*

Αποστολέας Θέμα: Η Χρυσή Αυγή ζήτησε το ποσοστό των αλλοδαπών μαθητών;  (Αναγνώστηκε 21198 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Η Χρυσή Αυγή ζήτησε το ποσοστό των αλλοδαπών μαθητών;
« Απάντηση #140 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 12:42:03 am »
Δεν έχω δει το έργο και δεν ενδιαφέρομαι να το δω. Θυμάμαι, όταν ζούσα στο εξωτερικό είχα ακούσει πως σε κάποια θεατρική παράσταση ο πρωταγωνιστής αφόδευσε πάνω στην σκηνή. Δεν πήγα να δω το έργο, αλλά δεν θέλησα να αποτρέψω και κανέναν να πάει να το δει...
Είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για την κατάντια της τέχνης...  ???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 12:44:13 am »
(υπόψη οτι επειδή η τρόικα δε δέχτηκε κάποια "ισοδύναμα" θα έχουμε κι άλλες περικοπές σε μισθούς/συντάξεις, τις τάξεως του 1 δις).

Και κοίτα κάτι περίεργες συμπτώσεις...
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=229775

......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 12:47:10 am »
Υπόψη, οτι σ' αυτό που παραθέτεις, ο Μπουτάρης προπηλακίστηκε από μοναχούς.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=180056&catID=77

Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 12:49:57 am »
Υπόψη, οτι σ' αυτό που παραθέτεις, ο Μπουτάρης προπηλακίστηκε από μοναχούς.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=180056&catID=77

Νομίζω ότι ήταν δυο παλαιομερολογίτες που τον αποκαλούσαν "Τούρκο", ενώ στους υπόλοιπους μοναχούς φώναζαν ότι προσκύνησαν τον Πάπα.
Είμαστε αλλού για αλλού... :o ::) ::)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος janeite

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 01:00:42 am »
τελικά το thread είναι διαφωτιστικό για το ποιοι ψηφίζουν Χ.Α. Και γιατί...βέβαια θα μπορούσα να πω και τρομακτικό, αλλά τελοσπάντων.
τι να πρωτοσχολιάσω...
ας πάρουμε το αρχικό θέμα: αν το κράτος θέλει για κάποιο λόγο στατιστικά των παιδιών μεταναστών θα τα πάρει... κι αν είχε σκοπό να το κάνει, η ερώτηση του βουλευτή ήταν απλά για τις εντυπώσεις...και το κατάφερε! άλλη μια φορά...
αν δεν είχε σκοπό να το κάνει, δεν νομίζω ότι πρέπει να γίνει και να πάρει η εν λόγω (πώς να την πω τώρα?) ομάδα ανεγκέφαλων και επικίνδυνων...ειδικά ονομαστικά και με διευθύνσεις...εκτός αν κάποιοι ονειρεύονται αμιγώς εθνικά σχολεία στον 21ο αιώνα και φοβούνται την επαφή με το ξένο...και θέλουν να ξεκινήσει από τα παιδιά το μάζεμα...ξέρω πάντως ότι στην γαλλία τα παιδια μεταναστών προστατεύονται από το νόμο άπαξ και πάνε σχολείο, κι ας είναι "παράνομοι" οι γονείς τους...μάλλον γιατί δίνουν αξία στην παιδεία...
εμπειρίες θα έχετε στα σχολεία κάποια...ξέρω ότι παιδιά γυμνασίου και λυκείου κατεβαίνουν με χρυσαυγίτες να κυνηγήσουν  μετανάστες και την άλλη μέρα περηφανεύονται στο σχολείο...αλλά μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού έχουμε έλειμμα δημοκρατίας αυτό είναι αμελητέο...
αφού η δημοκρατία μας έγινε έτσι, ας μπούνε οι χρυσαυγίτες στην βουλή να τους πλακώσουν όλους...μόνο που δεν είδα να πλακώνουν κανένα...εκτός αν μετράτε το χαστούκι, σε γυναίκα, εκτός βουλής...δεν είδα ούτε να κάνουν καμμία ερώτηση για κάτι λίστες που κυκλοφορούν σε στικάκια από χέρι σε χέρι, ούτε να ζητούν ελέγχο τον βουλευτών και απονομή δικαιοσύνης ούτε τίποτα ουσιαστικό...εκμεταλλεύονται τον φόβο και την εξαθλίωση και τον θυμό του κόσμου με λαϊκιστικές βλακείες...κι ανεβάζουν ποσοστά...και είναι γελοίο μορφωμένοι άνθρωποι και εκπαιδευτικοί από πάνω να θέλουν να τους το κάνει κάποιος λιανά (και δεν εννοώ εμένα, ούτε εμπιστεύομαι τόσο τον λόγο μου) ότι αυτά είναι επικίνδυνα και σε καλό δεν θα μας βγουν...ντάξει, για κάποιους το να σκοτώσουν μετανάστες μπορεί να θεωρηθεί καλό...και μετά να πλακώσουν και το παιδί σου ξέρω γω, επειδή βρέθηκε κοντά σε μια κατάληψη αναρχικών (δεν λέω να είναι μέσα, γιατί πολλοί θεωρούν ότι τότε καλά του έκαναν)
τεσπά, εκπαιδευτικοί να πιστεύουν ότι λύση είναι η βία...και να εμπιστεύονται τη λύση σε ανεγκέφαλους, με τικ και ψυχολογικά και καταπιεσμένα δεν ξέρω κι εγώ τι...και να τους αρέσει ο "πολιτικός λόγος" του βουλευτή έξω από το θέατρο μήπως? γιατί η τέχνη μπορεί να είναι και κακή, μπορεί και να θέλει να προκαλλεί, γράψε μια κριτική, αγνόησε  την...τέχνη είναι ρε παιδια, δεν θα βλάψει κανέναν...εκτός αν η πίστη του καθενός εξαρτάται από το ποιοι την κοροϊδευουν...
λίγο απ'ολα...καληνύχτα!

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 01:03:21 am »
Επαναλαμβάνω:αφέθηκαν από τους δήθεν αριστερούς οι έννοιες πατρίδα,θρησκεία,οικογένεια να γίνουν πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης του ακροδεξιού χώρου.Θα τρίζουν τα κόκκαλα πραγματικών αριστερών αγωνιστών και καλλιτεχνών,όπως π.χ.του Λειβαδίτη,βλέποντας το σημερινό κατάντημα της τέχνης και της πολιτικής.

Συγνώμη για την παράθεση μεγάλων αποσπασμάτων,αλλά νομίζω πως πρόκειται για μια διαφορετική συνέντευξη
http://ecoleft.wordpress.com/2012/04/25/%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B5/

- Ξέρω ότι η σκέψη σας βασανίζεται από την ιδέα ότι η Αριστερά πρέπει να βαδίσει στους άξονες της παιδείας και του πολιτισμού, ξεπερνώντας τη δυσανεξία της στη σχέση της με το «εθνικό».

Στη λογική μου η Αριστερά είναι πρωτίστως ταυτισμένη με την ποιότητα, την παιδεία και τον πολιτισμό. Για τη μεταπολιτευτική Αριστερά όμως, λυπάμαι που το λέω, ήταν προνομιακό πεδίο μόνο διακηρυκτικά. Γι’ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο που στερείται πολιτιστικού οράματος για τον τόπο. Όπως δεν είναι καθόλου τυχαία η δυσανεκτική της σχέση με το «εθνικό», τον τόπο και την ιστορία του. Μια ιδεολογικά ενοχική σχέση, κόντρα στην αυτονόητη αλήθεια ότι μια Αριστερά που δεν πατάει γερά στον τόπο της είναι μια καθ’ όλα άτοπη Αριστερά.

- Θέλω να κλείσουμε με ένα υπαρξιακό ερώτημα για τη γενιά μου, τους νέους ανθρώπους. Είσαι δάσκαλος και ξέρω την ευαισθησία σου. Τι θα έλεγες από καρδιάς σε έναν νέο άνθρωπο, 18, 25, 35 χρόνων, που έχει υποστεί το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, το κυρίαρχο μεταπολιτευτικό πολιτιστικό μοντέλο, την κομματική λειτουργία της κοινωνίας και που δεν αλλοτριώθηκε και είναι διατεθειμένος να το παλέψει.

Είναι το δυσκολότερο ερώτημα. Αν έχουμε δικαίωμα οι των ένοχων μεταπολιτευτικών γενεών, ακόμα και αυτοί που ήμασταν σε βαθιά ρήξη με το διαχειριστικό κατεστημένο, να δίνουμε συμβουλές προς τους νέους, θα τους έλεγα: να συνειδητοποιήσουν και να αναδεχτούν τη βαριά ευθύνη της ελληνικής συνέχειας σ’ αυτό το τόσο δύσκολο για τη συλλογικότητά μας σταυροδρόμι. Πολύ θα ήθελα να ξυπνήσει μέσα τους το κατά Σβορώνο αντιστασιακό «ένστικτο» του λαού μας, έτσι που, πατώντας γερά στον τόπο μας, να σηκώσουν την πεσμένη από τα χέρια μας σκυτάλη και να βρουν διέξοδο.

Τρομάζω όταν σκέφτομαι τα φορτία που μετέφερε στους ώμους τους η μεταπολιτευτική αφροσύνη. Ιδιαίτερα προς τους αριστερά υποψιασμένους, αυτό το ελπιδοφόρο και ανήσυχο κομμάτι της νεολαίας μας, θα έλεγα, πέραν του να φυλάγονται από τα τυφλά «ιερατεία» και τους μικρούς «βούδες», όλου του αριστερού χώρου, να διδάσκονται από θεωρητικούς όπως ο Γκράμσι και να βλέπουν μαζί του «εθνική την αφετηρία και διεθνιστική την προοπτική…». Πρωτίστως όμως να διδάσκονται από τους κλασικούς της γραμματείας μας, στους οποίους στηρίχτηκαν οι μεγάλοι θεωρητικοί της Αριστεράς, με πρώτον απ’ όλους τον ίδιο τον Μαρξ. Γι’ αυτό πάνω απ’ όλα θα τους συμβούλευα μέτρο της αριστεροσύνης τους να είναι η ποιότητα, που θέλει παιδεία και ήθος. Μελετώντας τα λάθη της Μεταπολίτευσης, εύχομαι να μην τα επαναλάβουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 14, 2012, 01:05:03 am από rublev »

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 01:15:35 am »
@rublev

Όταν κάποιος αλλοτριώνεται από το χρήμα, αποκτά ελαστική συνείδηση
και όταν συμβαίνει αυτό, κάπως πρέπει να δικαιολογηθεί στον εαυτό του και στον περίγυρό του.
Μην απορείς λοιπόν που κάποιοι απαξίωσαν ιδέες  και αξίες που πριν από χρόνια είχαν ως σημαία.
Γι' αυτό είπα σε άλλο μήνυμα ότι κάποιοι άφησαν κενό που τώρα καλύπτεται κακήν κακώς.
Και μια που πλησιάζει η 28η, να είναι άραγε τυχαίο ότι αλλεργία με τις παρελάσεις δεν εμφάνισαν ποτέ αριστεροί που έζησαν στο πετσί τους τη δικτατορία του Μεταξά, τον πόλεμο και τα ξερονήσια, αλλά κάποιοι "άκαπνοι" νεώτεροι τους, που μόλις τις βλέπουν, αμέσως το μυαλό τους πάει στον πόλεμο, τον οποίο ξέρουν μόνο από τα βιβλία;

@Giannis

Δεν ξέρω αν είναι σημαδιακό, αλλά ξέρεις πού πήγε το μυαλό μου μόλις είδα ότι θα γινόταν λιτανεία της εικόνας της Παναγίας; Στις τελευταίες ημέρες πριν από την Άλωση της Πόλης.
Αφού η Πόλη είχε ρημάξει οικονομικά, αφού είχαν κατατσακωθεί όλοι μεταξύ τους για το ποιος φταίει, πώς θα σωθούν και αν πρέπει να γίνει η ένωση των εκκλησιών, όταν άρχισαν να αντιλαμβάνονται το τέλος, άρχισαν τις λιτανείες εικόνων. Μάλιστα η πιο σημαντική ήταν η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας που τους έπεσε από τα χέρια και θεωρήθηκε κακός οιωνός. ???

Ελπίζω να τα πάμε καλύτερα εμείς... ??? ::) ::)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 14, 2012, 01:17:12 am από apri »

Αποσυνδεδεμένος rublev

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 01:24:36 am »
@apri

Γι'αυτό παρέθεσα τα λόγια ενός δασκάλου,που δεν εξαργύρωσε την αριστεροφροσύνη του κατα το μεγάλο φαγοπότι της μεταπολίτευσης.Πραγματικά,φοβάμαι για το τί κοινωνία περιμένει τις νεώτερες γενιές Ελλήνων...

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 01:34:41 am »
@apri

Γι'αυτό παρέθεσα τα λόγια ενός δασκάλου,που δεν εξαργύρωσε την αριστεροφροσύνη του κατα το μεγάλο φαγοπότι της μεταπολίτευσης.Πραγματικά,φοβάμαι για το τί κοινωνία περιμένει τις νεώτερες γενιές Ελλήνων...

Δεν ξέρω αν είχες διαβάσει αυτό το άρθρο του Στάθη. Ήταν πολύ εύστοχο ως προς αυτό το θέμα.
http://www.enikos.gr/stathis/18647,Ap’_toys_mprostarhdes_sta_mprostokriara.html

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 01:52:36 am »
@rublev

Όταν κάποιος αλλοτριώνεται από το χρήμα, αποκτά ελαστική συνείδηση
και όταν συμβαίνει αυτό, κάπως πρέπει να δικαιολογηθεί στον εαυτό του και στον περίγυρό του.
Μην απορείς λοιπόν που κάποιοι απαξίωσαν ιδέες  και αξίες που πριν από χρόνια είχαν ως σημαία.
Γι' αυτό είπα σε άλλο μήνυμα ότι κάποιοι άφησαν κενό που τώρα καλύπτεται κακήν κακώς.
Και μια που πλησιάζει η 28η, να είναι άραγε τυχαίο ότι αλλεργία με τις παρελάσεις δεν εμφάνισαν ποτέ αριστεροί που έζησαν στο πετσί τους τη δικτατορία του Μεταξά, τον πόλεμο και τα ξερονήσια, αλλά κάποιοι "άκαπνοι" νεώτεροι τους, που μόλις τις βλέπουν, αμέσως το μυαλό τους πάει στον πόλεμο, τον οποίο ξέρουν μόνο από τα βιβλία;

@Giannis

Δεν ξέρω αν είναι σημαδιακό, αλλά ξέρεις πού πήγε το μυαλό μου μόλις είδα ότι θα γινόταν λιτανεία της εικόνας της Παναγίας; Στις τελευταίες ημέρες πριν από την Άλωση της Πόλης.
Αφού η Πόλη είχε ρημάξει οικονομικά, αφού είχαν κατατσακωθεί όλοι μεταξύ τους για το ποιος φταίει, πώς θα σωθούν και αν πρέπει να γίνει η ένωση των εκκλησιών, όταν άρχισαν να αντιλαμβάνονται το τέλος, άρχισαν τις λιτανείες εικόνων. Μάλιστα η πιο σημαντική ήταν η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας που τους έπεσε από τα χέρια και θεωρήθηκε κακός οιωνός. ???

Ελπίζω να τα πάμε καλύτερα εμείς... ??? ::) ::)

Mα ήδη, τουρκικά ακούγονται από κάθε σπίτι, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Πώς να τα πάμε καλά?
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος gvardal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 02:41:53 am »
Κοίτα να δεις που το νήμα κατέλειξε σε outing κρυφοφασιστών!

Μπλα, μπλα δεν είμαι φασίστας αλλά...
Εγώ δεν είμαι ρατσιστής, αλλά...
Τους ψηφίζω για να παίζουν το μπαμπούλα, αλλά δεν ασπάζομαι όσα λένε...

Το ότι είστε αναγκασμένοι να κρύβεστε πίσω από δικαιολογίες είναι ένα ευτύχημα, δε σας απαλλάσει των ευθυνών σας όμως.

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 14, 2012, 09:00:26 am από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος gvardal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 02:45:33 am »
fotini18 : αγαπητή μου τις προσωπικές σου θέσεις σε παρακαλώ να τις κρατήσεις για τον εαυτό σου. Δεν εκφράζουν σε τίποτα το νόημα του μηνύματός μου, το οποίο δεν διάβασες προσεκτικά. Δυστυχώς, το ερμήνευσες άκριτα, σύμφωνα με τη δική  σου άποψη επί του θέματος, η οποία μου είναι αδιάφορη.
Αν δε σε ενδιαφέρει η υποχρηματοδότηση των σχολείων, οι μηδενικοί διορισμοί, η μη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, η έλλειψη βασικών υλικών και ασχολείσαι με τη Χ.Α τότε πάω πάσο. Τι άλλο να πω!

Εμείς που αγωνιζόμαστε για μαζικούς διορισμούς, χρηματοδότηση της παιδείας, αξιοπρεπείς μισθούς, κλπ. μπορούμε να  αποκαλούμε τους φασίστες με το όνομα τους ή θα σας ενοχλήσουν οι προσωπικές μας απόψεις; Δλδ τι άλλο μπορεί να γράφει κάποιος σε ένα φόρουμ εκτός από την προσωπική του άποψη; Πλάκα έχετε...

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 03:18:42 am »
Ακριβώς, ο καθένας έχει το δικαίωμα να υποστηρίξει την προσωπική του άποψη!

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Οκτωβρίου 14, 2012, 04:02:16 am »

Όποιος βρίσκεται κάπου εκεί στο ένα άκρο βλέπει μόνο το άλλο άκρο και εκεί εκτονώνεται.
Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι πως κάθε είδους αποκλεισμός είναι κατακριτέος.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 14, 2012, 10:45:22 am από newseditor »
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144