*

Αποστολέας Θέμα: Η Χρυσή Αυγή ζήτησε το ποσοστό των αλλοδαπών μαθητών;  (Αναγνώστηκε 21214 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Η Χρυσή Αυγή ζήτησε το ποσοστό των αλλοδαπών μαθητών;
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 03:34:34 pm »
η Δημοκρατία θεωρώ κινδυνεύει περισσότερο απο τον κακό της εαυτό.
Στην τελική στην κατάσταση που είμαστε σημερα δε μας έφεραν ουτε οι γερμανοι του χίτλερ ούτε η ΧΑ ουτε ο Μιχαλολιάκος...

Αντίθετα πήρε μόλις 40 χρόνια μεταπολίτευσης να γίνουμε παγκόσμιο ανέκδοτο! ( και γω νιώθω μια απέραντη θλίψη  για αυτό το γεγονός).  >:(
Παρόλα αυτά, ιστορική μνήμη για το τι έκανε ο φασισμός σε άλλες ιστορικές περιόδους που ανθούσε στην Ευρώπη, και κυρίως για το υπό ποιές συνθήκες ανέβηκε, έχουμε πολύ καλή. Άρα και το να λέμε ένα όχι στην "κακή δημοκρατία" που μας ταλαιπώρησε, αλλά παράλληλα να αφήνουμε ανοιχτό και αόριστο το τι θα την αντικαταστήσει, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο. Το να απαλλαγείς από μία δυσάρεστη κατάσταση δεν σου διασφαλίζει από μόνο του ότι δεν θα ακολουθήσει μία χειρότερη.
Εν τέλει εκτός από αναμάσημα του προβλήματος, συγκεκριμένη πρόταση επίλυσης του υπάρχει;

Υ.Γ. Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα θα είχε κάποια καλύτερη μεταπολιτευτική εξέλιξη ακόμα και με άλλο μείγμα δημοκρατίας ή όποιου άλλου πολιτεύματος. Για εμένα το μεγάλο πρόβλημα πια στην Ελλάδα δεν είναι το πολιτικό σύστημα, αυτό σε τελική το αλλάζεις αν θες κάθε 4 χρόνια, αλλά η βάση, έχει πλέον μεγάλο ποιοτικό πρόβλημα ο λαός. Και για αυτό δεν θα μπορέσει η χώρα να ανακάμψει γρήγορα.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 13, 2012, 03:43:35 pm από Green »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος xenos

• Έμπειρο μέλος
  • Λίγες λέξεις,πολλές σκέψεις
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 03:43:28 pm »
Ξεκαθαρίζω πρώτα πως  είμαι ενάντια σε κάθε μορφή δικτατορίας, είτε είναι δεξιάς, είτε αριστερής προέλευσης και θέλω να επαναλάβω ένα δεδομένο ιστορικά τεκμηριωμένο.
Η ακροδεξιά είχε πάντα στήριξη από το κράτος και από την πολιτική ή/ και οικονομική εξουσία. Πάντα οι επιθέσεις της ήταν κατά των ανίσχυρων της κοινωνίας. Η ακροαριστερά είχε πάντα στο στόχαστρο τους οικονομικά ισχυρούς... Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά στα δύο άκρα που καθιστά την εξίσωσή τους δύσκολη.
Η ακροδεξιά ήταν σχεδόν πάντα σε αγαστή συνεργασία με το παρακράτος και αποτελούσε το τελευταίο ανάχωμα των ισχυρών, όταν ένιωθαν πως χάνουν την εξουσία. Οι ακροαριστεροί πάντα  με την βία που ασκούσαν έπαιζαν και αυτοί το παιχνίδι των ισχυρών που αποκτούσαν άλλοθι να αφήσουν τα "μαντρόσκυλά τους" ελεύθερα. Η πρακτική αυτή λοιπόν των ακραίων φέρνει παρόμοια αποτελέσματα...

Να συμφωνήσουμε τουλάχιστον πως οι όποιες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις πρέπει να γίνονται σε ένα κράτος δικαίου που χρειάζεται στην χώρα μας αναβάθμιση. Να συμφωνήσουμε ακόμη πως όλοι μας φέρουμε φασίζουσες νοοτροπίες που μόνο με πολλή δουλειά και μελέτη και αυτογνωσία μπορούν να περιοριστούν;
Συμφωνώ.
Πρόσθεσε και την δική μου θετική ψήφο σε όσες άλλες εμφανιστούν.

Αποσυνδεδεμένος arois

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 03:45:55 pm »
Οι έλληνες είχαν τη δημοκρατία που ζήτησαν να έχουν. Οι σκανδιναβοί που ζήτησαν άλλου επιπέδου δημοκρατία, έχουν άλλου επιπέδου δημοκρατία. Τι εξέλιξη πιστεύαμε ότι θα είχε η δημοκρατία στα χέρια ενός απολύτως αφασικού πολιτικά και κοινωνικά λαού, πέρα από το να την μετατρέψει σε ευνοιοκρατία και ασυδοσία;
Νομίζω ότι ο ελιτισμός, ο ναρκισσισμός και η υπεροψία ( το "ψώνιο" γενικά ) δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν τους εκπαιδευτικούς.
Τουλάχιστον δεν πρέπει να γίνεται αυτό φανερό στους μαθητές, εφόσον όλοι έχουμε βέβαια το "ψώνιο" μας λίγο ή πολύ και δικαιολογημένο είναι να νομίζουμε ότι είμαστε ανώτεροι από κάποιους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 03:46:11 pm »
Ειναι κριμα να υπαρχουν χρυσαυγιτες εκπαιδευτικοι... (γενικα το λεω, δε θελω να ανοιξω κουβεντα με κανεναν συγκεκριμενα).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 03:48:05 pm »
Οι έλληνες είχαν τη δημοκρατία που ζήτησαν να έχουν. Οι σκανδιναβοί που ζήτησαν άλλου επιπέδου δημοκρατία, έχουν άλλου επιπέδου δημοκρατία. Τι εξέλιξη πιστεύαμε ότι θα είχε η δημοκρατία στα χέρια ενός απολύτως αφασικού πολιτικά και κοινωνικά λαού, πέρα από το να την μετατρέψει σε ευνοιοκρατία και ασυδοσία;
Νομίζω ότι ο ελιτισμός, ο ναρκισσισμός και η υπεροψία ( το "ψώνιο" γενικά ) δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν τους εκπαιδευτικούς.
Τουλάχιστον δεν πρέπει να γίνεται αυτό φανερό στους μαθητές, εφόσον όλοι έχουμε βέβαια το "ψώνιο" μας λίγο ή πολύ και δικαιολογημένο είναι να νομίζουμε ότι είμαστε ανώτεροι από κάποιους άλλους.
Μεταξύ του ελιτισμού και του πλήρους στρουθοκαμηλισμού και της συνεχούς δικαιολόγησης του στραβού μας του κεφαλιού, υπάρχει και ενδιάμεση κατάσταση. Ο έλληνας ούτε πολιτική ωριμότητα είχε ποτέ, ούτε καν συνειδητοποίησε τον κοινωνικό του ρόλο.

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 03:51:46 pm »
Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 04:00:50 pm »
Μέχρι πριν λίγο καιρό "εχθρός" για τη ΧΑ ήταν οι λαθρο (;) μετανάστες.
Σήμερα είναι τα θέατρα, τα παιδιά που φέρουν ξενικό όνομα.
Άυριο ποιός;

Με τρομάζει ότι αύριο μπορεί να είμαι εγώ γιατί μιλάω, ή ο διπλανός μου γιατί σπούδασε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα ή ο γείτονας γιατί δεν είναι ΧΟ....

Όσο δίνουμε φαΐ στο θηρίο, αυτό θα το τρώει και θα γιγαντώνεται και θα στρέφεται εναντίον του "εχθρού".

Δυστυχώς θα το πάρουμε χαμπάρι όταν θα μας χτυπήσει την πόρτα......
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 04:01:37 pm »
Διαπιστωνω οτι εχουμε χασει τα αυγα και τα πασχαλια σχετικα με το τι ειναι δημοκρατια. Δημοκρατια δεν ειναι ψηφιζω καθε 4 χρονια στις εκλογες καποιο κομμα και περιμενω να δω τι θα γινει. Αυτο ειναι η πλειοψηφια κερδιζει. Πρωτα απ' ολα η δημοκρατια πηγαζει απο τον ιδιο τον πολιτη, ο οποιος οφειλει να την εφαρμοζει στην καθημερινοτητα του να την επιδιωκει, να την περιφρουρει και να αντιδρα οπου βλεπει οτι αυτη καταπαταται. Δε θα χαριστει απλοχερα απο καμια κυβερνηση, απο καμια εξουσια οταν ο ιδιος ο πολιτης παραμενει νωθρος, αδιαφορος και συμφεροντολογος.
Η δημοκρατια ειμαστε εμεις, οχι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Και τα καναμε μουσκεμα...

Και τωρα εγω που ειμαι Ελληνιδα κατα τα 3/4 συμφωνα με καποιους παω να κρυφτω σε κανενα λαγουμι γιατι δε με βλεπω καλα,
μαλλον σε καμια πυρα...
"Come out come out wherever you are..."

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 04:10:07 pm »
@ Γιώργος- Έφη : όπως καποιος που μιλάει αγγλικά δε σημαινει πως είναι άγγλος έτσι και κάποιος που υπήρξε ψηφοφόρος της ΧΑ δε σημαίνει είτε ότι ασπάζεται τα πιστεύω της ΧΑ είτε ότι είναι φασίστας.
Και όσο για τους εκπαιδευτικούς, γνωρίζω συγκεκριμένα δεξιό εκπαιδευτικό που έφτιαξε με δικά του έξοδα καινούρια αίθουσα στο σχολείο του όπως γνωρίζω και αριστερό που απολύεται όπου να ναι για διασπάθιση δημοσίου χρήματος ... Η λογική της ταμπέλας ειναι εντελώς άστοχη.

@ Green ουτε να θυμόμαστε ούτε να ξεχνάμε επιλεκτικά. Φυσικα και δεν ξεχνάει κανείς τα δεινά που υπέστη η ανθρωπότητα απο τον Χίτλερ αλλά πάλι ούτε και τα δεινά που υπέστησαν οι αντιφρονουντες του Στάλιν στη Σιβηρία.
Για την Ελληνικη πραγματικότητα -φυσικά και δεν ξεχνάμε την επταετία της χούντας αλλά ούτε και τις μίζες του Άκη, τις λιμνες του Αγίου Όρους, τα γερμανικα υποβρύχια, τη siemens και τα 27 δις στις τράπεζες.

Συμφωνώ μαζί σου πως η βάση έχει το πρόβλημα, πρέπει να αλλάξει όλη η νοοτροπία του λαού. Νομιζω πως τουτος ο λαός δεν αλλάζει έτσι εύκολα. Συγκεκριμένες συμπεριφορές έχουν περάσει στο DNA του πια. Και η ιστορία εχει αποδείξει οτι μονο αν του στερήσεις κάτι θα μπει στη λογική να το αποκτήσει πάση θυσία ( να θυμίσω την ιστορια με τον Καποδίστρια και τις πατάτες;) Χρειάστηκαν 4 αιώνες να επαναστατήσουμε ενάντια του τουρκικου ζυγού.... η ιστορία έχει διδάξει ότι πρέπει να ματώσουμε για να αλλάξουμε. Δυστυχώς. Όταν όμως αλλάζουμε, μεγαλουργούμε. Ευτυχώς.

Σας αφήνω για σήμερα! Ένα τελευταίο μόνο σχόλιο για το κυριως θέμα του νηματος αυτού : πιστεύω πως οι λίστες δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να δοθούν ονομαστικά. Δεν ευθύνονται τα παιδιά ούτε για το κενό μεταναστευτικής πολιτικής του κράτους,ούτε για την παράνομη ή  μη είσοδο των γονέων τους στη χώρα. Τα παιδομαζώματα δεν αρμόζουν ούτε καν σε υπό κατάρρευση κράτη και σε παρακμάζουσες κοινωνίες.

Καλό απόγευμα σε όλους! :)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος constansn

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 04:12:38 pm »
Μέχρι πριν λίγο καιρό "εχθρός" για τη ΧΑ ήταν οι λαθρο (;) μετανάστες.
Σήμερα είναι τα θέατρα, τα παιδιά που φέρουν ξενικό όνομα.
Άυριο ποιός;

Με τρομάζει ότι αύριο μπορεί να είμαι εγώ γιατί μιλάω, ή ο διπλανός μου γιατί σπούδασε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα ή ο γείτονας γιατί δεν είναι ΧΟ....

Όσο δίνουμε φαΐ στο θηρίο, αυτό θα το τρώει και θα γιγαντώνεται και θα στρέφεται εναντίον του "εχθρού".

Δυστυχώς θα το πάρουμε χαμπάρι όταν θα μας χτυπήσει την πόρτα......

«Όταν ήρθαν να πιάσουν τους
Εβραίους, σκέφτηκα: εγώ δεν
είμαι Εβραίος και δεν
μίλησα. Όταν ήρθαν να
πιάσουν τους κομμουνιστές,
σκέφτηκα: εγώ δεν είμαι
κομμουνιστής και δεν
μίλησα. Όταν ήρθαν να
πιάσουν τους σοσιαλιστές,
σκέφτηκα: εγώ δεν είμαι
σοσιαλιστής, και δεν μίλησα.
Και όταν ήρθαν να πιάσουν
Εμένα, δεν υπήρχε πλέον
κανείς να μιλήσει»

Martin Niemöller

Αποσυνδεδεμένος Aris81

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 04:27:51 pm »
Και τωρα εγω που ειμαι Ελληνιδα κατα τα 3/4 συμφωνα με καποιους παω να κρυφτω σε κανενα λαγουμι γιατι δε με βλεπω καλα,
μαλλον σε καμια πυρα...

3/4;
ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΠΣΕΣ ΤΟΡΑ..
ΠΟΣ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ;
ΘΑ ΡΟΤΙΣΩ ΤΟ
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 13, 2012, 04:32:09 pm από Aris81 »
Άνδρας που κρύβει τα χρόνια του,δεν λογίζεται για άνδρας.
Οι θρασύδειλοι ψεύτες,γερνάνε μόνοι και πεθαίνουν μόνοι.

Αποσυνδεδεμένος lkjhgfd

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 04:51:17 pm »
Aris81
ε καλα  μη φανταστεις οτι ειμαι και πολυ καλη με τα νουμερα, μονο με την ορθογραφια σαν εσενα ;)

οσο για τiς αντιδρασεις στο θεατρο...ντρεπομαι.
κατι τετοιες εικονες με κανουν να θελω να φυγω απο τη χωρα
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 13, 2012, 05:02:06 pm από lkjhgfd »
"Come out come out wherever you are..."

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 04:52:19 pm »
Aris81 πολύ καλή εικόνα για εποπτικό υλικό της 28ης Οκτωβρίου στο νηπιαγωγείο
έχω την εντύπωση ή μάλλον την βεβαιότητα οτι τα πεντάχρονα παιδάκια μου θα καταλάβουν πολύ καλύτερα αυτό που δεν καταλαβαίνουν μορφωμένοι άνθρωποι με τα οχταπλάσια χρόνια τους..
διάβασα όλα τα μηνύματα του θέματος και πραγματικά μόνο θλίψη και απογοήτευση νιώθω.
το να "αντιδρώ"  "εγώ" από τον καναπέ μου και την ασφάλειά μου  ψηφίζοντας ΧΑ και να την πληρώνει ο συνάνθρωπός μου,και να ισχυρίζομαι κιολας οτι δεν ασπάζομαι αυτά που πρεσβεύουν οι χρυσαυγίτες δείχνει άνθρωπο  τουλάχιστον ανώριμο.δείχνει και πολλά άλλα πράγματα αλλά δεν βρίσκω κόσμιες εκφράσεις για να τα αναφέρω.

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Οκτωβρίου 13, 2012, 05:05:19 pm »

Νομίζω ότι ολοι προβαίνετε σε μία επικίνδυνη γενίκευση : ότι όλοι οι ψηφοφόροι της ΧΑ είναι αυτοματα φασίστες, ναζιστές ή πνευματικά καθυστρημένοι. Και αυτή απο μόνη της είναι μια φασιστική θεώρηση των πραγμάτων.

Όχι δεν είναι όλοι οι φασίστες.
Όσοι όμως δεν είναι, είναι εγκληματικά επιπόλαιοι, γιατί παίζουν με τη φωτιά ελπίζοντας ότι ίσως να αξίζει τον κόπο, ενώ καθησυχάζουν τη συνείδησή τους σε οτιδήποτε στραβό λέγοντας "εγώ κατά βάθος δεν συμφωνώ μ' αυτό".
Ναι, δεν συμφωνείς, αλλά βοήθησες με τη στήριξή σου να συμβεί. Επομένως, δεν απαλλάσσεσαι από την ευθύνη αν κάποιοι την πληρώνουν.
Τέλος πάντων. Ο καθένας ας αντιμετωπίσει τη λογική και τη συνείδησή του.  ::)

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 13, 2012, 05:15:35 pm από apri »
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)