0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
η Δημοκρατία θεωρώ κινδυνεύει περισσότερο απο τον κακό της εαυτό. Στην τελική στην κατάσταση που είμαστε σημερα δε μας έφεραν ουτε οι γερμανοι του χίτλερ ούτε η ΧΑ ουτε ο Μιχαλολιάκος... Αντίθετα πήρε μόλις 40 χρόνια μεταπολίτευσης να γίνουμε παγκόσμιο ανέκδοτο! ( και γω νιώθω μια απέραντη θλίψη για αυτό το γεγονός).
Ξεκαθαρίζω πρώτα πως είμαι ενάντια σε κάθε μορφή δικτατορίας, είτε είναι δεξιάς, είτε αριστερής προέλευσης και θέλω να επαναλάβω ένα δεδομένο ιστορικά τεκμηριωμένο.Η ακροδεξιά είχε πάντα στήριξη από το κράτος και από την πολιτική ή/ και οικονομική εξουσία. Πάντα οι επιθέσεις της ήταν κατά των ανίσχυρων της κοινωνίας. Η ακροαριστερά είχε πάντα στο στόχαστρο τους οικονομικά ισχυρούς... Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά στα δύο άκρα που καθιστά την εξίσωσή τους δύσκολη. Η ακροδεξιά ήταν σχεδόν πάντα σε αγαστή συνεργασία με το παρακράτος και αποτελούσε το τελευταίο ανάχωμα των ισχυρών, όταν ένιωθαν πως χάνουν την εξουσία. Οι ακροαριστεροί πάντα με την βία που ασκούσαν έπαιζαν και αυτοί το παιχνίδι των ισχυρών που αποκτούσαν άλλοθι να αφήσουν τα "μαντρόσκυλά τους" ελεύθερα. Η πρακτική αυτή λοιπόν των ακραίων φέρνει παρόμοια αποτελέσματα...Να συμφωνήσουμε τουλάχιστον πως οι όποιες αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις πρέπει να γίνονται σε ένα κράτος δικαίου που χρειάζεται στην χώρα μας αναβάθμιση. Να συμφωνήσουμε ακόμη πως όλοι μας φέρουμε φασίζουσες νοοτροπίες που μόνο με πολλή δουλειά και μελέτη και αυτογνωσία μπορούν να περιοριστούν;
Οι έλληνες είχαν τη δημοκρατία που ζήτησαν να έχουν. Οι σκανδιναβοί που ζήτησαν άλλου επιπέδου δημοκρατία, έχουν άλλου επιπέδου δημοκρατία. Τι εξέλιξη πιστεύαμε ότι θα είχε η δημοκρατία στα χέρια ενός απολύτως αφασικού πολιτικά και κοινωνικά λαού, πέρα από το να την μετατρέψει σε ευνοιοκρατία και ασυδοσία;
Παράθεση από: Green στις Οκτωβρίου 13, 2012, 03:30:01 pmΟι έλληνες είχαν τη δημοκρατία που ζήτησαν να έχουν. Οι σκανδιναβοί που ζήτησαν άλλου επιπέδου δημοκρατία, έχουν άλλου επιπέδου δημοκρατία. Τι εξέλιξη πιστεύαμε ότι θα είχε η δημοκρατία στα χέρια ενός απολύτως αφασικού πολιτικά και κοινωνικά λαού, πέρα από το να την μετατρέψει σε ευνοιοκρατία και ασυδοσία; Νομίζω ότι ο ελιτισμός, ο ναρκισσισμός και η υπεροψία ( το "ψώνιο" γενικά ) δεν πρέπει να χαρακτηρίζουν τους εκπαιδευτικούς.Τουλάχιστον δεν πρέπει να γίνεται αυτό φανερό στους μαθητές, εφόσον όλοι έχουμε βέβαια το "ψώνιο" μας λίγο ή πολύ και δικαιολογημένο είναι να νομίζουμε ότι είμαστε ανώτεροι από κάποιους άλλους.
Μέχρι πριν λίγο καιρό "εχθρός" για τη ΧΑ ήταν οι λαθρο ( μετανάστες.Σήμερα είναι τα θέατρα, τα παιδιά που φέρουν ξενικό όνομα.Άυριο ποιός;Με τρομάζει ότι αύριο μπορεί να είμαι εγώ γιατί μιλάω, ή ο διπλανός μου γιατί σπούδασε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα ή ο γείτονας γιατί δεν είναι ΧΟ....Όσο δίνουμε φαΐ στο θηρίο, αυτό θα το τρώει και θα γιγαντώνεται και θα στρέφεται εναντίον του "εχθρού".Δυστυχώς θα το πάρουμε χαμπάρι όταν θα μας χτυπήσει την πόρτα......
Και τωρα εγω που ειμαι Ελληνιδα κατα τα 3/4 συμφωνα με καποιους παω να κρυφτω σε κανενα λαγουμι γιατι δε με βλεπω καλα,μαλλον σε καμια πυρα...
Νομίζω ότι ολοι προβαίνετε σε μία επικίνδυνη γενίκευση : ότι όλοι οι ψηφοφόροι της ΧΑ είναι αυτοματα φασίστες, ναζιστές ή πνευματικά καθυστρημένοι. Και αυτή απο μόνη της είναι μια φασιστική θεώρηση των πραγμάτων.