0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τις θέσεις μου για ανοιχτή αξιολόγηση άνευ χαρτούρας σε όλες τις ειδικότητες την έχω πει και την έχω επαρκώς τεκμηριώσει. Μπορείς να διαφωνείς όσο θες, αλλά κανείς μέχρι στιγμής δεν μου έχει απαντήσει ευθέως στο παρακάτω παλιότερο ερώτημά μου (που αφορά τους μουσικούς βασικά-αλλά και τις υπόλοιπες ειδικότητες):Παράθεση από: Pris στις Νοεμβρίου 15, 2012, 08:50:47 pmΠαράθεση από: Aris81 στις Νοεμβρίου 12, 2012, 07:29:08 pmEπίσης πως θα συμμετάσχεις σε ΑΣΕΠ με ένα πτυχίο ωδείου και χωρίς παιδαγωγική επάρκεια;Κι ΑΝ ας πούμε περάσεις σ' αυτόν τον ΑΣΕΠ; Έχοντας διαγωνιστεί με συνυποψηφίους σου που έχουν με χαρτιά και επάρκειες και εσύ τους έχεις ξεπεράσει βαθμολογικά άνευ χαρτιών και επάρκειας; Και φυσικά στα ίδια θέματα με αυτούς και φυσικά και σε θέματα μουσικοπαιδαγωγικά (και τάξεως-και ατομικού οργάνου-και συνόλων φωνητικών και ορχηστρικών); Τότε πρέπει να διοριστείς ή θα πρέπει να έχεις χαρτί και επάρκεια;Και για ν' απαντήσω κι σ' όσους έγραψαν μετά από εσένα.Θεώρησή μου είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει κάτι σε πανεπιστήμιο για να το ξέρεις. Αρκεί να μπορείς ν' αποδείξεις ότι το ξέρεις.π.χ.Κάνε ένα ΑΣΕΠ για Φυσικούς. (τυχαία η ειδικότητα) Δώσε δικαίωμα σε κάθε πικραμένο που νομίζει ότι είναι φυσικός να έρθει. Ασχέτως χαρτιού.Εξέτασέ τους τα ίδια πράγματα. Στο γνωστικό τους αντικείμενο, στην παιδαγωγική της τάξης τράβα τους και μία ψυχολογική εκτίμηση (σημαντικότατο και δυστυχώς κανένας ΑΣΕΠ δεν προβλέπει κάτι τέτοιο) και πάρε τους καλύτερους. Τι σημασία έχει αν δεν έχει χαρτί φυσικού κάποιος που πρωτεύει μεταξύ των εξεταστέων; Αν ξέρει την επιστήμη χωρίς να έχει τελειώσει πανεπιστήμιο μαγκιά του! Δεν κατάλαβα γιατί να μην τον προσλάβω;Στην τελική όποιος τελείωσε ένα πανεπιστήμιο και το τελείωσε σωστά και με το σπαθί του, δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανένα από ένα τέτοιο ΑΣΕΠ. Απλά θα πρωτεύσει. Απλά έχουν να φοβούνται όλοι οι υπόλοιποι...Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για εμάς και για κάθε ειδικότητα κατα την γνώμη μου φυσικά. Σήμερα ο ελληνικός νόμος δεν δίνει αυτή την δυνατότητα. Γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε ν' αλλάξει. Και θα ήταν καλό να το ξεκινούσαμε εμείς οι μουσικοί ζητώντας το για εμάς. Και ναι κάτι τέτοιο (κατά την γνώμη μου και πάλι φυσικά) θα βοηθούσε δραματικά στην αναβάθμιση των μουσικών σχολείων και στην προσφερόμενη εκπαίδευση σε αυτά. Και πιθανότατα να είχε αποτρέψει την (ήδη συντελεσθείσα) απαξίωση τους. Την γνώμη μου γράφω και πιστεύω ακράδαντα ότι δεν είναι καθόλου άσχετο το θέμα με το εδώ συζητούμενο.
Παράθεση από: Aris81 στις Νοεμβρίου 12, 2012, 07:29:08 pmEπίσης πως θα συμμετάσχεις σε ΑΣΕΠ με ένα πτυχίο ωδείου και χωρίς παιδαγωγική επάρκεια;Κι ΑΝ ας πούμε περάσεις σ' αυτόν τον ΑΣΕΠ; Έχοντας διαγωνιστεί με συνυποψηφίους σου που έχουν με χαρτιά και επάρκειες και εσύ τους έχεις ξεπεράσει βαθμολογικά άνευ χαρτιών και επάρκειας; Και φυσικά στα ίδια θέματα με αυτούς και φυσικά και σε θέματα μουσικοπαιδαγωγικά (και τάξεως-και ατομικού οργάνου-και συνόλων φωνητικών και ορχηστρικών); Τότε πρέπει να διοριστείς ή θα πρέπει να έχεις χαρτί και επάρκεια;Και για ν' απαντήσω κι σ' όσους έγραψαν μετά από εσένα.Θεώρησή μου είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει κάτι σε πανεπιστήμιο για να το ξέρεις. Αρκεί να μπορείς ν' αποδείξεις ότι το ξέρεις.π.χ.Κάνε ένα ΑΣΕΠ για Φυσικούς. (τυχαία η ειδικότητα) Δώσε δικαίωμα σε κάθε πικραμένο που νομίζει ότι είναι φυσικός να έρθει. Ασχέτως χαρτιού.Εξέτασέ τους τα ίδια πράγματα. Στο γνωστικό τους αντικείμενο, στην παιδαγωγική της τάξης τράβα τους και μία ψυχολογική εκτίμηση (σημαντικότατο και δυστυχώς κανένας ΑΣΕΠ δεν προβλέπει κάτι τέτοιο) και πάρε τους καλύτερους. Τι σημασία έχει αν δεν έχει χαρτί φυσικού κάποιος που πρωτεύει μεταξύ των εξεταστέων; Αν ξέρει την επιστήμη χωρίς να έχει τελειώσει πανεπιστήμιο μαγκιά του! Δεν κατάλαβα γιατί να μην τον προσλάβω;Στην τελική όποιος τελείωσε ένα πανεπιστήμιο και το τελείωσε σωστά και με το σπαθί του, δεν έχει να φοβάται τίποτα και κανένα από ένα τέτοιο ΑΣΕΠ. Απλά θα πρωτεύσει. Απλά έχουν να φοβούνται όλοι οι υπόλοιποι...Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για εμάς και για κάθε ειδικότητα κατα την γνώμη μου φυσικά. Σήμερα ο ελληνικός νόμος δεν δίνει αυτή την δυνατότητα. Γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε ν' αλλάξει. Και θα ήταν καλό να το ξεκινούσαμε εμείς οι μουσικοί ζητώντας το για εμάς. Και ναι κάτι τέτοιο (κατά την γνώμη μου και πάλι φυσικά) θα βοηθούσε δραματικά στην αναβάθμιση των μουσικών σχολείων και στην προσφερόμενη εκπαίδευση σε αυτά. Και πιθανότατα να είχε αποτρέψει την (ήδη συντελεσθείσα) απαξίωση τους. Την γνώμη μου γράφω και πιστεύω ακράδαντα ότι δεν είναι καθόλου άσχετο το θέμα με το εδώ συζητούμενο.
Eπίσης πως θα συμμετάσχεις σε ΑΣΕΠ με ένα πτυχίο ωδείου και χωρίς παιδαγωγική επάρκεια;
Δεν θα πάρεις απάντηση από τους μουσικούς, φαντάζομαι για να μην συνεχιστεί η γνωστή κόντρα.
Και αν νομίζεις ότι με διάφορες υπογραφές των πανεπιστημιακών αδικούνται οι ωδειακοί διότι δεν αναφέρονται πουθενά σε ανακοινώσεις και απαιτήσεις των πανεπιστημιακών, διάβασε λίγο και τις ανακοινώσεις της Π.Ε.Α.Ω.Μ.Δ.Ε. Ούτε λόγος για τα πανεπιστήμια... δεν βγήκε κανείς από εμάς να το παρεξηγήσει. Άλλωστε, είναι γνωστές οι απόψεις του συλλόγου σας. Άμεσοι, μαζικοί διορισμοί 30μηνου, εμπειροτεχνών κλπ. την Άρτα και τα Γιάννενα δηλαδή!
Εάν θες οπωσδήποτε μία απάντηση, σου είπα. Πήγαινε σε κάθε ειδικότητα ξεχωριστά εδώ μέσα και γράψτο. Θα την πάρεις την απάντησή σου.
Τέλος, όσο αφορά το παράδειγμά σου, θεωρείς ότι θα υπάρχει π.χ. ένας φυσικός χωρίς πτυχίο που θα πετύχει στον ασεπ. Γιατί θα ξέρει, όπως λες, την επιστήμη χωρίς να έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο και μαγκιά του. Μάλιστα! Να καταργήσουμε τότε όλα τα πανεπιστήμια γιατί όποιος ενδιαφέρεται για την εκάστοτε επιστήμη, θα την βρει την άκρη! Άλλωστε, τώρα που έχουμε στο πιάτο τόση γνώση οι ικανοί θα τα καταφέρουν.(sic) Θα κάνουμε και οικονομία στο κράτος!(sic)Προτείνω επίσης (για περισσότερη οικονομία) να καταργήσουμε και τα σχολεία. Θα μας μαθαίνει η μανούλα μας την αλφαβήτα και όποιος είναι ικανός θα διαπρέψει...μαγκιά του!
Δεν θα χάσω άλλο χρόνο για αυτό το λόγο. Ξέρω ότι θα έρθει και η απάντησή σου μιας και όπως προείπα θες να έχεις την τελευταία κουβέντα. Ας είναι...
Όλα αυτά έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το που οδηγούνται τα μουσικά σήμερα.