*

Αποστολέας Θέμα: Εμπαιγμός και κοροϊδία – Διαγωνισμός ΑΣΕΠ  (Αναγνώστηκε 18127 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
Απ: Εμπαιγμός και κοροϊδία – Διαγωνισμός ΑΣΕΠ
« Απάντηση #84 στις: Αυγούστου 24, 2007, 02:00:57 am »
Το πτυχίο που παίρνουμε απο το πανεπιστήμιο, τουλάχιστον για τους ξενόγλωσσους φιλολογικούς κλάδους στους οποίους ανήκω, δεν είναι πτυχίο καθηγητή. Κάποιος μπορεί να γίνει μεταφραστής, άλλος να ασχοληθεί με τη λογοτεχνία ή την ιστορία κλπ.
Απ' όσο ξερω διδάσκεστε αρκετά μαθήματα διδακτικής της ξένης γλώσσας που θα ζήλευε και ένας του φπ.
Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν όλοι καθηγητές, όσοι όμως το αποφασίσουν δεν θα ήταν σωστό να κριθούν? 
Αυτοί που το αποφασίζουν έχουν ήδη κριθεί με τα πτυχία τους, αφού κάποια σύμφωνα με το υπεπθ έχουν παιδαγωγική επάρκεια.
Σκεφτείτε το ρεαλιστικά. Πόσους συμφοιτητές σας δεν βλέπατε και σκεφτόσαστε ότι δεν θα άντεχαν ούτε μισή ώρα σε αίθουσα. Και πόσους καθηγητές δεν είχατε στο σχολείο - όλοι με επετηρίδα-  που γνώριζαν το αντικείμενό τους και παρόλα αυτά δεν είχαν μεταδοτικότητα ή την προσωπικότητα και τους πετούσαμε σαΐτες!
Έχω δει άξιους και ανάξιους από επετηρίδα, άξιους και ανάξιους μέσα στη σχολή, άξιους και ανάξιους από ασεπ, άξιους και ανάξιους αποτυχόντες κ.α
Τώρα το αν ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ είναι ιδανικός τρόπος κρίσης αυτό είναι άλλο ζήτημα. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι σαφώς καλύτερος απο την επετηρίδα μιας και δίνει ένα κάποιο φίλτρο.
Μέχρι να φτάσουμε όμως σε ιδανικές συνθήκες ο ΑΣΕΠ είναι η αναγκαία λύση.
Με ένα τέτοιο αναγκαίο κακό δεν θα φτάσουμε ποτέ σε ιδανικές λύσεις. Και γιατί θα πρέπει να δεχτώ ότι το φίλτρο είναι τόσο στενό, επειδή κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει να δώσουν πολύ λίγα χρήματα για την παιδεία;
Στο κάτω κάτω, όσοι διαφωνούν γιατί συνεχίζουν και παίρνουν μέρος? Εγω προσωπικά έδωσα στον προηγούμενο και κόπηκα. Δεν βγήκα να βρίσω το ΑΣΕΠ επειδη μου έφταιγε.Τα ίδια έλεγα και τότε, τα ίδια λέω και τώρα που πέρασα. Θα αισθανόμουν άσχημα να λέω αριστερά και δεξιά ότι με εμπαίζουν αλλά εγώ συνεχίζω να παίζω το παιχνίδι τους. Προς Θεού βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρεπει να ασκούμε κριτική ή να καυτηριάσουμε τα κακώς κείμενα αλλά να μην αφορίζουμε έτσι όλο το σύστημα.
Ίσως δεν έχουν επιλογές. Δεν κατάλαβα, παίρνει μέρος στον ασεπ για να δουλέψει αυτό που σπούδασε μόνο όποιος συμφωνεί; Υπάχουν ξέρεις αυτοί που διαφωνούν και πριν και μετά αφού διοριστούν, κάποιοι που πριν διαφωνούν και μετά συμφωνούν, άλλοι που πριν συμφωνούν και μετά διαφωνούν και άλλοι που συμφωνούν και πριν και μετά. Με όσους το στηρίζουν ανεπιφύλακτα το ασεπ γίνεται χειρότερο, στάσιμο δε μένει, δε συζητάμε να γίνει ιδανικό.
Εγω προσωπικά έδωσα στον προηγούμενο και κόπηκα. Δεν βγήκα να βρίσω το ΑΣΕΠ επειδη μου έφταιγε.Τα ίδια έλεγα και τότε, τα ίδια λέω και τώρα που πέρασα.
Εγώ πάντα διαφωνούσα με τον ασεπ, κόπηκα για 0,30 μόρια (εγώ φταίω θα μου πεις) και πάλι διαφωνώ και αν ποτέ διοριστώ πάλι θα διαφωνώ και σε σχέση με μένα, και σε σχέση με όλους αυτούς που θα συνεχίσουν να παλεύουν.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:18:25 »

eleftheria

• Επισκέπτης
« Απάντηση #85 στις: Αυγούστου 24, 2007, 03:24:31 am »
Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν όλοι καθηγητές, όσοι όμως το αποφασίσουν δεν θα ήταν σωστό να κριθούν?

Να κριθούν πριν βγάλουν το πανεπιστήμιο αλλιώς να μη λέγονται απόφοιτοι καθηγητικής/παιδαγωγικής σχολής αλλά υδραυλικοί, γιατροί, δικαστές, οικοδόμοι, φαρμακοποιοί...

Γιατί το ότι πήρα το πτυχίο δεν σημαίνει ότι είμαι και σε θέση να διδάξω.

Άρα αυτοαναιρείται τόσο το πτυχίο σου όσο και το εκπαιδευτικό ίδρυμα που στο παρείχε αλλά κυρίως το ίδιο το σύστημα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μην τα πάρεις όλα αυτά προσωπικά, δεν απευθύνομαι αποκλειστικά σε σένα αλλά σε όλους όσους έχουν την ίδια άποψη με σένα.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2007, 03:27:04 am από rica »

Αποσυνδεδεμένος Lechuck

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Με Κατέλη υπουργό Παιδείας, κα
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Αυγούστου 24, 2007, 09:55:10 am »
Syllas και Rica, αυτά που λέτε σχετικά με το πτυχίο είναι πολύ λογικά αλλά πρέπει να τα δούμε και υπο το πρίσμα της πραγματικότητας. Το σύστημα είναι άθλιο απο τα θεμέλειά του. Διδακτική που θα ζήλευε το ΦΠ??? Μας πήγαν μία φορά στο τελευταίο εξάμηνο σε ένα σχολείο για δύο ώρες όπου παρακολουθήσαμε να γίνεται μάθημα σε μία αίθουσα με 60 παιδιά(Ναι 60!!) όπου μόνο μάθημα δε γινόταν. Όσο για το μάθημα της διδακτικής αυτό συνίστατο σε ένα βιβλίο(!) για δύο εξάμηνα το οποίο είχε μόνο θεωρία συστημάτων. Τώρα τελευταία έχει αρχίσει να γίνεται καλύτερη δουλειά είναι η αλήθεια αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρακτικά τελειώνοντας το πανεπιστήμιο δεν είμαστε έτοιμοι να διδάξουμε. Θεωρητικά φύσικά και το πτυχίο μας έχει αυτή την αξία και έτσι πρέπει.
Όσο για τον ΑΣΕΠ φυσίκά και πρέπει να ασκήσουμε κριτική. Είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι και δεν μπορούμε να αποδεχόμαστε τυφλά ότι μας πασάρουν αλλά εξακολουθώ να μη βλέπω ποιές εναλλακτικές προτείνουμε. Εδώ σε αυτό το φόρουμ. Το να αρνούμαστε δεν λέει τίποτα. Γιατί αν είναι να κατέβουμε στο δρόμο και να διεκδικήσουμε αλλαγή και κάτι καλύτερο πρέπει να έχουμε προτάσεις. Δεν μπορούμε να λέμε στους κυβερνώντες: Αμφισβητούμε την κρίση σας και αυτό που φτιάξατε. Γκρεμίστε το και αποφασίστε πάλι εσείς για το τι θα το αντικαταστήσει.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2007, 09:57:28 am από Theo74 »

Αποσυνδεδεμένος BOEMISSA

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Αυγούστου 24, 2007, 11:47:50 am »
Εγώ πάλι θεωρώ ότι όσοι πέρασαν ανώδυνα από όλη αυτή την ιστορία που λέγεται Ασέπ είναι λίγοι. Άλλοι πάλι στάθηκαν τυχεροί και πέρασαν με την πρώτη φορά, άλλοι πάλι το παλεύουν εδώ και χρόνια και λίγο τα δικά τους λάθη σε συνδυασμό με την κακή τύχη και την κακή ψυχολογία την ώρα του διαγωνισμού τους στέρησαν το διορισμό. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να θεωρεί τον Ασέπ παιχνίδι. Παιχνίδι της τύχης μπορεί αλλά και πάλι θέλει πολύ καλή προετοιμασία. Και για να μιλήσω για τον κλάδο μου, τους φιλολόγους, έχουμε δεινοπαθήσει τόσα χρόνια με την τεράστια ύλη, τον σκληρό ανταγωνισμό και τον παραλογισμό του διαγωνισμού.
Από την άλλη εξετάσεις είναι και όλα μπορούν να συμβούν. Ωστόσο, θα συμφωνήσω με τον/την Theo 74 ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να αποφασίζει η εκάστοτε κυβέρνηση για το μέλλον μας και να θέσουμε τις προτάσεις ακόμη και τις απαιτήσεις μας. Αυτό επιχειρούμε και μέσω του συλλόγου αδιορίστων και είναι από τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντησή μας στα τέλη του Σεπτέμβρη. Ελάτε λοιπόν να τα συζητήσουμε από κοντά.
Η μάθηση για όσους ευτυχούν είναι στολίδι και και για όσους ατυχούν καταφύγιο

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:18:25 »

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Αυγούστου 24, 2007, 12:21:38 pm »
Ακόμη και το φπ δεν κάνει τόσο διδακτική όσο εσείς, ούτε κάνει διδακτική, κάτι θεωρίες και ιστορίες της εκπαίδευσης, καλά όλα αυτά, αλλά όχι διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων, τώρα τελευταία έβαλαν διδακτική των αρχαίων, νέων και ιστορίας, αλλά κάνουν μετάφραση αγνώστου στα αρχαία!!! Εσείς κάνετε διδακτική της ξένης γλώσσας και οι φοιτητές σας έμαθαν για την επικοινωνιακή μέθοδο εδώ και καιρό , οι ΠΕ02 άκουσαν γι' αυτήν από τον ασεπ. Ξέρω γιατί και σχετικές σημειώσεις έχω δει, αλλά και στο μεταπτυχιακό που έκανα είχαμε και κάποιους καθηγητές από εσάς και αυτά που δίδασκαν ήταν πολύ σχετικά με αυτό που λέγεται διδακτική στον ασεπ. Αυτό για το ΑΠΘ, δε γνωρίζω τι γίνεται στα άλλα πανεπιστήμια.
Όσο για προτάσεις υπάρχουν πολλές:
http://clubs.pathfinder.gr/asepadiko2/693827
ή πχ:
Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να καταπίνουμε τα πάντα. Επισυνάπτω το κείμενο που έγραψα για να δημοσιευτεί σε μια τοπική εφημερίδα του Ρεθύμνου. Η πρόσκληση στο τέλος ισχύει για όλους, φυσικά.  Νίκος Ποταμιάνος
Όσοι δώσαμε πριν λίγες μέρες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς ταλαιπωρηθήκαμε, και για κάποιους ήταν μια πολύ τραυματική εμπειρία. Όλοι έχουμε φίλους ή έχουμε ακούσει ιστορίες για ανθρώπους που κατέρρευσαν προσπαθώντας να βγάλουν την ύλη, να συνδυάσουν δουλειά και εντατικό διάβασμα, ή απλά πιέστηκαν πολύ ψυχολογικά. Προσφέρει τουλάχιστον τίποτα αυτός ο πανάκριβος διαγωνισμός; Έχει λόγο ύπαρξης;
Το 1998 το βασικό επιχείρημα για την κατάργηση της επετηρίδας ήταν ότι είναι αναξιοκρατική, ενώ ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών θα προωθήσει την αξιοκρατία. Η επιτυχία στον ΑΣΕΠ σημαίνει ότι είναι κανείς άξιος εκπαιδευτικός, πιο άξιος απ’ όσους απέτυχαν; Όσοι είμασταν το 1998 αντίθετοι στην κατάργηση της επετηρίδας είχαμε καταθέσει πλήθος επιχειρημάτων για το ότι ένας διαγωνισμός δεν είναι ικανός να κρίνει κάτι τέτοιο. Σήμερα, μετά και τον πέμπτο διαγωνισμό, μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε πια μιαν αποτίμηση του ΑΣΕΠ, και μια κριτική που να είναι συγκεκριμένη.

Παπαγαλία
Η δικιά μας εμπειρία, ως φιλόλογων, είναι ότι ο ΑΣΕΠ μας αξιολογεί για πράγματα που δεν έχουν πολλή σχέση ούτε με την επιστημονική μας επάρκεια ούτε με τις παιδαγωγικές μας ικανότητες. Ας δούμε τα θέματα των φετινών εξετάσεων: δεν καταλαβαίνουμε γιατί είναι καλύτερος φιλόλογος αυτός που ξέρει «Σε ποιο έργο του

Αποσυνδεδεμένος Lechuck

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Με Κατέλη υπουργό Παιδείας, κα
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Αυγούστου 24, 2007, 01:26:46 pm »
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου Syllas στα περισσότερα σημεία, δεν είμαι εξάλλου απολογητής του ΑΣΕΠ παρόλο που θεωρώ ότι είναι καλύτερη λύση απο την επετηρίδα. Και επιμένω ότι το να βγάλεις μια σχολή δεν σε κάνει αυτόματα καθηγητή (πλην ενδεχομένως δασκαλων, νηπιαγωγών και ελληνικής φιλολογίας). Μπορείς να τελειώσεις το Μαθηματικό αλλά να γίνεις προγραμματιστής, ερευνητής ή οτιδήποτε σχετικό. Στην Αμερική για παράδειγμα όσοι τελειώνουν τη Νομική πρέπει να δώσουν ειδικές εξετάσεις (bar) για να γίνουν δικηγόροι.

Στη δική μου Σχολή (Γαλλική Αθήνας) το επίπεδο γνώσης της γαλλικής γλώσσας τα τελευταία χρόνια έχει πέσει τόσο πολύ(μπάινουν με τη βάση στις πανελλήνιες) που πολλοί φοιτητές δεν θα μπορούσαν να έχουν μια φυσιολογική συνομιλία με έναν Γάλλο πόσο δε να διδάξουν κιόλας. Κι όμως μέσα στο αστείο Ελληνικό σύστημα αυτά τα παιδιά θα πάρουν πτυχίο. Με την επετηρίδα θα διορίζονταν. Με τον ΑΣΕΠ όσοι δεν ξέρουν καλά Γαλλικά κόβονται. Φυσικά αυτά ισχύουν μόνο για τον κλάδο μου.

Πιστεύω δε ότι ως καθηγητές  θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα η διεκδίκηση της κατάργησης των ωρομισθίων η οποία θα ανοίξει πολλές θέσεις σε διαφόρους κλάδους. Σαν θεσμός είναι απαράδεκτος και προσβάλει την αξιοπρέπεια μας καθώς και τα χρόνια που περάσαμε στα θρανία και τα έδρανα.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2007, 01:28:36 pm από Theo74 »

Αποσυνδεδεμένος kikikala

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 01:44:13 am »
Συμφωνώ με τη συλλογική κινητοποίηση,υπογραφές κλπ..Απευθύνομαι ,επίσης , σε όσους έχουν ένα η΄δύο παιδιά.
   Γιατίί ναμη υπάρχει κάποια διαταξη ?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182572
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144