εναρξη της χρονιας δηλ 1/9/24.
Αν αυτος ο εκπαιδευτικος ομως ζητουσε με αίτησή του αποσπαση εντος πυσδε
 δηλ να φυγει εκτος της δικης του ομαδας ή ομορης (μονο σε αυτες ειχε δικαιωμα να τοποθετηθει λειτουργικα χωρις να χανει τη θεμελιωση δικαιωματος μεταθεσης τον οκτωβρη που μας ερχεται)  και να παει σε μια μακρινη, σε σχεση με τις δικες του, ομάδα τοτε θα εχανε το δικαιωμα θεμελιωσης ενοψει του οκτωβρη που μας ερχεται.

Η διευκρινηση I (δ) λοιπον (και η οποια υπαρχει στη σελ 9 της εγκυκλιου μεταθεσεων) αναφερεται σε αυτους τους "παλιους" , ας πούμε, εκπαιδευτικους, αλλα δεν αναφερεται στους νεοδιοριστους  γιατι πολυ απλα αυτη δεν τοποθετηθηκαν οργανικα την πρωτη χρονια του διορισμου τους αλλα προσωρινα.

Και θα μου πεις τωρα για ποιο λογο να μην αναφερεται η I (δ) και σε καποιον που διοριστηκε τον αυγουστο του 2024 και ο οποιος ναι μεν δεν τοποθετηθηκε οργανικα κατα την εναρξη του σχολ ετους 2024-25 (1/9/24) και απλα υπηρετησε προσωρινα απο 1/9/24 εως 30/6/25, αλλα φετος τον μαιο υπαρχει το ενδεχομενο να λαβει οργανικη θεση στην οποια να ειναι λειτουργικα υπεραριθμος ??
Πραγματι ο εν λογω  νεοδιοριστος εκπαιδευτικος, στην περιπτωση που ειναι λειτουργικα υπεραριθμος (1/9/2025), ΜΠΟΡΕΙ να αιτηθει αποσπαση εντος πυσδε χωρις να χανει τη δικαιωμα να καταθεσει αιτηση μεταθεσης τον οκτωβρη που ερχεται, σε αντιθεση με τον "παλιό" (η περιπτωση β που ανεφερα πιο πανω) που δεν μπορει να κανει το ιδιο
δηλ αν αυτος αιτηθει αποσπαση εντος , οπως ειπα πιο πανω,  χανει το δικαιωμα αιτησης μεταθεσης τον οκτωβρη 25.

Και ο ο λογος αυτός της διαφοροποιησης ειναι οτι ο νεοδιοριστος του 2024 υπηρετησε προσωρινα (ξεχρεωνοντας την υποχρεωση υπηρετησς οργανικης διαμεσου της προσωρινης τοποθετησης του και η οποια δεν οφειλονταν σε δικη του υπαιτιοτητα) απο 1/9/2024 εως 30/6/2024  [σε αυτον αναφερεται η διευκρινηση 1 (α)]  σε αντιθεση  με αυτον που ηρθε με μεταθεση τον μαρτιο του 2024 και ο οποιος το ιδιο διαστημα ηταν σε αλλο πυσδε.

Απλα το υπουργειο θελοντας να δωσει μια επιπλεον διευκρινηση/επεξηγηση ως προς τους νεοδιοριστους του 2024 βαζει και την διευκρινιση III ωστε να το χωνεψουν μια και έξω.

*
στην πραγματικοτητα ο ορος νεοδιοριστος εχει λειτουργικη και πρακτικη αξια ως προς τις υπηρεσιακες μεταβολες μονο για τα 2 πρωτα χρονια του διορισμου του,  οπου και εχει την υποχρεωση της διετιας. Απο την 3η χρονια του διορισμου του γινεται και αυτος "παλιος" με οτι συνεπαγεται αυτο ως προς τις υπηρεσιακες μεταβολες του.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 13, 2025, 09:41:38 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:50:34 »

Αποσυνδεδεμένος erd

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #1068 στις: Απριλίου 15, 2025, 10:44:28 am »
ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας

Αποσυνδεδεμένος kapoioskapoukapote

• Ιστορικό μέλος
  • Ζήτω η παιδεία (μας)!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1069 στις: Αυγούστου 23, 2025, 09:30:11 am »
Επειδή υπήρξαν αθρόοι διορισμοί στην ειδική αγωγή και φαντάζομαι θα αφορά πολύ κόσμο είπα να θυμηθούμε τον τρόπο κάλυψης των κενών στην ειδική αγωγή. Σε περίπτωση κάποιου λάθους/αστοχίας θα παρακαλούσα τους εμπειρότερους να διορθώσουν και να προσθέσουν ό,τι κρίνουν απαραίτητο.

Κριτήρια τοποθέτησης. Αυτά που έχουν γραφτεί πολλάκις.
https://vaspapachristou.gr/tropos-topothetisis-neodiorizomenon-ekpaideytikon/

Κάλυψη κενών.
Τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και τα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ καλύπτονται κατά προτεραιότητα. Έπονται τα Τ.Ε.

Προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Η προσωρινή τοποθέτηση των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης που διορίστηκαν με το ΦΕΚ ......................, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ΠΔ 154/1996 (ΦΕΚ Α’115), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 2 του ΠΔ 144/1997 (ΦΕΚ Α`127), σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ. 3Α του άρθρου 16 του ν. 3699/08 (ΦΕΚ Α’199), όπως προστέθηκε με το άρθρο 48 του Ν. 4692/2020 (ΦΕΚ Α’111). Προς διευκόλυνσή σας, παρατίθενται οι οικείες διατάξεις σε σειρά αντίστοιχων ενεργειών:

«…οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων ανακοινώνουν τις κενές θέσεις των σχολείων και καλούν τους νεοδιορισθέντες να υποβάλουν δήλωση προτίμησης προσωρινής τοποθέτησης σε ένα ή περισσότερα σχολεία της περιοχής διορισμού…». (ΠΔ 144/1997).

Ως κενές θέσεις νοούνται εκείνες που απέμειναν μετά την ολοκλήρωση από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της διαδικασίας των λειτουργικών τοποθετήσεων, σύμφωνα με το έγγραφο υπ’ αριθ. 102027/ΓΔ5/30-07-2020 «Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά», καθώς και τυχόν θέσεις που προέκυψαν μεταγενέστερα.

Στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των τοποθετήσεων στα λειτουργικά κενά σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο, θα προηγηθεί η τοποθέτηση των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών, ακολούθως θα εξεταστεί η προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών από κοινού με την τοποθέτηση των ευρισκόμενων στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικών και, τέλος, η τοποθέτηση των προς απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικών.

«Οι τοποθετήσεις σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης πραγματοποιούνται μετά την κάλυψη όλων των κενών στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) της οικείας περιοχής μετάθεσης. Αν οι εκπαιδευτικοί δεν υποβάλλουν αίτηση προτίμησης για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης. Οι Σ.Μ.Ε.Α.Ε., στις οποίες υπάρχουν κενά, κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Κατόπιν αυτού, τοποθετούνται υποχρεωτικά οι εκπαιδευτικοί που έχουν τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. με τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης. Στη συνέχεια εξετάζονται οι προτιμήσεις για τοποθέτηση σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης». (ν. 4692/2020 άρθρο 48). Οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί όμως, κατά την προσωρινή τοποθέτησή τους στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) και σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης, συγκρίνονται με βάση τις μονάδες που προβλέπονται στο άρθρο 2 του π.δ. 144/1997.

«Σε περίπτωση που οι ίδιες θέσεις ζητούνται από περισσότερους υποψήφιους προτιμώνται κατά σειρά όσοι έχουν τις περισσότερες μονάδες τοποθέτησης από οικογενειακούς λόγους, συνυπηρέτηση και εντοπιότητα, όπως αυτές καθορίζονται από τις διατάξεις που ισχύουν για τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών». (ΠΔ 144/1997)

«Οι ανωτέρω εκπ/κοί τοποθετούνται οριστικά σύμφωνα με την διαδικασία των μεταθέσεων μέσα στην ίδια περιοχή και τις διατάξεις του άρθρου 46 παράγραφο 6 του Ν.2413/1996» (ΠΔ 144/1997)

«…Οι εκπαιδευτικοί που τοποθετούνται οριστικά, ύστερα από πρόταση του περιφερειακού συμβουλίου, σε σχολεία της περιοχής μετάθεσης, τα οποία δεν είχαν περιλάβει στις προτιμήσεις τους, έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης από το επόμενο σχολικό έτος για βελτίωση της τοποθέτησής τους για σχολεία της ίδιας ή άλλης περιοχής μετάθεσης μόνο του ίδιου νομού και συγκρίνονται με τους λοιπούς εκπαιδευτικούς» [παρ. 6 του άρθρου 46 του Ν.2413/1996, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 9 του άρθρου 8 του Ν. 2817/2000 (ΦΕΚ Α’78)]

Παράδειγμα.

Στην περιοχή Χ ιδρύθηκαν 10 νέα Τ.Ε. Ως τότε υπήρχαν 5 Τ.Ε., 2 Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και 1 ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.

Τα νέα Τ.Ε. δόθηκαν σαν λειτουργικά κενά στους "παλιούς" για απόσπαση και ας υποθέσουμε ότι η νέα εικόνα των λειτουργικών κενών είναι η εξής:
7 Τ.Ε. λόγω μετακίνησης των "παλιών" από Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. σε νέα Τ.Ε. καθώς και τα 3 κενά που άφησαν σε ΣΜΕΑΕ.

Διορισμός φερ' ειπείν 7 συναδέλφων στην ειδική αγωγή.

Και να θέλουν όλοι να πάνε σε Τ.Ε. δεν μπορούν κι ας υπάρχουν τα αντίστοιχα κενά.

Θα πρέπει πρώτα να στελεχωθούν τα 2 + 1 και μόνο 4 θα μπορούν να πιάσουν Τ.Ε.

Πώς θα γίνει όμως αυτό αν όλοι δηλώσουν μόνο Τ.Ε.;;;

Θα καταταχθούν βάσει των κριτηρίων που αναφέρονται στην αρχή της ανάρτησης.

Οι τελευταίοι 3 θα πάνε στα 3 υποχρεωτικά κενά και οι 4 πρώτοι σε Τ.Ε.

Καλό λοιπόν είναι να δηλωθούν όλα τα κενά (μέχρι 20 προφανώς) ώστε να αποφευχθούν επιπρόσθετες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Καλές τοποθετήσεις σε όλες και σε όλους.

Οι άνθρωποι γεννιούνται αμόρφωτοι, όχι ηλίθιοι. Γίνονται ηλίθιοι με την εκπαίδευση.
Μπέρτραντ Ράσελ

Αποσυνδεδεμένος modistra

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1070 στις: Αυγούστου 23, 2025, 11:54:49 am »
Δεν συμφωνώ ότι είναι καλό να δηλωθούν όλα τα κενά. Όχι για όσους είναι ψηλά στη λίστα των μορίων. Αυτοί διαλέγουν μόνο ό,τι επιθυμούν. Αυτο που γράφω το έχω δει να συμβαίνει και γι' αυτο το συστήνω.

Όσο για τις κατά προτεραιότητα τοποθέτησεις σε ΣΜΕΑΕ, είναι σίγουρο ότι ισχύουν για τις τοποθετήσεις των νεοδιοριστων, αλλά και πάλι υπάρχει ενδεχόμενο μια διεύθυνση να μην το εφαρμόσει... Αν όμως κάποιος δεν έχει γνωστούς για να το επιβεβαιώσει, καλό είναι να θεωρεί ότι θα τηρηθεί ο νόμος.

Αποσυνδεδεμένος MASKA3

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1071 στις: Αυγούστου 23, 2025, 06:49:19 pm »
Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση! Είμαι διορισμένος τον Αύγουστο του 2024 στην Α Αθήνας και είμαι στη διάθεση και πέρυσι και θα είμαι και φέτος! Πιθανότατα του χρόνου δλδ τη σχολική χρονιά 2026-27 πρέπει να επιστρέψω μόνιμα στον τόπο καταγωγής μου για προσωπικό λόγο! Απλά τον Οκτώβριο που γίνονται οι αιτήσεις μεταθέσεων δεν θα είμαι σίγουρος αν θα πρέπει ή όχι τόσο άμεσα! Στην περίπτωση αυτή πιστεύετε μπορώ να ζητήσω απόσπαση που βγαίνει Μάιο και να ζητήσω μετάθεση την επόμενη χρονιά;Γιατί αν δεν κάνω λάθος η μετάθεση δεν ανακαλείται! Γενικά αν ήσασταν στη θέση μου τι θα κάνατε καλύτερα; Νομίζω πως εκτιωντας και δεύτερη χρονιά στην Α Αθήνας έχω θεμελιώσει όλα τα δικαιώματα!

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #1072 στις: Αυγούστου 23, 2025, 08:27:25 pm »
Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση! Είμαι διορισμένος τον Αύγουστο του 2024 στην Α Αθήνας και είμαι στη διάθεση και πέρυσι και θα είμαι και φέτος! Πιθανότατα του χρόνου δλδ τη σχολική χρονιά 2026-27 πρέπει να επιστρέψω μόνιμα στον τόπο καταγωγής μου για προσωπικό λόγο! Απλά τον Οκτώβριο που γίνονται οι αιτήσεις μεταθέσεων δεν θα είμαι σίγουρος αν θα πρέπει ή όχι τόσο άμεσα! Στην περίπτωση αυτή πιστεύετε μπορώ να ζητήσω απόσπαση που βγαίνει Μάιο και να ζητήσω μετάθεση την επόμενη χρονιά; Γιατί αν δεν κάνω λάθος η μετάθεση δεν ανακαλείται! Γενικά αν ήσασταν στη θέση μου τι θα κάνατε καλύτερα; Νομίζω πως εκτίοντας και δεύτερη χρονιά στην Α Αθήνας έχω θεμελιώσει όλα τα δικαιώματα!
Εννοείται ότι ξεχρεώνοντας την υποχρεωτική υπηρέτηση στην Α Αθήνας, μπορείς να φύγεις με μετάθεση ή απόσπαση.
Φυσικά το ότι θα κάνεις την αίτηση δε σημαίνει ότι θα ικανοποιηθεί σίγουρα.

Αν ήμουν στη θέση σου θα έκανα αίτηση για μετάθεση. Δεν θα πείραζε αν πήγαινα στον τόπο μου και μια χρονιά νωρίτερα!
Αν δεν πάρεις τη μετάθεση, θα κάνεις αίτηση για απόσπαση. Εύχομαι να σου πάνε όλα καλά!

Αποσυνδεδεμένος Thndsk35

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1073 στις: Αυγούστου 23, 2025, 10:10:56 pm »
Έχω μια απορία. Στην ειδική αγωγή καλύπτονται πρώτα τα σμεα και μετά τα τμήματα ένταξης. Άρα όσοι έχουν περισσότερα μόρια πιάνουν τα σμεα( ακόμα και αν κάποιο είναι απομακρυσμένο) και έπονται αυτοί με τα λιγότερα μόρια που πιάνουν τμήματα ένταξης;.Το εφαρμόζουν όλες οι διευθύνσεις αυτό;

Αποσυνδεδεμένος ashmoskonh

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1074 στις: Αυγούστου 23, 2025, 10:36:34 pm »
Όλοι τοποθετούνται με βάση τα μόρια τους, εκεί που δηλωνουν. Αν  όμως πχ ουδείς δηλώσει ΣΜΕΑΕ, τοποθετούνται σε αυτά ' υποχρεωτικα' οι έχοντες τα λιγότερα μόρια. Δες άρθρο 48 του νόμου 4692/2020 – ΦΕΚ A 111 – 12.06.2020
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 23, 2025, 10:41:28 pm από ashmoskonh »

Αποσυνδεδεμένος Thndsk35

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1075 στις: Αυγούστου 23, 2025, 10:45:03 pm »
Κατάλαβα! Οπότε ισχύει το ανάποδο από αυτό που έγραψα...

Αποσυνδεδεμένος makri81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1076 στις: Αυγούστου 24, 2025, 08:18:47 am »
Διορίστηκα πέρυσι σε δυσπρόσιτο. Τον Οκτώβριο θα κάνω αίτηση για μετάθεση. Τα μόριά μου μέχρι ποιο μήνα υπολογίζονται; μέχρι τον Οκτώβριο ή και την επόμενη χρονιά;

Αποσυνδεδεμένος Thndsk35

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1077 στις: Αυγούστου 24, 2025, 08:43:05 am »
Θα ήθελα να ρωτήσω όσοι τοποθετήθηκαν οριστικά το Μάιο σε οργανικά κενά τώρα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν θέση στα νέα τμήματα ένταξης; Κοιτώντας τα κενά στο νομό μου έχουν ιδρυθεί τμήματα ένταξης σε σχολεία φιλέτα και θα τα πιάσουν με οριστική τοποθέτηση άτομα με πολύ χαμηλά μόρια. Κανονικά δεν θα ταν σωστό να πάρουν προσωρινή τοποθέτηση και εκ νέου του χρόνου να τα διεκδικήσουν όλοι όσοι θέλουν;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193281
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)