0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και τι θα απαντούσες αν με σκωπτικό ύφος και χωρίς καμία διάθεση να σε ειρωνευτώ σου έλεγα ότι τις επόμενες μέρες σκέφτομαι να πάω στην ιδιόκτητη μεζονέτα του πρώην εργοδότη μου και φιλαράκι μου.
Πριν 10 μερες άφησα βιογραφικα σε όλα τα φρονστιστηριο της περιοχης μου και χθες έδωσα συνέντευξη σε ένα απο αυτά όπου και δέχτηκαν να με πάρουν για 5 ώρες την εβδομαδα,6
Το αν είναι συμφέρουσα ή όχι μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις. Αν δεν έχεις καλύτερη προσφορά, και εφόσον το κόστος που θα επωμιστείς για να δουλέψεις στο συγκεκριμένο φροντιστήριο δεν είναι μεγαλύτερο των χρημάτων που θα βγάζεις, σαφώς η προσφορά είναι συμφέρουσα.
Συγκοινωνίες - μεταφορικά.
Ωστόσο, στο πλαίσιο της ελευθερίας του λόγου, θα μου επιτρέψεις να σου απαντήσω ότι δεν αποτελούν δική μου σκοτούρα (της εργαζόμενης) το ενοίκιο, η μη πληρωμή διδάκτρων και το αν είσαι έρμαιο της Δευτεροβάθμιας, του ΕΟΠΠΕΠ, του ΙΚΑ, της ΣΔΟΕ, της Πυροσβεστικής, της Επιθεώρησης Εργασίας (οι φορείς αυτοί προϋπήρχαν της κρίσης - δεν τα γνώριζες, όταν επέλεξες το ρίσκο να στήσεις δική σου επιχείρηση;) και πάει λέγοντας. Όπως φυσικά δεν αποτελούσαν δική μου σκοτούρα και τα κέρδη που έβγαζες τις παλιές εποχές. Δε με κάλεσες ποτέ για έξτρα μπόνους, επειδή έβαλα το λιθαράκι μου να αποκτήσεις φήμη ως φροντιστήριο, ίσα ίσα που υποαμειβόμουν συγκριτικά με τους όρους της σύμβασής μου, διότι δε ζητούσα να πληρωθώ (πάντα εις το όνομα της αγαστής συνεργασίας), όταν είχαμε τις συναντήσεις γονέων, ούτε όταν συνόδευα τα παιδιά σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες εκτός ωραρίου μου, ούτε όταν κάποιες Κυριακές ερχόμουν στα διαγωνίσματα, για να εξετάσω τους προφορικά εξεταζόμενους, ούτε όταν αξίωνες να βγουν οι απαντήσεις των πανελληνίων γρήγορα, για να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου...
Και ναι, συμφωνώ ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω πέραν του να φροντίσω να έχω βάλει κάτι στην άκρη για τις δύσκολες μέρες... Και αυτό δεν είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ υπόθεση... Αν ο δικός μου εργοδότης σκεφτόταν να ξεστομίσει κάτι τέτοιο, θα το θεωρούσα τουλάχιστον χλευασμό ή ειρωνεία και θα μας άκουγε όλο το οικοδομικό τετράγωνο... Τολμά να με κράξει για τα κουμάντα τα δικά μου, ενώ ο ίδιος δεν έχει συμπεριφερθεί ανάλογα τη δεκαετία των παχιών (για εκείνον και μόνο) αγελάδων;
Αντ' αυτού ξέρεις τι λαμβάνω; Αχαριστία, ξιπασιά και θεμελίωση παραβατικής συμπεριφοράς.
Όσο για τη μητέρα που χρωστάει τόσα και σου ζητάει λεφτά για τα βιβλία, συγγνώμη, είμαστε σοβαροί; Προσωπικά προτιμώ να στάζει το καζανάκι της λεκάνης και να μου σπάει τα νεύρα, από το να καλέσω μάστορα και να ζητήσω βερεσέδια...
Οι ώρες μου θα μοιράζονται 3 σε μια μέρα και 2 σε άλλη μέρα...θα μπορούσε να μου βαζει 2 ένσημα?
Angelica, δεν ξέρω πώς είναι τα πράγματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αν και ακούω για αρκετά φροντιστήρια που κλείνουν, πράγμα που με κάνει να φαντάζομαι ότι δεν μπορεί να είναι τόσο ρόδινα. Όσοι ξέρω που έχουν φροντιστήριο (είτε μέσης εκπαίδευσης είτε ξένων γλωσσών) κανείς τους δεν πλούτισε (όσο για εξοχικό στο Πήλιο, δεν το συζητώ, μόνο από καρτ-ποστάλ) εκτός αν έχουν και δεύτερο εισόδημα (κληρονομιές, εισόδημα από ακίνητα κλπ). Τα χρήματα έχουν μια τάση να πηγαίνουν στα χρήματα, άμα ξεκινάς με λεφτά λογικό είναι να καταλήγεις με περισσότερα λεφτά. Ή μπορεί ο δικός σου πρώην εργοδότης να ήταν εξαιρετικά καλός επιχειρηματίας και έτσι να κατάφερε να στήσει έναν κολοσσό. Οι περισσότεροι φροντιστηριούχοι όμως δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.Εν πάση περιπτώσει, εγώ δεν πιστεύω ότι όταν δουλεύεις για κάποιον σου χρωστάει κάτι περισσότερο από το μισθό σου. Εφόσον σε πλήρωνε τα συμφωνημένα και τα νόμιμα, ο εργοδότης δεν έχει κάποια άλλη υποχρέωση (εκτός ίσως από ηθική) απέναντί σου. Κι αυτό δεν το λέω ως εργοδότρια αλλά και ως εργαζόμενη που είμουν ως σχετικά πρόσφατα (και απολυμένη όχι μία, όχι δύο, αλλά τέσσερις συνολικά φορές).Σχετικά με τις καταγγελίες δεν καταλαβαίνω τι κάλυψη χρειάζεσαι. Δεν λέει ο νόμος ότι το κατώτερο ποσό που πρέπει να παίρνεις είναι Χ? Ότι πρέπει να πληρώνεσαι δώρα και επιδόματα και να ασφαλίζεσαι στο ΙΚΑ? Ότι ο εργοδότης σου οφείλει να σου δίνει να υπογράψεις σύμβαση στην αρχή της συνεργασίας και βεβαίωση καταβολής μισθού αφού πληρωθείς; Ότι πρέπει να κόβει αποδείξεις; Δεν μπορεί να μην έχετε κανένα δικαίωμα από το νόμο ως εργαζόμενοι...