0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το πτυχίο που παίρνουμε απο το πανεπιστήμιο, τουλάχιστον για τους ξενόγλωσσους φιλολογικούς κλάδους στους οποίους ανήκω, δεν είναι πτυχίο καθηγητή. Κάποιος μπορεί να γίνει μεταφραστής, άλλος να ασχοληθεί με τη λογοτεχνία ή την ιστορία κλπ.
Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν όλοι καθηγητές, όσοι όμως το αποφασίσουν δεν θα ήταν σωστό να κριθούν?
Σκεφτείτε το ρεαλιστικά. Πόσους συμφοιτητές σας δεν βλέπατε και σκεφτόσαστε ότι δεν θα άντεχαν ούτε μισή ώρα σε αίθουσα. Και πόσους καθηγητές δεν είχατε στο σχολείο - όλοι με επετηρίδα- που γνώριζαν το αντικείμενό τους και παρόλα αυτά δεν είχαν μεταδοτικότητα ή την προσωπικότητα και τους πετούσαμε σαΐτες!
Τώρα το αν ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ είναι ιδανικός τρόπος κρίσης αυτό είναι άλλο ζήτημα. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι σαφώς καλύτερος απο την επετηρίδα μιας και δίνει ένα κάποιο φίλτρο. Μέχρι να φτάσουμε όμως σε ιδανικές συνθήκες ο ΑΣΕΠ είναι η αναγκαία λύση.
Στο κάτω κάτω, όσοι διαφωνούν γιατί συνεχίζουν και παίρνουν μέρος? Εγω προσωπικά έδωσα στον προηγούμενο και κόπηκα. Δεν βγήκα να βρίσω το ΑΣΕΠ επειδη μου έφταιγε.Τα ίδια έλεγα και τότε, τα ίδια λέω και τώρα που πέρασα. Θα αισθανόμουν άσχημα να λέω αριστερά και δεξιά ότι με εμπαίζουν αλλά εγώ συνεχίζω να παίζω το παιχνίδι τους. Προς Θεού βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρεπει να ασκούμε κριτική ή να καυτηριάσουμε τα κακώς κείμενα αλλά να μην αφορίζουμε έτσι όλο το σύστημα.
Εγω προσωπικά έδωσα στον προηγούμενο και κόπηκα. Δεν βγήκα να βρίσω το ΑΣΕΠ επειδη μου έφταιγε.Τα ίδια έλεγα και τότε, τα ίδια λέω και τώρα που πέρασα.
Γιατί το ότι πήρα το πτυχίο δεν σημαίνει ότι είμαι και σε θέση να διδάξω.
Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να καταπίνουμε τα πάντα. Επισυνάπτω το κείμενο που έγραψα για να δημοσιευτεί σε μια τοπική εφημερίδα του Ρεθύμνου. Η πρόσκληση στο τέλος ισχύει για όλους, φυσικά. Νίκος ΠοταμιάνοςΌσοι δώσαμε πριν λίγες μέρες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς ταλαιπωρηθήκαμε, και για κάποιους ήταν μια πολύ τραυματική εμπειρία. Όλοι έχουμε φίλους ή έχουμε ακούσει ιστορίες για ανθρώπους που κατέρρευσαν προσπαθώντας να βγάλουν την ύλη, να συνδυάσουν δουλειά και εντατικό διάβασμα, ή απλά πιέστηκαν πολύ ψυχολογικά. Προσφέρει τουλάχιστον τίποτα αυτός ο πανάκριβος διαγωνισμός; Έχει λόγο ύπαρξης;Το 1998 το βασικό επιχείρημα για την κατάργηση της επετηρίδας ήταν ότι είναι αναξιοκρατική, ενώ ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών θα προωθήσει την αξιοκρατία. Η επιτυχία στον ΑΣΕΠ σημαίνει ότι είναι κανείς άξιος εκπαιδευτικός, πιο άξιος απ’ όσους απέτυχαν; Όσοι είμασταν το 1998 αντίθετοι στην κατάργηση της επετηρίδας είχαμε καταθέσει πλήθος επιχειρημάτων για το ότι ένας διαγωνισμός δεν είναι ικανός να κρίνει κάτι τέτοιο. Σήμερα, μετά και τον πέμπτο διαγωνισμό, μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε πια μιαν αποτίμηση του ΑΣΕΠ, και μια κριτική που να είναι συγκεκριμένη. ΠαπαγαλίαΗ δικιά μας εμπειρία, ως φιλόλογων, είναι ότι ο ΑΣΕΠ μας αξιολογεί για πράγματα που δεν έχουν πολλή σχέση ούτε με την επιστημονική μας επάρκεια ούτε με τις παιδαγωγικές μας ικανότητες. Ας δούμε τα θέματα των φετινών εξετάσεων: δεν καταλαβαίνουμε γιατί είναι καλύτερος φιλόλογος αυτός που ξέρει «Σε ποιο έργο του