0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το θέμα είναι ότι ο καθένας (και πρώτος εγώ) περιγράφει την κατάσταση "αντικειμενικά" όπως την βλέπει, απλά την βλέπει με άλλη οπτική γωνία, εξαιτίας της δικής του θέσης.
Πριν 10 μερες άφησα βιογραφικα σε όλα τα φρονστιστηριο της περιοχης μου και χθες έδωσα συνέντευξη σε ένα απο αυτά όπου και δέχτηκαν να με πάρουν για 5 ώρες την εβδομαδα,6
δεν τηρήθηκε καμία από τις υποσχέσεις που έδωσαν (θα περάσουμε από το φροντιστήριο, για να ξεστραβώσουμε και τους συναδέλφους που δεν έχουν ιδέα για την ύπαρξή μας και τα συναφή).
Έτσι σίγουρα ο σύλλογος δεν τήρησε τις υποσχέσεις του και δεν πέρασε απο τον δικό σας χώρο εργασίας αλλά και οι συνάδελφοί σου μάλλον και να πήγαινε θα έκλειναν τα αυτιά τους.΄Άλλωστε δεν τα άνοιξαν όταν τους ενημέρωσες εσύ που στο φροντιστήριό σας ήσουν ο σύλλογος (αυτό το εννοώ. Το κάθε μέλος, ο κάθε καθηγητής στο φροντίστήριό του είναι ο σύλλογος)
το κατά πόσο μπορούν να προστατευθούν αν διεκδικούν ή πολύ περισσότερο αν καταγγέλουν παρανομίες
Ο σωστός συνδικαλισμός δεν προστατεύεται.
Ειλικρινά θα ήθελες πλέον να μου προσδιορίσεις τις παρανομίες; Γιατί τα περισσότερα κάστρα έχουν αλωθεί. Ανακοινώνονται απολύσεις τη μέρα που πηγαίνεις, για να πάρεις πρόγραμμα· σε πιάνει σύγκρυο, αλλά λες "τουλάχιστον θα μπω στη διαδικασία διεκδίκησης, γιατί ο εργοδότης μου είναι παράνομος... Έπρεπε να μου το έχει ανακοινώσει μέχρι τις 10 Ιούνη. Το αναφέρει το άρθρο 10 της σύμβασης" Και ξαφνικά ενημερώνεσαι ότι δεν ισχύει.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το παραπάνω παράδειγμα. Με ποιο σκεπτικό υποχρεώνεται (ή υποχρεωνόταν) ο ιδιοκτήτης ενός φροντιστηρίου να ενημερώσει έναν εργαζόμενο από τις 10 Ιουνίου αν θα του προσφέρει εργασία τον Σεπτέμβριο; Πώς μπορεί να ξέρει ότι θα έχει ανάγκη τη συγκεκριμένη ειδικότητα ή συγκεκριμένο αριθμό καθηγητών πριν γίνουν οι εγγραφές; Και τι συμβαίνει σε περίπτωση που οι εγγραφές δεν πάνε καλά; Υποχρεώνεται να προσλάβει καθηγητές που δεν χρειάζεται και να τους πληρώνει χωρίς να δουλεύουν;
ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙΣ.
Ειλικρινά θα ήθελες πλέον να μου προσδιορίσεις τις παρανομίες; Γιατί τα περισσότερα κάστρα έχουν αλωθεί.
Γι' αυτό και η οδηγία είναι να παλεύουμε, ώστε να πετύχουμε όσο το δυνατό καλύτερους όρους στις ατομικές μας συμβάσεις. Και αν είναι δυνατό, να συσπειρωθούν οι συνάδελφοι, για να πετύχουμε καλύτερες συμβάσεις ανά φροντιστήριο. Και διερωτώμαι... Είναι το σωματείο ικανό να διαδραματίσει ρόλο συνδετικό ή συντονιστικό όλων αυτών των προσπαθειών; Ειλικρινά το εύχομαι...
Υπήρχαν τέτοιοι εργοδότες...;αν ο εργοδότης απλά ήθελε να σε απολύσει το έκανε και παλαιότερα,απλά είχες τη δυνατότητα να κυνηγήσεις παρόνομες με την τότε νομοθεσία πρακτικές του.πλέον δεν έχει παράνομες πρακτικές ή απλά έχουν ελαχιστοποιηθεί...
http://www.sefk.gr/selides/pinakassse2010_2011.htmIsla,Υπάρχουν επίσης άρθρα που προβλέπουν το τι συμβαίνει στις περιπτώσεις που αναφέρεις.