*

Αποστολέας Θέμα: Τέλος στους διορισμούς εκπαιδευτικών ΠΕ19, ΠΕ20  (Αναγνώστηκε 23046 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Prosagon

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Τέλος στους διορισμούς εκπαιδευτικών ΠΕ19, ΠΕ20
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 22, 2007, 05:10:47 pm »
Τελικά κατάλαβε κάποιος με ποιά λογική πήραν τόσες εκατοντάδες άτομα τα προηγούμενα χρόνια χωρίς να τα χρειάζονται?
τα χρειάζονταν τότε αλλά όταν οι πανέξυπνοι "ειδήμονες" του υπουργείου καταργήσανε τα μαθήματα πληροφορικής από την πρώτη λυκείου στα ΤΕΛ τότε δημιουργήθηκε το πρόβλημα......
Είναι δυνατόν να βγάζεις την πληροφορική από το σχολείο και ειδικά από τα τεχνικά λύκεια που σαν σκοπό έχουν την εξειδίκευση για να βάλεις αρχαία...... Ο χειριστής Η/Υ θα μιλάει  αρχαία ελληνικά στους πελάτες του;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:03:55 »

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 03, 2007, 12:41:20 pm »
Ποιανού ιδέα ήταν να βγάλει την πληροφορική   ???
Θέλω το όνομά του  >:(
Γκρ..
Κάτι παίχτηκε με τους φιλολογους. Θα μας βάλουν να μαλώνουμε πάλι μεταξύ μας (οι ειδικότητες).
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 03, 2007, 04:29:58 pm από psych@ra »

Αποσυνδεδεμένος Prosagon

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 03, 2007, 06:06:42 pm »
Ποιανού ιδέα ήταν να βγάλει την πληροφορική   ???
Θέλω το όνομά του  >:(
Γκρ..
Κάτι παίχτηκε με τους φιλολογους. Θα μας βάλουν να μαλώνουμε πάλι μεταξύ μας (οι ειδικότητες).

Έτσι λένε οι πληροφορίες μου. Οι φιλόλογοι πίεσαν επειδή έχουν πολλούς αδιόριστους, είχαν την κατάλληλη "γνωριμία" στο υπουργείο και ιδού το αποτέλεσμα!

έτσι άκουσα, πάντως καλό θα ήταν να μην αρχίσουμε να μαλώνουμε μεταξύ μας.

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 03, 2007, 10:25:33 pm »
Ναι ρε παιδιά, μην πέφτουμε στην παγίδα να μαλώνουμε μεταξύ μας. Οι φιλόλογοι είμαστε ανύπαρκτοι συνδικαλιστικά, οπότε τα περί πιέσεων είναι μάλλον ράδιο-αρβύλα. Το θέμα είναι γιατί, ενώ σχεδίαζαν αυτές τις αλλαγές στην ΤΕΕ, διόρισαν τόσους πολλούς ΠΕ19 τα 2 τελευταία χρόνια.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:03:55 »

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 03, 2007, 10:29:01 pm »
Γιατί μπορείς ioanna89, να βρεις ένα παράδειγμα προγραμματισμού και συνέπειας στο εκπαιδευτικό σύστημα αυτής της χώρας ??? ::)
Αυτά που συμβαίνουν στην πραγματικότητα ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας. :-\
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 03, 2007, 10:39:31 pm »
Σκέψου, mat, ότι το 2002 και το 2003, όταν η ζήτηση για δασκάλους ήταν στο peak, μειώθηκαν οι εισακτέοι στα ΠΤΔΕ ενώ αυξήθηκαν στις φιλολογίες...

Αποσυνδεδεμένος eDimitris

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 03, 2007, 10:43:43 pm »
Χωρίς να θέλω να σας απογοητεύσω άκουσα από σχολικό σύμβουλο το σενάριο να μπει στα δημοτικά η πληροφορική όχι όμως για να ανοίξουν θέσεις για διορισμούς αλλά για να απασχοληθούν οι ήδη πολλοί υπεράριθμοι του κλάδου. Με λίγα λόγια επειδή τα τελευταία χρόνια πήρα τόσους πολλούς που δεν ξέρουν τι να τους κάνουν θα τους βάλουν να κάνουν μάθημα στο δημοτικό. Αυτό βέβαια είναι μόνο ένα σενάριο.

Στον προηγούμενο ασεπ πήραν περίπου 1400 καθηγητές και συνολικά οι καθηγητές πληροφορικής είναι 5500.Αν ανοιξουν θέσεις στα δημοτικά πόσες θα είναι? 4000+ ίσως για κανονικό πρόγραμμα + ολοήμερα.
Όταν γίνει το ολοήμερο γυμνάσιο πόσες θα είναι?

Ξέρεις πόσους υπεράριθμους γυμναστές έχει η δευτεροβάθμια? Και όμως φέτος πήραν 800 αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια,δεν σκέφτηκαν να τους μετακινήσουν στην πρωτοβάθμια.

Teacherako ρώτα κανά παλιότερο από σένα για το τι τράβηξαν οι δάσκαλοι πριν γίνουν τα ολοήμερα και άσε τις αποκλειστικές πληροφορίες.Έχω ξάδερφο δάσκαλο 10 χρόνια αναπληρωτή+διορισμένο που ακόμα να πιάσει λιμάνι(μεθώριο).

Αποσυνδεδεμένος teacherakos

• Πλήρες μέλος
  • Π.Ε. 70
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 04, 2007, 12:32:41 am »
Teacherako ρώτα κανά παλιότερο από σένα για το τι τράβηξαν οι δάσκαλοι πριν γίνουν τα ολοήμερα και άσε τις αποκλειστικές πληροφορίες.Έχω ξάδερφο δάσκαλο 10 χρόνια αναπληρωτή+διορισμένο που ακόμα να πιάσει λιμάνι(μεθώριο).

και τι σημαίνει αυτό που λες
επειδή άργησαν να διοριστούν τα προηγούμενα χρόνια οι δάσκαλοι τη σχέση έχει με τους πληροφορικάριους;
άλλωστε και η πλειονότητα των πληροφορικάριων διορίστηκε χάρις στα ολοήμερα

εγώ δεν έχω πρόβλημα με τους πληροφορικάριους
αντιθέτως πολύ φίλοι ανήκουν σε αυτόν τον κλάδο και πραγματικά θα ήθελα να βρεθεί μια λύση
αυτό που άκουσα και ανέφερα δεν είπα ότι είναι δεδομένο απλώς κάτι που έπεσε στην αντίληψή μου
Γηράσκω αεί διδάσκοντας

Αποσυνδεδεμένος flair

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 04, 2007, 09:54:43 am »
άλλωστε και η πλειονότητα των πληροφορικάριων διορίστηκε χάρις στα ολοήμερα

Διορίστηκαν μόνιμα πληροφορικοί στην πρωτοβάθμια ??? Πότε έγινε αυτό; Μάλλον θα είμαστε πολλά χρόνια ακόμη, ωρομίσθιοι στα ολοήμερα...
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 04, 2007, 10:10:53 am από flair »

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 04, 2007, 10:12:23 am »
Ναι ρε παιδιά, μην πέφτουμε στην παγίδα να μαλώνουμε μεταξύ μας. Οι φιλόλογοι είμαστε ανύπαρκτοι συνδικαλιστικά, οπότε τα περί πιέσεων είναι μάλλον ράδιο-αρβύλα. Το θέμα είναι γιατί, ενώ σχεδίαζαν αυτές τις αλλαγές στην ΤΕΕ, διόρισαν τόσους πολλούς ΠΕ19 τα 2 τελευταία χρόνια.
Δε θέλω να μαλώνω με κανέναν. Εξάλου τι φταίνε οι εκπαιδευτικοί από τη στιγμή που το σύστημα το καθορίζουν άλλοι;
Ας κάνουμε υπομονή μέχρι να ανοίξουν τα δημοτικά (κ άμα..)
Χλωμό το βλέπω όμως. Όπως έχω πει και σε άλλο topic τουλάχιστον μετά το 2009 θα υπάρχουν πιθανότητες να ανοίξουν οι πόρτες, γιατί προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη το πρόγραμμα του Κ.Π.Σ. ("Ολοήμερα δημοτικά σχολεία"). "Στόχος" είναι να ολοκληρωθεί τέλη του 2008. Σίγουρα όμως θα πάρει παράταση, έτσι όπως τα βλέπω τα δημοτικά...

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 04, 2007, 10:53:08 am »
Εσείς (κι όχι μόνο) θα σωθείτε αν γίνουν ολοήμερα τα Γυμνάσια. Είναι κάτι που μπορείτε να διεκδικήσετε από κοινού με άλλους κλάδους (η ισχύς εν τη ενώσει). Για τα Δημοτικά κι εγώ το βλέπω χλωμό να ανοίξουν για σας... Με την εισαγωγή της δεύτερης ξένης γλώσσας, είναι δύσκολο να χωρέσει στο πρόγραμμα και η Πληροφορική. Κι αν χωρέσει, το πιο πιθανό είναι να την κάνουν οι δάσκαλοι, γιατί έχουν μπει ήδη πολλές ειδικότητες στα δημοτικά.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 04, 2007, 10:55:48 am από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 01:35:41 pm »
Εσείς (κι όχι μόνο) θα σωθείτε αν γίνουν ολοήμερα τα Γυμνάσια. Είναι κάτι που μπορείτε να διεκδικήσετε από κοινού με άλλους κλάδους (η ισχύς εν τη ενώσει). Για τα Δημοτικά κι εγώ το βλέπω χλωμό να ανοίξουν για σας... Με την εισαγωγή της δεύτερης ξένης γλώσσας, είναι δύσκολο να χωρέσει στο πρόγραμμα και η Πληροφορική. Κι αν χωρέσει, το πιο πιθανό είναι να την κάνουν οι δάσκαλοι, γιατί έχουν μπει ήδη πολλές ειδικότητες στα δημοτικά.
Ήρθε η εποχή λοιπόν που λένε και σε μας: "Δε χωράς πουθενά..." :(
Μια εποχή που η πληροφορική έχει μπει πλέον στη ζωή μας... :(

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 03:26:36 pm »
Ήρθε η εποχή λοιπόν που λένε και σε μας: "Δε χωράς πουθενά..." :(

Εγώ δεν το λέω, πάντως (για να μην παρεξηγηθώ).  :) Είναι μόνο μια εκτίμηση, με βάση τις ενδείξεις και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πρωτοβάθμια. Μακάρι να διαψευσθώ...  Χωρίς να θέλω να μπω στα "χωράφια" σας, θεωρώ ότι η αύξηση των ωρών της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο είναι άμεσα επιτεύξιμος στόχος. Η 1 ώρα την εβδομάδα είναι πολύ λίγη, κατά γενική ομολογία. Νομίζω ότι υπάρχουν ακόμα Γυμνάσια που δεν υπάρχει ούτε αυτή η 1 ώρα και κάνουν μόνο Τεχνολογία. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η προοπτική περαιτέρω αναβάθμισης του μαθήματος μέσω του ολοήμερου Γυμνασίου. Μήπως θα ήταν καλύτερο να επικεντρώσετε τις προσπάθειές σας σε αυτά, αντί να "κολλάτε" στα Δημοτικά και να διαγκωνίζεστε με άλλες ειδικότητες για το ποια θα πρωτομπεί;

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 10, 2007, 05:44:26 pm »
Εγώ δεν το λέω, πάντως (για να μην παρεξηγηθώ).  :) Είναι μόνο μια εκτίμηση, με βάση τις ενδείξεις και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πρωτοβάθμια. Μακάρι να διαψευσθώ...  Χωρίς να θέλω να μπω στα "χωράφια" σας, θεωρώ ότι η αύξηση των ωρών της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο είναι άμεσα επιτεύξιμος στόχος. Η 1 ώρα την εβδομάδα είναι πολύ λίγη, κατά γενική ομολογία. Νομίζω ότι υπάρχουν ακόμα Γυμνάσια που δεν υπάρχει ούτε αυτή η 1 ώρα και κάνουν μόνο Τεχνολογία. Από εκεί και πέρα, υπάρχει η προοπτική περαιτέρω αναβάθμισης του μαθήματος μέσω του ολοήμερου Γυμνασίου. Μήπως θα ήταν καλύτερο να επικεντρώσετε τις προσπάθειές σας σε αυτά, αντί να "κολλάτε" στα Δημοτικά και να διαγκωνίζεστε με άλλες ειδικότητες για το ποια θα πρωτομπεί;
Σας λυπάμαι κ σας τους φιλολογους, που περιμένετε σε ουρές (στους πίνακες) και όλους όσους ελπίζουν.
Όσο και να το παλεύουμε όμως, είναι καθαρά θέμα των "μεγάλων" και φυσικά θέμα χρημμάτων (αναβάθμιση υπολογιστών κλπ)...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)