0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θέλω να υπογράψω 1 σύμβαση σε Φ.Ξ.Γ.Στην αρχή μου είπαν ότι θα υπογράψω αναγγελία πρόσληψης κ με τα χίλια ζόρια (αφού είπα δεν υπογράφω και σύμβαση??) μου έβγαλε και τη σύμβαση...Δεν έχω υπογράψει ακόμα γιατί περιμένω να τα συμπληρώσει.Μου είπε ότι η σύμβαση υπογράφετε εις διπλούν (1κρατάνε αυτοί κ 1 πάνε στην επιθεώρηση εργασίας).Εγώ δεν παίρνω είπα?.. Μου είπε όχι κ μετά από δική μου πίεση μου είπε θα μου βγάλει 1φωτοτυπία..Είναι νόμιμο αυτό?
Στον ιδιωτικό τομέα η συμφωνία για την πρόσληψη μπορεί να είναι και προφορική. Στην περίπτωση αυτή όμως ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να δώσει στον εργαζόμενο έγγραφο που να περιγράφει τους όρους της συμφωνίας.Από τη στιγμή που θα υπογραφεί η σύμβαση ένα πρωτότυπο αντίγραφο πρέπει να παίρνει ο εργαζόμενος. Πάντως, η αναγγελία πρόσληψης σε κατοχυρώνει.
Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Μου είπε ότι θα υπογράψω κ τα δύο (αναγγελία πρόσληψης κ σύμβαση) αλλά εγώ δεν θα κρατούσα κάποιο χαρτί από αυτά.Τι συμφέρον άρα έχουν αν εγώ δεν έχω το χαρτί της σύμβασης στο σπίτι μου?
Thanks jack13, ρώτησα την επιθεώρηση εργασίας το πρωί. Αν πάρω επικυρωμένο αντίγραφο καλώς.Μου είπε αυτό που είπες για τον χρόνο υπογραφής και των δύο. Αλλά προτιμώ να υπογραφούν ταυτόχρονα για να είμαι κατοχυρωμένη.
Παράθεση από: joanna_it στις Μαΐου 05, 2009, 11:16:57 amThanks jack13, ρώτησα την επιθεώρηση εργασίας το πρωί. Αν πάρω επικυρωμένο αντίγραφο καλώς.Μου είπε αυτό που είπες για τον χρόνο υπογραφής και των δύο. Αλλά προτιμώ να υπογραφούν ταυτόχρονα για να είμαι κατοχυρωμένη.Αλήθεια, τι ακριβώς σου είπανε στην Επιθεώρηση για τη σύμβαση? Οφείλει ο εργοδότης να σου δώσει το ένα αντίτυπο ή όχι?
Κι εμένα με ενδιαφέρει αυτό.Όταν μπορέσεις please απάντησε. Καθώς επίσης θα ήταν χρήσιμο και το τηλέφωνο της Επιθεώρησης Εργασίας.Στο ένα από τα 2 φροντιστήρια που δουλεύω, (πρόκειται για γνωστό Franchise) με έχουν περασμένη στα χαρτιά ως ''εξυπηρέτηση πελατών'', καθώς και στο κομμάτι που αφορά την εκπαίδευση μου, είχαν γράψει ανώτερη εκπαίδευση και όχι ανώτατη.Το ωρομίσθιο που παίρνω μικτά, είναι το νόμιμο.Πόσο τοις εκατό κρατάει το ΙΚΑ?Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν τα παραπάνω στη σύμβαση ώστε τα ένσημα που μου βάζει να είναι ''μικρά'' (δεν έχω ιδέα τι ισχύει για τα ένσημα).Επίσης, δεν μου έδωσαν αναλυτικό χαρτί για δώρο Πάσχα, το οποίο έχω ζητήσει και περιμένω...+όποτε ακυρώνει ο μαθητής μάθημα δεν το πληρώνομαι επειδή δεν βρίσκονται ώρες που να βολεύουν εμένα και το μαθητή...