0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο δικό μου σχολείο, χθες Παρασκευή, τελευταία μέρα ήρθαν 4 συνδικαλιστές να μας ενημερώσουν (δεν έχει σημασία ποιας παράταξης). Μεταξύ άλλων, θίχτηκε το θέμα της αυτοδίκαιης αργίας λόγω παραπτώματος, η απάντησή τους ξέρετε ποια ήταν; Έτσι είναι, τι μπορούμε πλέον να κάνουμε; Τους είπα πως εμείς οι εκπαιδευτικοί, καταρχάς, είμαστε όλη μέρα στο δρόμο και κάνουμε χιλιόμετρα, το να εμπλακούμε σε ατύχημα πχ, είναι σύνηθες ή να συμβεί ο,τιδήποτε, διαπληκτισμός με άλλον οδηγό κτλ. Δλδ θα πρέπει να μένουμε κλεισμένοι σπίτι με σκυμμένο κεφάλι μην τυχόν και συμβεί κάτι; Ναι, είμαστε όλοι εν δυνάμει επίορκοι, αυτό μου απάντησαν. Στην πρόταση για απεργία στις Πανελλαδικές, η απάντηση ήταν "θα έχουμε την κοινωνία απέναντι" ή θα μας επιτάξουν. Στο θέμα της αξιολόγησης, εννοείται όχι σε όλα, χωρίς καμμιά αντιπρόταση, στο θέμα της αύξησης του ωραρίου, είναι άδικο για τους αρχαιότερους, αλλά και για τις "βασικές" ειδικότητες και τέλος για το θέμα των υποχρεωτικών μετακινήσεων, η απάντησή τους ξέρετε ποια ήταν; Ωραία, ακούστε το κι αυτό: Ένας με δυο παιδιά πώς θα πάει στη Γαύδο; Ενώ ένας ελεύθερος ή κάποιος χωρίς παιδιά μετακινείται πιο εύκολα. Δε θέλω να πω άλλα, τα διαβάζω αυτά που γράφετε από την Πέμπτη και το μόνο που νιώθω είναι αηδία, εξαιτίας τους φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, και εξακολουθούν να έχουν το θράσος να εμφανίζονται στα σχολεία, χωρίς να μπορούν να αρθρώσουν ουσιαστικό λόγο και ζητώντας την ψήφο μας. Πραγματικά, προσωπικά δεν με ενοχλεί να αυξηθεί το ωράριο, πάντα 21 ώρες έκανα (ακόμα κι όταν έπεσα στις 19) και καθημερινά είμαι στο σχολείο από 1η μέχρι 7η ώρα, αλλά το θέμα της αυτοδίκαιης αργίας και των υποχρεωτικών μετακινήσεων μου φαίνονται έξω από οποιαδήποτε λογική. Και το μόνο που διέκρινα στις επίσημες θέσεις τους ήταν ηττοπάθεια και καμμιά διάθεση συλλογικής αντίδρασης.
Αν δεν συμπληρώνεις στο σχολείο σου και στα όμορα το 75% των διδακτικών ωρών σου τίθεσαι ολικά υπεράριθμος.Πράγμα που σημαίνει ότι αν κάπου αλλού στην Ελλάδα υπάρχει οργανικό κενό (συστάδα ωρών) θα πας. (αρχικά στο νομό σου, μετά στην περιφέρεια και μετά στην Ελλάδα).Με λίγα λόγια το μόνο σου πλεονέκτημα είναι ότι πρώτα κοιτάνε να συμπληρωθούν οι δικές σου ώρες σε όμορα σχολεία και μετά πάνε στους διαθεσίτες. απο κει και πέρα (αν δεν συμπληρώσεις σε όμορα σχολεία) με μια πρόχειρη ματιά που έριξα δεν έχεις κανένα πλεονέκτημα με κάποιον διαθεσίτη....Τώρα αν δεν υπάρχει οργανική πουθενά σε όλη την Ελλάδα (να μου πεις το παίζεις;; ναι ΛΟΓΙΚΑ κάθεσαι στο σχολείο σου με μειωμένο ωράριο.
Το θέμα είναι όμως αν εννοούν οργανικά ή για μια χρονιά.Θεωρώ πως είναι το πιο βασικό απ'όλα.Από τον όρο "υποχρεωτικές μεταθέσεις" αντιλαμβανόμαστε πως εννοούν οργανικά.Αλλά μου είναι δύσκολο να το χωνέψω.
Παράθεση από: MHXMHX στις Απριλίου 27, 2013, 07:29:07 pmΤο θέμα είναι όμως αν εννοούν οργανικά ή για μια χρονιά.Θεωρώ πως είναι το πιο βασικό απ'όλα.Από τον όρο "υποχρεωτικές μεταθέσεις" αντιλαμβανόμαστε πως εννοούν οργανικά.Αλλά μου είναι δύσκολο να το χωνέψω.Οργανικά εννοούν. Το για μια χρονιά υπάρχει ήδη με το άρθρο 31, παράγραφος 3 του ν. 3848/2010 (υποχρεωτικές αποσπάσεις οπουδήποτε στην επικράτεια, παρότι δεν έχουν ποτέ πραγματοποιηθεί - οι οποίες αποσπάσεις λήγουν στις 30/6 κάθε έτους).Πιστεύω ότι αυτό είναι σημαντικό σημείο που πρέπει να τονιστεί για να μην περάσει αυτό το άθλιο ΠΔ. Ο ξεκάθαρα τιμωρητικός χαρακτήρας του, με το να σου πραγματοποιούν ετσιθελικά μόνιμη υπηρεσιακή μεταβολή. Για οποιοδήποτε λειτουργικό κενό υπάρχουν ήδη στη φαρέτρα των διοικητικών εργαλείων οι λύσεις. Αυτό που θέλουν να περάσουν δεν προσθέτει τίποτα παραπάνω στη Διοίκηση. Διαλύει, όμως, τις ζωές μας και το δημόσιο αγαθό της Παιδείας (που αυτός φαίνεται ότι είναι και ο στόχος των εμπνευστών του).