0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ προσωπικά συνάδελφε θα εξακολουθήσω να είμαι από τους λίγους ιδεολόγους της εκπαίδευσης (και το λέω αυτό με απόλυτη αυτογνωσία και χωρίς κανένα ίχνος έπαρσης), με κίνδυνο να θεωρηθώ γραφικός ή/και μ.....ς. Διορίστηκα με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2000 σε δύσκολη ειδικότητα, έκανα και κάνω πάντα το ωράριο μου συν όλα τα διοικητικά, ήμουν και είμαι μακριά από το σπίτι μου, έχω επιμορφωθεί στο έπακρο (με δική μου πρωτοβουλία και θέληση) και πόσα ακόμα που δε θέλω να τα πω. Στις 30 Ιουνίου κάθε χρόνο γελάω με τους συναδέλφους που θέλουν να τη σκαπουλάρουν στις καλοκαιρινές εφημερίες, ακόμα κι όταν ήμουν σε νησί, έπαιρνα τη μηχανή και πήγαινα, σιγά τι θα πάθω με μια μέρα; Γελάω με τις έντρομες κυρίες που έρχονται με μαλλί κομμωτηρίου και συνολάκια, ρωτώντας τι θα γίνει; Θα μας αυξήσουν το ωράριο; Όταν βρίσκονται 20-30 χρόνια στον τόπο τους και δεν έχουν ιδέα από νέες τεχνολογίες (μια συνάδελφος μάλιστα αποκάλεσε όλες τις δράσεις "φρου-φρου κι αρώματα"), από μετακινήσεις, από μειώσεις μισθού. Γι αυτούς και για χιλιάδες άλλους λόγους, πραγματικά, νιώθω οργή όταν ακούω να μας αποκαλούν τεμπέληδες, γιατί τεμπέλης δεν υπήρξα ποτέ. Όπως επίσης νιώθω οργή όταν ακούω το ηλίθιο "μαζί τα φαγάμε", γιατί εγώ δεν "έφαγα" ούτε λεπτό του ευρώ από πουθενά. Έχουμε συνδικαλιστή στο σχολείο, ο οποίος ζήτησε (μόλις εξελέγη) τη μείωση του ωραρίου του και πλέον κάθε Τρίτη δεν έρχεται καν σχολείο (είχε ωράριο 16 ώρες). Πλέον, επιδεικτικά, όταν έρχονται να μας πουν τα ακλόνητα επιχειρήματά τους, εγώ θα αποχωρώ (κι ας με μηνύσουν για ανάρμοστη συμπεριφορά). Εγώ αυτό που κατάλαβα από τους κυρίους αυτούς είναι το πώς θα βολευτούν οι αρχαιότεροι και οι ίδιοι φυσικά. Βρε δε πάνε να ......[/quoteσυμφωνω κι επαυξανω!εχω κι γω αναλογες εμπειριες στο far west, πώς η τεμπελια ορισμένων γινεται επαγγελμα...οχι τιποτα αλλο, οσοι θελουμε να δουλεψουμε,ακουμε κι ειρωνικα σχολια και μας "θαβουν" με συναδ/φους και μαθητες μαζι.παντως γενικα πιστευω πως τους τεμπεληδες τους καταλαβαινουν ολοι απο την πρωτη μερα
Μετάθεση χωρίς οργανική δεν γίνεται (παλαιότερα λειτουργούσε έτσι το σύστημα αλλά φέτος όλα δείχνουν ότι δεν θα γίνει). Οπότε "υπεραριθμία" μετά από μετάθεση δεν θα υπάρξει.Αν σε μια περιοχή δεν δοθεί οργανικό κενό δεν θα γίνει και μετάθεση με εξαίρεση ίσως τους ανήκοντες σε ειδικές κατηγορίες.Και τα οργανικά κενά περνάνε πλέον από κόσκινο.
Παράθεση από: mackis στις Απρίλιος 30, 2013, 08:57:39 μμΜετάθεση χωρίς οργανική δεν γίνεται (παλαιότερα λειτουργούσε έτσι το σύστημα αλλά φέτος όλα δείχνουν ότι δεν θα γίνει). Οπότε "υπεραριθμία" μετά από μετάθεση δεν θα υπάρξει.Αν σε μια περιοχή δεν δοθεί οργανικό κενό δεν θα γίνει και μετάθεση με εξαίρεση ίσως τους ανήκοντες σε ειδικές κατηγορίες.Και τα οργανικά κενά περνάνε πλέον από κόσκινο.και τα οργανικά κενά πώς θα βγουν; με τις 11 ώρες πρώτης ανάθεσης ή με το 75% του ωραρίου. Πες ότι σε 2 σχολεία υπάρχουν από 12 ώρες για μαθηματικούς. Με το παλιό σύστημα θα βγουν 2 κενά μαθηματικών, για τα δύο σχολεία. Τώρα θα βγει ένα κενό ή θα βγουν δύο κενά και όταν πάρουν μετάθεση, και οι δύο μαθηματικοί θα βγουν τελικά υπεράριθμοι;
συναδελφος υπευθυνος για την ενημερωση του survey με ενημερωσε εχθες Τρίτη, οτι τον κάλεσαν απο το σχολείο που έργάζεται να ενημερώσει τη βάση για τις επιπλέον ωρες που αντιστοιχουν στον καθένα μας. Εαν θυμαμαι καλα αυτο το εκανε την προηγουμενη βδομάδα ( Πεμπτη ή Παρακευή). Γνωριζει κανεις αν εχει τελειώσει αυτη η διαδικασία;Η συγχωνευση των 200 σχολειων που ανακοινωθηκε καποια στιγμη έγινε;
Παράθεση από: debio στις Απρίλιος 27, 2013, 12:10:56 μμδηλαδή, στη μειωση ωραριου δεν μετράει κάθε προϋπηρεσία που αποκτήθηκε στο δημόσιο;Δες εδώ: http://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi-anakoinvseis/monimoi-ekpaideytikoi/wrario-anatheseis/1196-proyphresia-meiwsh-wrariou.html
δηλαδή, στη μειωση ωραριου δεν μετράει κάθε προϋπηρεσία που αποκτήθηκε στο δημόσιο;