0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Subject: SOS Μουσικά Σχολεία! Υπογράψτε και προωθήστε το. SOS Μουσικά Σχολεία! Επισκεφτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα, υπογράψτε και προωθήστε την κοινή πρωτοβουλία των "Αποφοίτων Πανεπιστημιακών & Τεχνολογικών Σχολών Μουσικής" για τα Μουσικά Σχολεία. http://www.gopetition.com/petitions/%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC.html
ζητάμε:α) Να σταματήσει η ομηρία των μαθητών και να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των Μουσικών Σχολείων σε διδακτικό προσωπικό.β) Για την κάλυψη των αναγκών αυτών να δοθεί η νόμιμη ανάθεση στους κατόχους μουσικής ειδίκευσης, απόφοιτους τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.γ) Να διατυπωθούν με διαφάνεια και σαφήνεια οι θεσμικές και παιδαγωγικές αρχές που η Πολιτεία επενδύει για τα Μουσικά Σχολεία και να διαμορφωθούν ορθολογικές στρατηγικές για την διασφάλισή τους, ιδιαίτερα δε σήμερα, εν καιρώ οικονομικής κρίσης.
Καλύτερα, δεν θέλουμε υπογραφές από τέτοια μυαλά!
Παράθεση από: doremi στις Ιανουαρίου 31, 2013, 02:45:37 pmΚαλύτερα, δεν θέλουμε υπογραφές από τέτοια μυαλά!doremi Με συγχωρείς απλά λόγω σύγχυσης και της στιγμής δεν διάβασα σωστά αυτό που έχεις ανεβάσει...Μαζί σου και πάλι συγνώμη.
Αγαπητέ κουρσάρε, έχεις εντελώς δίκιο σε αυτά που γράφεις. Είμαι απόφοιτος ΤΜΣ διορισμένη με τον ΑΣΕΠ του 2008 και φυσικά δούλευα ως ωρομίσθια και αναπληρώτρια πολύ πριν το 2008, εποχές που δεν έπαιρναν καν αναπληρωτές μουσικούς παρά μόνο ωδειακούς που είχαν διπλώματα και κονέ με τους διευθυντάδες των μουσικών. Για να τους εξασφαλίσουν πιστώσεις... τέλος πάντων, μεγάλη κουβέντα...Το ''καλύτερα, δεν θέλουμε υπογραφές από τέτοια μυαλά'' πήγαινε στον Pris και γενικά στους ωδειακούς με τέτοια μυαλά. Υπάρχουν φυσικά και οι σπουδαίοι ωδειακοί αλλά είναι τόσο λίγοι... Επειδή είπε ότι δεν υπογράφει τέτοιο κείμενο. Χ... η φοράδα στο αλώνι εάν δεν το υπογράψει, τι μας το λέει!Είναι γνωστός ο Pris για τα λεγόμενά του, αν διαβάζεις στο φόρουμ. Η πάγια πολιτική του είναι να λέει συνεχώς: κάντε έναν ασεπ για κάθε ειδικότητα ξεχωριστά, ανεξάρτητα από τα πτυχία που μπορεί να έχει κανείς. Να έχω δικαίωμα εγώ δηλαδή, να πάω να δώσω ασεπ για οικονομολόγους, χωρίς να έχω πτυχίο οικονομικών, έτσι, επειδή έχω κλίση στα οικονομικά!Εγώ προτείνω, αυτό να πάει να το πει στους φιλόλογους, τους μαθηματικούς, τους φυσικούς κλπ. Να πάει να το γράψει εδώ μέσα σε κάθε ειδικότητα ξεχωριστά να δει τι παντόφλα έχει να πέσει... άντε με τον κάθε ανάπηρο!!Και ξέρω και τι θα πει... τι επίπεδο, έχετε βγάλει και πανεπιστήμιο, αυτή είναι η μόρφωσή σας? Δεν με νοιάζει!Ναι, ναι, γνωστά και χιλιοειπωμένα από τους ωδειακούς... Ας κοιτάξουν και λίγο τη δική τους καμπούρα!
Χ... η φοράδα στο αλώνι εάν δεν το υπογράψει, τι μας το λέει!
Παράθεση από: Aris81 στις Νοεμβρίου 12, 2012, 07:29:08 pmEπίσης πως θα συμμετάσχεις σε ΑΣΕΠ με ένα πτυχίο ωδείου και χωρίς παιδαγωγική επάρκεια;Κι ΑΝ ας πούμε περάσεις σ' αυτόν τον ΑΣΕΠ; Έχοντας διαγωνιστεί με συνυποψηφίους σου που έχουν με χαρτιά και επάρκειες και εσύ τους έχεις ξεπεράσει βαθμολογικά άνευ χαρτιών και επάρκειας; Και φυσικά στα ίδια θέματα με αυτούς και φυσικά και σε θέματα μουσικοπαιδαγωγικά (και τάξεως-και ατομικού οργάνου-και συνόλων φωνητικών και ορχηστρικών); Τότε πρέπει να διοριστείς ή θα πρέπει να έχεις χαρτί και επάρκεια;Και για ν' απαντήσω κι σ' όσους έγραψαν μετά από εσένα.Θεώρησή μου είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει κάτι σε πανεπιστήμιο για να το ξέρεις. Αρκεί να μπορείς ν' αποδείξεις ότι το ξέρεις.π.χ.Κάνε ένα ΑΣΕΠ για Φυσικούς. (τυχαία η ειδικότητα) Δώσε δικαίωμα σε κάθε πικραμένο που νομίζει ότι είναι φυσικός να έρθει. Ασχέτως χαρτιού.Εξέτασέ τους τα ίδια πράγματα. Στο γνωστικό τους αντικείμενο, στην παιδαγωγική της τάξης τράβα τους και μία ψυχολογική εκτίμηση (σημαντικότατο και δυστυχώς κανένας ΑΣΕΠ δεν προβλέπει κάτι τέτοιο) και πάρε τους καλύτερους. Τι σημασία έχει αν δεν έχει χαρτί φυσικού κάποιος που πρωτεύει μεταξύ των εξεταστέων; Αν ξέρει την επιστήμη χωρίς να έχει τελειώσει πανεπιστήμιο μαγκιά του! Δεν κατάλαβα γιατί να μην τον προσλάβω;Στην τελική όποιος τελείωσε ένα πανεπιστήμιο και το τελείωσε σωστά και με το σπαθί του, δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανένα από ένα τέτοιο ΑΣΕΠ. Απλά θα πρωτεύσει. Απλά έχουν να φοβούνται όλοι οι υπόλοιποι...Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για εμάς και για κάθε ειδικότητα κατα την γνώμη μου φυσικά. Σήμερα ο ελληνικός νόμος δεν δίνει αυτή την δυνατότητα. Γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε ν' αλλάξει. Και θα ήταν καλό να το ξεκινούσαμε εμείς οι μουσικοί ζητώντας το για εμάς. Και ναι κάτι τέτοιο (κατά την γνώμη μου και πάλι φυσικά) θα βοηθούσε δραματικά στην αναβάθμιση των μουσικών σχολείων και στην προσφερόμενη εκπαίδευση σε αυτά. Και πιθανότατα να είχε αποτρέψει την (ήδη συντελεσθείσα) απαξίωση τους. Την γνώμη μου γράφω και πιστεύω ακράδαντα ότι δεν είναι καθόλου άσχετο το θέμα με το εδώ συζητούμενο.
Eπίσης πως θα συμμετάσχεις σε ΑΣΕΠ με ένα πτυχίο ωδείου και χωρίς παιδαγωγική επάρκεια;