0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν μπορείς να αποδίδεις βάση (σε ΑΣΕΠ εννοείς φαντάζομαι) σε κάποιον που δεν την έχει αποκτήσει, αλλά έχει π.χ. 24 μήνες προϋπηρεσία (ή οποιαδήποτε προϋπηρεσία). Είναι νομικά και ηθικά απαράδεκτο να γίνει κάτι τέτοιο, και προσωπικά θα το θεωρούσα λύση παιδικής χαράς.Η μοναδική δίκαιη λύση (και για τους παλιούς μη έχοντες επιτυχία και για τους νέους αποφοίτους) θα ήταν η διενέργεια νέου διαγωνισμού άμεσα. Αφού αυτό μάλλον δεν γίνεται τώρα, όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα (ειδικά με ελάχιστους διορισμούς που σκοπεύουν να κάνουν πια).Επίσης, εκφράσεις "του αρπάζουν τη θέση" είναι αδόκιμες. Υπάρχουν κανόνες και διορίζεται κάποιος με βάση αυτούς. Δίκαιοι ή άδικοι, αυτό είναι υπό συζήτηση.Γιατί με αυτή τη λογική, εμένα μου έχουν αρπάξει τη θέση πολλοί μη επιτυχοντές σε ΑΣΕΠ τόσα χρόνια, διότι όταν θεσπίστηκε ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ, ήταν με τη λογική σταδιακά να γίνει 100% για όλους. Αντί αυτού, άνοιγαν πολλά παράθυρα, παρέμεινε το 40% χωρίς καμία προϋπόθεση κ.ο.κ. Αν εφαρμοζόταν ο αρχικός σχεδιασμός, τώρα θα ήμουν πιθανόν χρόνια διορισμένος, αλλά να είναι καλά τα διάφορα κομματικά συμφέροντα που είχαν τα μέσα να πιέζουν τους υπουργούς κάθε φορά. Οπότε, μη μου λες για αρπαγή θέσεων
Επίσης, εκφράσεις "του αρπάζουν τη θέση" είναι αδόκιμες. Υπάρχουν κανόνες και διορίζεται κάποιος με βάση αυτούς. Δίκαιοι ή άδικοι, αυτό είναι υπό συζήτηση.Γιατί με αυτή τη λογική, εμένα μου έχουν αρπάξει τη θέση πολλοί μη επιτυχοντές σε ΑΣΕΠ τόσα χρόνια, διότι όταν θεσπίστηκε ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ, ήταν με τη λογική σταδιακά να γίνει 100% για όλους. Αντί αυτού, άνοιγαν πολλά παράθυρα, παρέμεινε το 40% χωρίς καμία προϋπόθεση κ.ο.κ. Αν εφαρμοζόταν ο αρχικός σχεδιασμός, τώρα θα ήμουν πιθανόν χρόνια διορισμένος, αλλά να είναι καλά τα διάφορα κομματικά συμφέροντα που είχαν τα μέσα να πιέζουν τους υπουργούς κάθε φορά. Οπότε, μη μου λες για αρπαγή θέσεων
παιδιά η απάντηση είναι απλή. Όποιος θέλει μπορεί να πηγαίνει αναπληρωτής (όσο μπορεί ακόμα) απλά για να λέει ότι εργάζεται. όποιος θέλει να διοριστεί θα δίνει ΑΣΕΠ . Καταλαβαίνω την αγανάκτηση εκείνων που βλέπει ότι οι κόποι του ακυρώνονται γιατί πολύ απλά τόσα χρόνια ως επιτυχούσα στους διαγωνισμούς δεν έβλεπα το σχολείο ούτε με κυάλια. Έχει ο καιρός γυρίσματα
Αντί αυτού, άνοιγαν πολλά παράθυρα, παρέμεινε το 40% χωρίς καμία προϋπόθεση κ.ο.κ. Αν εφαρμοζόταν ο αρχικός σχεδιασμός, τώρα θα ήμουν πιθανόν χρόνια διορισμένος, αλλά να είναι καλά τα διάφορα κομματικά συμφέροντα που είχαν τα μέσα να πιέζουν τους υπουργούς κάθε φορά. Οπότε, μη μου λες για αρπαγή θέσεων
5. Στους τελικούς πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικώνπου θα συνταχθούν μετά την έκδοση των αποτελεσμά−των του πρώτου μετά την έναρξη ισχύος του παρόντοςκαι του επόμενου διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. εντάσσο−νται, κατ’ εξαίρεση, και: α) όσοι στις 1.7.2010 θα έχουνσυμπληρώσει τουλάχιστον εικοσιτετράμηνη (24μηνη)προϋπηρεσία και περιλαμβάνονται στους πίνακες τηςπαραγράφου 2 και β) οι μέχρι την κατάρτιση των πι−νάκων αυτών απολυόμενοι εκπαιδευτικοί από ιδιωτικάσχολεία, λόγω κατάργησης των σχολείων αυτών, πουστις 1.7.2010 θα έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον ει−κοσιτετράμηνη (24μηνη) προϋπηρεσία. Οι εκπαιδευτι−κοί αυτοί θεωρείται ότι έχουν συγκεντρώσει μέσο όροβαθμολογίας πενήντα (50) μονάδες, έστω και αν δεν θαέχουν πετύχει τη βαθμολογική βάση σε διαγωνισμό τουΑ.Σ.Ε.Π. Αν έχουν λάβει μέρος σε διαγωνισμό και έχουνσυγκεντρώσει μέσο όρο βαθμολογίας πάνω από πενή−ντα (50) μονάδες, λαμβάνεται υπόψη αυτός ο βαθμός.