0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τελικά κατάλαβε κάποιος με ποιά λογική πήραν τόσες εκατοντάδες άτομα τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να τα χρειάζονται?
Ποιανού ιδέα ήταν να βγάλει την πληροφορική Θέλω το όνομά του Γκρ..Κάτι παίχτηκε με τους φιλολογους. Θα μας βάλουν να μαλώνουμε πάλι μεταξύ μας (οι ειδικότητες).
Χωρίς να θέλω να σας απογοητεύσω άκουσα από σχολικό σύμβουλο το σενάριο να μπει στα δημοτικά η πληροφορική όχι όμως για να ανοίξουν θέσεις για διορισμούς αλλά για να απασχοληθούν οι ήδη πολλοί υπεράριθμοι του κλάδου. Με λίγα λόγια επειδή τα τελευταία χρόνια πήρα τόσους πολλούς που δεν ξέρουν τι να τους κάνουν θα τους βάλουν να κάνουν μάθημα στο δημοτικό. Αυτό βέβαια είναι μόνο ένα σενάριο.
Teacherako ρώτα κανά παλιότερο από σένα για το τι τράβηξαν οι δάσκαλοι πριν γίνουν τα ολοήμερα και άσε τις αποκλειστικές πληροφορίες.Έχω ξάδερφο δάσκαλο 10 χρόνια αναπληρωτή+διορισμένο που ακόμα να πιάσει λιμάνι(μεθώριο).
άλλωστε και η πλειονότητα των πληροφορικάριων διορίστηκε χάρις στα ολοήμερα
Ναι ρε παιδιά, μην πέφτουμε στην παγίδα να μαλώνουμε μεταξύ μας. Οι φιλόλογοι είμαστε ανύπαρκτοι συνδικαλιστικά, οπότε τα περί πιέσεων είναι μάλλον ράδιο-αρβύλα. Το θέμα είναι γιατί, ενώ σχεδίαζαν αυτές τις αλλαγές στην ΤΕΕ, διόρισαν τόσους πολλούς ΠΕ19 τα 2 τελευταία χρόνια.
Εσείς (κι όχι μόνο) θα σωθείτε αν γίνουν ολοήμερα τα Γυμνάσια. Είναι κάτι που μπορείτε να διεκδικήσετε από κοινού με άλλους κλάδους (η ισχύς εν τη ενώσει). Για τα Δημοτικά κι εγώ το βλέπω χλωμό να ανοίξουν για σας... Με την εισαγωγή της δεύτερης ξένης γλώσσας, είναι δύσκολο να χωρέσει στο πρόγραμμα και η Πληροφορική. Κι αν χωρέσει, το πιο πιθανό είναι να την κάνουν οι δάσκαλοι, γιατί έχουν μπει ήδη πολλές ειδικότητες στα δημοτικά.
Παράθεση από: ioanna89 στις Οκτωβρίου 04, 2007, 10:53:08 amΕσείς (κι όχι μόνο) θα σωθείτε αν γίνουν ολοήμερα τα Γυμνάσια. Είναι κάτι που μπορείτε να διεκδικήσετε από κοινού με άλλους κλάδους (η ισχύς εν τη ενώσει). Για τα Δημοτικά κι εγώ το βλέπω χλωμό να ανοίξουν για σας... Με την εισαγωγή της δεύτερης ξένης γλώσσας, είναι δύσκολο να χωρέσει στο πρόγραμμα και η Πληροφορική. Κι αν χωρέσει, το πιο πιθανό είναι να την κάνουν οι δάσκαλοι, γιατί έχουν μπει ήδη πολλές ειδικότητες στα δημοτικά.Ήρθε η εποχή λοιπόν που λένε και σε μας: "Δε χωράς πουθενά..."
Εγώ δεν το λέω, πάντως (για να μην παρεξηγηθώ). Είναι μόνο μια εκτίμηση, με βάση τις ενδείξεις και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πρωτοβάθμια. Μακάρι να διαψευσθώ... Χωρίς να θέλω να μπω στα "χωράφια" σας, θεωρώ ότι η αύξηση των ωρών της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο είναι άμεσα επιτεύξιμος στόχος. Η 1 ώρα την εβδομάδα είναι πολύ λίγη, κατά γενική ομολογία. Νομίζω ότι υπάρχουν ακόμα Γυμνάσια που δεν υπάρχει ούτε αυτή η 1 ώρα και κάνουν μόνο Τεχνολογία. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η προοπτική περαιτέρω αναβάθμισης του μαθήματος μέσω του ολοήμερου Γυμνασίου. Μήπως θα ήταν καλύτερο να επικεντρώσετε τις προσπάθειές σας σε αυτά, αντί να "κολλάτε" στα Δημοτικά και να διαγκωνίζεστε με άλλες ειδικότητες για το ποια θα πρωτομπεί;