0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
οι μισθοί των καθηγητών στα φροντιστήρια μειώνονται, αλλα δε μειώνονται τα δίδακτρα που δίνουν οι μαθητές, η ΟΕΦΕ μαλλον θέλει "δούλους" εκπαιδευτικούς
Εχω δουλέψει σε 9 φροντιστηρια ως τωρα.Οι 7 εργοδότες τηρούσαν στο επακρο την ΣΣΕ. Οι υπολοιποι 2 ήταν ξεκαθαροι κ συμφώνησαν μαζί μου για το τι μπορούσαν να μου δωσουν. Η μείωση 45% είναι τραγική...πως θα ζησουν οι οικογενειες ετσι;
Παράθεση από: nipiagogos1988 στις Ιουλίου 27, 2012, 07:25:32 pmοι μισθοί των καθηγητών στα φροντιστήρια μειώνονται, αλλα δε μειώνονται τα δίδακτρα που δίνουν οι μαθητές, η ΟΕΦΕ μαλλον θέλει "δούλους" εκπαιδευτικούς Τα δίδακτρα στα φροντιστήρια έχουν μείωση της τάξης του 16 με 20% τα δυο τελευταία χρόνια. Το μεγάλο όμως πρόβλημα δεν είναι αυτό για τα φροντιστήρια,αυτό το άντεξαν με σχετική άνεση. Το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Αδυνατούν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους προς το φροντιστήριο. Η εργοδοσία όσο και τυπικη να θελει να είναι το λίπος λιωνει και σίγουρα θα την πληρώσουμε εμείς οι καθηγητές μέσω της νέας ΣΣΕ.
Πολλοί μουσικοί απασχολούνται τα απογεύματα και σε ωδεία.Ένα από τα πολύ γνωστά και μεγάλα ωδεία πανελληνίως, από την αρχή του χρόνου καταβάλλει τον μισθό μόνο κατά το ήμισυ σε μετρητά.Το άλλο μισό καταβάλλεται με κουπόνια που εξαργυρώνονται με την αγορά προιόντων από συγκεκριμένο brand name supermarket και με την αγορά καυσίμων από επίσης συγκεκριμένης εταιρίας πρατήρια.Επίσης να πω ότι η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων,δεν συνεπάγεται ότι το φροντιστήριο-ωδείο-εταιρείαέχει πάψει να είναι κερδοφόρο για τον εργοδότη.
Παράθεση από: gabriel87 στις Ιουλίου 27, 2012, 07:25:14 pmΕχω δουλέψει σε 9 φροντιστηρια ως τωρα.Οι 7 εργοδότες τηρούσαν στο επακρο την ΣΣΕ. Οι υπολοιποι 2 ήταν ξεκαθαροι κ συμφώνησαν μαζί μου για το τι μπορούσαν να μου δωσουν. Η μείωση 45% είναι τραγική...πως θα ζησουν οι οικογενειες ετσι;Δυστυχως για τους εκπαιδευτικους φροντιστηριων, πραγματι ειναι πολυ σοβαρο αυτο, ομως τα φροντιστηρια ολα αυτα τα χρονια ακομη και σημερα ζουν παρασιτικα ακριβως επειδη υπαρχει πολιτικη μπιχλα, αξιακος νανισμος , εργασιακη εκμεταλλευση , κοινωνικη παρακρουση και οσμη μαυρου χρηματος.Το μελλον των φροντιστηριων ειναι η εξαφανιση τους , επειδη δεν υπαρχει σαλιο, απλο.Αλλωστε απο την ΤΡΟΙΚΑ το ζητουμενο ειναι να γινουν τεραστιες μειωσεις μισθων στους παντες